Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz far takanlara 62 lira ceza kesilecek
serkandemir
03/04/2010, 12:55
Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi.
81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu.
Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.
(Zaman)
silentscream
03/04/2010, 13:03
Yuh artık..Ne yapacaklarını şaşırdılar..Tamam mercek olmadan ışık dağılıyor ama iyi far ayarı yaptırınca ben bir problemle karşılaşmadım.Şimdiye kadar kimseden selektör yemedim...
GünahsizSeytan
03/04/2010, 13:06
Haydaaaaaaaaaa yakında orjinal dışı herbişey yasak olacak
serdar2362
03/04/2010, 13:07
Yandın sen Coşkun'um.
serkandemir
03/04/2010, 13:17
bendede xenon vardı uzun kısa switch bozulduğu için komple çıkarttım iyi yapmışım zaten objektif düşünürsek merceksiz olanlarda ne kadar ayarlama yapılırsa yapılsın karşında gelen için çok tehlikeli..
Mercekli olup da xenon takılı fara karışmazlar sanırım
seysey37
03/04/2010, 15:35
valla buna çok sevindim işte..göz möz kalmıyodu akşamları :) olanlar kusura bakmasında..ısrarla takmadım takanlarada çok kızıyodum çakıyodum uzunları sevindim valla :D
SpyHunter33
03/04/2010, 15:49
Al benden de o kadar o kadar çok araba xenon taktırdı ki kontrolden çıktılar. merceksiz dolaşıyor herkes birde havalı bir şeymiş gibi yakıp dolaşmıyorlarmı sinirlerimi geriyorlardı. daha önceki konuşarımdan birisinde akşam yağmur yağarken karşımdan gelen xenonlu bir araç yüzünden kaldırıma çıkıyordum az kalsın. Uzunları yaksam da pek anlamıyorlr. zira yanlarından yavaşça geçerken yüzlerinde hin ce bir gülümseme oluşuyor..
Mercekli olanlara kesinlikle bişi diyemezler :) Merak etmeyin buda aşılır ;)
Gerçekten çoook iyi olmuş, merceksiz xenon kullananlara 62TL az bile.
KaMiKaZe
04/04/2010, 00:20
mercekli farlara karışmıyorlar diye birşey yok, mercekli araçlarda far yıkama şart!
aslam0740
04/04/2010, 00:43
çok iyi olmuş adam uzun yakmış gibi karşımdan geliyor kısa yak diyorum adam uzun selektör verdimi dicek bişey bulamyorum bende adama uzunları yakıyorum kaldırsınlar tabi
GünahsizSeytan
04/04/2010, 00:49
ben sislerede xenon düşünüyodum 62 + 62 yerim gari :D
bi onlardan ceza yemedigimiz kalmıştı..
seysey37
04/04/2010, 01:04
tamam güzel duruyor ama karşınızdaki insanlarıda düşünmek gerek..ciddi şekilde kazalara yol açabilen bir sebep bu..
onun için çok doğru bir karar bu..keşke cezalara gerek kalmasa ama başka türlü caydırıcılık olmuyor..
chngrrrrrr
04/04/2010, 01:07
asparagaz bence bunu yapamaz
GP COSKUN
04/04/2010, 01:19
Yandın sen Coşkun'um.
YANDIKKİ HEM NE YANDIK ABİ
hem farlarda hem sislerde xenon
bide şapkasız tam flash biliyorsun
sowhat788
04/04/2010, 01:30
Polis nerden bilecek o aracın originalinde xenon var mı yok mu? 10 larca marka bunlarında 10 larca modeli var zavallılar akıllarında nasıl tutacaklar,şaşırdılar ne yapacaklarını,benzinden yeterince haraç veriyoruz zaten ...
kesin benim taktırdığımı duydular (gerçi mercekli ama) ,amaaan yazmazlarsa hatırım kalır,filmlerde yasak hesapta,gündüzleri kullanıp geceleri kullanmayız bizde arabamızı:) nerden bilcekler gündüz xenonlu olduğumuzu:) yada polisi görünce uzunları yakarım onlar orjinal nasılsa:):):)
açıkcası benim moralimi bozdu bu haber
nasıl anlıcaklar orjinal olup olmadığını?
mercek şart değil ayrıca.(otomatik fark yükseklik + far yıkama şart)
örneğin
2010 corollanın zenon donanımlısındada aynı far var.
2 önceki E kasa mercedeslerde merceksiz zenonla satılıyodu
benim bildiğim örnekler bunlar çoğaltmak mümkün...
kaptan*67
04/04/2010, 10:57
Benimde moralimi bozdu gercekden taktırmak istiyorum cok.. bu mercekli merceksiz ne oluo farların kafalarına takılan şapka gibi bişi var omu ?
tolgaank88
04/04/2010, 11:19
bişee olmaz zaten yazmayı kafaya koyduysa xenona gerek kalmadan bişeler bulur merak etmeyin :)
mercekli farlara karışmıyorlar diye birşey yok, mercekli araçlarda far yıkama şart!
1996 dan beri far yıkama şart mercekliler için
arkadaşlar cam filmi denetimi arttı herkesi uyarayım. son 1 ayda 3 kere durduruldum ve sonuncusunda cezayı da yedim, 130 lira mıydı neydi. sinir oldum valla. 0,5 numara film bile yasak. bize ceza keseceklerine gitsinler yollarda ilerleyen kırık dökük katil olabilme potansiyeli arabalara ceza kessinler.
serkandemir
04/04/2010, 13:31
arkadaşlar cam filmi denetimi arttı herkesi uyarayım. son 1 ayda 3 kere durduruldum ve sonuncusunda cezayı da yedim, 130 lira mıydı neydi. sinir oldum valla. 0,5 numara film bile yasak. bize ceza keseceklerine gitsinler yollarda ilerleyen kırık dökük katil olabilme potansiyeli arabalara ceza kessinler.
anlamadığım bir konu var ben 2 numara filmli bir arabayla geçen sene muayeneden geçtim arkadaş madem yasak o zaman muayeneden geçirmeyeceksin geçiriyorsan sonra ceza yazmayacaksın.muayene nedir aracın trafiğe çıkıp çıkamayacağının karar verildiği yerdir.nasıl abart egzoz muayeneden geçmiyor filmlerde geçmesin eskisi gibi yada ceza kesmesinler.4 senedir bendede film var şu zamana kadar filmlerden sıkıntı hiç çekmedim ama çekmeyeceğim anlamına gelmez..
ayrıca madem xenon yasak film yasak egzoz yasak bunun satış kısıtlamasını getirelim.heryerde rahatlıkla bu uygulamalar yapılıyor ve satılıyor.
bence filmlerin verdiği hiç bir zarar yok özellikle kaliteli yapılan uygulamaların.sorun görüş değerleri ise iyi filmlerde içerinin koyuluk oranıyla dışarının değişiyor.ön cama zaten kimse takmıyor.anlamıyorum sorunun gerçekten ne olduğunu
Olanlar kusura bakmasın ama valla çok üzüldüğümü söyliyemicem, çünkü gerçekten çok rahatsız edici oluyor.
Punto_Can
04/04/2010, 18:40
özellikle bizim orjinal farlarımıza takılan xenon çok dağılıyor ve karşı taraf için inanılmaz rahatsız ediyor. mercekli taktıralım desek bu sefer de far yıkama yok, ordan da zarar edicez. onun için en kısa zamanda halogen ampullere dönmek lazım.
cezayı 62,00 TL olarak düşünürsek kaç tane halogen ampul eder? :D
ayrıca bizim farlarımızın halogen ampulle olan aydınlatması, xenon ampullere göre daha iyi gibi geliyor bana.
ibrahim06
04/04/2010, 19:19
Ben de ısrarla taktırmayanlardanım. Hatta şehiriçi kullanımlarda araç boş olsa bile far ayarını bile yakına alıyorum çoğu zaman .Karşıdaki insanı da düşünmek lazım
GP COSKUN
04/04/2010, 21:19
62 tl yi bayılırım xenonumu yakarım
=)
62 tl yi bayılırım xenonumu yakarım
=)
takmasada taktı derler coskun abi :) para var huzur var :D
hikaye, benim aracımda hem film hem xenon var. muayeneden bu şekilde geçti, mahkeme yolu açıktır.
seysey37
05/04/2010, 00:25
bu konu hakkında yorumları okudukça üzülüyorum gerçekten..insanlarımızın birbirine saygısı kalmamış diye..
neden derseniz sonuçta çoğu xenon(orjinal olmayan ki bazı orjinaller bile yeni civicler) karşıdan gelen sürücünün gözünü ciddi biçimde alıyor..Bu nedenle de belki ciddi anlamda malına yada canına zarar vericek sonuçlar doğurabilir..fakat biz bunları hiç düşünmüyoruz sadece görüntüye önem veriyoruz..
xenonları geçtim,normal sarı orjinal ampüllerim bile karşıdaki insanları rahatsız ediyor diye 3-4kere ayar yaptırttım..
Bukadar duyarsız olmayalım arkadaşlar birbirimize karşı saygılı olalım.... (düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim)
saygılar...
fatihhhh
05/04/2010, 10:18
ben çok sevindim.
karşıdaki insanın rahatsız olup olmadığını düşünmeden,
bilinçsizce ve sorumsuzca araba kullanan herkes ceza almalı.
mümükünse bu kişileri trafiğe çıkartmamalı.
anlamadığım bir konu var ben 2 numara filmli bir arabayla geçen sene muayeneden geçtim arkadaş madem yasak o zaman muayeneden geçirmeyeceksin geçiriyorsan sonra ceza yazmayacaksın.muayene nedir aracın trafiğe çıkıp çıkamayacağının karar verildiği yerdir.nasıl abart egzoz muayeneden geçmiyor filmlerde geçmesin eskisi gibi yada ceza kesmesinler.4 senedir bendede film var şu zamana kadar filmlerden sıkıntı hiç çekmedim ama çekmeyeceğim anlamına gelmez..
ayrıca madem xenon yasak film yasak egzoz yasak bunun satış kısıtlamasını getirelim.heryerde rahatlıkla bu uygulamalar yapılıyor ve satılıyor.
bence filmlerin verdiği hiç bir zarar yok özellikle kaliteli yapılan uygulamaların.sorun görüş değerleri ise iyi filmlerde içerinin koyuluk oranıyla dışarının değişiyor.ön cama zaten kimse takmıyor.anlamıyorum sorunun gerçekten ne olduğunu
Sorun çok açık: ''Daha fazla yolmak''
Bir de beyaz far derken beyaz ampulleri de içeriyor mu bu ceza?
StrawBeeRy
05/04/2010, 11:07
Haydaaaaaaaaaa yakında orjinal dışı herbişey yasak olacak
normalde yasak zaten orjinal olmayan herşeyi ruhsata işletmek gerekir
ohh be xenonum yok derdim yok ı love you osram beyaz ampul :D
Dün bahçelide polislerlede konuştuk xenon olarak bilgi gelmedi kafası mavi boyalı beyaz ampuller dediler günde bir kaç kişi ye keseriz sonra bırakırız dedi :) bizim için önemli olan film ve rahatsız edici araçlar dedi:)
GP COSKUN
05/04/2010, 11:31
orjinal xenonlu araçlar varken ve bunlara avrupa standartlarına ve üretim standartlarına göre araç üretilebiliyorsa ve böyle bir teknolojide hizmetimize sunuluyorsa ben bunu sonuna kadar kullanma hakkına sahibim diye düşünüyorum
ayrıca şu göz alma konusuda ayarları düzgün yapılırsa öle abartıldığı kadar değil bence
xenondan dolayı da kaza yapanıda daha görmedim ama xenon far olduğu için kaza yapmayanı çok gördüm
bir de bu açıdan değerlendirin
StrawBeeRy
05/04/2010, 11:37
Dün bahçelide polislerlede konuştuk xenon olarak bilgi gelmedi kafası mavi boyalı beyaz ampuller dediler günde bir kaç kişi ye keseriz sonra bırakırız dedi :) bizim için önemli olan film ve rahatsız edici araçlar dedi:)
kafası mavi boyalı beyaz ampullermi ee o zaman banada ceza keserler ama ben önümü zor görüyorum millletin gözünümü alıcak :D
Kriminal
05/04/2010, 11:40
Ne kadar xenonlu araç varsa yagdırsınlar cezaları...Çünkü bende yok dermişim...
Şaka bır yana bazıları gercekten ınanılmaz rahatsız edıyor hem arkadan gelınce dıkızlerden bakamıyorum onden gelırse zaten gözler hıc gormuyor
GünahsizSeytan
05/04/2010, 11:46
orjinal xenonlu araçlar varken ve bunlara avrupa standartlarına ve üretim standartlarına göre araç üretilebiliyorsa ve böyle bir teknolojide hizmetimize sunuluyorsa ben bunu sonuna kadar kullanma hakkına sahibim diye düşünüyorum
ayrıca şu göz alma konusuda ayarları düzgün yapılırsa öle abartıldığı kadar değil bence
xenondan dolayı da kaza yapanıda daha görmedim ama xenon far olduğu için kaza yapmayanı çok gördüm
bir de bu açıdan değerlendirin
Cok mantıklı konuşmuşsun Coşkun abi :cool0000: :D
Ceza yersem parasını senden alırım Femoliiiiiiiiiiiiiii :w00t2000:
Ceza keseceğin aksesuarın satışını yaptırma o zaman, bizim otoparkı kullanan bi polis eleman var her türlü ofsayt araç. sen masum bi film bi xenon yapsan cezayı yersin o kimliğiyle savuşturur.
Kriminal
05/04/2010, 20:04
upssssssssss
kimliği polisse sorun yok sercan paralama kendini ;)
Bknz deniz :D:D:D:D:D:D
valla ne yalan söliyim daha önce de dediğim gibi ben bu habere çok sevindim, sis farına ceza kesiyolar, inanın benim sisler beyaz farın (orj. olmayanları diorum) 10 da 1 i bile değil her iddaya varım,
kimin farı göz alıyo kiminki almıyo seninki mercekli mi ayırt etmek hiç de zor deil valla karşıdan bakınca gerçekler "ay gibi parlıyo " :)
sürüş güvenliğini çok düşürüyor, başkaları rahat edecek yada arabası güzel görünecek diye göz yumulması zaten olası deil, ama böle bişey çıksa bile uygulanamaz, çorba parasıyla yollarlar...
Kriminal
06/04/2010, 14:25
Herşeyın orjınali güzeldir...Ayrıca ne corbası mercımekmı?
burhankutlu
06/04/2010, 15:06
tertemiz bi 65 kağıt tosladık filmden afiyet olsun yazımı dedi yaz dedim çıkarmıcanmı dedi yok dedim ii ozaman az bişe yazıcam dedi eyvallah dedik :)
kimliği polisse sorun yok sercan paralama kendini ;)
Bknz deniz :D:D:D:D:D:D
Deniz kimlikten çoğatıp forum üyelerine dağıtsın Mehmet abi sıkıntı kalmaz :D
Kriminal
06/04/2010, 15:37
Memur degılızkı her yerde bulurlar bızı...
Mehmet abın kral kımlıgıde tasısa onun kaçarı yok....
tertemiz bi 65 kağıt tosladık filmden afiyet olsun yazımı dedi yaz dedim çıkarmıcanmı dedi yok dedim ii ozaman az bişe yazıcam dedi eyvallah dedik :)
Filmler çokmu siyah?
Ben açık renk film ile baya gezdim hiçbir sorun çıkmadı.
serkandemir
06/04/2010, 15:50
filmlerde kimin ne diceği belli olmuyor bide ruhsatınız şefimde diip böle kaç göz yapınca çok komik oluyolar yani bu kadar belli etme be kardeşim
grandecaglar
08/04/2010, 01:03
kesin ceza yermiyiz :cool0000:sarı sarıda rezalet :ohmy0000:
burhankutlu
08/04/2010, 01:23
Filmler çokmu siyah?
Ben açık renk film ile baya gezdim hiçbir sorun çıkmadı.
film noktalı filmdi ve siyahda deildi resmen tersliğine yazdı. bide film yerine düşük olsun die başka bişeye yazıcam dedi yaz dedim. normalde 100 kusur liraymış zaten neysede allah düşürmesin. aslında hata bizde yasak deniyor yapma onla bunla beş kuruş etmicek adamla muhattap olma