Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön konsolu boyatsam ?
orhanokay
05/08/2009, 15:55
Bugün arkadaşım kırılan yan aynasını serviste yenisiyle değiştirip taktırdı. Aracın orjinalinde ayna kapağı boyalı olmasına rağmen yedek parça boyasız plastik olarak geliyormuş. Serviste boyayıp takmışlar. Baktım kusursuz bir boya. Acaba bu boyayla aracın ön konsolundaki parçaları (butonlar hariç) parlak siyaha boyatsam bana maliyeti ne olur, bunu yapabilecek İzmir de bir yer var mıdır? biliyor musunuz? Ya da servis böyle bir işlemi yapar mı?
yenerson
07/08/2009, 13:40
merhaba bu konuda yardımcı olabilirim bende yaptırmak için hazırlık yapıyorum daha doğrusu renkler konusunda plan yapıyorum
orhanokay
07/08/2009, 14:27
:) Yalnız olmadığıma sevindim. Serviste gövde rengine yani parlak metalik siyaha boyatmayı düşünüyorum ben. Merkez Servis' le konuşup orada yaptırmayı düşünüyorum Eylül başı gibi. (fiyat uygun olursa) Siz de orasını düşünüyorsanız beraber gidelim. Ya da başka bir yer biliyorsanız... Vitesin kenarındaki plastik çerçeveyi ve direksiyon kumandalarının kenarını da yaptıracağım sanırım.
anlgnydn
07/08/2009, 14:35
:) Yalnız olmadığıma sevindim. Serviste gövde rengine yani parlak metalik siyaha boyatmayı düşünüyorum ben. Merkez Servis' le konuşup orada yaptırmayı düşünüyorum Eylül başı gibi. (fiyat uygun olursa) Siz de orasını düşünüyorsanız beraber gidelim. Ya da başka bir yer biliyorsanız... Vitesin kenarındaki plastik çerçeveyi ve direksiyon kumandalarının kenarını da yaptıracağım sanırım.
bncede en saglıklı ve en temizi servis belki 2-3 fazla alır ama temiz ve garantili olur ;)
orhanokay
07/08/2009, 14:51
teşekkürler.
yapmak istediğim normal 3 parçadan oluşan plastik konsolu piyano black boyatmak, böyle bişey:
https://orhanokay.com/gp/02.jpg
https://orhanokay.com/gp/screenshot.jpg
anlgnydn
07/08/2009, 18:21
bence gayet güzel görünüyor ;)
orhanokay
07/08/2009, 21:48
Son durum: Bugün konu ile ilgili İzmir Merkez Servis' e gittim. Bana "öyle bişey olamaz, konsol boyanmaz, ancak yapıştırma (kaplama) yapılır, boya olursa o boya sıcakta kalkar" şeklinde bir yanıt verdiler. Peki aynaya attıkları araç boyası neden kalkmıyor merak etmedim değil. araç boyası neden sıcakta kalksın ki?
Yok anladım ki servisle bu iş olmayacak. Giderim sanayiye paşalar gibi boyarlar !
Sanayi ve sağlam bir usta işini rahatlıkla çözer! Ankarada olsaydın daha da iyi sonuçlar elde edebilirsin bence. Yada söktürüp buraya yollıycaksın bi arkadaşına o halledicek. Umarım güzel yaparlar. Ben Ankarada birinde görmüştüm arabanın gövde rengine boyattırmış bütün göğüs parça birlesşnleri çokda ii duruyordu.
orhanokay
07/08/2009, 23:22
teşekürler Ferhan. Ankara ya gelmem çok zor şu ara. İzmir li Punto culardan iyi bir oto boyacısı önerisi bekliyorum o zaman...
Son durum: Bugün konu ile ilgili İzmir Merkez Servis' e gittim. Bana "öyle bişey olamaz, konsol boyanmaz, ancak yapıştırma (kaplama) yapılır, boya olursa o boya sıcakta kalkar" şeklinde bir yanıt verdiler. Peki aynaya attıkları araç boyası neden kalkmıyor merak etmedim değil. araç boyası neden sıcakta kalksın ki?
Yok anladım ki servisle bu iş olmayacak. Giderim sanayiye paşalar gibi boyarlar !
arkadaşım benim bildiğim çok güzel bir boyacı var.3.sanayi sitesinde istersen bir ara benim yanıma uğra beraber gidip fiyat alalım.aşağıda vereceğim linke bak bende arabamın içini sedefli maviye boyatmıştım.beğenirsen yaptırırız.ama öyle boyada kalkma soyulma vs.olmaz.servis iş yapmaya üşenmiş.
EGETUNING PERFORMANCE GROUP • Konuyu görüntüle - albeamın içini boyadım acaba fazlamı oldu... (https://www.egetuning.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=25802)
batuhann80
08/08/2009, 15:04
vayyyy süper olmus murat,
orhanokay
08/08/2009, 15:11
elinize sağlık, çok temiz bir çalışma... Çok dozunda ve güzel olmuş. Beraber yaptıralım bu işi o zaman. Çok sevinirim.
orhanokay
08/08/2009, 21:21
örnek foto ekledim
https://farm3.static.flickr.com/2398/2044063592_f4177eed38_o.jpg
fiyat uygun olursa bende yaptırırım
orhanokay
10/08/2009, 01:23
fiyat uygun olursa bende yaptırırım
Yaptıralım Ozancım bence de. Çok şık duruyor.
anlgnydn
11/08/2009, 12:23
noldu ön konsol işi bende yaptırmayı düşünüyorum.
orhanokay
17/08/2009, 00:44
ben para bekliyorum :)
Simdi orhan kardesim sen yanlis düsünüyorsun. O serviste gelen aynanin üstü astarlı, senin bildiğin boyasız modellerdeki plastikle aynı değil o gelen ayna.Astarlı parçaya boya atarsın kalkmaz.Mesela aynası plastik siyah olan bir aracı servise götürdüğünde, onun da yan ayna kapaklarını boyayamazlar,çünkü onlar ile senin arkadaşının gelen boyasız astarlı plastik aynaları farklı. Şimdi senin gövde ve konsolun astarlı parça değil. O yüzden boyanamaz ve boyanırsa aynen sana servistekilerin dediği gibi boya atar. Eğer normal aynayı da boyatırsan onun da attığını kısa süre içerisinde göreceksin. Düz mantıkla düşünüldüğü gibi olmuyo yani işin aslı. Konsol için farklı bi yöntemle istediğin olabilir.
orhanokay
25/09/2009, 23:10
:) astarın ayrı bir dokulu boya tutucu boya-kaplama çeşidi olduğunu bilmeden yazdığını var sayıyorum :)
Astar boyayı plastiğe yapıştırır doğru ama o astar da sonradan plastik üzerine atılır. Hemen hemen her plastiğe astar atılabilir. Bazı yüzeyler önce zımpara ister. 3M astar alıp sen de evinde yapabilirsin aynı işlemi. Yıllardır t işi ile uğraştığım için astar konusunu, üreten firmalara, hatta telefonlarına kadar ayrıntılı olarak biliyorum. :) orada sorun yok. Kaldı ki parçalar astarlı üretilmez, onlara boyahanelerde astar atılır. Bknz: tuning body part' lar. Bu bilgide yanlış. Bir yanlış daha; sonradan plastik aynasını boyatan tonla Puntocu var. Biraz baksaydın keşke foruma :) Ben de gelen parçayı gözlerimle gördüm. Üzerinde astar yoktu. Aracı eski Seri 1 zannettikleri için plastik ayna getirmişler. Ama sorun değil, zaten bütün aynaları astarlayıp biz boyuyoruz dediler... Sorun astar mastar değil, astarı ben de atarım, herkes atar. Sorun Shiny finish denilen en son seramik kaplama işlemini yapabilmek... Derdimiz o....
Off of daha fazla okumalı, daha fazla. Bilmeden de yorum yapmamalı hatta.
Orhan arkadaşım, demek istediğim o zaten.Ülkemizde insanlar yıllarca bir konu ile uğraşsalar da mantıkla ve anlayarak değil de ezbere iş yaparlar, sen de yıllarca uğraştım diosun ama mantığını anlayamamışsın ki dış aynalar konusundaki servisin sözünü o zaman neden onların boyası kalkmıyor diyebiliyorusun. Arkadaşına gelen aynalar astar atılmaya uygun, pütürsüz. Astarlı demekten kastım astar kabul eden cinsten. Senin konsolun pütürsüz mü bak bakalım. Veya active modellerdeki gibi orjinali siyah plastik olan aynalı arabalarınkine bir bak. O dediğin şekilde herkes sornadan boyatabilir aynasını ama sor bakalım orjinalinde astar atılmaya uygun aynalar gibi garantili mi veya boyasının çıkma oranı nedir. Evet herkes astar atar, sen de atabilirsin. Ama yüzeyler farklı. Ben servisin sana dediğinin doğru olduğunu, aracının içini boyatmaya kalkıp da sonradan zarara uğramayasın diye açıklamak istedim. Yoksa yorum yapmak dahi değil benimkisi. Rahatsız olduysan bilmediğin bi konuyu açıklamak istedim diye, kusura bakmayasın. Ben dediğim gibi senin aracının içine zarar gelmesin diye bilgi vermek istedim, yorum yapmadım. Ama sen "çoğunluk sonradan boyattı" gibi açıklamalar yapıp işin teknik boyutunu değil de iddialaşma boyutunu düşünüyosun sanırım. Peki sen bilirsin, senin dediğin doğrudur.
Bir dip not da: Keşke insanlar herşeyi bildikleri gibi, bir de bilmediklerini bilebilseler...
orhanokay
25/09/2009, 23:24
Yok hayır keşke bilgi dolu bir yorum olsaydı da faydalansaydım ama önce astarlı geliyor diye iddia ettin şimdi astar atılmaya uygun geliyor oldu. Hangisi gerçek fikrin ?
Yok, farklı değil ikisi de aynı dostum. Sadece ilkini öylesine bir anda yazdığım için o şekilde anlaşılabilir diye ikincisinde dediğimi açıkladım. Aslına bakarsan ben astar atmaktan falan anlamam, fakat bu olayı daha önce sorup öğrenmiştim ve detayıyla kavrayarak öğrenmiştim (kendi aynamı boyatmak isterken), bu BiLGi'yi paylaşarak aracının içini boyamaya kalkma istedim ;) Çünkü çıkarsa iki gün sonra,kalkarsa bazı yerleri (servisin de dediği üzere) aracının içi çok çirkin olur,mazallah! Ben de bir grande punto sahibi kardeşimin bu durumla yüzleşmesini istemediğim için teknik bilgi olmasa da önleyici bu bilgileri vermek gereği duymuştum. Aman ne yaparsan yap dermişim :) Ama yapmayasın bence,boyatma yani kaporta boyası ile...
orhanokay
25/09/2009, 23:42
eyvallah sağolasın. Ama sorun plastik oluşu yada dokulu oluşu değil dediğim gibi. En kötü zımpara atılır üstüne astar uygulanır. İyi seramik yüzey kaplama yapabilecek atölye gerekli.
erkan alkan
29/09/2009, 12:41
örnek foto ekledim
https://farm3.static.flickr.com/2398/2044063592_f4177eed38_o.jpg
renk ve krom cerceve guzel duruyor ancak butonların rengi işi bozuyor onlara da boya uygulanamıyor mu?
CAGLARKA
29/09/2009, 18:00
teknik detayları bilmiyorum ama. ayna boyatmayı bende sormuştum, mevcut aynaların boyanması zor, boyamak için yeni ayna alınıp onun boyanması gerekir dediler servisten. boyasız sandığımız boyasız değil aslında o aynaların üzerindede boya benzeri birşey var. o nedenle boyanması mümkün değil boyansa da kalkar diye cevap verdi servis
orhanokay
01/10/2009, 10:27
butonlar boyanamaz çünkü ışıklı biliyorsunuz onlar. Yani içlerinde yarısaydam bir bölüm var. Boyanırsa orası kapanır ve ışıksız butonlarınız olur.
smartmavi
05/10/2009, 20:12
ben de bu arabayı youtube'ta gördüm. siyah çok kaliteli. Beyler bunu yapabilecek birini bulursanız bana da haber verin ;)
srknozgr
14/05/2011, 15:28
N'aptınız yaptırdınızmı ön konsolu parlak siyah?
pardon bu arabanın markası ne:Dsüper görünüyor.....
siyahinci83
23/05/2011, 05:45
konu tarihi gözüme çarptı da siz konuyu direk hortlatmışsınız :D
YALCINGUNEL
13/04/2015, 19:26
Benım arananında göğüsteki punto ambleminin alt kısmı ve konsolun üst kısmının rengini güneş almış.renk turuncu aseltat kalemin turuncusu çok mu abes kalır. Yoksa parlak turuncu folyoylamı kapasak.
Benım arananında göğüsteki punto ambleminin alt kısmı ve konsolun üst kısmının rengini güneş almış.renk turuncu aseltat kalemin turuncusu çok mu abes kalır. Yoksa parlak turuncu folyoylamı kapasak.
Konu çok eski hocam.Asetat kalemi kurtarMaz.En temiz yol ya iyi bi folyocuda kaplatmak ya da tekrar boyatmak.Hazır yapmışken orta konsolu da piano black boyatırsanız ya da kaplatırsanız on numara olur.
YALCINGUNEL
16/04/2015, 16:40
Konu çok eski hocam.Asetat kalemi kurtarMaz.En temiz yol ya iyi bi folyocuda kaplatmak ya da tekrar boyatmak.Hazır yapmışken orta konsolu da piano black boyatırsanız ya da kaplatırsanız on numara olur.
teşekkürler cevabınız için peki sız olsanız boyatırmı yoksa kaplatırmısınız? boyatırsam arabanın içerisine sıçratmadan boyayabılırlermı ve aynı turuncu rengi yakalayabılırlermı?
teşekkürler cevabınız için peki sız olsanız boyatırmı yoksa kaplatırmısınız? boyatırsam arabanın içerisine sıçratmadan boyayabılırlermı ve aynı turuncu rengi yakalayabılırlermı?
Konsol sökülecek.işçiliğinden emin olduğunuz yerde yaptırırsanız gözünüze kestirip sökülmesine, boyatın derim.o derecede folyo kaplamak boyatmaktan maliyetli olacak çünkü.Boyatın gitsin.
YALCINGUNEL
18/04/2015, 19:26
Konsol sökülecek.işçiliğinden emin olduğunuz yerde yaptırırsanız gözünüze kestirip sökülmesine, boyatın derim.o derecede folyo kaplamak boyatmaktan maliyetli olacak çünkü.Boyatın gitsin.
sökülecekse öyle kalsın daha iyi bence...işçiliği on numara bir usta bile yapsa ses yapmaya başlar teşekkürler arkadaşım...
İsinin ehli biri sokmeden folyo ile kaplar
Folyoyu tavsiye etmeyişimin ana sebebi, yolcu airbagidir.Açılmasını engelleyecek birşey yapmak istemezsiniz.İşinin ehli bir usta şimdikinden daha da sessiz montajını yapabilir.Bunu araştırmanızı tavsiye ederim.
konu biraz geride kalmış ama yeni öğrendiğim bir olay var.
benimde airbag patlamış ve sonradan yapıştırılıncada kötü bir iz kalmış. araştırdım folyo olmuyor, tutmuyor. ancak yeni sistem ( plasti dip ) dene bir boyama şekli var belki duymuşsunuzdur. plastik boya püskürtülerek kaplama yapılıyor. aracın dışınıda istediğiniz renge bu plastik boya ile boyadıkları gibi iç aksamın isdediğiniz yerinede uygulama yapılabilior.
PlAsti dip Uygulamadan Önce Mevct Yüzeyi Pürüzsüz Dümdüz Bir Hale Getirmeniz Gerekmektedir Airbag Çatlağını Doldurmaz Plastidip. Tecrübeyle Sabittir. Öncelikle Macun GİBİ Altını Çizim GİBİ Bir Şey İle Düz Hale Getirip Sonra Boyamanız Gerekir.
İlk Soru Şu Olur : Macunumsu Ne Yapılabilir Oraya. Yapılırsa Yıllar Sonra Daha Fazla Zarar Verebilirmi. Hatasız Göğüse Uygulamada Hiç Bir Problem Yaratmayacaktır Plasti Dip.
PlAsti dip Uygulamadan Önce Mevct Yüzeyi Pürüzsüz Dümdüz Bir Hale Getirmeniz Gerekmektedir Airbag Çatlağını Doldurmaz Plastidip. Tecrübeyle Sabittir. Öncelikle Macun GİBİ Altını Çizim GİBİ Bir Şey İle Düz Hale Getirip Sonra Boyamanız Gerekir.
İlk Soru Şu Olur : Macunumsu Ne Yapılabilir Oraya. Yapılırsa Yıllar Sonra Daha Fazla Zarar Verebilirmi. Hatasız Göğüse Uygulamada Hiç Bir Problem Yaratmayacaktır Plasti Dip.
bunu bende sordum. çok derin olmadığı için bir kaç kat ile kapatabileceklerini söylediler ancak konsol üzerindeki pütürlüğü veremiyorlar. dümdüz folyo düzlüğünde oluyormuş. 35*35 ebatındaki yer için 100-150 TL civarı olur dediler.
folyo tutmaz deniyor. deri döşeme için sökülüp yapılması gerek 500-600 TL ye sökülüp takılıyor. ozamanda dendiği gibi ses yapma olayı. yine bence en iyisi istediğin rengede yaptıklarına göre plasti dip.
yapabilirim derseniz 500 cl sanırım 35 TL. ama riskli.
35 TL niz Boşa Gidicek Çatlağı Kapatmıcak 2 Şişe İle Onlarca Kat Denendi Olmuyor. Altını Düzlemeniz Şart.
MUSTAFATAY
23/05/2015, 23:52
Arkdaşlar merhaba. Ben ufak bir kaza yaptım ve sağ on yolcu airbag patladı. Tamirini sanayide yaptırdım ama orda bir çizgi güzüküyor . 3 mm eninde ve 3 mm derinliğinde. Çok rahatsız edici bir görüntü. Boyatamıyorum tutmaz diye kaplama yaptıranı da hiç görmedim. Sizce ne yapabilirim ?
2007 grande punto fire aktive
teşekkurler
MUSTAFATAY
24/05/2015, 00:01
Fatih bey merhaba. Peki olmayınca o kısmı her hangi bir seyle doldurdunuz mu . Son durum nedir ?
doğru söylemişler . arcın orjinalliğiyle oynama yarın bir gün orjineli de kalkar yerinden .