Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bagajdaki su

htozturk
18/12/2009, 20:01
Bugün lastikleri değiştirirken stepneyi de çıkardım yerinden..gördümki stepnenin olduğu havuzda su birikmiş..fitillerden gelmediğini biliyorum çünkü bagajın içi kuru..fikri ya da tecrübesi olan var mı? servis dışında müdahale edebilir miyim?

Bu arada bugün tavan lekeleri ile ilgili fiatla görüştüm..garanti yok benim..bunun kullanıcı hatası olmadığını, tedarikçi kaynaklı kalite sorunu olduğunu ve servisin, merkezden referans istediğini söyledim..hemen servisi aramışlar..servis bana 1 saat sonra geri döndü..birkaç bilgi aldılar..sanırım tavan garanti dışıda kalsam bedelsiz değişecek..

emrequzel
19/12/2009, 00:01
ben bugun aracıma perıodık bakım ve tavan dosemesı ıcın servıse bıraktım.MAlum bugun ist da cok yagmur wardı servıse bırakırlken bagajı kontrol ıcın actıgımda stpne nın ustundekı halıflex gıbı olan seyı kaldırdıgım bagakjın sol tarafındakı halıflex hafıften ıslanmıs buyuk ıhtımal camurlugun ordan geldıgını dusunuyorum

Moosty
19/12/2009, 14:29
GP nin bagaj bölgesinin su ile bir alıp veremediği var sanırım. Alıyor veremiyor.

Forumda daha önce de kapağı kaldırınca kapağın içinden sızıp dökülen su şikayeti vardı, bu gün bende de oldu bagajı açıp kapağı kaldırınca kapağın içindeki lastik tamponların altından su damladı. Su damlaması kesildikten sonra bagaj kapağını kapattım ve yeniden açtım (evet bilgisayarcıyım) ve yeniden az miktarda su aktı. Bagaj kapağının içine girebilen su stepnenin oraya da akmış olabilir, bir dikkat edin bakalım yağmurdan sonra sizin arabada da bagajı açınca kapağın içinden su akıyor mu?

alpimmm
20/12/2009, 00:27
GP nin bagaj bölgesinin su ile bir alıp veremediği var sanırım. Alıyor veremiyor.

Forumda daha önce de kapağı kaldırınca kapağın içinden sızıp dökülen su şikayeti vardı, bu gün bende de oldu bagajı açıp kapağı kaldırınca kapağın içindeki lastik tamponların altından su damladı. Su damlaması kesildikten sonra bagaj kapağını kapattım ve yeniden açtım (evet bilgisayarcıyım) ve yeniden az miktarda su aktı. Bagaj kapağının içine girebilen su stepnenin oraya da akmış olabilir, bir dikkat edin bakalım yağmurdan sonra sizin arabada da bagajı açınca kapağın içinden su akıyor mu?

:) alemsin valla .. bu arada bagajı açınca içeriye su şimdilik gelmiyor, umarım hiç gelmez tabi :)

Murat Gürakan
20/12/2009, 00:46
Bravolardada var malesef aynı sorun. bence puntolarınızın değilde fiatlarımızın kronik bir sorunu ve suyu seviyor alıyor vermiyor çakall :p :d

Moosty
20/12/2009, 12:46
Technical: RECALLS & KNOWN FAULT/ISSUES. - The FIAT Forum (https://www.fiatforum.com/grande-punto/89495-recalls-known-fault-issues.html)

Adresinde benim problem belirtilmiş, anladığım kadarıyla problemin çözümü için arka sileceğe ve bagajın oralardaki muhtelif bağlantı noktalarına yaılıtım yapılması öneriliyor.

O listede bagajın içerisindeki su ile ilgili herhangi bir şey bulamadım.
-----
Fault -Water in tailgate - Water coming out of tailgate at sides when raised
Cure - Rear wiper seal/high level brake light/seam leaking/stop seals.
Status - Few reports lately.

xcruelx
21/12/2009, 12:05

O kişi benim :)
Bagaj kapısının havalndırma deliklerinden tersine su alıyor. Ondan yapıyormuş.

Lionissimo
23/03/2011, 18:09

Arkadaşlar kusura bakmayın konuyu hortlatmış olucam ama ben de aynı sıkıntıyı kendi aracımda gözlemledim, bu normal bir durum mudur? Yoksa araç garantide hemen göstermek mi lazım?

Lionissimo
23/03/2011, 18:19
O kişi benim :)
Bagaj kapısının havalndırma deliklerinden tersine su alıyor. Ondan yapıyormuş.

Hocam selamlar, yani normal bir durumdur diyebilir miyiz? 2 arada bir derede kaldım.

kaptan_ahab
23/03/2011, 18:32
Bagaj kapağını kaldırınca kapağın yanından su akıyor.Akünün bulunduğu bölüme su doluyor.Motor kaputunu kaldırınca altındaki izolasyondan sular akmaya başlıyor.Şiddetli yağmur ardından bir gün sonra amortisör takozundan da ses gelmeye başlıyor.

Kadyr
03/10/2018, 20:24
Konu hortlamis olacak ama bayagi konu baktım sorunu çözemedim.benim araba 2012 model şimdiye kadar sorun yoktu yağmurlar başladı sorun çıktı arabayi yıkayınca sorun yoktu hala yok sanırım yağmurda oluyor belliki.stepneye su dolmuştu temizledim sonra yağmurda yine islanmis.bagajin sol tarafı islaniyor hatta arka sol koltuğun tam popo kismida ıslak oluyor. Stoplara baktım sorun yok. 3. Stopta sorun gözükmüyor fiskiye çalışıyor. Sanırım çamurluk içinden su geliyor siz ne dersiniz

edll
03/10/2018, 20:44
Desiğin gibi çamurluk kısmı olabilir. Su tahliye yeri olacak stepnenin alt kısmında oraları bi kontrol et bakalım mutlaka o kısımda bir yerdedir

bluetoothpunto
03/10/2018, 20:47
kadir bey aynı sorunu yaşadım. o sıra arabayı yeni almıştım. servise gittim. iki kişi inceledi biri içeride durdu arka koltukta. diğeri de dışarıdan bildiğimiz tazyiksiz bahçe hortumuyla su suttu. kaçağın olduğu yeri buldular. benim fitili değiştirmişlerdi. bagaj fitili baya da pahalı. sonuç olarak sorun çözüldü.

edll
04/10/2018, 00:10
Arabayı yıkarken olmuyormuş zaten. Yağmurlu havada lastiklerin püskürttüğü su içeri giriyor demekki. Yoksa ilk akla gelen fitil tabiki.

fotobelit
04/10/2018, 09:36
Arabayı yıkamakla yağmur arasında gerçekten fark var..Yıkarken ya suyu tazyikli atarız yada yıkamacıda yıkanır..Bu yıkamalarda hep aynı yere su gelmez..Ama yağmur böyle değil..Sürekli aynı şekilde uzun süre yağınca ufacık deliklerden bile su giriyor..Öncelikle arkadaşın dediği gibi, tahliye deliğini tıkanıp tıkanmadığına bakınız...Daha sonrada fitillere..Çamurluktan su sıçraması ile okadar su birekeceğini düşünmüyorum...Zaten gözle veya elle kontrol etseniz görünürdü...

Kadyr
04/10/2018, 22:52
Desiğin gibi çamurluk kısmı olabilir. Su tahliye yeri olacak stepnenin alt kısmında oraları bi kontrol et bakalım mutlaka o kısımda bir yerdedir

kadir bey aynı sorunu yaşadım. o sıra arabayı yeni almıştım. servise gittim. iki kişi inceledi biri içeride durdu arka koltukta. diğeri de dışarıdan bildiğimiz tazyiksiz bahçe hortumuyla su suttu. kaçağın olduğu yeri buldular. benim fitili değiştirmişlerdi. bagaj fitili baya da pahalı. sonuç olarak sorun çözüldü.

Arabayı yıkarken olmuyormuş zaten. Yağmurlu havada lastiklerin püskürttüğü su içeri giriyor demekki. Yoksa ilk akla gelen fitil tabiki.

Arabayı yıkamakla yağmur arasında gerçekten fark var..Yıkarken ya suyu tazyikli atarız yada yıkamacıda yıkanır..Bu yıkamalarda hep aynı yere su gelmez..Ama yağmur böyle değil..Sürekli aynı şekilde uzun süre yağınca ufacık deliklerden bile su giriyor..Öncelikle arkadaşın dediği gibi, tahliye deliğini tıkanıp tıkanmadığına bakınız...Daha sonrada fitillere..Çamurluktan su sıçraması ile okadar su birekeceğini düşünmüyorum...Zaten gözle veya elle kontrol etseniz görünürdü...

ilgi için öncelikle teşekkürler arkadaşlar. araştırdığım kadarıyla bagaj fitilini dediğiniz gibi her yerde yazmışlar bende kontrol ettim bir sorun göremedim ama tekrar kontrol edeceğim. bu arada arabanın stepne havuzunda tahliye deliği hiç yok. yan kapı delik tıpalarını açtım biriken bir su çıkmadı. aracın altına bakınca anlayacağız sanırım. ordada sorun yoksa içine oturup su tutturmak en güzeli olacak.

Kadyr
07/10/2018, 17:17
Arkadaşlar araba yıkayınca su almıyor sanırım alttan yağmurda oluyor

edll
07/10/2018, 18:38
Teker döndükçe sıçrayan suyun şiddetiyle alttan biyerden içeri veriyordur. En güzeli stepne dahil bagajı boşaltıp içerden su verip alttan nerden çıkıyor ona bakın derim. Yoksa içeri gireyim yağmurda deneyeyimle olacak iş değil. Bulduğunuz bulamadığınız şüphelendiğiniz Gözünüze çarpan heryere kokusuz silikon sürün. Kurtuladıktan sonra tabi.

Kadyr
07/10/2018, 19:10
Abi ben bagajı bosaltip temizlik yaptım geçen sefer.su gideri koymamislar stepne yuvasına.suyun nemlendirdigi yer sol lastik üzerindeki kaplamanin dip tarafı. Oradanda çok olunca stepne yuvasına birikiyor.sanayiye gidince alt taraftan nasıl bulacaz emin değilim. Birden bire nasıl böyle bir şey olur enteresan

edll
08/10/2018, 00:30
O bahsettiğin yer ve onun gibi yerleri izole et ozaman. İlk orayı silikonla. Gözüne çarpan öyle yerler varsa alttan bas silikonu. Deneme yanılma yapacaksın artık. Ustayada sorsan bi dünya para alıp senin gibi deneyecek sırasıyla.