Orijinalini görmek için tıklayınız : Biraz da nostalji takılayım
GP COSKUN
15/01/2010, 23:03
arkadaşlar aşağıdaki resimlerde benim eski bravoma ve uzun yola çalıştığım zamanda ki kamyonların resimleri
bravoyla sıfırken tanıştık ve 130,000 km yaptım triger bile değiştirmeden sattım onu çok özlüyorum 155 bg lik tam bir benzin canavarıydı
kırmızı beyaz olan 2521 mersedes kamyonla 1994 yılında tanıştık 1999 kadar kullandım 750,000 km +1 motor 3 turbo yaptırdık
halen resimdeki diğer arkadaş tarafından 2,200,000 km ye doğru yol alıyor
asıl emektar mavi beyaz şahin bakışlım 2520 cargo 1999 yılında sıfır alındı
tam 6 yıl yol gittik beraber 945,000 km 3 motor 5 kez turbo 1 şanzuman
yedik halen şirkette çalışmakta fakat resimdeki halinden eser yok tabiki
gözüm gibi bakardım ama şimdi baktıkça içim acıyor
eskiye döndükçe insan eski arabalarını hatırladıkça sanki bir evladıymış gibi bakıyor devamlı yerlerine yenileri geldikçe maalesef pabuçları dama atılıyor
sowhat788
15/01/2010, 23:06
77 x 2 = 154 az kaldı 155 hgt olacaktı abi ;)
Eskileri bu kadar hasretle anlatman Arizona Yıldızı'nın hoşuna gitmez bak haberin olsun. Mazallah gitmez falan sonra yolda bırakıverir seni demedi deme. :) :)
ExTReMe_
16/01/2010, 00:00
nostalji güzel abi Bide kar olunca güzellik katmış .. katılıyorum abi sana bravolar çok güzel arabalardı bende Brava sı wardı onun oda çok güzeldi gerçekten :D
İkisi de iyiymiş Coşkun, güzel görüntüler:)
Bir sonraki araban 155bg den yola çıkarsak 38bg olmalı :D
ikisi de iyiymiş coşkun, güzel görüntüler:)
bir sonraki araban 155bg den yola çıkarsak 38bg olmalı :d
:d :d :d
Romeo_er2
16/01/2010, 00:16
aa bana nostalji demeyin beyazım aklıma geliyo :(
chngrrrrrr
16/01/2010, 03:01
coşkun şimdilerde ne kullanıyorsun
scania falan mı?
Çoşkun şimdilerde el arabası kullanıyor :D
Bilader maşallah kız gibiymiş ama birincisi neden 1 motorda, ikincisi 3 motor 5 turbo bir şanzuman yedi onu kullan sen değilmiydin :)
serdar2362
16/01/2010, 11:04
Birinci ile pamuk ikinci ile taş taşımış ondan...!!
güzel kareler.. ama çok km yapmıssın. kimbilir o km lerde nelerle karşılaştın.. buram buram tecrübe..
ystuning61
16/01/2010, 13:22
Henüz bu duyguları tatmama zaman var :)
GP COSKUN
16/01/2010, 13:30
coşkun şimdilerde ne kullanıyorsun
scania falan mı?
yok cihangir şimdi arabaya çıkmıyorum artık baş şöför olduk be
ama en son kullandığım araç 480 bg lik vabis scania dı
arada sırada çok sıkılırsam çıkıp bi dolaşıp geliyorum
Erdem Bozdağ
16/01/2010, 13:32
Abi hep hayalimdir bi kamyon kullanmak ne yalan söyleyim:)Başka bir zevk di mi abi onu kullanmak
GP COSKUN
16/01/2010, 13:52
Çoşkun şimdilerde el arabası kullanıyor :D
Bilader maşallah kız gibiymiş ama birincisi neden 1 motorda, ikincisi 3 motor 5 turbo bir şanzuman yedi onu kullan sen değilmiydin :)
1, ci aracın yıldızı yeter mercedes daha ciğerli daha sağlam bir de 1. araçla piyasa işi yaptık ama 2. araç ile 5 yıl hale jet sebze çektim
şimdi jet ne diyeceksin yani yükü sırtına alırsın sana bir saat verirler o saattte halde olucan ne olursa olsun lastik gümlese durmazdık jantın üzerinde hale yetiştiğimi bilirim
motorun erken bitmesinin sebebide 400 litre depom vardı
antalyadan 300 litre mazot 100 litre benzin koyardım 10,5 saatte
kadıköy hale inerdim antalyadan
e bu kadar basmatada ne motor ne turbo dayanıyor 150 bin km de başlardı
pistonların tepesini eritmeye turbo yağ vermeye
zevkli gözüksede sıkıntılı günlerdi
kar buz dinlemzdi hal illa olucan senin uykun varmış araban arıza yapmış ylda kaza varmış buz varmış kar varmış umurunda olmaz zamanında gelemedinmi işin ucunda nakliyeni alamayıp bi ton sopa yemekte var
Abi hep hayalimdir bi kamyon kullanmak ne yalan söyleyim:)Başka bir zevk di mi abi onu kullanmak
çok zevkli gibi gözükür dışarıdan ama
3 ay da bıkar illallah dersin
yazın iyidir ama kışın öttürür adamı kamyon
kullanışının zevkli olması otomobil gibi tek düze kullanımı yoktur
sırtındaki yüke göre onun özellikleri değişir
mesala havale yük yüklersin viraja 60la giremezsin ama 15 ton şeker yüklersin aynı viraja 110 la girersin devamlı taşıdığın yüke göre kullanım özellikleri değişir e bide elinin altında 8 veya 16 vites oldumu doyamazsın aragazının keyfine
neyse bir gün gelirsen şirkete söz kullandırırım sana bi tur kamyon :busted_b:
güzel kareler.. ama çok km yapmıssın. kimbilir o km lerde nelerle karşılaştın.. buram buram tecrübe..
şu yolların dili olsada konuşsa
ama akşama bi kaç fotğraf atarım karşılaştıklarımla ilgili :busted_b:
Way yavrum way :D
Al yazmalım selvi boylum benim :D Ne harmanlar atlatmışsın yürüüü kim tutar seni :D
Şaka bir yana geçen telefonda anlatmıştın dananın birinin benzinlikte uyuduğunu :)
yaaaw coşkun abi bende de bi kamyon merakı vardır sorma gitsin. bende scania cıyım. memet abi bilir scania ti yapıyorum bende . gerçeği daha kısmet olmadı :D
Erdem Bozdağ
16/01/2010, 16:48
Çağrı Çoşkun abinin yanına gidip 1er tur atmalıyız bence:)
Çağrı Çoşkun abinin yanına gidip 1er tur atmalıyız bence:)
valla doğru lafa hiç birşey diyemicem erdem :D boşver finalleri hadi gidiyoz :D :D :D
kareler cok guzel coşkun hep güzel karelerde olman dıleklerımle (şeker fabrıkası çalısanı olarak sorayım hangı fabrıkalardan şeker taşıdın?)
Kamyon arkası yazılar
1. Kamyon Çeker 10-20 ton, Gönlüm Çeker Paris Hilton
2. Hayatımı Yazsam, Duble Yol Olur
3. Araman İçin İlla Hata Mı Yapmam Gerekir :toot0000::toot0000::fish0000::dilcikartma::D:D
GP COSKUN
16/01/2010, 22:13
kareler cok guzel coşkun hep güzel karelerde olman dıleklerımle (şeker fabrıkası çalısanı olarak sorayım hangı fabrıkalardan şeker taşıdın?)
konya
susurluk
amasya
malatya
kırşehir
çorum
buralardan sardım genellikle pancar zamanı giderdik
1 ay pancar çeker parayı vurup :busted_b:şekeri sarar doğru ver elini istanbul
GP COSKUN
16/01/2010, 23:06
mesala bunun gibi :busted_b:
StrawBeeRy
16/01/2010, 23:21
eh be coşkun abi akşam akşam içimi kararttın bu resimle inşallah ölen yada yaralanan olmamıştır kim yaptıysa geçmiş olsun
bravo_sercan
16/01/2010, 23:32
Önünde saygıla eğliyorum abi,tecrube budur..
GP COSKUN
16/01/2010, 23:38
eh be coşkun abi akşam akşam içimi kararttın bu resimle inşallah ölen yada yaralanan olmamıştır kim yaptıysa geçmiş olsun
yok yok şöföründe bi şey yoktu
sabaha karşı buza çekmiş
önümüzde kaydı dorse frenini çekti kafa kayınca
bu sefer makasa aldı dorse kafayı mecburen yapacak hiç bir şeyi yoktu
direk daldı oraya allahtan karşıdan gelen yoktu
kafa kafaya girseler raspayla kazırdık şöför mahallinden
(dorse frenini çekti, kafa kayınca,raspayla kazırdık şofor mahalinden,makasa aldı) ne bitirim kelimeler bunlar Coşkun kardeş helal yakışır.Tam usta kamyon şofor bitirim lafları gibi.Sakın yanlış anlama hoş...............
bravo_sercan
16/01/2010, 23:57
şu cümleleri bide anlaşılır olarak çevirsek :)
StrawBeeRy
17/01/2010, 00:07
yok yok şöföründe bi şey yoktu
sabaha karşı buza çekmiş
önümüzde kaydı dorse frenini çekti kafa kayınca
bu sefer makasa aldı dorse kafayı mecburen yapacak hiç bir şeyi yoktu
direk daldı oraya allahtan karşıdan gelen yoktu
kafa kafaya girseler raspayla kazırdık şöför mahallinden
işte tecrübe budur cümlelere bakarmısınız abi çok hoşuma gitti valla helal olsun coşkun abi
abi bir gün beni tıra bindirirmisin ? :)
mesala bunun gibi :busted_b:len bu 16 :agri: toprağım benim...yazık ...boynu bükülmüş...:busted_b:
konya
susurluk
amasya
malatya
kırşehir
çorum
buralardan sardım genellikle pancar zamanı giderdik
1 ay pancar çeker parayı vurup :busted_b:şekeri sarar doğru ver elini istanbul
nerdeyse benden fazla fabrıkamızı gorecekmişsin ALPULLU'ya da beklerım bırgün:)
bravoyu cok begendim yalan yok:D:D
Forumda coşkun abi gibi mekanik üzerine sağlam yorum yapan adam yok.Tecrübenin verdikleri işte :)
34ozkankurtuldu34
17/01/2010, 19:32
Yürü be yolların fatihi kamyon devri nostalji oldu senin için demicem ekmegin ordan ama aramızda olman bizi mutlu ediyor coşkun bunu yürekten söylüyorum eyvallah arkadaşım bize hayat dersi verdin gerçekten yürekten kutluyorum seni ne zorluklar varya herkez şükretsin ki altında punto gibi bir makina var degerini bilin arkadaşlar ve satarkende piyasayı düşürmeyin :):):) eyvallah coşkun dostsun bunu biliyorum saygılar görüşmek üzere.......
GP COSKUN
17/01/2010, 21:27
şu cümleleri bide anlaşılır olarak çevirsek :)
ne demek sercan çeviririm tabiki
sabaha karşı buza çekmiş = gece yarısından sonra hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde yol yüzeyinde bazen anlaşılabilir bazen anlaşılması zor olan donma ve buzlanma meydana gelir
anlaşılabilir olanda yol parlar farların ışığı sanki yerde ayna varmış gibi gözüne yansıma yapar bu tür buzlanmayı anlarsın gerekli tedbirleri alırsın
anlaşılması güç olana uzun yol şöförleri karabuz yada gizli buz olarak adlandırırız bu tip buzlanmada yol yüzeyi kuruymuş görüntüsü verir
farların ışığı vurdukça yıldız şeklinde ufak parlamalar oluşur yolun üzerinde ki çizgilerin fosforu azaldığından parlamazlar ve çizgilerin görünmesi de azalır
bu en tehlikeli buzlanmadır buza çekmiş terimini bunun için kullandım
önümüzde kaydı dorse frenini çekti kafa kayınca =
genelde karlı buzlu hava ve yol şartlarında ilk kayan araçlar tırlardır
hatta yeni yağmurda bile çok çabuk kayarlar sebebi belden kırmalı oynar başlıklı olmalıdır tır dediğimiz araç dorse ve dorseyi çeken kupa dediğimiz kafadan meydana gelir
olayın olduğu gece de önümüzde demirkapı rampalarını inerken (balıkesir)
karabuz da fren yaptı fakat buzlanmayı fark edemediği içinde sadece ayak frenini kullandı buda aracın kafa kısmının kaymasına yol açtı kafa kaymaya başlayınca buz olduğunu fark etti hemen dorse frenlerini çekti ancak bu sefer de dorse kaymaya başladı tırlarda dorse yani arkasında takılı olan kasası kayarsa yan tarafa doğru gelir buna da biz makaslama deriz bundan sonra yapacak pek bir şeyin kalmaz en güvenlisi bu arkadaşın yaptığı şekilde dorse tamamen makaslayıp tırın kendi kafasını ezmeden aracı şarampole düşürmek veya başka bir araca kaydığı taraftan vurarak aracı durdurmak eğer tam makaslama gerçekleşip te kafayı altına alırsa dorse şöförün yaşama şansı neredeyse sıfırdır
ek bilgi olarak tırlarda 4 tip fren mevcuttur
bildiğimiz ayak freni , sadece arka çektiği kasaya kontrol eden dorse freni
,şaftan fren yapan 3 veya 4 kademeli röterdar , en son olarakta tüm fren körüklerini tam basınç uygulayan imdat freni
eğer bu tırcı gizli buzlanmayı fark etseydi ilk olarak röterdarı 2 diş çekip hızı sabitliycek hızın artmasını engelliycek ayak ve dorse freninide aynı anda beraber kullanıp kaymayı önleyecekti
umarım açıklayıcı olmuştur
tolgaank88
17/01/2010, 23:50
mesela bizim çağrıdada 2 tip fren var,biri butun gp lerde olan bide ekstra ayak freni..
duramaycagı zaman kapıyı açıyor ayagını yere surterek arabayı yavşlatıyor oyle duruyor.daha esrarengiz oluyomus
mesela bizim çağrıdada 2 tip fren var,biri butun gp lerde olan bide ekstra ayak freni..
duramaycagı zaman kapıyı açıyor ayagını yere surterek arabayı yavşlatıyor oyle duruyor.daha esrarengiz oluyomus
Çağrı aman dikkat et :) takla falan attırırsın araca birden basma yere :D zınk diye durmasın :D
o da birşey mi ben organik blow off kullanıyorum. %100 doğal
Her yerde uğraşın birbirinizle :D
Çağrı aman dikkat et :) takla falan attırırsın araca birden basma yere :D zınk diye durmasın :D
Çok güldürdünüz beni ya... Alemsiniz walla...
Çoşkunum benim GP senin HGT yi geçer :)
pilotender
18/01/2010, 18:43
Çağrı aman dikkat! Organik blow-off devredeyken sigara filan yakma arabanın içinde :)
GP COSKUN
18/01/2010, 23:30
Çoşkunum benim GP senin HGT yi geçer :)
fazla yorumda ve iddada bulunmadan
bir atasözü ile cevap vericem sana alp:cool0000:
( aç tavuk kendini rüyasında buğday ambarında görürmüş ):whip0000:
sen bırak 90 lığı senin tjetin bile hgt yle boy ölçüşemez :ohmy0000:
Punto_Can
19/01/2010, 01:01
belden kırmalı oynar başlıklı
tuttum bu cümleyi :D :D :D
Punto_Can
19/01/2010, 01:03
kuzenimin hgt'si vardı zamanında bmw 3,16 ya kalkışta 4 vitese kadar "tabiri caizse" vurduğuna bizzat şahit oldum.
T-Jet neymiş :p
iyide biri 155 biri 120 ayıp olmuyormu :D
GP COSKUN
19/01/2010, 10:55
ama biri turbo biri değil
hadi bakalım şimdi ayıp olmuyormu
muhim olan güç değil tecrübe... sen getir hele bir HGT yi buradan gazlıyalım Ankaraya bakalım 50 tl ile kim nereye kadar gidecek :laugh000:
Yoksa bende bilirim M3 ile gazlamasını :)
Çoşkun senin Bravoyu merak ettim de senin araç kazalımıydı.ön tampon ızgarası ve yan sinyaller 1,6 Sx lerde kullanılan aksesuarlar. Triger Kayışı ile 130 bin iyi gitmişssin :)
GP COSKUN
24/05/2010, 22:16
hayır tarkan kazalı değildi
benim bir oto aksesuarcı kardeşim var aldığımız zaman bostancı sanayide
spor tampon yaptırmıştı
1-2 sene böyle binmiştim daha sonra cam filmi derken spor eksoz performans filtre derken
dtm rüzgarlık derken bağdat caddesinde çevirmeye girdik
polisin altından girdik üstünden çıktık ama laf geçiremedik bizi muayneye ve orjinallik raporu almak için üniversiteye sevkettiler
mecburen filmleri söktük spor eksozu söktük ön tamponu söktük
orjinal tamponunu fiattan sorduk sene 95 te 380 tl demişlerdi
spor tamponu yapan ustaya gittik elinde çıkması varmı diye ama maalesef sx tamponu vardı çıkma dikişli bir tampon 50 tl alıp boyattık ve taktık
kendi sinyal lambalarıda siyah boya ile boyamıştık onlarıda sökmek zorunda kaldım
sx sinyallerini taktık
arabamı soyup soğana çevirmişlerdi ama şeriatın kestiği parmak acımaz misali
seve seve normale çevirdik
olan benim paracıklarıma oldu ve 1 hafta boyunca git gel yaptık aracı çıkartmak için
spor tampon yaptırmıştı
1-2 sene böyle binmiştim daha sonra cam filmi derken spor eksoz performans filtre derken
polisin altından girdik üstünden çıktık ama laf geçiremedik bizi muayneye ve orjinallik raporu almak için üniversiteye sevkettiler
spor tamponu yapan ustaya gittik elinde çıkması varmı diye ama maalesef sx tamponu vardı çıkma dikişli bir tampon 50 tl alıp boyattık ve taktık
kendi sinyal lambalarıda siyah boya ile boyamıştık onlarıda sökmek zorunda kaldım
sx sinyallerini taktık
olan benim paracıklarıma oldu ve 1 hafta boyunca git gel yaptık aracı çıkartmak için
anladım Çoşkun bu işler böyle işte gülü seven dikenine katlanıcak tabii :) bayağı emek ve para harcamışşsın sanırım.keşke yapılı haliylede resimleri koysaydın.
GP COSKUN
24/05/2010, 23:04
anladım Çoşkun bu işler böyle işte gülü seven dikenine katlanıcak tabii :) bayağı emek ve para harcamışşsın sanırım.keşke yapılı haliylede resimleri koysaydın.
teknoloji olarak gerideydik ne bilgisayarım vardı nede şimdiki gp yi çektiğim kadar
resim çekecek telefonum
o zamanlar kamyonla sürtüyorduk nerde akşam orda sabah
StrawBeeRy
24/05/2010, 23:06
spor tampon yaptırmıştı
sx sinyallerini taktık
ah şu polis amcalar yokmu Allah kimseyi ellerine düşürmesin