Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo alsam mı?
iyi günler sitenize yeni üye oldum.ne zamandır otomobil bakıyoruz dün evo ya baktık(şu an 2006 1.3 punto var eşimde,şirket aracı) 1.4 dynamic benzinli en son fiyat 31.750 diyorlar.karar veremiyorum alsam mı o paraya değer mi indirim mi beklesem.alırsam evde 1punto 1punto evo olacak.
bravoya bakın bence degisiklik olur. ama diger markalarıda inceleyin aynı tarz araclar genelde bu yeni ford fiestamı ona bir bakın guzel duruyordu yeni corsayada ama eminim fiyatları daha pahalıdır.
eger fiyat olarak cazipse hepsini denemenizi oneririm
biraz zorlarsanız dahada düşeceklerdir liste fiyatı ne kadar ki 31 .750 istiyorlar anlamış değilim
Meltem, öncelikle hoşgeldin forumumuza,
Bir punto kullanıcısı olarak evoyu da beğeneceğinize eminim.Sizin karar vermeniz gereken şey öncelikle otomobil segmenti.B segmentinde kararlıysanız evo iyi bir seçim olacaktır.Araç fiyatı ise pahalı değil.Diğer markalarla yaklaşık olarak aynı seviyede evo fiyatları.Bayi nin bir miktar daha indirim yapacağını düşünmekteyim,
Hayırlısı olsun, keyifli forumlar...
muratokay
17/01/2010, 17:19
ben giresunluyum ve en son geçtiğimiz nisan ayında memleketime gittiğimde (ilk kez kendi arabamla gittim) karadenizde yollarda hiç gp göremedim. samsundan giresuna kadar olan sahil şeridinde sadece 1 gp gördüm o da yabancı plakalıydı. karadenizde gp pek yok sanırım.
gp zaten dikkat çekici bi araba :cool0000:, bir de tek gp benimki olunca kendimi özel hissettim doğrusu :cool:
siz ordu'da oturuyorsunuz. sizin gözleminiz nedir?
bence siz de punto alın sayı artsın :happydan:
GP COSKUN
17/01/2010, 22:03
önecelikle aramıza hoş geldiniz bu arada eşinizide oruma bekleriz
grande puntoya yabancı olmadığınıza göre evo da puntonun geliştirilmiş versiyonu olduğuna göre karar vermekte pek zorlanmamanız gerek
bence evo yu alın eşinizi çatlatın
bol bol dalga geçersiniz seninki grande benimki evo diye
muratokay
17/01/2010, 22:12
önecelikle aramıza hoş geldiniz bu arada eşinizide oruma bekleriz
grande puntoya yabancı olmadığınıza göre evo da puntonun geliştirilmiş versiyonu olduğuna göre karar vermekte pek zorlanmamanız gerek
bence evo yu alın eşinizi çatlatın
bol bol dalga geçersiniz seninki grande benimki evo diye
coşkun bey ben eşinin yerinde olsam seninki evo benimki grande diye dalga geçerdim:cool0000:
bu arada evocular kızmasın, herkesin zevki farklı :)
seysey37
17/01/2010, 22:33
yeni polonun 1.4 16V benzinli liste fiyatı 30800TL kesinlikle ben olsam polo alırdım..yeni puntolar hem güzel değil hemde gereksiz pahalı poloya göre..
bir evo kullanıcsı olarak şiddetle öneriyorum:) ön tampona , farlara gün geçtikçe alışıyorsunuz, içine ise alışmak istemiyorsunuz, her binişinizde bir heyecan bir sevinç kaplayacak duygularınızı ve R( anarya) geri vitese alarak yavaş yavaş park alanınızdan çıkarken arabanın o güzel motorundan gelen seslerle adrenalin hormonunuz artarak heyecanınız katlanacak . birde düz yolda şehirlerarası yakıt tüketimini görünce gözleriniz dolacak ve göz damlalarınızı cam sileceklerinde kullanmak isteyeceksiniz:D
zyprexa84
18/01/2010, 00:07
o fiyata sadece amblemi war arabada hiç bi özellik yok.. en basitinden yol bilgisayarı yok.radyo direksiyondn kumandalı değil..2010 yılında 31000 e bu araba asla verilmez sadece adı war.. bu segmentte bu fiyata en özellikli araba punto evo.. 28 e aldımben yılbaşı öncesi.. üst segment düşünmüyorsanız kesinlikle evo ne corsa ne fıesta..
Poloyu tavsiye etmem fiyatına bakarakda olsa..Sadece arkadaşın demiş olduğu gibi amblemi var okadar.Özellik olarak en düşük seviyedeler..Evoyu tercih edin derim Yakıt performans fiyat görünüş konfor ve full donanım özellikler..Bence pişman kalmassınız..
Bu arada formumuza hoşgeldiniz...
Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo (https://forum.grandepuntotr.com/tanisma/)
seysey37
18/01/2010, 00:31
Poloyu tavsiye etmem fiyatına bakarakda olsa..Sadece arkadaşın demiş olduğu gibi amblemi var okadar.Özellik olarak en düşük seviyedeler..Evoyu tercih edin derim Yakıt performans fiyat görünüş konfor ve full donanım özellikler..Bence pişman kalmassınız..
Bu arada formumuza hoşgeldiniz...
Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo (https://forum.grandepuntotr.com/tanisma/)
yalnış anlamayın volkswagen galerim falan yok grande puntom var memnunumda:) fakat puntolarımızda çıkan sorunlar kadar bir volkswagen arabasında sorun çıkacağına inanıyomusunuz arkadaşlar?arması yeterli bence..ayrıca inceledim punto ve polo nun baz modellerini..puntoda ekstra olarak yol bilgisayarı+sürücü diz hava yastığı var..vaktim olursa kataloglarını birleştirip sizlere suncam..
kabul etmeliyizki bizim grande puntolarda çıkan sorunlar bu evo puntodada çıkması muhtemel sonuçta fiat arabasında herzaman bir sorun çıkıyor..
Ayrıca ben arabamı alırken 2-3 ay önce herkes ilk sıraya poloyu koyuyor sonra punto diyor ki fiyat bakımındanda öyle 2004 model bir poloyu 17000 e alıyoruz fakat puntolarımız 2006-2007 modelleri o fiyatlarda dolaşıyor..
saygılar..
yalnış anlamayın volkswagen galerim falan yok grande puntom var memnunumda:) fakat puntolarımızda çıkan sorunlar kadar bir volkswagen arabasında sorun çıkacağına inanıyomusunuz arkadaşlar?arması yeterli bence..ayrıca inceledim punto ve polo nun baz modellerini..puntoda ekstra olarak yol bilgisayarı+sürücü diz hava yastığı var..vaktim olursa kataloglarını birleştirip sizlere suncam..
kabul etmeliyizki bizim grande puntolarda çıkan sorunlar bu evo puntodada çıkması muhtemel sonuçta fiat arabasında herzaman bir sorun çıkıyor..
Ayrıca ben arabamı alırken 2-3 ay önce herkes ilk sıraya poloyu koyuyor sonra punto diyor ki fiyat bakımındanda öyle 2004 model bir poloyu 17000 e alıyoruz fakat puntolarımız 2006-2007 modelleri o fiyatlarda dolaşıyor..
saygılar..
arkadaşımız doğru söylüyor,arabayı almadan önce bence başka bir şeye karar vermeniz gerekiyor,
*araba alayım,bir iki sene sonra satar başka bir araç veya ev alırım gibi bir düşünceniz varsa, MALESEF puntoyla veya evoyla kıyaslanamayacak olan ama ön yargılarımızdan kaynaklanan şu "prim yapma" meselesi yüzünden diğer markaları araştırın derim
* yok eğer "ben araba alacağım,verdiğim paranın hakkını verecek bir konfor ve zevk yaşayacağım" diyorsan diğerlerinin yüzüne bile bakma,
benim felsefem "bidaamı gelcen dünyaya:) " felsefesidir,tavsiye ederim,yarına sağ çıkacağımızın garantisimi var,al evonu keyifli keyifli kullan,
bi de bu arabamı alırken galericinin söylediği bi sözü söyliim de makara olsun biraz.
"abi ne inceliyosun bu kadar kız mı alıyon,sonuçta araba işte" demişti:)
seysey37
18/01/2010, 01:11
PUNTO EVO 5K ACTIVE 1.4 FIRE 77 HP 29.000TL
YENİ POLO 1.4LT 85HP COMFORTLINE 30.500TL
https://img46.imageshack.us/img46/2718/katalogevopolo.jpg (https://img46.imageshack.us/i/katalogevopolo.jpg/)
karar sizin :) kolay gelsin..
valla asıl karar senin Seyhun'um. biz gp den memnunuz. Zevkle biniyoruz arabamıza ww dedirtemezsin bize yani.. Sen al bi dene ww ni.
Not: Usta polonun donanımlarına gülmekten katıldım valla. Emniyet kemeri polen filtresi,yükseklik ayarlı baş dayama, yarı otomatik (neyse?) klima v.s... Koparttı beni ya.. Dört lastik artı stepne yazmayı unutmuşlar. Ya boş araba araba böyle pazarlanır işte.:-)
Otomobil alırken fiyat hepimiz için önemli, 31750 aralık fiyatlarına göre biraz pahalı ama sınıfdaki diğer araçlarında fiyatları aynı oranda arttı bunuda göz önünde bulundurmak gerek. Bir 2. husus sınırlı sayıda araç geliyo ve hemen tükeniyo biraz tok satıcı durumunda bayiler söz konusu evo olunca yinede pazarlığın dozunu arttırmakta fayda var!
Eski bir clio yeni Evo kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim 1. si araç inanılmaz sessiz çalışıyo, çok konforlu bir araç. Ekonomik olarak da bence active de alırsanız hem 1500-2000 tl arası indirim alırsınız hemde tatmin olursunuz. Manuel kliması oldukça performanslı. Otomobil piyasasını yakından takip etmeyenler bu aracın Fiat punto olduğunu öğrenince epey şaşırdılar oldukça havalı(!) olduğunu söylediler ki sanırım sizde baktığınıza göre beğenmişsiniz. Araç kendini yollarda gösterdikçe sempatizanları daha da artacaktır. Bende YeniFiesta bakarken bu aracı gördüm, forumdaki diğer arkadaşlar gibi Grande Punto sempatizanı değildim. Puntoyla ilişkimiz bu araçla başladı henüz balayındayız ama çok memnun olduğumu süyleyebilirim. Bence Fiyat-Performans olarak çoğu aracın önünde Fiestaya göre ise çok daha geniş ve sessiz çalışıyor.
77 hp bir araç olduğu için çok performans beklemek doğru olmaz ama clioya göre atik olduğunu söyleyebilirim, yokuş performansında ise clio daha başarılı. 135-140 km/h boş yolda çok konforlu bir şekilde, hızı hissetmeden ulaştığım hızlar daha fazlasını denemedim. Start&Stop özelliğini pek çözemedim. Aracım duologic olduğu icin frene bastığım anda devreye giriyor; park ederken, manevra yaparken fln devre dışı yapmak zorunda kalıyorum. Yakıt konusundada olduça tutumlu.
Son söyleyeceklerim bir test sürüşü yapın mutlaka, herkesin araçtan beklentileri farklı olabilir. Birde aracımın rengi olan Evo yeşilini görmeden karar vermeyin derim, 2 ay evvel yeşil araba alacağımı söyleseler gülerdim ama değişik ve özel bir renk ve çok olumlu eleştiriler aldım
seysey37
18/01/2010, 02:46
valla asıl karar senin Seyhun'um. biz gp den memnunuz. Zevkle biniyoruz arabamıza ww dedirtemezsin bize yani.. Sen al bi dene ww ni.
Not: Usta polonun donanımlarına gülmekten katıldım valla. Emniyet kemeri polen filtresi,yükseklik ayarlı baş dayama, yarı otomatik (neyse?) klima v.s... Koparttı beni ya.. Dört lastik artı stepne yazmayı unutmuşlar. Ya boş araba araba böyle pazarlanır işte.:-)
valla şimdilik arabamdan memnunum ama değiştirirsem polo yada golf düşünüyorum zaten..kader kısmet..
ama tekrar yineliyorum fiat'ın sorun çıkartmayan modelini görmedim..siena,palio,uno,tipo,tempra,marea,punto. .buda bi risktir..ondan vw diyorum yoksa bi amacım yok..arabamdan gayette memnunum..ama biraz objektif yaklaşmakta fayda var..
Ben de ww nin sorun çıkaranlarını iyi biliyorum da ondan böyle konuşuyorum Seyhun. Forumları bir gez dolaş istersen en çok hangi araçlardan nasıl şikayetler geliyor. Evet fiat nazik araba yapar ama tedavisi kolay araç yapar. Başkasının 600 tl çektiği arıza fiat arabada yarı fiyatına hallolur. Ayrıca servis kalitesi de hissedilir derecede artmıştır. Bu demek değildir ki sorunsuz bir markadır,hayır tüm makineler gibi fiat makineleri de arıza yaparlar. Şahsi zevkinize saygı duyarım ama Polo nun donanım listesine gülmekten kendimi alamam.
Nasıl objektif olabilmiş miyim?
seysey37
18/01/2010, 15:03
Ben de ww nin sorun çıkaranlarını iyi biliyorum da ondan böyle konuşuyorum Seyhun. Forumları bir gez dolaş istersen en çok hangi araçlardan nasıl şikayetler geliyor. Evet fiat nazik araba yapar ama tedavisi kolay araç yapar. Başkasının 600 tl çektiği arıza fiat arabada yarı fiyatına hallolur. Ayrıca servis kalitesi de hissedilir derecede artmıştır. Bu demek değildir ki sorunsuz bir markadır,hayır tüm makineler gibi fiat makineleri de arıza yaparlar. Şahsi zevkinize saygı duyarım ama Polo nun donanım listesine gülmekten kendimi alamam.
Nasıl objektif olabilmiş miyim?
valla yedek parça-tamir konusunda yalnışız var bi fara 300tl dediler benimkine montajla birlikte 350tl olur tahminimce..tabiki bu kişisel bir tercihtir..sonuçta bende bi punto kullanıcısıyım ve memnunum..ama ürün yelpazesine bakıldığında(polo&punto-golf&bravo-jetta&?-passat&?-tiguan&?-toureg&?) malesef çok fark var ve bunu kaç kişiye sorarsanız sorun eminimki büyük bi çoğunluk alman teknolojisi der(ferrari maserrati hariç)..
valla yedek parça-tamir konusunda yalnışız var bi fara 300tl dediler benimkine montajla birlikte 350tl olur tahminimce..tabiki bu kişisel bir tercihtir..sonuçta bende bi punto kullanıcısıyım ve memnunum..ama ürün yelpazesine bakıldığında(polo&punto-golf&bravo-jetta&?-passat&?-tiguan&?-toureg&?) malesef çok fark var ve bunu kaç kişiye sorarsanız sorun eminimki büyük bi çoğunluk alman teknolojisi der(ferrari maserrati hariç)..
bence bir italya sitesine girin fiatın. Daha üst segment araçları var ama ülkemize gelmiyorlar. gelse jetta passat ve toureg de dengini bulur.
Polo güzel araç bence de.Ancak ben tasarım olarak her zaman Puntoyu tercih ederim.Donanım olarak GP nun avantajları var bence.Ancak Türkiyede Polo her zaman daha önde olacaktır.Sebebi Polonun sorunsuzluğu, tasarımı ya da donanımı, fiyatı değil.Sebep sadece VW olması, yani Marka İmajı:)
seysey37
18/01/2010, 15:51
Polo güzel araç bence de.Ancak ben tasarım olarak her zaman Puntoyu tercih ederim.Donanım olarak GP nun avantajları var bence.Ancak Türkiyede Polo her zaman daha önde olacaktır.Sebebi Polonun sorunsuzluğu, tasarımı ya da donanımı, fiyatı değil.Sebep sadece VW olması, yani Marka İmajı:)
sonunda beni anlayan biri çıktı :) demek istediğim buydu teşekkürler abnew :)
Poloların bir serileri motor yakmayla ünlüdür bilirsiniz heralde bunu Sadece bende kaskolu 12 araç çok başımı ağrıttı bü yüzden :) acısını iyi bilirim yani... :) Golf vs deseniz belki ama poloya hayatta binmem :)
Poloların bir serileri motor yakmayla ünlüdür bilirsiniz heralde bunu Sadece bende kaskolu 12 araç çok başımı ağrıttı bü yüzden :) acısını iyi bilirim yani... :) Golf vs deseniz belki ama poloya hayatta binmem :)
Sonunda beni de anlayan çıktı. İşte bundan bahsediyordum. Marka imajı fasa fiso.
Ne Polo ne Evo yaşasın GRANDEPUNTO...
Sonunda beni de anlayan çıktı. İşte bundan bahsediyordum. Marka imajı fasa fiso.
Piayasaya maalesef duyuramadılar o motor sıkıntılarını...Haberlerde falan yankı bulacaktıki bak bakalım vw ye binen adam kalıyormuydu...
Serhat, zaten tüm bu yazılanlar Marka İmajının ne kadar önemli olduğunu kanıtlamakta,
Polo eğer sorunlu bir araçsa ya da standart bir araçsa Türkiyede bizim araçlarımızdan daha fazla değer görmesinin tek bir sebebi var, bu da Marka İmajı ;)
HasanAliz
19/01/2010, 23:13
bomboş arabayı sadece kasası ve önündeki VW amblemi için 35000 TL ye alanlar var.
Yazık ediyorlar bence paralarına bir ambleme verilmez oakdar para :)
seysey37
20/01/2010, 14:10
bomboş arabayı sadece kasası ve önündeki VW amblemi için 35000 TL ye alanlar var.
yalnız 35bin e polonun en dolusu alınabilir yalnışınız var:)..boşunun fiyatı 30500tl..
en dolusunun neyi var merak ettim.
Bende baktım şimdi sitesine öle aman aman bir özelliği yok :)
Zaten Poloda tek donanım yok mu?Hepsi comfortline:)
Bana göre GP nun en donanımlısı Polodan daha iyidir kesinlikle...
seysey37
21/01/2010, 21:14
Zaten Poloda tek donanım yok mu?Hepsi comfortline:)
Bana göre GP nun en donanımlısı Polodan daha iyidir kesinlikle...
yalnış hatırlamıyorsam paketleri vardı comfortline üstüne..showroomda bakmıştım ben..
tek paket olacağını hiç sanmıyorum :)
ama puntoların daha fazla özelliği olabilir o konuda haklısın
GP COSKUN
21/01/2010, 21:59
polonun donanımlarına göre bir kaç tane paketi mevcut
comfortlıne
trendlıne
highlıne
sportlıne
prımelıne
basıclıne
gibi kardeşimde sportlıne var da arkadaşlarıyla konuşurlarken bende öğrendim bu paketleri ama aralarındaki farklar neler bilemem
1,6 90 hplik polo 2010 comfotline var sadece 2010 modelelrde fiyatıta 39,700 :) edermi tabiki etmez :)
Arkadaşlar 2010 Pololar tek paketle ithal edilmekte.O da comfortline.Yani bizdeki dynamic, active gibi...
TL.BRAVO 5K ACTIVE 1.4 90 HP (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx#)33.650BRAVO 5K ACTIVE 1.4 TURBO T-JET 120 HP (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx#)36.150BRAVO 5K ACTIVE 1.6 MULTIJET 105 HP (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx#)38.750BRAVO 5K DYNAMIC 1.4 TURBO T-JET 120 HP (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx#)38.650BRAVO 5K DYNAMIC 1.4 TURBO T-JET 120 HP DUALOGIC (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx#)41.350BRAVO 5K DYNAMIC 1.6 MULTIJET 105 HP (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx#)41.250BRAVO 5K DYNAMIC 1.6 MULTIJET 120 HP (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx#)42.750
1,6 90 hplik polo 2010 comfotline var sadece 2010 modelelrde fiyatıta 39,700 :) edermi tabiki etmez :) bu liste fiyatları biraz ıkınmayla baya aşağı indirilebiliyor biliyorsunuz değilmi arkadaşlar...ama son ötv*de vw burnundan kıl aldırmayıp iyide bir *güzellik* yaptı talebi ertelemiş olan vatandaşlara...:) hatta dikkat metalik renk farkı..:):) bu almanlara mahsus birşey herhalde opel alan*larda genellikle bu farkı bayılıyor...yani bir bravo 105 bg dynamic mjt i polo 1,6 tdi ile karşılaştırın bi ....bence sınıf farkının yanında birde fiyatı biraz pazarlıkla aynı olur...bırakın EVO*yu şunu bunu..
dhcandan
22/01/2010, 13:12
Ben de Puntoyu çok beğeniyorum, tip olarak sportif olması falan. Fakat o kadar çok problem çıkarıyor ki, bunu söyleyemeden de geçemeyeceğim. Zaten o kadar problemi olmasa burada ki insanlar bu kadar dayanışma ve yardım içinde olmazlardı. Önceden Seat ibiza vardı bende, 200.000 km de hala tek bir sorunu bile olmamıştı, servisi desen o kadar ilgiliydi ki, bekleme bile yapmıyordun. Aracımı hemen geri veriyorlardı. Hiç mağdur olmadım VW motorundan. Yani ben olsam bir daha düşünürdüm. Polo güzel bir araba.
:) tamam güzel bir araç...ama fiyat fayda*da ve servis ücretlerinde mantıklı olmak lazım ...bravo*yu bile polo fiyatına alabiliyorsam ...ayrıca sadece dayanışma için bu forumda olduğumuzu zannetmiyorum...aşk var ateş var italyan dizaynı var...gülü seven misali...+ lar - lerden fazla ...ve de şöyle bi düşünün hemen hemen aynı donanımdaki evo veya grande ile diesel olanı ve polo arasında 5000 tl bir fiyat farkı olsa 5000 tl*lik mazot ile ortalama bir sürücü yıllık 1000 tl tüketse 5 yıl gezer...1,3 mjt ile 1,4 tdi vergi farkınıda koysak + 2 depo(yıllık) + x2 bakım ücreti...akıllı olmak lazım ve gerisi tamamen zevk tercih işidir ...kanaatim...:)
dhcandan
22/01/2010, 14:02
:) tamam güzel bir araç...ama fiyat fayda*da ve servis ücretlerinde mantıklı olmak lazım ...bravo*yu bile polo fiyatına alabiliyorsam ...ayrıca sadece dayanışma için bu forumda olduğumuzu zannetmiyorum...aşk var ateş var italyan dizaynı var...gülü seven misali...+ lar - lerden fazla ...ve de şöyle bi düşünün hemen hemen aynı donanımdaki evo veya grande ile diesel olanı ve polo arasında 5000 tl bir fiyat farkı olsa 5000 tl*lik mazot ile ortalama bir sürücü yıllık 1000 tl tüketse 5 yıl gezer...1,3 mjt ile 1,4 tdi vergi farkınıda koysak + 2 depo(yıllık) + x2 bakım ücreti...akıllı olmak lazım ve gerisi tamamen zevk tercih işidir ...kanaatim...:)
Doğru söylüyosun ama yaptığın hesaplamalar kişiden kişiye değişir. Zira hergün işe gidip gelen bir araba, günde 70 km yaparsa, 1000tl ile bir yıl gezemez. Vergi konusunda da haklısın, ona da birşey diyemem. Fakat, araba alıp sürekli başının ağrıması var, bir de hiç birşey yapmadan sürekli olarak kullanabilmek var.
Bende arabamı seviyorum, fakat kimsenin de önce city motoru arızası yüzünden günlerce sıkıntı çekmesini istemem. Sonra arka kapı kollarının açılmaması normal denmesini de istemem, enjektörler arızalanmış nedenini bilmiyoruz değişicek diyip garantiye girmeden ödemesini, sonra ufacık bir lamba arızasında bile ilgilenilmeyip araç kalıcak denmesini de istemem. Ve bunlar sadece benim başıma gelenler, bir de forumda diğer arkadaşların city yüzünden kazalar atlatması, ve daha birçok sorun yüzünden güzelim puntodan nefret etmeleri de var.
Bu benim görüşüm, ben de arabamı seviyorum, sorun çıkarmadığı sürece. Dediğim gibi önce de Seat kullandım arabayla hiç uğraşmadım hiç başımı ağrıtmadı.
Yanlış anlamayın, insan vaktini sürekli servise gidip sorun anlatmakla geçirince, böyle yorumlar yapabiliyor.
valla kendine göre haklısın ...ama benimde önceki arabam palio 1,2 16 v el idi 5 sene kullandim inan 50 tl + masraf yapmış değilim...+ puntoda bu kadar problemi bir arada yaşamak çok nadir birşey olsa gerek... benim ikinci puntom aynı zanmanda (2005 mjt dyn)...
dhcandan
22/01/2010, 14:30
Doğru söylüyosun abi sende, Biz de bi ara palio da vardı, onda da pek sorun yaşamamıştık :)
bugun yolda gelirken bir A6 nın yolda kaldıgını gördüm, geçerken yak o arabaı yak dedim içimden. hiç belli olmuyor insan yapımı sonuçta fakat vergi servis parça gibi değişkenleride düşünerek harekete geçmek lazım.
peki evo ya 34.750 verilir mi orası da var?
34,750 vereceğin bir evodaki donanımı diğer markalarda arayınca ne kadar fiyat isteyeceklerinide düşünmek lazım. tabikide sonuçta insan aklına yatanı zevkine uyanı alıyor.
@turer
Evodaki donanımları bir belirleyin sonra gidin başka markalara bakın.Fiyatını çıkartın aradaki uçurumu göreceksiniz..Ondan sonra verilirmi verilmezmi konuşalım...
peki evo ya 34.750 verilir mi orası da var?39 700 vw polo*ya vereceğime evo*ya benim ayardaki bir adam 5 yıl(bedava) biner ..ve donanımda daha fazla olur evoda...bi karşılaştırmak lazım detaylı olarak... fiyat 35 000 lere çıktığında bir üst sınıfın baz ve orta donanım modelleride seçenek olabiliyor...YENİ BRAVO örneği gibi...
34ozkankurtuldu34
23/01/2010, 16:06
Valla arkadaşlar bence evo.ya o kadar para verecegine 2007 2008 punto ikinci el punto alsan az km yapmış olanından hiçte sorun yaşamazsınız bence deli gibi bukadar para vermenin bir anlamı yok aynı konfora sahip hemen hemen hepsi benceikinci el temiz olan punto daha iyi sıfırına bile çok para vermenin anlamı yok çünkü bizim PUNTO sahipleri araçlarının degerini bilmeyin komik rakamlara satmaya başlayıp piyasayı yeteri kadar düşürdüler Ben diyorumki son söz olarak SATMIYORUM SATMIYACAGIM aracımın degerini biliyorum çüünkü hepinize saygılar
EYLEMLERİM devam edecek görüşmek üzere :)
Ercan, bence aynı sınıf ve donanımda fiyatlar birbirine çok yakın.Sınıfının premium model ve markalarını elersek dolu bir evo, polo, fiesta, corsa, clio, 207 yaklaşık aynı fiyata gelmekte.Bunlardan tavanı belirleyen bir tek polo var.Bunun da nedeni belli zaten.Diğerlerinin arasında aynı donanımda en fazla 1000-2000TL fiyat farkı bulunmakta,
Bir de Evoya neden 34750TL verilmesin ki? :)Diğer markalardan ya da modellerden ne eksiği var bu aracın.Tasarım olarak hala birçoğunun önünde zaten.Güvenliği standartların altında değil.Kaputunun altında hala sınıfının en iyi dizel ünitesi mevcut.Tüm bunları düşünürsek diğerlerinden daha pahalı bile olması gerekmekte:)
arkadaşlar daha önceki mesleğim otomotiv sektöründe satış temsilcisiydim.
bütün markaların bu segmentteki bütün modellerine bakttım.
polo- kalite ve güven veriyor ama kabin dar ve donanımı çok zayıf.
fiesta-tasarım ve kalite olarak çok iyi,ama kabin biraz dar.bence tercih edilebilir otomobiller arasında,zaten avrupa satış rakamlarıda bu yönde.
clio- sadece renault markası nın adı var ,son tercih.
jazz- kalite,donanım,motor 1.sınıf ama fiayatı çok yüksek.
207- tasarımı dışında tipik fransız yani renaulttan farklı değil
punto evo- spor iç ve dış tasarım(özellikle iç tasrım bence sınıfının en iyisi) geniş ve ferah kabin.uygun donanım ve fiyat aralığı.ama malzeme kalitesi ve işçilik daha iyi olabilirdi.
çünkü şuan benim başımı ağrıtan ufak tefek işçilik kusurları.
Valla işcilik belki bi nebze ama donanım oalrak düşünürsek diğer araçların fiyatlarıyla kıyaslandığında evonun yanına yaklaşamazlar..
onu bunu bilmem de arkadaşımda dizel 2007 polo var, araba traktör gibi ses çıkartıyor üstelik iç tasarımı çok kaba malzemesi çok ucuz görünüyo marka imajı nı anlamam hangisi iyi hangisi kötü onu da anlamam gördüğümü ve duyduğumu söylüyorum
narkoz30
24/01/2010, 17:16
Polo volkswagen in küçük seğmentteki aracıdır. Kaliteli işçilik ve tatminkar malzeme kalitesinden başka birşey vermez kullanıcıya ama üst seğmentleri bomba gibi araçlardır. Özellikle bizim bir komşuda 2001 passat diesel var ki geçenlerde kullandım sanırsınız ki cadillac a binmişsiniz suspansiyonlar 10 numara ama gel gör ki polo düşük donanımına rağmen hala saman gibi araba olarak çıkıyor abs standart değil 2 hava yastığı iekli eskisi gibi biraz allı pullu.
Whalla bence Punto iyi güsel :) ama fiyatını abartmışlar yine de polodan daha üstün alacaklar polo yerine punto alırsa ceplerinde en az 2 yıl benzin parası kalır.
arkadaşlar daha önceki mesleğim otomotiv sektöründe satış temsilcisiydim.
bütün markaların bu segmentteki bütün modellerine bakttım.
polo- kalite ve güven veriyor ama kabin dar ve donanımı çok zayıf.
fiesta-tasarım ve kalite olarak çok iyi,ama kabin biraz dar.bence tercih edilebilir otomobiller arasında,zaten avrupa satış rakamlarıda bu yönde.
clio- sadece renault markası nın adı var ,son tercih.
jazz- kalite,donanım,motor 1.sınıf ama fiayatı çok yüksek.
207- tasarımı dışında tipik fransız yani renaulttan farklı değil
punto evo- spor iç ve dış tasarım(özellikle iç tasrım bence sınıfının en iyisi) geniş ve ferah kabin.uygun donanım ve fiyat aralığı.ama malzeme kalitesi ve işçilik daha iyi olabilirdi.
çünkü şuan benim başımı ağrıtan ufak tefek işçilik kusurları.
Sadece iç mekan işçilik ve plastik kalitesini ele alırsak, Evo diğer tüm araçları yakalamış durumda bence.Özellikle de dashboardun üst kısımları oldukça kaliteli.Bunun dışında Fiesta ve Jazz da hatta Polo da bile bana göre kalite problemleri var.207 nin ve Clio nun müzik ve klima kumandalarını elersek bu 2 araç iç mekan kalitesinde çok iyi bence.Özellikle de 207,
Ben Poloyu incelediğimde hayal kırıklığına uğradım.Neredeyse iç mekanda çıtayı belirleyen VW Markası, Polo üzerinde maliyet kaygılarını çok güzel belli etmiş.Ancak görünüm olarak bence hoş bir araç Polo, hatta Golften çok daha güzel:)
Sadece iç mekan işçilik ve plastik kalitesini ele alırsak, Evo diğer tüm araçları yakalamış durumda bence.Özellikle de dashboardun üst kısımları oldukça kaliteli.Bunun dışında Fiesta ve Jazz da hatta Polo da bile bana göre kalite problemleri var.207 nin ve Clio nun müzik ve klima kumandalarını elersek bu 2 araç iç mekan kalitesinde çok iyi bence.Özellikle de 207,
Ben Poloyu incelediğimde hayal kırıklığına uğradım.Neredeyse iç mekanda çıtayı belirleyen VW Markası, Polo üzerinde maliyet kaygılarını çok güzel belli etmiş.Ancak görünüm olarak bence hoş bir araç Polo, hatta Golften çok daha güzel:)
evo yu almadan önce 207 polo evo arasında gidip geldim 1 gün boyunca iç tasarım acısından evo. kullanılan malzeme kallitesi açısından polo yu çok begendim. 207 de dikkat ettigim kadarıyla kumandalar genelde ince bir elastik madde ile kaplı ve soyulduklarını biliyorum 1 2 yıl içerisinde. polonun ön görünümü çok hoşuma gitti keşke arkayıda biraz daha ön taraf gibi sert yapsalarmış daha da güzel olurmuş. Eger paranız varsa GOLF alın yoksada fiesta corsa polo falan filan bakmayın boşuna kapılarının kapanmasından bile belli oluyor araç. Evoyu tavsiye ederim.
Polonon fiyatının evoya göre biraz daha fazla olmasının nedenide Marka ve DSG şanzuman diye düşünüyorum.
Arkadaşlar Merhaba,
Bende yakın zamanda aracımı perte çıkardım,2007 corsa 1.3 cdti kullanıyordum.Sıfır bir araç almak istiyorum fakat corsanın baz modeli dahi 32.000 liradan başlıyor.Aynı araca tekrar binmemek ve biraz fazla opsiyon almak adına punto evoyla ilgilenmeye başladım.1.3 mutijet start&stop dynamic + safty plus kit koç ailem indirimiyle 36.900 liradan 35.000 liraya geldi.Sizce fiyat nasıl?Koç ailem indirimi yanında bayi indirimide alabilirmiyim?YOksa koç ailemi karıştırmadan sağlam pazarlık yapsam bunda daha düşük bir fiyata inerlemi?Bilgili arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
Birde bayideki arkadaş evolarda henüz skydome ların üretimine başlanmadığını söyledi.Sitede var görünüyor.Olursa skydomeda almak istiyorum.Bu konudaki bilginiz nedir.
Hasan, öncelikle hoşgeldin,
Cam tavan konusunda bayinin bir yanlışı olabilir.Sonuçta istene araç Türkiyede yok muhtemelen.İtalyadan siparişle gelecek.Bu durumda istenen donanım ya da aksesuar da ekletilebilir.Cam tavanda bir değişklik olmadı.Evoda da herhangi bir kaporta değişikliği yok.Dolayısıyla 2 ay kadar beklenerek istenilen araç alınabilir bence,
Pazarlık 35000TL nin altı için de yapılabilir tabi.Bence birkaç bayiyi dolaştıktan sonra karar verin,
Bu arada 1.2 lik Corsalar 27000TL den başlamakta.Fiyatlar arasında fazla bir fark yok,
Hayırlısı olsun diyelim...
Arkadaşlar Merhaba,
Bende yakın zamanda aracımı perte çıkardım,2007 corsa 1.3 cdti kullanıyordum.Sıfır bir araç almak istiyorum fakat corsanın baz modeli dahi 32.000 liradan başlıyor.Aynı araca tekrar binmemek ve biraz fazla opsiyon almak adına punto evoyla ilgilenmeye başladım.1.3 mutijet start&stop dynamic + safty plus kit koç ailem indirimiyle 36.900 liradan 35.000 liraya geldi.Sizce fiyat nasıl?Koç ailem indirimi yanında bayi indirimide alabilirmiyim?YOksa koç ailemi karıştırmadan sağlam pazarlık yapsam bunda daha düşük bir fiyata inerlemi?Bilgili arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
Birde bayideki arkadaş evolarda henüz skydome ların üretimine başlanmadığını söyledi.Sitede var görünüyor.Olursa skydomeda almak istiyorum.Bu konudaki bilginiz nedir.
Öncelikle hoşgeldiniz..
Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo (https://forum.grandepuntotr.com/tanisma/) unutmatan bir kendimizi tanıtalım..
Soruya gelicek olursak aldığınız fiyat iyi ama skydome isterseniz üzerine birazdaha koyucaksınız..Buarada skydomeli araçlar türkiyeye daha gelmemiş olabilir.Ama üretimi yapılmıyo demek yanlış bence :)
Fiyat konusundada biraz daha ısrarsı olun 500 lira gibi gfalan biraz daha aşağı çekebilirsiniz..
Ben de bu hafta punto evo almayı düşünüyorum. 1.3 mltjet 75 hp dynamic+spk ile birlikte 35.000 dediler. ancak biraz daha indirim almayı düşünüyorum.
istediğim fiyata inerseler bu hafta sonuna inşallah bu iş biter...
S&S özellikli istemedim, henüz fiat için yeni bir teknoloji biraz riskli geldi bana...
Abnew e özellikle saygılarımı iletiyorum.
beni tanımıştır kesin :)
........Abnew e özellikle saygılarımı iletiyorum.
beni tanımıştır kesin :)
Şimdi tanıdım Kaan:) Hayırlısı olsun diyelim...
Cevaplarınız için teşekkürler.
Corsa 1.3 cdti essentia ( baz modeli ) 32.000 TL.Cmon paketiyle geliyor araçlar,fakat içindeki opsiyonlar 2 airbag,düz klima,2 cam otomatik,elektrikli aynalar.Yol bilgisayarı bile yok,ESP,ESR,hill holder,7 hava yastığı,4 cam otomatiği,bunlardan bahsetmiyorum bile.Bence corsa ve polo kalitelerine rağmen opsiyon olmamasından dolayı fiyatlarını haketmiyorlar.
Fiyat aslında bana çok cazip değil henüz.1.750 lira koç ailem indirimi var ve bunu fabrika karşılıyor.Yani bayi karından bi indirim yapmadı.Forumdan takip ettiğim kadarıyla iyi pazarlıkla 2.500 3.000 lira indirim alan arkadaşlarımız var.Ben koç ailem üzerine 1.000 lirada bayi karından düşürtmeye çalışıcam.Fiyatı 34.000e çekersek süper olur :)
Bu arada evo sahibi çok üyemiz yok heralde,çok fazla bilgi alamadık yeni araçtan. :)
Araç daha yeni olmasına rağmen tahmini 15 civarında yeni evo kullanan arkadaşımız var şu anda yorumlar iyi yönde işalalh hep böyle gider...
byfestival
26/01/2010, 10:49
EVO dan önce 2006 opel astra ve ford fiesta kullandım bir arkadaşım 2010 opel corsa aldı EVO ile karşılaştırdık gerçekten artı yönleri diğer 3 modele göre çok çok iyi bu donanıma bu fiyat süper..
EVO ile ilgili merak ettiklerinizi sorun cevaplayalım
EVO dan önce 2006 opel astra ve ford fiesta kullandım bir arkadaşım 2010 opel corsa aldı EVO ile karşılaştırdık gerçekten artı yönleri diğer 3 modele göre çok çok iyi bu donanıma bu fiyat süper..
EVO ile ilgili merak ettiklerinizi sorun cevaplayalım
bende corsa, evo ve fiesta arasında baya bi gelip gittim ama evo bana daha bi hoş göründü. opsiyon olarakta. ancak
fiesta dizel 1.4 titanium+gp+lp yani full peşin 36000,
evo 1.3 dizel dynamic s&s+spk+fk+ak 38400,
corsa 1.3 dizel 75 hp enjoy sport+görüş p 35500,
bu fiyatlara rağmen evo gerçekten bana göre çok daha güzel...
seysey37
26/01/2010, 14:23
bende corsa, evo ve fiesta arasında baya bi gelip gittim ama evo bana daha bi hoş göründü. opsiyon olarakta. ancak
fiesta dizel 1.4 titanium+gp+lp yani full peşin 36000,
evo 1.3 dizel dynamic s&s+spk+fk+ak 38400,
corsa 1.3 dizel 75 hp enjoy sport+görüş p 35500,
bu fiyatlara rağmen evo gerçekten bana göre çok daha güzel...
bence fiesta derim..grande punto olsa grande derimde :) kusura bakmayın evo kullanıcı arkadaşlarımda yeni kasasına benim pek içim ısınmadı ondan fiesta diyorum..
dhcandan
26/01/2010, 14:55
bence fiesta derim..grande punto olsa grande derimde :) kusura bakmayın evo kullanıcı arkadaşlarımda yeni kasasına benim pek içim ısınmadı ondan fiesta diyorum..
Ben fiesta da demem Grande Punto çok güzel fakat Fiat sanki EVO tasarımı için Hyundai tasarımcılarını kiralamış gibi :) benim de pek içim ısınmadı.
Tabi bu bizim fikrimiz, eminim beğeneni çoktur, saygı duymak lazım.
Ben fiesta da demem Grande Punto çok güzel fakat Fiat sanki EVO tasarımı için Hyundai tasarımcılarını kiralamış gibi :) benim de pek içim ısınmadı.
genç arkadaşlarım şu GP fanatikliğinden vazgeçelim.
EVO lar GP lerin geliştirilmiş versiyonu,yani ikiside aynı araba,
dış makyaj ile tamemen yenilenen iç tasarım,aynı evi yeniden dekore etmek gibi bir şey yani.
genç arkadaşlarım şu GP fanatikliğinden vazgeçelim.
EVO lar GP lerin geliştirilmiş versiyonu,yani ikiside aynı araba,
dış makyaj ile tamemen yenilenen iç tasarım,aynı evi yeniden dekore etmek gibi bir şey yani.
arkadaşlar evolar puntonun makyajlanmış hali değil puntonun tasarımı designera ait bence daha fazla telif vermemek için değiştirdiler kasayı ve ismini bencede bu paralara evo alınmaz fiesta derim.
arkadaşlar evolar puntonun makyajlanmış hali değil puntonun tasarımı designera ait bence daha fazla telif vermemek için değiştirdiler kasayı ve ismini bencede bu paralara evo alınmaz fiesta derim.
ahmetcim
benim 2010 evo 1.4 77 bg frie
en yakin arkadaşimdada 2007 gp 1.4 77 frie var
- motor tamamen ayni
- diş tasarimda ön arka tamponlar, farlar ve stoplar yenilenmiş
- iç ise komple ön göğüs ve koltuk kumaşlari yenilenmiş
bunun dişinda araba ayni kasa( ön kaput bile ayni ) hiç bir farki yok.kullanimi bile ayni.
fiesta konusunda size katılıyoyorum ama
benim aracım engelli arabası markaların bana verdiği fiyatlar.
Honda jazz - 25.000 tl en baz modeli
Ford fiesta - 23.000 tl 1.4 titanyum metalik ,benzinli
Vw polo - 23.000 tl en baz modeli,opak
Fiat evo - 19.400 tl 1.4 77 bg dinamik
kararı siz verin
zafer0060
30/01/2010, 13:13
ben evo ma 01.06 da aldım özellikle performan konusunda çok aşırı memnunum bundan önce focus um vardı bence focusdan çok daha iyi performans olarak.. yakıt konusundada suanda aynı şeyleri soyleyebilirim serviste demişledi 8 bin km den sonra daha da azalaacak :) arabamı alıp depomu doldurdum ve sakaryadan kocaeline gelirken yol bilgisayarında 1180 km daha gider yazııyodu..8 bin kmden sonra ccok merak ediyorum özellikle yakıtını..
ben evo ma 01.06 da aldım özellikle performan konusunda çok aşırı memnunum bundan önce focus um vardı bence focusdan çok daha iyi performans olarak.. yakıt konusundada suanda aynı şeyleri soyleyebilirim serviste demişledi 8 bin km den sonra daha da azalaacak :) arabamı alıp depomu doldurdum ve sakaryadan kocaeline gelirken yol bilgisayarında 1180 km daha gider yazııyodu..8 bin kmden sonra ccok merak ediyorum özellikle yakıtını..
Hayırlı olsun Zafer, kazasız sürüşler,
Bakımdan sonra en fazla %5 daha az yakar araç...
fiesta konusunda size katılıyoyorum ama
benim aracım engelli arabası markaların bana verdiği fiyatlar.
Honda jazz - 25.000 tl en baz modeli
Ford fiesta - 23.000 tl 1.4 titanyum metalik ,benzinli
Vw polo - 23.000 tl en baz modeli,opak
Fiat evo - 19.400 tl 1.4 77 bg dinamik
kararı siz verin
Engelli indirimleri bir hayli fazla oluyor heralde :) 19,400 gerçekten çok komik bir rakam buakdar dolu ve donanımlı sıfır bir araç için :)
arkadaşlar arkadaşlaaar yollarda çook golf tsi tokatladım 105 bg multijet bravomla...wv traktör teknolojili motoruyla ancak fiat motorlarının egsoz dumanını yutar....bi kere adamlarda yeni teknoloji motor yok olanlar da cortladı...fsi neden kaldırıldı acaba hala 100 bg lik düz motor satarken...
fikrimi belitecek olursam...focusun ilk kasasıyla ikinci kasası gibi bahsettiğin olay...bende 2001 focus varken 2005 te yeni kasaları çıktı ve beğenmedi çoğu kimse ancak zaman geçtikçe herkes alıştı ve teknik olarak da konfor olsun motor olsun aradaki dağlar kadar olan uçurumu görünce o beğenmeyenler de ağzını açamadı durum böyle bi şey herkes evoya alışacak.evo alanların parası boşa gitmiş değil bence...
dhcandan
31/01/2010, 04:28
Kimsenin parası boşuna gitmez elbette ki böyle birşey söz konusu değildir ve tartışmaya da gerek olmaz. Araba işi zevk meselesidir, herkesin beğendiği farklı bir model, farklı bir marka olabilir. Karşılaştırma yapabilmemiz için, ancak ve ancak eşit şartlarda tüm araçları kullanmış olmamız gerekir.
Benim EVO ya herhangi bir lafım yok. Sadece kendi içimin ısınmadığını söyledim hepsi bu, paranız boşa gitti demedim, elbetteki güzel bir araba.
Ama yeterince param varsa, DSG li bir Golf GTI almayı düşünürdüm :)
allah onu da nasip eder inşallah herşey gönlünce olsun:)
dhcandan
31/01/2010, 04:40
Sağolasın kardeş, inşallah senin de :)
arkadaşlar bende ford ta çalışıyorum ama puntoya biniyorum.eknomik ve şehir içinde pratik bir araç.zafer bey focustan sonra punto daha atak gelmesini çok anlamadım.benzinli 1.6 100 ps eski kasa focus belki ilk kalkışlarda geri kalsada ara hızlanma ve son hız olarak 1.3mj puntodan daha iyidir.araba kalitesi vs hiç katmıyorum.focus 2 alıştı demişsiniz kullanıcılar.ilk kasa focus hala populer ve özellikle hb modelleri bana göre olması gerekenden daha pahalı bir piyasası var.yeni araç alacak olsam ne alırdım.fiesta demiyeceğim çünkü ban göre tek artı yanı dış tasarımı.motor 1.4 cansız :( arkası dar.içi ışık almıyor.her yerinden ses geliyor.evo puntonun tasarımı kayıp balık nemo gibi olmuş.içi 10 numara ama dıştan kötü.ben alacak olsam opel corsa enjoy 1.3 cdtı alırdım.motoru iyi dış tasarımı iyi.malzeme iyi.2.el değeri çok iyi :)
arkadaşlar bende ford ta çalışıyorum ama puntoya biniyorum.eknomik ve şehir içinde pratik bir araç.zafer bey focustan sonra punto daha atak gelmesini çok anlamadım.benzinli 1.6 100 ps eski kasa focus belki ilk kalkışlarda geri kalsada ara hızlanma ve son hız olarak 1.3mj puntodan daha iyidir.araba kalitesi vs hiç katmıyorum.focus 2 alıştı demişsiniz kullanıcılar.ilk kasa focus hala populer ve özellikle hb modelleri bana göre olması gerekenden daha pahalı bir piyasası var.yeni araç alacak olsam ne alırdım.fiesta demiyeceğim çünkü ban göre tek artı yanı dış tasarımı.motor 1.4 cansız :( arkası dar.içi ışık almıyor.her yerinden ses geliyor.evo puntonun tasarımı kayıp balık nemo gibi olmuş.içi 10 numara ama dıştan kötü.ben alacak olsam opel corsa enjoy 1.3 cdtı alırdım.motoru iyi dış tasarımı iyi.malzeme iyi.2.el değeri çok iyi :)
efendim bahsettiğiniz bazı konulara katılsam da bazılarına katılamayacağım...Öncelikle eski kasa focusun fiyatları gerçekten olması gerekenden en az 2000 tl daha pahalı haklısınız...ara hızlanması özellikle 3. vitesi tadından yenmiyor...Ama gelgelelim ikinci kasasına göre çok ilkel bir araç plastik malzemesi olsun teknik donanımı olsun...yeni fiesta derseniz şu anda yeni kasa fiesta titainum tdci kullanıyorum...Bir kere puntoyu da kullandım fullünü kullandığım fiesta da full+lp...Her tarafından ses gelme olayı diye bir şey yok ben özellikle bunu karşılaştırırsam punto için söyleyebilirim...Plastik malzeme kalitesi olarak bi kere dağlar var aralarında.140-150 sonrası fiesta güven verirken puntoda 120 den sonra yüreği ağzına gelmeye başlıyor insanın...hafif rüzgarda puntonun yolda gezinmesi var arkadaşlar abartmıyorum aynı yerde iki aracı da kullanmışlığım var...1,4 dizel motor müthiş ekonomik.500 km yolu full bagaj ve bütün koltuklar full dolu halde 4,6 lt/100 km gibi çok komik bir değerle aldım:)yüksüz de 3,5 olur diye düşünüyorum kaldı ki kullanma kitapçığında sonradan açıp baktığımda fabrika verisi olduğunu gördüm 3,5 in:Darkadaşım 1,3 corsa cdti aldı yeni onu da inceledim.o da fena değil daha makul fiyatı ama ne kadar ekmek o kadar köfte:)bence ben de olsam gp multijet beklentilerimi fazlasıyla karşılardı ama emin olun fiesta tabii ki daha üstün...bu arada bende bravo var bahsettiğim fiesta annemin fiestası yanlış anlaşılmasın marka sempatizanı değilim:D
efendim bahsettiğiniz bazı konulara katılsam da bazılarına katılamayacağım...Öncelikle eski kasa focusun fiyatları gerçekten olması gerekenden en az 2000 tl daha pahalı haklısınız...ara hızlanması özellikle 3. vitesi tadından yenmiyor...Ama gelgelelim ikinci kasasına göre çok ilkel bir araç plastik malzemesi olsun teknik donanımı olsun...yeni fiesta derseniz şu anda yeni kasa fiesta titainum tdci kullanıyorum...Bir kere puntoyu da kullandım fullünü kullandığım fiesta da full+lp...Her tarafından ses gelme olayı diye bir şey yok ben özellikle bunu karşılaştırırsam punto için söyleyebilirim...Plastik malzeme kalitesi olarak bi kere dağlar var aralarında.140-150 sonrası fiesta güven verirken puntoda 120 den sonra yüreği ağzına gelmeye başlıyor insanın...hafif rüzgarda puntonun yolda gezinmesi var arkadaşlar abartmıyorum aynı yerde iki aracı da kullanmışlığım var...1,4 dizel motor müthiş ekonomik.500 km yolu full bagaj ve bütün koltuklar full dolu halde 4,6 lt/100 km gibi çok komik bir değerle aldım:)yüksüz de 3,5 olur diye düşünüyorum kaldı ki kullanma kitapçığında sonradan açıp baktığımda fabrika verisi olduğunu gördüm 3,5 in:Darkadaşım 1,3 corsa cdti aldı yeni onu da inceledim.o da fena değil daha makul fiyatı ama ne kadar ekmek o kadar köfte:)bence ben de olsam gp multijet beklentilerimi fazlasıyla karşılardı ama emin olun fiesta tabii ki daha üstün...bu arada bende bravo var bahsettiğim fiesta annemin fiestası yanlış anlaşılmasın marka sempatizanı değilim:D
Fiesta 1.4 Tdci yi ben de inceledim.İç mekan işçilik ve plastik kalitesi Puntodan iyi değil kesinlikle, belki aynı seviyede denebilir.Hatta belirli bölgelerde daha da düşük.Özellikle de Evoya göre,
Ancak iç mekanın orijinal, yani oyuncak gibi oluşundan sana farklı gelmiştir Şenol,
Hep söylediğim gibi Fiestanın da güzel görünen bir araç olduğunu belirteyim:)
Engelli indirimleri bir hayli fazla oluyor heralde :) 19,400 gerçekten çok komik bir rakam buakdar dolu ve donanımlı sıfır bir araç için :)
kdv 'yi ödüyorsun ,ötv'yi ödemiyorsun.oada yaklaşık %30 luk bir indirim demek.
19.400'lük fiyat gerçekten çok iyi,kampanya fiyatıydi
şimdi alsam 23.000 den aşağıya vermezler.
kdv 'yi ödüyorsun ,ötv'yi ödemiyorsun.oada yaklaşık %30 luk bir indirim demek.
19.400'lük fiyat gerçekten çok iyi,kampanya fiyatıydi
şimdi alsam 23.000 den aşağıya vermezler.
Güle güle kazasız belasız kullanın gerçekten rakam çok ama çok komiğime gitti :)
Güle güle kazasız belasız kullanın gerçekten rakam çok ama çok komiğime gitti :)
teşekkür ederim...
gönül isterdiki o indirime hiç ihtiyaç duymasaydım.
teşekkür ederim...
gönül isterdiki o indirime hiç ihtiyaç duymasaydım.
Tabiki keşke ihtiyaç duymasaydınız. :(
zafer0060
01/02/2010, 18:56
orda benim bi hatam var focus tabikii özeelikte 2.vitesden sonra çok daha iyi ama özellikle eğimli rampa çıkarken ve 1-2 vitesin ilk baslarında punto daha iyi .. focus la punto yu kıyaslamam bile kesnlikle focuss derim artısı çok fazla sonucta farklı sınıff araclar :)