PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 60 bin bakımı taze yaptırdım

gadget
12/10/2009, 22:09
-- yağ
-- yağ filtresi
-- mazot filtresi
-- hava filtresi
-- alternatör kayışı
-- polen filtresi
-- balata bakım, fren ayar
-- cam suyu
-- klima kontrol
-- genel seviye kontrol (eksik çıkmadı, görmedim ekleme yaptılar mı)

toplam = 210 tl parça
+ 20 tl işçilik
= 230 tl :cool: ustamdan çok memnunum

+ carbon clean = 58 tl
+ 10 tl iç dış temizlik

cilasını da kendim yaptım

kışa hazırız ama son olarak tek ihtiyacımız 4 mevsim lastik, önerilerinizi bekliyorum?

ygttt54
13/10/2009, 00:07
nerde yaptırdınız çok uygun hatta süperr yetkili servistemi bide

Yarasa
13/10/2009, 00:33
20 TL işçilik yetkili servis için az bi rakam
Büyük ihtimal ustamdan çok memnunum dediğine göre sanayide ;)

isocan
13/10/2009, 02:22
4 mevsim lastik isterseniz Goodyear Vector 4 Season.

gadget
13/10/2009, 02:28
abi yetkili servis te olmasına imkan var mı? :)
üstteki bakımlar benim ustada, carbon clean serviste,
gittim servisle de konuştum, üsttekiler 4 yüz küsur olur tam rakam vermeyelim dedidler + carbon clean,
zaten bakım ücreti adı altında 100 tl + kdv alıyorlar, saatlik işçilik ücreti 55 tl + kdv... parça fiyatları falan derken...
neese hallettik :)

mustafaf
13/10/2009, 12:10
garantı bıtmısse en mantıklısı dısarda, guvenılen ozel bır servıste yaptırmak.yuksek maalıyetlı bakımlarda yarı yarıya fark edıyor...

ygttt54
13/10/2009, 12:44
yok bende sordum en az 400 dedilerde dedim noluyo :D

ince5757
13/10/2009, 13:48
Arkadaşlar servis ile yapabiliyorsanız pazarlık yapın garantisi bitmiş araba için.Ben öyle yaptım, nazımda geciyordu sanayide yaptıracağım rakama serviste yaptırdım.Olay basit ya uygun fiyat verin yoksa dışarıya gidiyorum çünkü garanti bitti nede olsa dedim halloldu.

srknkyk
14/10/2009, 16:22
abi yetkili servis te olmasına imkan var mı? :)
üstteki bakımlar benim ustada, carbon clean serviste,
gittim servisle de konuştum, üsttekiler 4 yüz küsur olur tam rakam vermeyelim dedidler + carbon clean,
zaten bakım ücreti adı altında 100 tl + kdv alıyorlar, saatlik işçilik ücreti 55 tl + kdv... parça fiyatları falan derken...
neese hallettik :)

Abi fiyat gerçekten iyi, nereye götürdün aracı..

Teşekkürler..

EnginBERK
14/10/2009, 17:19
hiç gerek yok servise,
dışarda yaptırdığınız ile aynısnı yapiyorlar emin olun buna.
100TL boşu boşuna fazla vermeyin.

askaruwa
14/10/2009, 21:35
arkadaşlar gp ailesine yeni katıldım ve 1.3 multijet ve 59.000 km. bu aracın 20 binde ağır bakımı falan varmı varsa neleri değiştirmem lazım ve ne kadar bir bütçe ayırmam lazım?satın aldığım kişi 40 bin bakımını 440 ytl ye yaptırmış.ayrıca servisler için pahalı diyorlar ankarada uygun bir servis varmı acaba???

gadget
15/10/2009, 01:48
Abi fiyat gerçekten iyi, nereye götürdün aracı..

Teşekkürler..

abi ben ümraniye oto sanayide oto ertuna da yaptırdım, pm atıyorum, orda ayrıntılar olacak...

ya arkadaşlar kusura bakmayın soranlar oluyo onlara pm atıyorum, ustayla bi ortaklığım falan yok yanlış anlaşılmasın diye :)

arkadaşlar gp ailesine yeni katıldım ve 1.3 multijet ve 59.000 km. bu aracın 20 binde ağır bakımı falan varmı varsa neleri değiştirmem lazım ve ne kadar bir bütçe ayırmam lazım?satın aldığım kişi 40 bin bakımını 440 ytl ye yaptırmış.ayrıca servisler için pahalı diyorlar ankarada uygun bir servis varmı acaba???

konunun ilk mesajında yazmış olduğum maddeler bu bakımı oluşturuyor, ekstra olarak hidrolik seviyelerinde eksilme varsa tamamlanır, vites kutusu yağına bakılır, tamamlanır, yardımcı kayışlarda eksik varsa(değişim gerektiryorsa) tamamlanır, fren sistemi kontrolü yapılır (gerekliyse balata değişimi yapılır) yani 60 bin bakımı önemli ve ağır bi bakım olarak adlandırılıyor, zaten sonrasında bakılabilecek bişey kalmıyo :)

kucukm
15/10/2009, 16:51
gadget,
bana da pm atarmısın?
tesekkur

kucukm
26/10/2009, 01:28
dun bende oto Ertuna ya gittim. ilgi alaka super. 80000 bakımını yaptırdım. Bundan sonra oto ertunaya goturecegim.

gadget
30/10/2009, 23:59
hadi güle güle kazasız kullan...:)

devrimemre
01/11/2009, 14:43
arkadaşlar merhaba bende de 1.3 multijet gp var. 40 binde. garantisi doldu. izmirde önerebileceğiniz özel servis var mı? bozuk yolda direksiyon ön tekerlek tarafından tıkırtı şeklinde ses geliyor.

gadget
01/11/2009, 19:28
arkadaşlar merhaba bende de 1.3 multijet gp var. 40 binde. garantisi doldu. izmirde önerebileceğiniz özel servis var mı? bozuk yolda direksiyon ön tekerlek tarafından tıkırtı şeklinde ses geliyor.

izmirde bildiğim bi servis yok ancak bildiğim bişey var ki o da o sesler hiçbir zaman kaybolmuyor, ama ben amortsör üstünde bulunan (kaputu açılca görülen) kısımları yağlayınca sesler azaldı,
ben aracımı 3 farklı yere gösterdim, orj servis te dahil hepsi kaldırıp inceledi bulamadı ben bi ara 600 lira harcama yapıp; viraj demirleri ön arka salıncaklar (burç tek başına değişmiyor), tıkırtı burcu falan baya bi masrafı kafaya koymuştum, tüm güvendiğim ustalar, gp için çok normal git parayı başka yere harca diyip kovdular deneme sürüşü ve tetkiklerden sonra bu sonuca vardılar bende gittim lastikleri değiştirdim, yumuşak olsun ses yapmasın diye michelin energy aldım, yol sesi lokurtu azaldı diye bilirim, eski lastiklerim zaten bridgestone du ve e****işti baya sertti şimdi aracımdan ses konusunda da
memnunum, bazen ufak tefek kapılardan falan ses geliyordu onun için de bu ev-yapı marketlerde koltuk ve sandalye ayaklarına yapıştırılan yapışkan keçe tarzı şeylerden aldım, kesiklikle tipsiz durmuyolar farklı renkleri var (daire şeklindeler) onları kapı aralarına yapıştırdım, bu amartisör başlarını yağlamak için aldığım kir sökücü yağlayıcı olan wd-40 la kapı ve bagaj mekanizmasını bu kilit yerini yağladım tıkırtılar da gitti...
tavsiye ederim ve umarım geçer nası gıcık bişey oldunu gayet ii biliyorum :)

01Blue33
05/12/2009, 13:37
:agiskavgasi: aracımı 60 000 bakım için Mersinde bulunan bir yetkili servise bıraktım, bir kaç saat sonra çok hızlı konuşmayı becerebilen bir kişi beni arayıp aracınıza şunlar şunlar yapılacak masrafınız 558 TL. olduğunu söyledi, ben 558 yerine 338 TL. gibi anladım yapılmasını söyledim telefonu kapattım, khemen sonra tereddüte düşüp beni arayan numarayı aradım masrafın ne kadar olduğunu sordum ve bana 558 dedi bende neler yapılacağını normal bir şekilde anlatmasını söyledim, yalnızca 60000 bakım için bıraktığım aracıma yağ, yağ filtresi, mazot filtresi, hava filtresi, polen filtresi, fren balata değişimi, cam suyu ve öpmek içinde motor koruması yapacaklarını söyledi, bende motor koruması yapılması icin herhangi bir istekte bulunmadığımı söyledim ve yapılmadı, ve ben yinede 404 TL. ödedim, grande punto fiatın orta sınıf, piyasanın alt sınıf arabalarından birisi, ekonomik olsun diye alt sınıf bir arabaya biniyorum ama nedense serviste periyodik bakım icin üst sınıf aracların bakım ücretini ödüyorum, aracımı satlığa çıkardım bir dahada kesinlikle fiat marka araca binmeyeceğim, sizlerede tavsiyem o paralara daha iyi arababalara binebilirsiniz

aracım 2006 model Grande Punto 1.3 Multijet

ABNEW
05/12/2009, 18:25
Ali, Fiat ın tüm araçları diğer araçlarla benzer bakım maliyetinde.Dolayısıyla b segmenti bir araç için ödenecek periyodik bakım ücreti de aynı değerde olmakta.Corsa, 207, Clio... bu araçların bakım maliyetleri üç aşağı beş yukarı aynıdır diyebiliriz.Zaten GP da b segmentinin standart araçları arasında.Bu alt sınıf ise diğer b segmentleri de alt sınıftır,

Tofaş-Fiat ın tercih edilme sebebi düşük maliyetli bakım ise yanlış tercih yapılmış demektir.Bu düşük maliyetler maalesef kuş serisiyle sona erdi..

35TE022
26/01/2010, 22:32
Ben İzmir 1.Sanayide Emek Otoya gidiyorum, çok memnunum.. Niyazi Ustayı bulun.. tel numarasını bulamadım :(

glad
01/02/2010, 16:51
selamlar bende özel servis arıyorum istanbul avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz varmıdır acaba? teşekkürler

byfestival
01/02/2010, 18:13
:agiskavgasi: aracımı 60 000 bakım için Mersinde bulunan bir yetkili servise bıraktım, bir kaç saat sonra çok hızlı konuşmayı becerebilen bir kişi beni arayıp aracınıza şunlar şunlar yapılacak masrafınız 558 TL. olduğunu söyledi, ben 558 yerine 338 TL. gibi anladım yapılmasını söyledim telefonu kapattım, khemen sonra tereddüte düşüp beni arayan numarayı aradım masrafın ne kadar olduğunu sordum ve bana 558 dedi bende neler yapılacağını normal bir şekilde anlatmasını söyledim, yalnızca 60000 bakım için bıraktığım aracıma yağ, yağ filtresi, mazot filtresi, hava filtresi, polen filtresi, fren balata değişimi, cam suyu ve öpmek içinde motor koruması yapacaklarını söyledi, bende motor koruması yapılması icin herhangi bir istekte bulunmadığımı söyledim ve yapılmadı, ve ben yinede 404 TL. ödedim, grande punto fiatın orta sınıf, piyasanın alt sınıf arabalarından birisi, ekonomik olsun diye alt sınıf bir arabaya biniyorum ama nedense serviste periyodik bakım icin üst sınıf aracların bakım ücretini ödüyorum, aracımı satlığa çıkardım bir dahada kesinlikle fiat marka araca binmeyeceğim, sizlerede tavsiyem o paralara daha iyi arababalara binebilirsiniz

aracım 2006 model Grande Punto 1.3 Multijet

Diğer aynı segment araçları kullanın bakım zamanı geldiğinde aynı fikirde olabilecekmisiniz bakalım??:cool:

GP COSKUN
02/02/2010, 10:19
Ali, Fiat ın tüm araçları diğer araçlarla benzer bakım maliyetinde.Dolayısıyla b segmenti bir araç için ödenecek periyodik bakım ücreti de aynı değerde olmakta.Corsa, 207, Clio... bu araçların bakım maliyetleri üç aşağı beş yukarı aynıdır diyebiliriz.Zaten GP da b segmentinin standart araçları arasında.Bu alt sınıf ise diğer b segmentleri de alt sınıftır,

Tofaş-Fiat ın tercih edilme sebebi düşük maliyetli bakım ise yanlış tercih yapılmış demektir.Bu düşük maliyetler maalesef kuş serisiyle sona erdi..

tamamiyle katılıyorum arda

barbar74
02/02/2010, 15:39
Daha dün başıma geldi. Deforme olan ve kopan vites topuzu siparişim gelmiş ve taktırmaya gittim.
82 tl tutan vede orjinaline benzemeyen vites topuzunu servis elemanın orijinal gp vites topuzu olduğuna uzuuun uzuuunnnn ikna konuşmalarından sonra sıkılıp ikna olmuş gibi görünürken o an boşluğuma gelip ''usta şu çakmak sigortası neredeydi bunun oda yandı herhalde'' diyip kendi kendimi kazığa doğru yaklaştırdıktan sonra ustamız kaşla göz arasında sigortayı değiştirdi ve aynı çabuklukla kartada işlemiş. Bende içimden bir sigorta en fazla ne kadar tutarki diye düşünürken benim ödeyeceğim tutar 82den 87ye çıkıvermiş. bende bir sigorta 5 tl olurmu diye müşteri ilişkileri sorumlusuna söylendim doğal olarak; tabi savunması hazır puntoların ufak parçaları pahallıymış gibi saçma bir cümle kurdu bende cevabı yapıştırdım ''aaa bilmiyordum puntoların sigortaları özel imalatmı sadece puntolaramı takılabiliyor üzerinde gp amblemimi var?'' deyince cevap vermeden kaldı tabiki bizim acar sorumlu :) neyse bir daha başıma böyle bir arıza geldiğinde çenemi tutup icabında bakır tel sarıp kendilerine asla uğramıyacağımı beyan edip yanlarından kaçarcasına uzaklaşırken sayın servis sorumlularınında arkamda adama bak 5 tl için neler söyledi dediklerini duyar gibiydim... :) :) :)
Puntodan önce 2001 model 1.6 golf'üm vardı wv servislerini pahallı bulurdum fiatı tanımadan önce...

feza33
03/02/2010, 22:15
garantisi bitmiş aracı yetkili servise götürme deliliğinin tek faydası "sadık müşteri"sıfatıyla servo motor arızası gibi büyük arızalarda ücretsiz değişim hakkıdır.

mhunal33
12/02/2010, 00:35
60,000 bakımı yaptırdım + diskler taşlandı ve balatalar değişti.420tl ödedim.
fiyat nasıl acaba?gerçi olan oldu ama yinede merak ediyorum
gp 1,3 multijet 75 2008 model
adana mıçılar yetkili servis..

operatormurat
12/02/2010, 01:21
yardımcı kayışlarda değişmiştir 60 bin genel bakımı biraz detaylı oluyor,fiyat makul için rahat olsun selamlar....

gogo61
16/02/2010, 18:14
-- yağ
-- yağ filtresi
-- mazot filtresi
-- hava filtresi
-- alternatör kayışı
-- polen filtresi
-- balata bakım, fren ayar
-- cam suyu
-- klima kontrol
-- genel seviye kontrol (eksik çıkmadı, görmedim ekleme yaptılar mı)

toplam = 210 tl parça
+ 20 tl işçilik
= 230 tl :cool: ustamdan çok memnunum

+ carbon clean = 58 tl
+ 10 tl iç dış temizlik

cilasını da kendim yaptım

kışa hazırız ama son olarak tek ihtiyacımız 4 mevsim lastik, önerilerinizi bekliyorum?

sadece mazot filtresi 80 liranın üzerinde, takılan parçalar orjinal değil galiba??

gadget
18/02/2010, 22:32
takılan parçalar orjinal parçalar, yani mazot ve yakıt filtresi.
zaten bahsettiğim gibi adamlar parçacı

gogo61
19/02/2010, 02:34
çok uygun, bahsettiklerini ben de yaptırdım daha yeni 60000 bakımı 230 lira verdim kayış değişmedi ama.

smartmavi
26/02/2010, 12:34
arkadaşlar carbon clean dışarıda yapılıyor mu? Gadget'ın listesi özel servis fiyatı sanırsam, onlar da yapıyo mu cc?

Kriminal
26/02/2010, 13:02
takılan parçalar orjinal parçalar, yani mazot ve yakıt filtresi.
zaten bahsettiğim gibi adamlar parçacı

yakıt filtresi ile mazot aynı parça degılmı?

gadget
26/02/2010, 14:20
düzeltiyorum, mazot ve yağ filtresi :)

ilkersezgin
26/02/2010, 18:43
Feza kardeşime katılamıyorum maalesef. 31 mart 2010 itibariyle garantim bitiyor 2+ 2 yaptırmıştım arabam 2006 multi dynmik. mersindeki 2 servislede görüştüm. arabam 60 000 km bakımına bu günlerde girse ve 1 nisanda cıty arızası olsa diye tahminen konuştum 2 servisin ikiside garantiden yapılamayacağını söyledi oysaki bu araç servislerden başka bir yer görmedi. o yüzden 60000 bakımı için garantinin bitmesini bekleyip 1 nisandan itibaren özel servise gideceğim. dışardaki fiyat ile özel servis arasında 200 tl gibi önemli bir fark var. ben eğer fazladan bu 200 tl yi veriyor isem servisde bana cıty arızasında yardımcı olması gereklmez mi? yanlış mı? düşünüyorum. bu cıty muammasını fıat bir türlü çözemedi . belkide bilerek çözmek istemiyor. böyle bir arıza için 1800 tl gibi bir fiyat istenir mi? fiat aynı toyota gibi bütün puntoları çağırıp kontrollrini yapmış olsaydı bir kat daha büyürdü diye düşünüyorum.yani iyi niyet garantisi diye bir şey bilinmiyor mersindeki servislerde. bilginize sunarım saygılar.

KaGaN
26/02/2010, 22:01
Feza kardeşime katılamıyorum maalesef. 31 mart 2010 itibariyle garantim bitiyor 2+ 2 yaptırmıştım arabam 2006 multi dynmik. mersindeki 2 servislede görüştüm. arabam 60 000 km bakımına bu günlerde girse ve 1 nisanda cıty arızası olsa diye tahminen konuştum 2 servisin ikiside garantiden yapılamayacağını söyledi oysaki bu araç servislerden başka bir yer görmedi. o yüzden 60000 bakımı için garantinin bitmesini bekleyip 1 nisandan itibaren özel servise gideceğim. dışardaki fiyat ile özel servis arasında 200 tl gibi önemli bir fark var. ben eğer fazladan bu 200 tl yi veriyor isem servisde bana cıty arızasında yardımcı olması gereklmez mi? yanlış mı? düşünüyorum. bu cıty muammasını fıat bir türlü çözemedi . belkide bilerek çözmek istemiyor. böyle bir arıza için 1800 tl gibi bir fiyat istenir mi? fiat aynı toyota gibi bütün puntoları çağırıp kontrollrini yapmış olsaydı bir kat daha büyürdü diye düşünüyorum.yani iyi niyet garantisi diye bir şey bilinmiyor mersindeki servislerde. bilginize sunarım saygılar.

Garip daha deminki konudada yazdım.Mersinde bir gariplik var..Fiat müşteri hizmetlerini arayıp bi sorunu anlatın bakalım city ile ilgili söylenenleri..Ne karşılık bulucaksınız..Tekrar söylüyorum city ücretsiz değişimi halen dewam etmekte

ABNEW
26/02/2010, 23:39
arkadaşlar carbon clean dışarıda yapılıyor mu? Gadget'ın listesi özel servis fiyatı sanırsam, onlar da yapıyo mu cc?

Sertaç, dışarıda da yapılabilir tabiki carbonclean.Ancak garanti kapsamındaki araçlar için yetkili serviste yaptırmakta fayda var..