Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : City drive arızası (2009 model)

ZAK1980
08/01/2010, 20:37
Arkadaslar 2009 model gp ıkı kez dıreksıyon ısıgı yandı bahsetmıstım gecen haftalarda kavaklıdere fıata goturup baktırayım dedım bugun cıty drıve sorunu oldugu ve degısecegını soyledıler ve yarın aksam hazır olacagını belırttıler.
Hazıran ayında Tofas-Fiat call centerı aradıgımda 2009 model puntolarda bu sorunun olmadıgı ve cozum bulundugunu soylemıslerdı fakat aracın ustunden 8 ay gecmeden koktugum basıma geldı garantıden degısecek ama 5 yıl sonra ne yapcaz 2000 tl ceptenmı cıkacak ne yapacagız bı dıreksıyın ısıyle

Can_SOLEY
08/01/2010, 21:51
Sorun çıkmasını illaki kronik arızaya bağlamayın üretim hatası olur farklı bir sorun olur yada 2009 ve sonrasında hiç arızalanmayacak gibi bir garanti zaten yok Fiat a güvenmek gerek bence bu konuda sonuçta garantisi biten çok araç var ama iyi niyetten çözülüyor sorun .

M@GIC
08/01/2010, 22:14
citylerdeki sorunların çözüme ulaştırılmıştır. City konusunda tofaş çok ilgililer ve müşteri memnuniyeti için gerekli müdehaleyi yapıyorlar. daha geçenlerde bir arkadaşımız garantisi bitmiş bir araçla dreksiyon sorunu ile servise başvurdu. normalde 2 bin tl tutarındaki masrafları. Sadece işçilik ücreti alarak ve bakımda dahil 500 liraya sorunu çözmüştür. Parça ücreti talep etmiyorlar. Sadece servislere ciddi baskı yapmak gerek. Çünkü servisler parçayı garantiden değiştiriyorlar ama kullanıcıdan ücretini talep ediyorlar. Bunlar dikkat etmek gerk.

muratokay
08/01/2010, 22:20
zeynel bey geçmiş olsun. umarım 2009 modellerde de dedikleri gibi kronik bi sorun haline gelmez.

GP COSKUN
08/01/2010, 22:46
2007 den itibaren ar-ge çalışması yapılıp sistem dahada geliştirildi
fakat arıza hiç yapmıycak diyede bir garanti veremezler
sevindirici olan artık fiat ında bu sorunu kronik olarak kabul edip gerekli
değişimleri yapmaları
geçmiş olsun

karakas_fiat
08/01/2010, 22:52
arkadaşım 5 yıl sonra parça fiyatını düşünme bedavaya yakın bir rakama iner marka kaliteligarantini uzatma şansın var biliyorsun sıkıntını servis çözemesse müşteri hizmetlerini ara sana garanti çözülecektir

ABNEW
08/01/2010, 23:26
Zeynel, geçmiş olsun.Ben 2009 modellerde servo motor arızası pek duymadım açıkçası.Bu sorun devam etse bile Fiat konuyu iyiniyet garantisi altında da çözmeye başladı zaten.Dolayısıyla garanti süresi sonrasında da ücretsiz değişim ihtimali bir hayli yüksek,

Kazasız sürüşler...

ZAK1980
09/01/2010, 00:27
ılgınız ıcın tesekkurler arkadaslar benım takıldıgım nokta su oldu tofas bana bunun artık cozuldugunu ve boyle bır sorun olmayacagını ustune basa basa belırttı bundan dolayı oldukca garıbıme gıttı sorunun kesın cozuldugune ınanmıs olmam fakat butur bır sorunla karsılasmam sasırttı

gurik
09/01/2010, 02:07
mevcut yol şartlarımız bu hassas sisteme pek yaramıyor. Ben belediye ve karayollarıyla uğraşmaya karar verdim. Her çukura düşüp bir tehlikeye girdiğimde çağıracağım ekibi tutanak tutturup açacağım davayı. Daha bir haftalık sıfır lastiğimi yarmıştı yoldaki çukur o zaman açmadığıma hala kahrediyorum.

KaGaN
09/01/2010, 11:58
O kronik olan city motoru arızası %99 oranında pozitif oalrak düzeltilmiştir arkadaşlar.Eğer hala sıknıtı çıkıyosaki uzun zamandır duymuyoruz 2009 modellerde city arızasını.İleride işalalh çıkmaz duymayız bu arızayı çünkü gerçekten çok can sıkmaya başladı bu konu :(

taneren
09/01/2010, 12:03
valla arkadaşlar bu city arızası gözümüzü biraz korkuttu.
bununla ilgili ne tavsiye edersiniz.

crewe34
09/01/2010, 15:05
arakadaşlar aynı direksiyon ışığı benim aracımdada yandı.. yani maalesef city arızası olarak...ancak fiat mişteri hizmetlerini aradım aracımın şasi no sunu verdim sizin aracınızda herhangi bir değişme olmayacağını söyelediler...bu cevap beni pek tatmin etmedi çok yüzüstü bir cevap gibi geldi...dün 2 servise uğredım biri aracı bırakın inceleyelim dedi...diğeri ise çok ilgili davrandı...hemen aracımın ruhsatından fiata sordular değişecekmi diye..cevap değişmesi gerektiğiydi..nasıl oluyor da müşteri hizmetleri dğişmez diyor...buna telefondaki arkadaşlar mı karar veriyor anlamış değilimm..ayrıca aracımın garantiside yok..bunuda belirteyimm..herkes mutlaka servislere bir uğrasın derim...

KaGaN
09/01/2010, 22:59
Servise gittiğiniz taktirde sorununuz çözülür.Olduki servis kabul etmedi müşteri hizmetleri olduda oda kabul etmedi.Onun bir üst yetkilis en sonu mahkeme.Kronik bir problem oldugunu kabul ettiler.Değiştirmemeleri için bir sebeb yok.Servisinizi zorlayın yada farklı servislere gidin...

GPS2
09/01/2010, 23:17
CİTY*den korkmayın servise gidin işiniz görülecek...FİAT * yakışanı yapacaktır ...

ÇANAKKALE
10/01/2010, 21:40
city arızasından artık korkmayın arkadaşlar aracım 2006 model ve o kırmızı lamba benimde yandı ancak müşteri hizmetlerini birkez aradım çok ilgilendiler parçayı çanakkale miller oto ücretsiz olarak iyi niyet garantisi kapsamında değiştirecekler şuan parça bekliyorum.hemen hergün tofaştan arayarak bilgilendiriliyorum.doğrusu fiat ın bukadar ilgili olması beni bile şaşırttı.ne varsa yine yurdum insanında var doğrusu belki ismi büyük firmalar olsa bukadar ilgilenmezlerdi.en son 2 gün önce bölge müdürü ali beyin dahi arayıp sorunumun giderileceğini belirtmesi çok güzeldi.fiat kullanmaktan gurur duydum doğrusu arkadaşlar.....

xcruelx
10/01/2010, 23:07
arakadaşlar aynı direksiyon ışığı benim aracımdada yandı.. yani maalesef city arızası olarak...ancak fiat mişteri hizmetlerini aradım aracımın şasi no sunu verdim sizin aracınızda herhangi bir değişme olmayacağını söyelediler...bu cevap beni pek tatmin etmedi çok yüzüstü bir cevap gibi geldi...dün 2 servise uğredım biri aracı bırakın inceleyelim dedi...diğeri ise çok ilgili davrandı...hemen aracımın ruhsatından fiata sordular değişecekmi diye..cevap değişmesi gerektiğiydi..nasıl oluyor da müşteri hizmetleri dğişmez diyor...buna telefondaki arkadaşlar mı karar veriyor anlamış değilimm..ayrıca aracımın garantiside yok..bunuda belirteyimm..herkes mutlaka servislere bir uğrasın derim...
Seni yanlış anlamışlardır. Direksiyon arızası ile city farklı şeyleri. Şimdi direksiyon yüzünden bazı puntolar geri çağrılıyor. onla karıştırmışlardır.

Grande-rain
13/01/2010, 12:02
2006 model aracımda cıty arızası yasadıms ervıs ılgılendı 2000 tl artı işçilik istedi sorun city motorunda deil arkadaşlar dıreksıyon gobegınde bır parca var dıreksyıona ılk hareketı verdıren motora kuvvetı emreden o bouluyor ve motor devre dısı kalıyor . MAslak oto sanıeyde bır kısı bu parcayı getıryor. arıyorsunzu adam getırıyor parcayı takıyor senkron yapıyor ve cıty aktıf hale gelıyor . Olay tamamıyle o manyetık parcada . Ben bu sekıdle cozum buldum ve canvar gıbı calısıo

At kullan ulkemızde meshur oldugu ıcın parcayı malıyet acısından blok yapıyorlar ve ufacık bıse ıcın komple dıreksıyon degısıyor. FIAT bu parcayı ayrı satmıyor.

Ayrıca bızıma rızlaı cıkalrı tekrar onarıp gp lere taktıklarınıda duymsutum

Saygılar

xcruelx
14/01/2010, 14:16
tam ismini ve adresi özelden atarsan sevinirim dostum elimizde olsun

ÇANAKKALE
21/01/2010, 14:29
arkadaşlar benim city arızamı fiat çözdü dün servise çağırdılar ve direksiyon ünitesini değiştirdiler.2006 arabamın garantisi dolduğu halde durumu müşteri hizmetlerine aktardım.çok ilgilendiler ve hiçbir ücrettte talep etmediler.iyi niyet garantisi kapsamında.nede olsa yerli malı iyi niyetti var alman veya japon olsa ne anlar onlar iyi niyetten değilmi ya.fiat a ve çanakkale miller oto ya teşekkürler......

beşiktaş
21/01/2010, 18:01
fiata güven hallederler...

MRT 791
15/07/2010, 11:59
arkadaslar bugun avcılar fıat a gıttım tabı daha oncesı musterı hızmetlerını aradım onlarda konunun arastırılıp donus yapacaklarını soyledıler ve 10 gun ıcınde donus oldu servıse cagırdılar kı yaklasık 2 ay oncede cagırıp dıreksıyon mafsalını degıstıler UCRETSIZ olarak bugunde servıste gereklı kontroller yapıldı ve arıza onaylandı sımdı FIAT tan donus yapmalarını beklıyor servıs. FIAT onayı verırse kı vermesı gerekıyor CTIY motoru degısecek bakalım hayırlısı

MRT 791
19/07/2010, 20:17
arkadaslar benım ctıy motor gelmıs servısten aradılar yarın sabaha randevu verdıler yarın hıcbır ucret odemeden degısıyor ınsalla bırdaha boyle ctıy arızası yasamam genede ıcım rahat degıl nede olsa ctıy bırkere mımlenmıs hayırlısı

ZAK1980
19/07/2010, 21:58
Sevgılı arkadaslarım ben bu konuyu 9 ay önce açmıştım ve benim city değiseli 9 ay oldu forumda ve yuz yuze gorustugum arkadaslar sağolsunlar ilgilenerek değerlı fıkırlerını paylastılar fakat ben bu olayı unuttugumdan dolayı benım cıtymı bozulmus dıyerek afalaldım ve bır ara gercek sandım gıdıp kontrol ettım uyarı verıyormu dıye :) ilginiz için tesekkurler forumdaki moderator arkadaslarım konuyu kıtlemenızı rıca etsem sızden