Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntolarimiz ne zaman geliyor
velovis_
09/05/2009, 19:17
arkadaşlar fiatın sitesinde artık emotion bulunmuyo satışı sonlandırdılar sanırım. bizde son alanlar olduk gibi
arkadaşlar fiatın sitesinde artık emotion bulunmuyo satışı sonlandırdılar sanırım. bizde son alanlar olduk gibi
Malesef öyle oldu. Siz kaça sipariş etmiştiniz arabayı?
Emo aslında var bitirmediler. Sadece adetler düşük oldugundan birde Bravo yu satabilmek için kaldırdılar bir süre.
Merhaba, eylül 06 da aldığımız ilk puntoyu kardeşim alper'e devrettikten sonra 2nci puntomu 23 martta ankara oto dan sipariş ettim.
starjet 95bg dynamic + ollie jant + ASC + Copilot + Skydome egzotik kırmızı
min. 60 gün dediler teslimat için ama ankara oto hicbir bilgi vermiyor aracın durumuyla ilgili. tofas musteri hizmetlerine sordum pazartesi bilgi verecekler.
sabırsızlanıyorum artık heeeyt
tyrant86
11/05/2009, 04:12
merter bey hiç bi bayi bilgi veremiyor araçlar gümrüğe girmeden.bizde 20 martta sipariş verdik 60 gün dediler.63.gün kesin gelir dediler laf olarak sözleşmede bi tarih yazmıyor.araçlarımızın 20'sine kadar geleceğini hiç tahmin etmiyorum ya koskoca türkiyedeki fiat araçlarımızın italya'da ne zaman çıktığını göremiyorlar.sorumsuzlar.
Arac bekliyenlere (mart sipariş) müjde gümrüğe gelmiş araclar.
Mehmet kardes biz bu hafta alıcaz arabayı belki aramışlardır seni. Benim çarşamba cıkış görünüyor. Hadi hayırlısı. :) )))))
Mehmet kardes biz bu hafta alıcaz arabayı belki aramışlardır seni. Benim çarşamba cıkış görünüyor. Hadi hayırlısı. :) )))))
Haberler çok iyi uğur :) Bu hafta gelirse 19 Mayıs'ta tailde vargen güzel gezilir arabayla :)
Beni henüz aramadılar. Ararlar umarım bu günlerde. Çarşamba çıkış derken nerden çıkış? Gümrüktenmi bayidenmi çıkış?
Çünkü bu hafta gümrüğe girse 2-3 gün gümrük sonra nakliye, sonra bayide bekletirlerse falan belki bu haftaya yetişmez diye korkuyordum.
qwertasdf
11/05/2009, 13:20
ben yeni aradım bayiyi araç daha Türkiye'ye gelmemiş dediler.mayıs sonu teslim edeceklermiş.nasıl oluyo yaa:):) ben de 25 martta sipariş vermiştim.
Haberler çok iyi uğur :) Bu hafta gelirse 19 Mayıs'ta tailde vargen güzel gezilir arabayla :)
Beni henüz aramadılar. Ararlar umarım bu günlerde. Çarşamba çıkış derken nerden çıkış? Gümrüktenmi bayidenmi çıkış?
Çünkü bu hafta gümrüğe girse 2-3 gün gümrük sonra nakliye, sonra bayide bekletirlerse falan belki bu haftaya yetişmez diye korkuyordum.
Orayı bende anlamadım. Yarın öğrenecem ama. Sana bilgi dönerim. Kesin biliyorum ki Araç bayilerde değil. SAnırım tofaş çıkış ı kast etti. Çarşamda tofaşan cıkar gibi bişi diyordu. sanırım perşembe yada cuma almış oluruz. SEnide bugun yada yarın ararlar plaka işlemleri için.
Arkadaşlar bende bugün sipariş verdim, fun ve dinamik versiyonları aynı gemi ile gelecek o gemide bu ay içinde gelecek. Bu arada 1.3 multijet siyah fun ile bende aranıza katıldım aslında dinamik düsünüyordum ancak o gemiye yetişmesi riskliydi bende fun siparişi verdim umarım buda iyidir. Şimdiden heyecanlanıyorum ilk kendi paramla aldıgim araba olacak.
qwertasdf
11/05/2009, 17:27
arkadaşlar bayiyle tekrar görüştüm.kimi daha gelmedi diyor.kimi gümrükte diyor.bu işi tam olarak bayiler bile bilmiyor heralde.bana tekrar araç tesliminin mayıs sonunu bulacağını söylediler.neden bilgiler bu kadar farklılık gösteriyor anlamadım.hepsinin kullandığı sistem aynı sonuçta.yine ay sonunu beklicez gibime gelio.ama bu belirsizlik kafamı karıştırıyor.
poyraz_o
11/05/2009, 19:41
Arkadaşlar bende bugün sipariş verdim, fun ve dinamik versiyonları aynı gemi ile gelecek o gemide bu ay içinde gelecek. Bu arada 1.3 multijet siyah fun ile bende aranıza katıldım aslında dinamik düsünüyordum ancak o gemiye yetişmesi riskliydi bende fun siparişi verdim umarım buda iyidir. Şimdiden heyecanlanıyorum ilk kendi paramla aldıgim araba olacak.
valla erdem keşke beyaz alsaydınnn.
bende almadan siyahı çok istemişimtim..
ama beyaz aldığıma acayip memnunum şimdi..
istersen garajları bi incele imkanın varken rengini tekrar düşün bence....
Bir arkadasımın özel mesajına istinaden aynı şeyi burayada yazmayı ihtiyaç duydum.
S.a dostum ya bu araç olayından nasıl haberin var ? bende 27 martta sipariş verdim fun ama hala fazla da inanmıyorum bu ara gelebilceğine bna mayıs sonu demişlerdi çünkü ? Sende bu hafta büyük ihtimal önümüzdeki hafta alırsın. Gibi geliyor. Son haftaya kalmazsın. Bildiğim araçların su an gümrükten tofaş yollarını tepiyor oldugu. Hatta bazı araclar tofaş ın eline ulaşmış bile bu hafta ortasından itibaren ay sonuna kadar dagıtımları yapacak. Sana ondan kesin diyemiyor. Gümrükten tofaş a araclar parti parti girecek parti parti cıkacak.
valla erdem keşke beyaz alsaydınnn.
bende almadan siyahı çok istemişimtim..
ama beyaz aldığıma acayip memnunum şimdi..
istersen garajları bi incele imkanın varken rengini tekrar düşün bence....
Onur haklısın ancak son partiye yetişecek bi bu var mecburen bunu siparis ettim gerci daha öncedende beyaz güzl görünmüstü ancak arabayı bağladım bile:)
poyraz_o
11/05/2009, 22:29
Onur haklısın ancak son partiye yetişecek bi bu var mecburen bunu siparis ettim gerci daha öncedende beyaz güzl görünmüstü ancak arabayı bağladım bile:)
öle diyorsan öyle olsun...
nese arasıra değişiriz... :cool:
öle diyorsan öyle olsun...
nese arasıra değişiriz... :cool:
olur bana uyar :) Aslında ben dinamik istiyordum ancak bulamadım bir tane fun vardı öyle karar verdim umarım fun olduğuna pişman olmam fun olan arkadaşlar nasıl memnun mu birde fun resimlerini bulamadım malum yaklaşık 1 ay bekleyeceğim
poyraz_o
12/05/2009, 00:14
Grande Punto | Bravo - HugemaN's gpGaraj (https://forum.grandepuntotr.com/vbgarage.php?do=view&id=6121)
bununla idare et şimdilik. süper resimler olacakti ama bulamadim..
tam 1 hafta önce aradığımda gemi bekliyor demişlerdi şimdiş aradım halen gemi bekliyor diyorlar.acaba bu gemi nasıl bişeydir ki halen yok.bu iş uzayacak gibi.
Bende bugün aradım. En son geçen hafta aradığımda yolda demişlerdi. Şimdi ilk parti ile gelmemiş, ikinci parti ile yolda. Haftasonuna doğru gümrükten çıkar, haftaya teslim ederiz diyorlar. Onlarda çok bilmiyor, az kaldığını anlayabiliyorum sadece.. Bekliyoruz hala..
Bende bugün aradım. En son geçen hafta aradığımda yolda demişlerdi. Şimdi ilk parti ile gelmemiş, ikinci parti ile yolda. Haftasonuna doğru gümrükten çıkar, haftaya teslim ederiz diyorlar. Onlarda çok bilmiyor, az kaldığını anlayabiliyorum sadece.. Bekliyoruz hala..
Bence hafta sonuna dogru alırsın. Dediğim gibi gümrükten tofaş a parti parti giriyor araçlar ordanda parti parti cıkıyor. Kimin önde kimin arkada belli olmaz. Biraz şans işte. Neyse ben kredi için imzayı atım. bekliyorum şimdilik. yarın belli olacak.
öncelikle herkese arabası hayırlı olsun
siteyi google vasıtasıyla buldum mayıs sonu haziran başı gibi bende
punto ailesine katılacağım
gerçekte uzun zamandır punto ile ilgili araştırmalar yapıyordum bu site sayesinde aklıma takılanları kolaylıkla öğrenebileceğimi düşünüyorum
dün kapora olarak 5bin lira yatırdım büyük ihtimalle indirim kapsamında arabayı alacağım sölendi.....aklımda başka markalar da vardı ama şuan sanırım geç artık umarım hayal kırıklığına uğramam bu konuda sizin de tecrübelerinizden yararlanacağımı düşünüyorum ....
herkese sağlıklı sürüşler.....
Raistlin
12/05/2009, 18:47
gerçekte uzun zamandır punto ile ilgili araştırmalar yapıyordum bu site sayesinde aklıma takılanları kolaylıkla öğrenebileceğimi düşünüyorum
dün kapora olarak 5bin lira yatırdım büyük ihtimalle indirim kapsamında arabayı alacağım sölendi.....aklımda başka markalar da vardı ama şuan sanırım geç artık umarım hayal kırıklığına uğramam bu konuda sizin de tecrübelerinizden yararlanacağımı düşünüyorum ....
Merve sende trabzondasın demekk =) bende yeni sipariş verdim artık 2 tane gp 2009 olur trabzonda hangi modeli aldın =)
1.4 FIRE 77 HP BENZİNLİ
ACTIVE - DYNAMIC - FUN ekstra çelik jant bi kaç özelliği var işte
Raistlin sence nası bi seçim punto açıkcası oldum olası opel corsa hep aklımdaydı hala daha
doğru bi karar verip vermediğim konusunda kendi kendimi yiyorum tabi bunda arkadaş etkisi de var genelde seçimimden dolayı tepki aldım ama hayırlısı artık....
tyrant86
12/05/2009, 19:26
1.4 FIRE 77 HP BENZİNLİ
Raistlin sence nası bi seçim punto açıkcası oldum olası opel corsa hep aklımdaydı hala daha
doğru bi karar verip vermediğim konusunda kendi kendimi yiyorum tabi bunda arkadaş etkisi de var genelde seçimimden dolayı tepki aldım ama hayırlısı artık....
aracınız active-dynamıc-fun mı?bu 3 özellikten biri olması lazım?aracınızı ne zaman teslim alırsınız dendi?
active
haziranın başı dediler
15den önce gelirse ii ......??
Raistlin
12/05/2009, 19:39
1.4 FIRE 77 HP BENZİNLİ
Punto hepsinden donanımlı ve iyidir bence =) bunları zaten tartışmaya da gerek yok fazla =)
qwertasdf
12/05/2009, 20:55
arkadaşlar az önce bayiden geldim.ekrandan aracın durumuna baktım.şase ve motor no belli olmuş.aracın karşısında yola çıkmayı bekliyor yazıyordu.yani bayinin dediğine göre araç tofaşa gelmiş.10 gün içinde teslim ederiz diyor.araçlar sevk numarasına göre sırayla sevke çıkıyormuş.italyadan gelmeyen araçlarda üretilmiş yazıyor.bilginize.
Bugün bayiden aradılar arabam gelmiş çok şükür. Yarın bakmaya gideceğim. Ruhsat plaka işleri maximum 1 hafta sürse en geç 20 Mayıs'ta alırım herhalde:)
Bu arada İzmir'dekiler Bursa'dan önce alacak araçlarını:)
ARkadaşlar size nededim ben? :) Tofaş ta diye demedim cık cık inanmadınız bana birde :)
Ali kardes sanada ne demiştim 10 içinde alırsın dedimmi demedimmi?
qwertasdf
13/05/2009, 00:18
ARkadaşlar size nededim ben? :) Tofaş ta diye demedim cık cık inanmadınız bana birde :)
Ali kardes sanada ne demiştim 10 içinde alırsın dedimmi demedimmi?
dün sabah bayiyi aradığımda oradaki bayan araç daha italyada dedi.bugün akşam kendim gittim.ekrandan baktım.araç yolaçıkmayı bekliyor yazıyordu.yani gelmiş tofaşa bayinin dediğine göre.ben de şaşırdım valla kime inanacğımı:):)
ben bilgileri direk sende alıyım bundan sonra:)
Bu arada İzmir'dekiler Bursa'dan önce alacak araçlarını:)
:) neden öyle dedin. Gümrükten parti parti tofaş giriyor. Parti parti ordan bayilere dagılacak demedimmi ben. Bu haftadan itibaren dağıtım başladı. İzmir e ilk gelen kamyon bile olsa bursa dan önce zor işin. Çünkü ben perşembe günü aracıma binmiş olacagım. :)
Plaka işi de 1 günde bitiyor. Haftalarca sürmüyor. Bugun kredi yi hallettim yarın emniyetteki iş halolcak . perşembe aracıma binmiş olacagım. ARacımda gelmiş bayide idi bugun gidemedim görmeye.
Günde belki 2 defa gidiyorum tofaş a. Oraya gelen giden araçlarıda görüyorum dolayısıyla. :)
Mehmet kardeş darısı başına diyim.
Öncelikle aramıza hoş geldin.
Lakin tarih geç. İnş. yetişir diyorum aracınız. Malum biz 2 ay ın üstünde bekledik. Sizin arac en cok tercih edilenlerden oldugundan dolayı + opsiyon barındırmadıgından dolayı belki aracı cabuk ala bilirsiniz. Çünkü bayiler fazla sipariş vermiş olabilir. Yada vagecen birininkinide verebilirm diye düşünmüşte olabilir. Eğer üretilcekse İtalyadan işiniz cok zor.
Secim konusunda başkalarına bakmayın. Tranzondan tanıdıklarım var galericilerdende genelde Gp karşı orda bir anti pati var.Gp Fazla tutulmuyor Trabzon da nedense. Ön yargımı çevremi nediyim. O yüzden milletin tepkisi normal size. Aracınızı görünce yorumları değişecektir.
qwertasdf
13/05/2009, 00:36
uğur kardeş araç geldikten sonra ne gibi işlemleri oluyor kısaca bahseder misin?
1 Kredi alıcaksan onu halledicen bankadan.
2 Ya bayiye vekalet vercen imza için yada emniyette işi bitmeye yakın cağıracaklar imzaya.
3 aynı günün akşamı 17:00 de plakanı bayi alıp bayi ye getiriyor. Ondan sonrası malum para imza fatura aracımı hasarsız teslim aldım imzası sonra gülle güle sana.
Yani kredi harici işin max 2 günlük. Hatta aynı gününde de bitire bilirsin.
Sağol Uğur. Hayırlısıyla bekliyoruz işte :) Bana hala araç geldi haberi vermediler. Umarım dediğin gibi gelmiştirde onların haberi yoktur. Birde ben aracı İzmir plakalı olsun istedim. O yüzden belki biraz uzar işler bilmiyorum. Plakayı İzmir'denmi getirecekler yoksa sadece kayıt işlerini izmir'de yapıp plakayı Bursa'danmı alacaklar bilmiyorum.
Sağol Uğur. Hayırlısıyla bekliyoruz işte :) Bana hala araç geldi haberi vermediler. Umarım dediğin gibi gelmiştirde onların haberi yoktur. Birde ben aracı İzmir plakalı olsun istedim. O yüzden belki biraz uzar işler bilmiyorum. Plakayı İzmir'denmi getirecekler yoksa sadece kayıt işlerini izmir'de yapıp plakayı Bursa'danmı alacaklar bilmiyorum.
Hımm senin durum garip. Ordaki trafikte işi halledecekler. Plakada ordan alıncak. Mecbur plakayı beklicen.
Arkadaşlar,
Ben pazartesi günü 1.3 mj fun siparişi verdim haftaya aracı alacagim hayırlısı ile gemi beklenenden erken geliyormus. Umarım tum bekleyenleri araclarida bu gemidedir ve bekleyen herkes haftaya mobil olur.
egemavera
13/05/2009, 16:18
Bugün bayiden aradılar arabam gelmiş çok şükür. Yarın bakmaya gideceğim. Ruhsat plaka işleri maximum 1 hafta sürse en geç 20 Mayıs'ta alırım herhalde:)
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bin. ne zaman sipariş vermiştiniz acaba? ben 22 martta verdim hala gemi muhabbeti yapılıyor az kaldı bende şerit koptu kopacak. birde model olarak hangisi? tekrar hayırlı olsun.
dodurgali
13/05/2009, 16:39
Arkadaşlar,
Ben pazartesi günü 1.3 mj fun siparişi verdim haftaya aracı alacagim hayırlısı ile gemi beklenenden erken geliyormus. Umarım tum bekleyenleri araclarida bu gemidedir ve bekleyen herkes haftaya mobil olur.
Öncelikle hayırlı olsun, siparişi hangi bayiden verdin? Bi an önce puntona kavuşman dileğiyle...
İzmir Birmot. Teşekkürler, darısı bekleyenlerin başına
Öncelikle aramıza hoş geldin.
Lakin tarih geç. İnş. yetişir diyorum aracınız. Malum biz 2 ay ın üstünde bekledik. Sizin arac en cok tercih edilenlerden oldugundan dolayı + opsiyon barındırmadıgından dolayı belki aracı cabuk ala bilirsiniz. Çünkü bayiler fazla sipariş vermiş olabilir. Yada vagecen birininkinide verebilirm diye düşünmüşte olabilir. Eğer üretilcekse İtalyadan işiniz cok zor.
Secim konusunda başkalarına bakmayın. Tranzondan tanıdıklarım var galericilerdende genelde Gp karşı orda bir anti pati var.Gp Fazla tutulmuyor Trabzon da nedense. Ön yargımı çevremi nediyim. O yüzden milletin tepkisi normal size. Aracınızı görünce yorumları değişecektir.
teşekkürler :) hoşbulduk...
ewt malesef belirttiğiniz gibi anlam veremediğim bi antipatilik var ama dediğiniz gibi insalah aracı görünce sölediklerinden utanırlar neediim başka bakalım hayırlısı herkese sağlıklı güzel günlerde kullanalımda gerisi boş wala....
ozcankaptan
13/05/2009, 20:57
Ben gecen hafta 1.3 dinamik dualogic titanyum gri siparis verdim. en gec 3 haziran istanbul teslim ederiz dediler.
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bin. ne zaman sipariş vermiştiniz acaba? ben 22 martta verdim hala gemi muhabbeti yapılıyor az kaldı bende şerit koptu kopacak. birde model olarak hangisi? tekrar hayırlı olsun.
Teşekkürler. Sizinki de hayırlı olsun. Benim araç 1.3 90 hp Mj Emotion. 21 Mart'ta sipariş vermiştim. Dün Enrico'daydı araç. Bugün gidip gördm vekalet verdim. Cuma'ya teslim edilecekti ancak özel plaka istediğimden P.tesiye kalabilir.
:) neden öyle dedin. Gümrükten parti parti tofaş giriyor. Parti parti ordan bayilere dagılacak demedimmi ben. Bu haftadan itibaren dağıtım başladı. İzmir e ilk gelen kamyon bile olsa bursa dan önce zor işin. Çünkü ben perşembe günü aracıma binmiş olacagım. :)
Plaka işi de 1 günde bitiyor. Haftalarca sürmüyor. Bugun kredi yi hallettim yarın emniyetteki iş halolcak . perşembe aracıma binmiş olacagım. ARacımda gelmiş bayide idi bugun gidemedim görmeye.
Günde belki 2 defa gidiyorum tofaş a. Oraya gelen giden araçlarıda görüyorum dolayısıyla. :)
Mehmet kardeş darısı başına diyim.
Arabam gelmiş. Elmi çabuk tutasaydım bugün araca binmiş olacaktım bile:) Bu işin İzmir'i Burasa'sı yok. Anladığım kadarıyla Tofaş İzmir'e Bursa'dan daha yakın:)
Evet arkadaşlar bazı ufak tefek aksaklık yaşadım ama aracımı aldım sonunda. Plaka yetişmedi. Geciciyle saldılar sabahtan onuda halletcez.
Yalnız sol kapı tarafından rüzgar sesi yapıyor biraz normal mi ? Cevre yoluna cıktıgımda fak ettim gerçi cevre yolu bir yer aşırı rüzgarlı ama olmaması gerek değilmi?
Birde karter koruma taktırayım dedim. saçtan yapılma koruma takmaya kalktılar. Dedim bu ne plastik olması gerekmiyormuydu bu? orjinal de yokmu diye. bana multijetlerin koruması oldugunu sürekli bundan taktıklarını standarta gp nin kartel koruması olmadıgını söyledi. Bende siteden bir atkadasın koydugu resimi gösterdim. Bu ne dedim. kaldı öyle . onada bir kulp buldu. Dedi bu her tarafı kapalı hava almaz ozman gp nin karter haznesinde altta kanallar varmıs oradan hava sogutma yapıyormus falan filan salladı hemen. Daha ilk elden servise uyuz oldum.
qwertasdf
14/05/2009, 01:06
hayıtlı uğurlu olsun.benim araç da starjet gidişi falan nasıl uğur?çekişi falan yokuşlarda yeterli mi?biraz bahseder misin?neyle karşılaşacağımızı bilelim.
Ooo hayırlı olsun Uğur. Güle güle kullan aracını.. Banoto servisi ile ilgili iyi şeyler duymuyorum zaten forumda.. Sanırım aracı aldıktan sonra pek uğramayacağız oraya.. Hatta ben boya koruma için anlaşmıştım onu bile yaparken rezil etmesinler diye korkuyorum şimdi. Gerçi pek bişey yapmayacaklardır bence, yeni araba zaten bi cila atarlar en fazla :)
velovis_
14/05/2009, 12:32
bende dün bayiyle görüştüm aracın gemi beklediğini söylediler. 1.3 90 bg emotion 26mart ta siparişi vermiştim
ne gemiymiş bu benimkide 9 gündür bekliyor.
tyrant86
14/05/2009, 16:40
evet arkadaşlar bazı ufak tefek aksaklık yaşadım ama aracımı aldım sonunda. Plaka yetişmedi. Geciciyle saldılar sabahtan onuda halletcez.
Yalnız sol kapı tarafından rüzgar sesi yapıyor biraz normal mi ? Cevre yoluna cıktıgımda fak ettim gerçi cevre yolu bir yer aşırı rüzgarlı ama olmaması gerek değilmi?
Birde karter koruma taktırayım dedim. Saçtan yapılma koruma takmaya kalktılar. Dedim bu ne plastik olması gerekmiyormuydu bu? Orjinal de yokmu diye. Bana multijetlerin koruması oldugunu sürekli bundan taktıklarını standarta gp nin kartel koruması olmadıgını söyledi. Bende siteden bir atkadasın koydugu resimi gösterdim. Bu ne dedim. Kaldı öyle . Onada bir kulp buldu. Dedi bu her tarafı kapalı hava almaz ozman gp nin karter haznesinde altta kanallar varmıs oradan hava sogutma yapıyormus falan filan salladı hemen. Daha ilk elden servise uyuz oldum.
uğur abi hayırlı olsun aracın.kazasız belasız kullan.sen ne zaman sipariş vermiştin beni aramadilar bile daha.ayni gemide değilmiydi acaba araçlarimiz?
Ooo hayırlı olsun Uğur. Güle güle kullan aracını.. Banoto servisi ile ilgili iyi şeyler duymuyorum zaten forumda.. Sanırım aracı aldıktan sonra pek uğramayacağız oraya.. Hatta ben boya koruma için anlaşmıştım onu bile yaparken rezil etmesinler diye korkuyorum şimdi. Gerçi pek bişey yapmayacaklardır bence, yeni araba zaten bi cila atarlar en fazla :)
Evet aynen öyle yapmışlar bir cila ile geçiştirmişler işi. Bende uğramıyacagım bu sabahtan bitirdim trafik sorununu. Yalnız plaka JAB cıktı iyimi :)
Artık senle yalova yollarında karşılaşırız :)
Hepiniz sağ olun. teşekkür ederim umarım hepiniz en kısa zamanda kavusursunuz araçlarınıza.
dün sabah bayiyi aradığımda oradaki bayan araç daha italyada dedi.bugün akşam kendim gittim.ekrandan baktım.araç yolaçıkmayı bekliyor yazıyordu.yani gelmiş tofaşa bayinin dediğine göre.ben de şaşırdım valla kime inanacğımı:):)
ben bilgileri direk sende alıyım bundan sonra:)
Valla test ediyorum aslında ama zorlayamıyorum pek. Bizim evin yakınında ciddi bir yokus var. Açıkcası alttan yukarı durmadan cıkınca sorun yok. Ama tam dikte durup kalkış yapınca zorluyor gibi. Daha doğrusu olay şöyle; tam kalkış yapıyorsunuz 1. viteste biraz hızlanayım 2 atayım diyorsunuz. 1 ide devri iyi yükseltip 2. vitese atarken bayır cıktıgınız için yarım gazla atılır normalde. normalde o gazla daha yüksek devir beklerken birden devri düşüyor arabanın. korkuyorsun stop etcek diye. Ama etmiyor yavas yavas da olsa gidiyor. ASK paketinde mbr (motor tork düzünleyici) ile alakalı oldugunu sanıyorum. normalde o gazla yüksek devir vermesi lazım ani devir yükselişini algıladıgına size izin vermiyor kendi yavas yavas artırıyor devri. Aynı şeyi ışıklada kalkıslardada yaşadım gaz tam vermeme rağmen gazdan ayağımı kıpırdatmama rağmen arac yavas yavas devirleniyor. (birden yüksek devir yapcakmış gibi kasıyor sonra sanki bişi tutuyor onu yavas yavas artırıyor.)
Açıkçası 6. vitesi unutuyorum. 5 te bağırınca şaşırıyorum hep öyle atıyorum 6 ya. Lakin 6 da çok rahat gidiyor araba. Yakış düşüyor. 120 ile gidiyonuz sanki 70 le gidiyonuz gibi. ÇEvre yolunda attım cruise 120 ye bağdaş kurdum arabada :)
Bir tek direksiyon sol elimi yoruyor. Yükseklik ayarınımı tutturamadım. Yoksa alıştıgıma ters geliyoda ondanmı bilemiyorum.
Ve gözüme ufak bişi çarptı. Bütün gp lerde var sanırım o hata. REsmini yayınlıcam bir ara. kaputun yan camurluk kaportası ve far ile kesiştiği köşe, arabayı önünüze aldıgınızda sağ, sol a göre hafif düşük. KAtuplar hafif yomuk gibi cevremdeki 1-2 puntada aynı şeyi gördüm. Belli olan bişi değil. Gözüme takıldı işte. :)
Birde bence iyi olayan hata. Yeni dinamiklerde arka camlar elektrikli oldugundan sürücü tarafına da arka camların düğmelerini koymuşlar. O nedenle kapıdaki panel de uzunlamasına duruyor. Faka size yakın tarafa arkaları koymuşlar. Elinizi hizası diye eliniz hep ona gidiyor. Sürekli arkaları acıyorsunuz. Ön cam lar için hafifte olsa elinizi uzatmanız gerekiyor. Aynı şey aynaların düğmesi içinde öyle uzanmanız gerekiyor. Lakin güzel bişi düşünüp araya klit düğmeside koymuşlar. O düğmeye basınca arkadan isteselerde camları acamıyorlar. Çocukların camları açmaması için güzel bir düşünce.
Gözün aydın Uğur, hayırlı uğurlu olsun.Darısı diğer bekleyenlerin başına :)
Yokuştaki sıkıntının msr ile alakası yoktur Uğur.Zaten yüksek vites ve düşen devir bu sistemin devreye girme ihtiyacını otomatik olarak ortadan kaldırmakta.Yaşadığın sıkıntı biraz kullanımla alakalı.1. viteste biraz daha devirlenip seri bir şekilde 2. vitese geçerek bu devirlenme güçlüğünün önüne geçersin araca alıştıkça, tekrar hayırlı olsun...
Gözün aydın Uğur, hayırlı uğurlu olsun.Darısı diğer bekleyenlerin başına :)
Yokuştaki sıkıntının msr ile alakası yoktur Uğur.Zaten yüksek vites ve düşen devir bu sistemin devreye girme ihtiyacını otomatik olarak ortadan kaldırmakta.Yaşadığın sıkıntı biraz kullanımla alakalı.1. viteste biraz daha devirlenip seri bir şekilde 2. vitese geçerek bu devirlenme güçlüğünün önüne geçersin araca alıştıkça, tekrar hayırlı olsun...
Saol Arda. Aynen dediğini yapıyorum 1 de devirlenip 2 atıyorum. Dediğim şöyle açıklayım. diğerlim 1. viteste gaz pedalının sonuna kadar basacak şekilde devirlendim. 2. vitese attarken gazdan ayağımı geri çekmiyorum yada çok az cekiyorum. Devrajı bıraktıgımda gazdan dolayı motor birde devir artısı yapması gerekirken yapcak gibi oluyor sonra devir düşüyor. yavaş yavaş artırıyor. (ben bu arada gaz pedalında ayagımı hiç kıpırdatmıyorum.) Belki ASR olabilir. Normalde o harekette patinaj cekmesi lazım hımm. Kendi sorumu kendim cevapladım sanırım. :) Asr kapayıp deneyim bir.
Asr patinaja düşmüş lastiğe giden torku azaltır.Bu bana daha mantıklı geldi Uğur.Zaten asr çalışıyorsa göstergede esp genel uyarı ışığını da görürsün, buna da dikkat et derim...
egemavera
14/05/2009, 19:35
valla arkadaşlar bende dün şerit koptu ortalığın ayaklandırdım. 60 gün dediniz haftaya doluyor; ya benim siparişi vermediniz, ya ötv yi geçirtip oradan da kar etme planınız var dedim bu iki ihtimal asla olamaz diyorsanız siz kapatın dükkanı böyle firma böyle bayimi olur 4 teker bir gövde arabanın ne zaman geleceğinden 2 aydır haberiniz yok fabrika ile iletişim zaafiyetiniz ciddi boyutta dedim bugün aracın en geç mayıs sonunda teslim edileci konusunda bilgi dönüşü yaptılar. mayıs sonu teslim olmaması halinde konu hakkında kanuni olarak maddi manevi tazminat talebim olacağını da ekledim. bu tür şeylerde gelir beni bulur zaten uğraştırıcı işler ama asla tüketicinin hakkı yenmiyor kazanmış olduğum iki dava var bu üçüncü olacak sanırım. tavsiyem sadece bayi ile değil çağrı merkezi ile de koordine kurmanız. arabasını bekleyen herkese allah sabır versin, teslim alanlara da hayırlı olsun.
qwertasdf
14/05/2009, 19:43
valla arkadaşlar bende dün şerit koptu ortalığın ayaklandırdım. 60 gün dediniz haftaya doluyor; ya benim siparişi vermediniz, ya ötv yi geçirtip oradan da kar etme planınız var dedim bu iki ihtimal asla olamaz diyorsanız siz kapatın dükkanı böyle firma böyle bayimi olur 4 teker bir gövde arabanın ne zaman geleceğinden 2 aydır haberiniz yok fabrika ile iletişim zaafiyetiniz ciddi boyutta dedim bugün aracın en geç mayıs sonunda teslim edileci konusunda bilgi dönüşü yaptılar. mayıs sonu teslim olmaması halinde konu hakkında kanuni olarak maddi manevi tazminat talebim olacağını da ekledim. bu tür şeylerde gelir beni bulur zaten uğraştırıcı işler ama asla tüketicinin hakkı yenmiyor kazanmış olduğum iki dava var bu üçüncü olacak sanırım. tavsiyem sadece bayi ile değil çağrı merkezi ile de koordine kurmanız. arabasını bekleyen herkese allah sabır versin, teslim alanlara da hayırlı olsun.
haklısın sercan bir mayıs sonu lafı almış gidiyor.mayıs sonu gelince de haziran başı derler mi çok merak ediyorum.ne olacağı konusunda hiç bi fikir yürütemiyorum.
uğur bu arada bi kaç soru daha sorsam sana?:)
-yol bilgisayarı kullanışlı mı?mesela kapı falan açık kaldığında yazıyor mu?
-konfor olarak aracı nasıl buldun?
-aracın ses yalıtımı nasıl?sesi içeri alıyor mu?
-son olarak:)(aracım gelene kadar pek son olacağını sanmıyorum ama)starjet 95bg motordan beklediğin performansı buldun mu?
Arkadaşlar,
Hayırlı olsun kaça sipariş verdiniz?
Evet arkadaşlar bazı ufak tefek aksaklık yaşadım ama aracımı aldım sonunda. Plaka yetişmedi. Geciciyle saldılar sabahtan onuda halletcez.
Birde karter koruma taktırayım dedim. saçtan yapılma koruma takmaya kalktılar. Dedim bu ne plastik olması gerekmiyormuydu bu? orjinal de yokmu diye. bana multijetlerin koruması oldugunu sürekli bundan taktıklarını standarta gp nin kartel koruması olmadıgını söyledi. Bende siteden bir atkadasın koydugu resimi gösterdim. Bu ne dedim. kaldı öyle . onada bir kulp buldu. Dedi bu her tarafı kapalı hava almaz ozman gp nin karter haznesinde altta kanallar varmıs oradan hava sogutma yapıyormus falan filan salladı hemen. Daha ilk elden servise uyuz oldum.
Hayırlı olsun kazasız cezasız...
Hangi bayiden sipariş verdiniz? Ben geçen P.tesi aracın durumunu sorduğumda üretilmiş görünüyo demişlerdi. Benim araç üretildikten sonra kalkmak üzere olan bi gemi varmış ona yetiştirdikleri için salı günü İzmir'deydi aracım. Ay sonuna alırsınız endişelenmeyin. Paniğe gerek yok.
egemavera
15/05/2009, 00:54
tunç bey ben enrico albertiden verdim mavişehirde koçtaşın yan tarafındaki bayiden. 22 martta vermiştim panikten daha ziyade insanları bilgilendirme olayı sıfır ben aramasam arayacakları yok kulaklarının üzerine yatıyorlar verdikleri teslim süresi geldi geçecek hiçbirşey belli değil. böyle kopukluk olmamalı. araba hala binemedi gemiye ne gemi ise bizim puntoğlanın çapı büyük herhalde uçak gemisi olmadan bindiremeyecekler herhalde.
haklısın sercan bir mayıs sonu lafı almış gidiyor.mayıs sonu gelince de haziran başı derler mi çok merak ediyorum.ne olacağı konusunda hiç bi fikir yürütemiyorum.
uğur bu arada bi kaç soru daha sorsam sana?:)
-yol bilgisayarı kullanışlı mı?mesela kapı falan açık kaldığında yazıyor mu?
-konfor olarak aracı nasıl buldun?
-aracın ses yalıtımı nasıl?sesi içeri alıyor mu?
-son olarak:)(aracım gelene kadar pek son olacağını sanmıyorum ama)starjet 95bg motordan beklediğin performansı buldun mu?
Yol bilgisayarı 3 satır. Türkçe ve gayet kullanışlı şeyler var. Tek eksisi sürekli ileri gidiyor olmanız. bir es geçnizde geri dönemiyor oluşunuz. Birde dediğin gibi sol ön kapı açık şeklinde uyarılar veriyor.
Konfor olark iyi koltuk kolcakları güzel lambalar ön arka cam düğmeleri felan cok iyi.
Yukardada yazdıgım gibi gece yolculugunda yüksek hızlarda rüzgar sesi geliyor içeri azda olsa. gündüz duymuyonuz bile. Lakin arac rolantide çalışırken motor sesi duyulmuyor bile. hatta titremiyor bile arac. Çogu zaman stop mu etti dedim.
Valla ben 1.4 brodwayden buna geçtim. onda bastınmı gaza koltuga yapıştır hatta arabanın arkasanı sağa sola sallar dı ani kalkışlarda. Bunda öyle hissedemiyorsun tani normal buda okadar sistem var asr si bilmem nesi kalkışlar fazla atik gelmedi bana. Ama 4-5-6 viteslerde ucuyonuz. akış güç çok iyi. 1-2-3 yavaş kalıyor viteslerde.
tunç bey ben enrico albertiden verdim mavişehirde koçtaşın yan tarafındaki bayiden. 22 martta vermiştim panikten daha ziyade insanları bilgilendirme olayı sıfır ben aramasam arayacakları yok kulaklarının üzerine yatıyorlar verdikleri teslim süresi geldi geçecek hiçbirşey belli değil. böyle kopukluk olmamalı. araba hala binemedi gemiye ne gemi ise bizim puntoğlanın çapı büyük herhalde uçak gemisi olmadan bindiremeyecekler herhalde.
Hocam haklısınız. Ben de Bornova Enrico'dan sipariş vermiştim. Gayriciddi davrandıkları konusunda hemfikiriz zaten. Benim arabam üretilmiş ben Bayi ile görüşmesem bana bi telefon açıp haber bile vermiyorlar. Ama birza daha sabır en kısa zamanda alırsınız aracınızı.
karaelmas67
15/05/2009, 19:58
Arkadaşlar nihayet mutlu son KARAELMASIM bu sabah gelmiş serviste gerekli bakımlardan sonra yarın öğleye doğru almaya gel dediler pazarteside plakası falan çıkacak ben yarın araçı alacağım hayırlısı artık 21 martta sipariş vermiştim çoluk çocuk arabasız 2 aydır neler çektim ben bilirim darısı diğer araç bekleyen arkadaşların başına inşallah aracımda herhangi bir problem yoktur bakalım. Herkese selamlar.
karaelmas67 hayırlı olsun darısı biz bekleyenlere
yalnız bazı arkadaşlar bahsetmiş bu bayilerin vurdumduymazlıkları sinir bozucu
sanki zorla araba satıyolar ne iş anlamak mümkün diil
bunları asıl Italya'ya şikayet etmek lazım...
qwertasdf
15/05/2009, 21:29
bugün bayiye gittim.bir tır araç gelmiş.içlerinde bir gp active vardı.benim araç yine yok.daha bekliyorlarmış.nasıl bir iştir bu anlamak mümkün değil.ben mayıs sonuna geleceğini de düşünmüyorum artık.kimsenin bir şeyden haberi yok.bu irtibat kopukluğuna şaşırıyorum.
bu arada birol hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız kullanmanı dilerim.
tyrant86
15/05/2009, 21:30
araçların bazısı gölcük gümrükteymiş işlemleri yapılıyormuş.ufak bi müşteri hizmetleri-ithalatçı firma şikayeti sonucunda bayinin parayı aldıktan sonra uzun bi süre aramamıştı şikayetimden 7 dk. sonra tlfon açarak aracımla ilgili bilgileri verdi.10 gün içinde aracıma kavuşuca inşallah..
egemavera
15/05/2009, 23:04
Arkadaşlar nihayet mutlu son KARAELMASIM bu sabah gelmiş serviste gerekli bakımlardan sonra yarın öğleye doğru almaya gel dediler pazarteside plakası falan çıkacak ben yarın araçı alacağım hayırlısı artık 21 martta sipariş vermiştim çoluk çocuk arabasız 2 aydır neler çektim ben bilirim darısı diğer araç bekleyen arkadaşların başına inşallah aracımda herhangi bir problem yoktur bakalım. Herkese selamlar.
birol abi hayırlı olsun kazasız belasız bin. teslim aldığında araba hakkında bilgilendirmeni bekliyorum. aynı model sipariş ettim senden bir ricamda eğer foto sansın varsa ön konsolun bir fotosunu beklerim.
yolda...bugün şase no*su çıktı meydana ...bekleyen araç statüsünde ...bende o*nu bekliyorum...hayırlısıyla...kavuşalım artık...
dün yine aradım gemi bekliyormuş halen.tam 10 gündür gemi bekliyor.birmod lojistikteki arkadaş aramamdan rahatsız oldu birazcık bu üçüncü arayışımdı.ne çabuk sıkıldıysa.bugün kalkacak bi gemi varmış ama ona yüklenecek araçların listesi henüz ellerine ulaşmamış.pazartesi salı tekrar arayacağım.
poyraz_o
16/05/2009, 13:45
2 haftadır. türkiyede bir yerlerde araba daha gelemedi..
tahmini teslim tarihindede 19 mayıs yazıyor..
sabırsızlıkla bekliyoruz..
Benim aracımda gelmiş! Bu gün gittim gördüm, henüz yeni gelmiş, otoparkta toz içinde duruyor. Şimdi plaka işlerine başlayacağız, haftasonuna doğru alıcam inşallah...
dün yine aradım gemi bekliyormuş halen.tam 10 gündür gemi bekliyor.birmod lojistikteki arkadaş aramamdan rahatsız oldu birazcık bu üçüncü arayışımdı.ne çabuk sıkıldıysa.bugün kalkacak bi gemi varmış ama ona yüklenecek araçların listesi henüz ellerine ulaşmamış.pazartesi salı tekrar arayacağım.
Size en azından bilgi veriyorlar bize araç gelene kadar doğru düzgün bilgi de vermemişlerdi.
qwertasdf
17/05/2009, 01:01
Size en azından bilgi veriyorlar bize araç gelene kadar doğru düzgün bilgi de vermemişlerdi.
tunç aracın hayırlı olsun bir sorum olacak.aracın koltuk döşeme, ön konsol, torpido ve kapı içi renkleri nedir?bilgi verirsen sevinirim.
tunç aracın hayırlı olsun bir sorum olacak.aracın koltuk döşeme, ön konsol, torpido ve kapı içi renkleri nedir?bilgi verirsen sevinirim.
Teşekkürler Ali. Sen de en kısa zamanda alırsın inşallah aracını. Koltuklar planet koyu gri denilen siyah zemin üzerinde beyaz çizgiler var. Pek beyenmedim açıkçası. Ön konsol da değişik bi renk beyaz desem değil çok açık bir mavi gibi ama mavi de değil:) Kapı içleri de yanılmıyorsam siyahtı tam hatırlayamıyorum şimdi. Çok dikkatli bir şekilde incelemedim arabayı açıkçası. P.tesi alınca daha da ayrıntılı bir şekilde anlatırım. Hatta çekme fırsatım olursa fotoları da atarım.
Ali, çok iyi olmasa da 1-2 fotograf çekmiştim.
Benim aracımda gelmiş! Bu gün gittim gördüm, henüz yeni gelmiş, otoparkta toz içinde duruyor. Şimdi plaka işlerine başlayacağız, haftasonuna doğru alıcam inşallah...
Hayırlı olsun mehmet. Sevindim valla.
Yol bilgisayarı 3 satır. Türkçe ve gayet kullanışlı şeyler var. Tek eksisi sürekli ileri gidiyor olmanız. bir es geçnizde geri dönemiyor oluşunuz. Birde dediğin gibi sol ön kapı açık şeklinde uyarılar veriyor.
Konfor olark iyi koltuk kolcakları güzel lambalar ön arka cam düğmeleri felan cok iyi.
Yukardada yazdıgım gibi gece yolculugunda yüksek hızlarda rüzgar sesi geliyor içeri azda olsa. gündüz duymuyonuz bile. Lakin arac rolantide çalışırken motor sesi duyulmuyor bile. hatta titremiyor bile arac. Çogu zaman stop mu etti dedim.
Valla ben 1.4 brodwayden buna geçtim. onda bastınmı gaza koltuga yapıştır hatta arabanın arkasanı sağa sola sallar dı ani kalkışlarda. Bunda öyle hissedemiyorsun tani normal buda okadar sistem var asr si bilmem nesi kalkışlar fazla atik gelmedi bana. Ama 4-5-6 viteslerde ucuyonuz. akış güç çok iyi. 1-2-3 yavaş kalıyor viteslerde.
Arkadaşlar daha evvelki mesajımda geçen nokta ile ilgili olarak yeni araçta bu ruzgar sesi normalmi? bayiye e plaka için gittiğimde (daha aracı alalı 24 saat dolmamamıştı.) servise sordum. Ayna ile cam arası bölgenin tasarımında kaynaklandıgını söyledi. Yüksek hızlarda ses yapıyor sürekli bu şiketle geliyorlar dedi. Bende genede kapı ayarlarını kontrol edin dedim. 5 Dk bir baktılar çünkü o an görmedim nelere baktıklarını uzaktan kapıyı actıgını gördüm sadece. Ama bugunde cıktıgımda gene duydum sesi . Bişi değişmedi . gercektende öylemi öyle ise neden sürücü tarafı veriyor anlamadım.
okan-erkoc
18/05/2009, 00:29
benim arabamda gelmiş temizlik test ve plaka işlemleri yapılacak... araya haftasonu ve 19 mayıs resmi izni girdiği için bekliyoruz çarşamba gidiyorum arabamı teslim almaya...
benim arabamda gelmiş temizlik test ve plaka işlemleri yapılacak... araya haftasonu ve 19 mayıs resmi izni girdiği için bekliyoruz çarşamba gidiyorum arabamı teslim almaya...
Hayırlı olsun. Ama söyeliyeyim test yapılmıyor tofaş ta. Herkez böyle sanıyor ama değil. Sadece şase ve motor no kontrolü yapılılır.
arabasına kavuşanlara hayırlı olsun darısı bekleyenlerin başına
yalnız yazılan aksaklıklar açıkcası beni de endişelendirdi
herkese sağlıklı sürüşler şimdiden.....
egemavera
18/05/2009, 22:48
arabalarını yeni alan arkadaşlara bir sorum olacak araçların garanti süresi kaç sene olarak aldınız? 5 yıllık kampanya mart ayı içindi ya acaba bu konuda bir yokuş yapıyorlarmı onu öğrenmek istiyorum. teşekkürler
poyraz_o
18/05/2009, 23:33
arabalarını yeni alan arkadaşlara bir sorum olacak araçların garanti süresi kaç sene olarak aldınız? 5 yıllık kampanya mart ayı içindi ya acaba bu konuda bir yokuş yapıyorlarmı onu öğrenmek istiyorum. teşekkürler
vala bana sipariş verirken 5 sene dediler..
papaz oluruz valla...
Banada ama alırken 2 senelik evrak verdi Banoto +3 seneyi tofas size yolluyacak dedi. Bakalım bu hafta beklerim geldi geldi gelmedi basarım orayı.
qwertasdf
19/05/2009, 00:25
benim araçtan daha bi ses yok:) bekliyoruz hala.bayiyi de aramıyorum.çünkü aynı şeyleri duymak istemiyorum.mart siparişi vermiştim.sistemlerinde aracın şase ve motor no çıkıyor.bi kaç hafta daha gelmezse heves falan kalmıcak zaten.
benim araçtan daha bi ses yok:) bekliyoruz hala.bayiyi de aramıyorum.çünkü aynı şeyleri duymak istemiyorum.mart siparişi vermiştim.sistemlerinde aracın şase ve motor no çıkıyor.bi kaç hafta daha gelmezse heves falan kalmıcak zaten.
Benim araç geldi de ne oldu. 1 haftadır bayide yatıyor. Terbiyesiz herifler perşembe günü parayı ödedim faturayı kesmemişler. Bugün aramasam haberim olmayak. Aradım da öyle kesildi fatura. o nedenle trafikteki işlemler de sarktı tabiki. işimiz 20 mayısa kaldı.
qwertasdf
19/05/2009, 00:45
Benim araç geldi de ne oldu. 1 haftadır bayide yatıyor. Terbiyesiz herifler perşembe günü parayı ödedim faturayı kesmemişler. Bugün aramasam haberim olmayak. Aradım da öyle kesildi fatura. o nedenle trafikteki işlemler de sarktı tabiki. işimiz 20 mayısa kaldı.
aldığım bir ders de şu oldu.asla tanıdıkla iş yapmam bir daha.tanıdık dedik, mart ayında nisan fiyatından araç aldık zam geldiği için.hiç bi indirim de olmadı.araç daha gelmedi arayınca espri falan ne olduğunu anlamıyorum yine.tecrübe kazanmış oldum böylece.
Ali kardeş senin araç gelmez. Bak yol yakınken dön istersen. Git marea felam al daha iyi.
:) Araç gelsin kına yakarız beraber.
qwertasdf
19/05/2009, 01:03
Ali kardeş senin araç gelmez. Bak yol yakınken dön istersen. Git marea felam al daha iyi.
:) Araç gelsin kına yakarız beraber.
haklısın ben de pek umutlu değilim:) herkes sorup duruyo araba gelmedi mi die?ben de herkese bayinin verdiği cevapları veriyorum.
bekliyoruz:))yakında gelir.
poyraz_o
19/05/2009, 01:45
haklısın ben de pek umutlu değilim:) herkes sorup duruyo araba gelmedi mi die?ben de herkese bayinin verdiği cevapları veriyorum.
bekliyoruz:))yakında gelir.
Geçen gün bayii aradım..
satış temsilcisiyle çok önceden tanışmışlığımız var.
adamla biraz konuştuk ya dedim parçaları alıp sanayidemi toplatıyorsunuz napıyorsunuz dedim şakasına öle yapsaydık şimdiye biniyordun dedi :(
o bile dalga geçmeye başladı :( :( :(
Geçen gün bayii aradım..
satış temsilcisiyle çok önceden tanışmışlığımız var.
adamla biraz konuştuk ya dedim parçaları alıp sanayidemi toplatıyorsunuz napıyorsunuz dedim şakasına öle yapsaydık şimdiye biniyordun dedi :(
o bile dalga geçmeye başladı :( :( :(
Güleriz ağlanacak halimize.
poyraz_o
19/05/2009, 01:49
ya 2 haftadır araba gümrükte bursada nakil için sıra bekliyor diye yiyiyorlar galiba beni anlamadım valla.
2 hafta önce türkiyeye giriş yaptı...
qwertasdf
19/05/2009, 01:57
tunç gerçekten haklısın.ağlanacak halimize gülüyoruz:)
abi arabanın parçalarını poşetlere doldurup verselerdi 2 aya toplardım heralde:) hayret verici bi olay.
tunç gerçekten haklısın.ağlanacak halimize gülüyoruz:)
abi arabanın parçalarını poşetlere doldurup verselerdi 2 aya toplardım heralde:) hayret verici bi olay.
Dediğin doğru vallaha parçaları bize verseledi yavaş yavaş 1 aya toplardık herhalde:) 2 ayı bulmazdı.
tyrant86
19/05/2009, 02:37
arkadaşlar cuma günü fiat ithalatçı firmayı aradım ve baya bi laf soktum(ne bayinin ne de müşteri hizmetlerinin 1 arabadan haberiniz yok dedim araç yüzerek gelse daha çabuk teslim alırdım dedim ve hemen 0212 275 33 90'dan 1393 dahili numarayı tuşlayın dediler.sağolsun bi hanım efendi yardımcı oldu.takip başlatıyoruz dedi.ve bugün 16:28 De 0544 565 61 50 numaradan aradılar aracımın en geç 28 mayıs'ta bayide olacağını söyledi.gölcük gümrükteymiş.
velovis_
19/05/2009, 13:32
ali hocam bende sizin gibiyim 26 martta zam geliyo siparişler kapanıyo ayağına indirim yapmadılar. bana mayıs sonu demişlerdi anlaşmıştık öle 20mayıs tahmin ediyoruz ama 30una sarkabilir filan dediler. geçen sordum gemi bekliyo dendi kendileride pek bişe bilmiyo arabanın akibeti konusunda. walla dalga konusu olduk ya 2 aydır araba yok
Shannara
19/05/2009, 17:13
Bende 1 hafta önce sorduğumda gemi bekliyor 2 güne yüklerler dediler. 20 Martta sipariş vermiştim. Mayıs sonu teslim dediler. Mayıs sonu dediler bekliyorum soranlarada özel yaptırtıyorum diyorum :-D
mazosist
21/05/2009, 19:38
ya herkes puntosuna kavuştu ya da umudu kesti. 1 ayda 18 sayfa olan bu konuya 2 gündür hiçbirşey girilmemesi pek hayra alamet değil:)
qwertasdf
21/05/2009, 19:57
ya herkes puntosuna kavuştu ya da umudu kesti. 1 ayda 18 sayfa olan bu konuya 2 gündür hiçbirşey girilmemesi pek hayra alamet değil:)
ben de aynı şeyi düşünüodum.bazı arkadaşların geldi bazıları da umudu kesti heralde:)aynı benim gibi.hala bekliyoruz.zaten heves falan kalmadı.
bekelemeye devam haziran 15e kadar süre verdiler
o diil ötv den önce gelse iidir
hayırlısı bakalım....
egemavera
21/05/2009, 21:28
bana haftaya teslim dediler kod 35 görünüyormuş onun anlamıda gemiye yüklenmiş yolda oluyormuş. hayırlısı ben sıkıldım bayi bezdi ama bitti sayılır bu ızdırap. araçlarını teslim alan arkadaşlar hangi işlemleri yapıyorlar plaka, havale ... vs. bilgi verebilirmi
anahtar teslim anlaştısan hiç bişi yapmıyon onlar yapıyor. Sadece ruhsat için imzaya emniyete çağırıyor seni okadar. yada vekalet verirsen firmaya onada gerek kalmıyor. Tabi genelde araç geldiğince parayı isterler önceden oda ayrı bir olay.
Raistlin
21/05/2009, 23:51
Sizi bi haber de ben vereyim de tamamen moraller bozulsun :( bugün bayiyle konuştum(bursa-birmot)araçlar hala gümrükten çıkamadı haftaya çarşamba ancak gümrükten çıkar cuma bize faturalanır ancak haziranın ilk haftası teslim ederiz dediler.
Arkadaşlar bende ileri teslim tarihli satın aldım telefonlar mailler derken sonunda kavuşacam sanırım bu pazartesi aracınızı teslim alabilirsiniz dediler plaka felan dahil eğer bi sorun çıkarsa olay çıkaracam artık ya bi arkadaşımızın dediği gibi gerçekten heves meves kalmadı abi bu ne ya :S
velovis_
22/05/2009, 00:32
banada müşteri hizmetlerinden aracın gümrükte olduğu. fatura işlemlerinin ardından aracın hafta başında bayii de olacağı sölendi
Arkadaşlar merhaba ben 20 mayıs itibari ile aldım, stoktan bakıldığında 22 Mayıs tarihi var satıi temsilcisi aracın şu an gümrükte olduğunu ve aksilik olmazsa 26 mayıs gibi teslim edileceğini söyledi. Yeni alanlara hayırlı olsun..
tyrant86
22/05/2009, 02:56
valla bursa'dan fabrikadan balıkesir-bandırma bayisine en geç 28 mayısta gelir dedi müşteri hizmetlerinden arayan yetkili.en geçi birkaç defa söyledi yanlış olması diye.bende 28'i geçmez inş.herkes için hayırlı olur dedim.arabadan soğudum daha binmeden.
çarşamba günü aradım gümrük işlemleri yapılıyor dedi.perşembe yine aradım halen gümrükte dedi.gümrükte ne gibi işlem yapılıyor ve kaç güne çıkyor bilen varmı.
ortalama 3 günde cıkar gümrükten.
o zaman bugün çıkması lazım hafta içi teslim alırız inşallah.
Arkadaşlar bende sıkıldım beklemekten.Bende bayiye sordum, arabam gümrükteymiş.birkaç gün sürermiş.ondan sonra bursadaki fabrikaya gelecekmiş.ordanda malatya ya gelecekmiş..hayırlısıyla bir gelseydi..
iflaholmazfan
22/05/2009, 11:58
13 Nisanda kapora yatırdık 1.3 multijet 5K Active için aracımızı dün itibarı ile alıp kullanıyoruz şu anda. Çok beğendim. Yol bilgisayarını değiştirmişler. Dynamic versiyondaki yol bilgisayarı vardı.
Raistlin
22/05/2009, 13:08
Evet arkadaşlar hepinize güzel bi haber vereyim bugün araçlarin hepsi bugün gümrükten çikmiş yani gümrük işlemi sonlanmiş istanbul dağitim yeri ile görüştüm hemen hemen herkes aracini haftaya teslim alirmiş..
Öncelikle herkese merhabalar,
Bu başlıktaki tüm mesajları okudumda,çok şaşırdım.Ben daha önce araba alma satma plaka mlaka işlerini bilmezdim.Gidersin galeriye verirsin parasını anahtar teslim alırsın aracını,sorada plakacıya gider plaka alırsın ( :D:D ) diye biliyodum.Bu ne ya =) 2 Haftadır bekliyorum tık yok ! Ayrıca araçların türkiyeye gelişinden sorumlu kişiler ve bi firmaya ait müşteri hizmetlerinin ilk defa bi konuda bu kadar aciz olduklarını gördüm.
Puntolarını bekleyen herkeze Allah sabır versin.
velovis_
22/05/2009, 19:36
walla bide fordu görseniz.... inanın fiat forda göre çok çok ii
:D hadi sizlere bi mujde...BURSA yer gök punto ...bu kadar puntoyu birarada hayatımda ilk defa görüyorum ...tofaş fabrikanın kendi park alanı yetersiz kalınca ovada yer kiralamış hepsi oradan dağılacak gerekli işlemleri yapıldıktan sonra...elemanlar harıl harıl çalışıyorlardı valla...olacak o kadar...sakin olun... valla arkadaş var 40-50 000 tl arası araç alacak ama nafile yoooook...hiç bir markada...
tyrant86
23/05/2009, 03:40
bahri usta bursanın neresinde bu araçlar gelip kendim alayım bari bu iş bööle olmucak beklemekte bi yere kadar.!
bahri usta bursanın neresinde bu araçlar gelip kendim alayım bari bu iş bööle olmucak beklemekte bi yere kadar.!
:):):) söylemeeemmm. önce ben bi teslim alayım...son gelen parti 950 adetti sanırım ve devamıda geliyor...dayanın biraz yaw...sen şurda balıkesirdesin ...ya adanadaki urfadaki kars*daki vatandaş naapsın mesela...:)
poyraz_o
23/05/2009, 15:04
:D hadi sizlere bi mujde...BURSA yer gök punto ...bu kadar puntoyu birarada hayatımda ilk defa görüyorum ...tofaş fabrikanın kendi park alanı yetersiz kalınca ovada yer kiralamış hepsi oradan dağılacak gerekli işlemleri yapıldıktan sonra...elemanlar harıl harıl çalışıyorlardı valla...olacak o kadar...sakin olun... valla arkadaş var 40-50 000 tl arası araç alacak ama nafile yoooook...hiç bir markada...
ben vereyim benim gelecek FUN'ı 30,000'e ben binemicem bu gidişle....bari o binsin....beklemek sıktı artık haftaya gelecekmiş...
3 haftadır aynı laf...
cidden verebilirim alıcı varsa anlaşabiliriz...
zaten artık araçların ötv ye yetişmesi zor.
Raistlin
23/05/2009, 16:37
ben vereyim benim gelecek FUN'ı 30,000'e ben binemicem bu gidişle....bari o binsin....beklemek sıktı artık haftaya gelecekmiş...
3 haftadır aynı laf...
cidden verebilirim alıcı varsa anlaşabiliriz...
zaten artık araçların ötv ye yetişmesi zor.
Ya yok artık 15 gün var ötvnin bitmesine...bizim araçlar o zman kadar gelir diye düşünüyorum
poyraz_o
23/05/2009, 16:54
Ya yok artık 15 gün var ötvnin bitmesine...bizim araçlar o zman kadar gelir diye düşünüyorum
yeni siparişler için demiştim..
Raistlin
23/05/2009, 17:13
yeni siparişler için demiştim..
Ok dostum kusura bakma =) artık bu sayfaya bakmaktan nefret ediyorum gelsede şu araçlar kurtulsak =)
poyraz_o
23/05/2009, 17:28
Ok dostum kusura bakma =) artık bu sayfaya bakmaktan nefret ediyorum gelsede şu araçlar kurtulsak =)
bayiden aradılar.
tofaş önünde sıra bekliyormuş..
bu gece bile gelebilirmiş..
beyaz çok güzel nazar boncuğu tak diyor satış temsilcisi..
bide 2 ay dır bekliyorum. bişeyler hediye edin artık dedim..
bakalım ne verecekler...
ötv indirimi uzatılabilirmiş
ford transitlerin abd ye uğurlanmasında koç yönetimi başbakandan rica etmişler...
Türk otomotivinin Ford’un anavatanına ihracat zaferi - Hürriyet (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11709456.asp?gid=229)
ama yinede biran önce puntolar gelsin artık....
poyraz_o
23/05/2009, 17:36
ötv indirimi uzatılabilirmiş
ford transitlerin abd ye uğurlanmasında koç yönetimi başbakandan rica etmişler...
Türk otomotivinin Ford�un anavatanına ihracat zaferi - Hürriyet (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11709456.asp?gid=229)
ama yinede biran önce puntolar gelsin artık....
bu haber haberturk tede vardı..
okudum ama pek olacağını düşünmüyorum.
Çünkü; hurda indirimi geliyor..
Raistlin
23/05/2009, 17:46
bayiden aradılar.
tofaş önünde sıra bekliyormuş..
bu gece bile gelebilirmiş..
beyaz çok güzel nazar boncuğu tak diyor satış temsilcisi..
bide 2 ay dır bekliyorum. bişeyler hediye edin artık dedim..
bakalım ne verecekler...
Sen ne kopardığını söyle bizde ona göre koparalım bişiler =)
poyraz_o
23/05/2009, 19:33
Sen ne kopardığını söyle bizde ona göre koparalım bişiler =)
vala daha bilmiyorum. arabayı almaya gidince yapacam bişeyler ama boya koruma yada park sensörü için çarpışacam.:gunsmilie:
arkadaşlar özel plakanın çok masrafı var mıdır?
bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
gerçi ortada daha araba yok ama bayiye henüz bu konuda danışmadım
yani normalinden çok daha pahalı mıdır? hani şöle 200-300 fark varsa ii olurdu...
çok soru soruyorum ama
bu hill holder denilen sistem puntoların hepsinde var mı
yoksa opsiyonlu mu?
egemavera
23/05/2009, 22:04
hill holder emotion ve sport versyonları hariç opsiyonel
poyraz_o
23/05/2009, 23:33
arkadaşlar özel plakanın çok masrafı var mıdır?
bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
gerçi ortada daha araba yok ama bayiye henüz bu konuda danışmadım
yani normalinden çok daha pahalı mıdır? hani şöle 200-300 fark varsa ii olurdu...
ben biraz araştırdım..
istediğin plakayı alamıyormuşsun.
şehrinde verilmiş plakalardan boştakileri seçiyormuşsun.
verilmeyen harfleri malesef alamıyormuşsun.
seçebildiklerindede dediğin gibi 200-300 oynuyormuş..
çok soru soruyorum ama
bu hill holder denilen sistem puntoların hepsinde var mı
yoksa opsiyonlu mu?
Evet opsiyonlu. ASK advenced safety kit adı altında veriliyor. Emolarda stardattı ama artık emo satışıda yok :)
Plaka da 3 fark olay var. Eğer ben tamamen özel isterim dersen çok pahalı (isimni felan yazdırıyon) Ama normalde sadece harf olarak istiyorsan ozman fark alıyorlar normale göre 100-150 tl fark isterler. Ama onuda tam istediğin gibi alamaya biliyon çünkü adrese göre plaka nosu olayı varya ordaki seri lerden işe gelen seri olmaya bilir.
:) ek kotada BRAVO siparişleride verilmiş fiat-tofaş tarafından şu an hemen hemen tüm BRAVO versiyonları satışa hazır sıra fln beklemeden...hemen teslim... almak isteyenlere duyurulur...
Ben aracımı cuma günü teslim aldım sonunda! Darısı bekleyenlerin başına.
Siparişimi 20 Mart'ta vermiştim. Araç 16 Mayıs gibi bayiye geldi, plaka falan bekledik derken 22 Mayıs'ta teslim aldım.. Şu anda gayet memnunum :)
Alır almaz uzun yola çıktım, izmir-bursa yaptım haftasonunda, 800km oldu daha bir depo yakıtım bitmedi.. ortalamam 4.9lt/100km
Shannara
25/05/2009, 14:29
Benim araçta gebze'deymiş. Bu hafta sonu alırsınız diyorlar. Artık uzun bekleyişin sonlarına geldik. Şimdiden herkeze hayırlısı olsun arkadaşlar ...
Ben aracımı cuma günü teslim aldım sonunda! Darısı bekleyenlerin başına.
Siparişimi 20 Mart'ta vermiştim. Araç 16 Mayıs gibi bayiye geldi, plaka falan bekledik derken 22 Mayıs'ta teslim aldım.. Şu anda gayet memnunum :)
Alır almaz uzun yola çıktım, izmir-bursa yaptım haftasonunda, 800km oldu daha bir depo yakıtım bitmedi.. ortalamam 4.9lt/100km
hayırlı olsun. hafta sonu sesin cıkmıyordu forumda tahmin ettşm zaten. görükleden cıkarken izmir yolunda siyah yeni bir punto gördüm seninmiydi yoksa :)
tyrant86
26/05/2009, 00:47
vallaha soranlar oluyor rezil oldum.nerde senin şu süper araban diyorlar.deli oluyorum şu beklemeye.
velovis_
26/05/2009, 01:43
artık gelsin ya walla bunaldım iice. sanırım sevkiyat başladı gibi bu hafta içi ulaşır araçlar
tyrant86
26/05/2009, 02:46
bahri abi hani bursa'da araçlar arazide duruyor dedin ya bizim mart'ta sipariş verdiğimiz araçları da mı acaba orada bekletip ötv'den sonra verecekler.:D?
arkadaşlar merhaba, Ankara için söylüyorum dün bana Ankara Kartaşın söylediğine göre bursadan araçlar yüklenmiş ve sevkiyatta gözüyor ilginiz olsun...
arkadaşlar merhaba, Ankara için söylüyorum dün bana Ankara Kartaşın söylediğine göre bursadan araçlar yüklenmiş ve sevkiyatta gözüyor ilginiz olsun...
inşallah.dün müşteri hizmetlerini aradım bilgi istedim 24 saat geçti tekrar aradım halen arayan yok.servisteki satış temsilcisi tırların yüklüyken ankara 2 günde geleceğini söyledi.bana attı gibi geliyor.bursa ankara arası 2 gün olurmu hiç.olmaz dimi.hafta sonu arabalarımızı alırmıyız.zor alırız.
velovis_
26/05/2009, 13:45
hafta sonuna yetişmeycek gibi. bana müşteri hizmetlerinden bu hfta başı bayiide olacağı sölenmişti hala ortada araç yok
bahri abi hani bursa'da araçlar arazide duruyor dedin ya bizim mart'ta sipariş verdiğimiz araçları da mı acaba orada bekletip ötv'den sonra verecekler.:D? arabalar bakıyorum tek tek yuvalarına sahiplerine gidiyorlar...:( ne yazık ki benimki bu parti de çıkmadı 2-3 gün sonraki gemiyle geliyo görüyorum sistemden...27 nisanda sipariş etmiştim...bu hafta sonu gene ova dolacak...:) ve önümüzdeki hafta dananın kuyruğu kopar...
tyrant86
26/05/2009, 16:22
arabalar bakıyorum tek tek yuvalarına sahiplerine gidiyorlar...:( ne yazık ki benimki bu parti de çıkmadı 2-3 gün sonraki gemiyle geliyo görüyorum sistemden...27 nisanda sipariş etmiştim...bu hafta sonu gene ova dolacak...:) ve önümüzdeki hafta dananın kuyruğu kopar...
abi müşteri hizmetleri bize en geç 28 mayıs'ta bayii'de olur dedi.bizim parti indi gemiden ama bekliyoruz perşembe gününe kadar hiç biyeri aramıcam.arkadaşlar herhalde ferrari gelecek italya'dan diyorlar.!!:whip0000:
canınızı sıkmayın, bugün yazdığım gibi, dün ankara Kartaşa gittim plaka numarasını vermek için orda gelen mailden gördüm, dayımda fiorina aldı am ahemen teslim etmediler önce aracın son kontrollerini yapıyorlar o sırada ruhsat vs. işlemöleri yapılıyor ve bize teslim ediliyor, bilgi alınca gene yazarım...
Raistlin
27/05/2009, 11:18
Nihayet benimde arabam gelmiş bugün bayiden aradılar 1-2 güne plaka işlemlerini bitirip alıcam teslimi bekleyen herkese sabır..
tyrant86
27/05/2009, 12:23
siz hangi tip araç sipariş vermiştiniz?
tyrant86
27/05/2009, 12:33
sanki ferrari getiriyor adamlar amma beklettiler be.bugünde aradım bayiyi artık bıkkınlık geldi.bursa'dan bandırmaya getirecek tır yokmuş ne kadar komik şeyler ya!!
Raistlin
27/05/2009, 13:23
siz hangi tip araç sipariş vermiştiniz?
Valla ben çok koşturdum bende sıkıldım ben 27 martta fun-starjet siparişi vermiştim.Umarım sizinkide gelir en yakın zamanda.
sanki ferrari getiriyor adamlar amma beklettiler be.bugünde aradım bayiyi artık bıkkınlık geldi.bursa'dan bandırmaya getirecek tır yokmuş ne kadar komik şeyler ya!!Eee sende arabanı bursa birmottan alsaydın :) tır derdin olmazdı...:)
Raistlin
27/05/2009, 13:46
Eee sende arabanı bursa birmottan alsaydın :) tır derdin olmazdı...:)
ya bursa birmottan bişeyler almamız lazım artık ya 2 ay bekledik en nihayetinde...Ben boyuma koruma ve park sensörü için yırtınıcam gerekirse onlar yoksa teslim almak da yok =)
tyrant86
27/05/2009, 15:13
Eee sende arabanı bursa birmottan alsaydın :) tır derdin olmazdı...:)
bursaya gidip kendim alıcam ya da aracımı göstersinler bana aracın bak burada diye.bayi ekranında bi yolda yazıyor ama aracın nerde olduğu belli değil 10 günde çıkmaz mı gümrükten-bursa fabrikadan.bandırma'da tanıdık vardı o yüzden bursaya gidemedim.
Merhaba arkadaşlar .Biraz önce bayideydim.Kendi bilgisayarlarından baktılar.Benim arabam için sevkiyata hazır yazıyordu.Hafta sonuna kadar bayide olurmuş...
Arkadaşlar tekrar merhaba, forumu okuyunca haklı olarak teslimatı geciken arkadaşlara hak veriyorum ama birde şöyle düşünmek lazım araçlarımız İtalyada üretilip belirli gümrük işlemlerinden gecirilip önce İzmir'e ardından Bursaya getiriliyor,anladığım kadarı ile Bursaya geldikten sonra bayilerimize dağıtılıyor, bayiye gelince araclarımız faturası kesiliyor ve ruhsat-vergi-plaka gibi işlemlere başlanıyor, bu arada araçlarımızın son kontrolleri yapılıyor ve bize teslim ediliyor. ÖTV indirimi sonrasında fabrikalarda aşırı yoğunluk başladı ve adamlara da hak vermemek elde değil çünkü Türkiyeden fazla talep var yine şanslıyız çünkü sizlere teslimat tarihi hakkında bilgi veriliyorsa en azından teslim alacağımız zamanı biliyoruz, malesef basında okuduklarım kadarı ile başka firmalardan araç alanlar da da gecikmeler yaşanıyor ve bazı yerler 15 haziran sonrasına teslimat tarihi veriyor.
En son olarak Ankara Kartaş için yazıyorum araçlarımız gelmiş faturalar kesilmiş emniyet işlemleri yapılıyormuş, araçlar akşam 17 den sonra teslim ediliyor bilginiz olsun. Emniyetteki yoğunluğa bağlı olarak 2 gün gecikme olabilir, zor da olsa canımızı sıkmayalım inşallah bu yazı puntolarımızla kazasız belasız keyifle gecirerek bu problemi unuturuz...
tyrant86
27/05/2009, 21:08
benim bildiğim araçlarımız gölcük gümrükten geçip bursa tofaş fabrikasına gidiyor orada kimiler test yapılıyor diyor kimileri teslimat yerleri ayarlanıyor diyor.İZMİR'E ARAÇLARIMIZ NE İÇİN GİDİYOR BİLGİN VAR MI TAYGUN ABİ.ama bugün bursa sevkiyattaki bi görevli ile görüştüm 10ooo adet araç var sevkiyat bekleyen dedi.daha gelceklerde varmış 3-4 güne.
benim bildiğim sende doğru olabilirsin tam emin değilim çünkü sevkiyatta gemiye yükleniyor izmir limanına yanaşıyor diye biliyorum ama ddim ya sende doğru olabişlirsin gölcüktende gelebilir, ama inan gemi yükleme ve indirme işi uzun süren zahmetli bir iş, dayım mersinde bir şirkette üst düzeydeydi, gemi yükleme indirme işlerinde başında dururdu 1 hafta bulduğu olurdu, neyse artık araçlarımız geldi inşallah sizinkide bu sevktedir...
Kemal aceleyle yazdım yazdıkalrını tam okuyamadım, ek bilgide şöyle vereyim, araçlarımız geldiğinde testten geciriliyor ama bu işlem ne kadar sürüyor bilmiyorum tahminim genel kontrolleridir bu konuda belki araçlarını daha önce almış olan arkadaşlarımız detaylı bilgi verebilir, Ankara içinde şunu söyleyuim emniyetteki ruhsat-plaka işlemleri uzun sürüyor çok kalabalık var aklıma gelenler şimdilik bu kadar...
grande punto çılgınlığı.....10bin olan sırf punto mu anlayamadım
sokakta her köşebaşında punto mu görecez şimdi nası işş...
tyrant86
27/05/2009, 22:06
yok merve hanım fabrika'da olan türk malı otomobillerde varmış sevkiyat bekleyen yani adamlar şööle yapmış.TRABZON'DA 10 BAYİ VAR MİSAL,BUNLAR PUNTO-LİNEA-PALİO SİPARİŞ ETMİŞLER ADAMLAR ONA GÖRE SIRAYA KOYUYORLARMIŞ HANGİ İLE ARAÇ SEVKİYATI YAPILACAKSA.BEKLEMELERİNİN SEBEBİ GELEN GEMİLER OLUYORMUŞ.HEPSİNİ TOPTAN SEVK EDİYORLARMIŞ.1oooo aracın hepsi diğer fiat adı altındaki araçlardır sanırım.
arkadaşlar arabam gelmiş şimdi aradılar.fatura kesmek için para istediler eft yapacağım.yarın sabah emniyete evrak ve plaka için gideceğiz işlemlerin akşama yetişme ihtimali zor gözüküyor inşallah yetişirde hafta sonu arabamızla gezeriz.
egemavera
28/05/2009, 19:36
artık herkesin arabası hayırlısı ile haftaya teslim edilecek bildiğim kadarı ile 1 buçuk aydır formda bu konu başlığının müftelası olmuşken şimdi yeni konu başlıklarında fikir alışverişi yapacağız herkese hayırlı olsun kazasız belasız sürüşşler
poyraz_o
28/05/2009, 23:51
arabayı bu gün yordüm trafiğe gittik. yarında plaka yı takıyoruz inşallah... :)
ve mutlu son...
goldumut
29/05/2009, 10:54
HOLEYYYYY BIZIM ARACTA GELMIS BUGUN GIDIP GORUCEZ:dj2:
Oley oley oley....Dün akşma benim arabada gelmiş Birmota..Ruhsat-Plaka işlemleri başlatılmış.Çarşamba ya inşallah teslim edecekler..
Shannara
29/05/2009, 13:06
Benim araçında işlemleri bitti. Boya koruma yaptırıyorum bugün bitirirlerse akşam üstü teslim alacam.
Serkan boya korumayı kendin mi ödüyorsun.Yoksa kasko veya fiatın hediyesi mi
goldumut
29/05/2009, 15:10
:clapping:bızım ıslemler bıraz surucek herhalde cunku trafık ana baba gunu:D
Bu başlığı okuyunca forumun ilk kurulduğu günlerde sipariş verip 2 ay beklediğimiz aracı gelen arkadaşların keyifli paylaşımlarını yaptıkları gelmeyenlerin ise hasretle araclarını beklediği o günler geldi aklıma :)
aracı gelen arkadaşlara kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.
Shannara
29/05/2009, 16:01
Emin bey ben boya korumada istiyorum dedim. Tamam dediler yapalım akşam üstüde alırım aracımı dedim. Anlayacağınız hiç bişey konuşulmadı. Hepsi akşam üstü belli olacak haberdar ederim sizi ...
Emin bey ben boya korumada istiyorum dedim. Tamam dediler yapalım akşam üstüde alırım aracımı dedim. Anlayacağınız hiç bişey konuşulmadı. Hepsi akşam üstü belli olacak haberdar ederim sizi ...
İnşallah dediğiniz gibi boya koruma yapıp verirler ama sanmıyorum, aynı şeyi ben teslim alırken satın aldığım bayi ben istemeden kendileri boya koruma ve koltuk koruma hediye olarak yaptık demişlerdi ama sonradan fark ettimki sadece biraz cilalayıp parlatmışlar o kadar, koltuk korumanınsa hiç bir faydasını göremedim zaten :) boya koruma öyle bir kaç saat içinde yapılabilen bir işlem değilki araç sıfırda olsa en azından bir kişinin yarım gününü alır.
qwertasdf
29/05/2009, 17:25
niyahet benim de aracım gelmiş. bugün gördüm.haftaya teslim alıcam.
aracı kullanmasam da biraz inceleme fırsatım oldu. emotion modelilnin koltuk kumaşlarını kapı içi döşeme kumaşlarını ve aralarındaki renk uyumunu çok beğendim. ufak tefek kusurlar var ama o kadar da olucak artık. ayrıca araç bana baya bi konforlu geldi.emotion aldığıma biraz pişman olur gibi olmuştum ama fikirlerim tamamen değişti.plastik kalitesi bile kendini belli ediyor.bütün arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim.
velovis_
29/05/2009, 19:18
bu gün benim araçta gelmiş hesabı kapattık pazarteside plaka işlemlerini başlatıcaz hayırlısıyla. hafta sonuna yetişse çok harika olurdu ama sağlık olsun artık. araçlarına kavuşan herkeze hayırlı uğurlu olsun....
velovis_
29/05/2009, 19:20
bide kasko fiyatları konusunda birbirimizi haberdar edelim diyorum. fiyat konusunda pek bi indirim alamadık bari kaskoda filan bişiler yaptıralım
qwertasdf
29/05/2009, 20:29
bide kasko fiyatları konusunda birbirimizi haberdar edelim diyorum. fiyat konusunda pek bi indirim alamadık bari kaskoda filan bişiler yaptıralım
fiat kasko 1000 tl civarıymış.bana çok geldi.başka sigorta şirketlerini de araştırcam.
egemavera
29/05/2009, 23:33
anadolu diyorum kaskoda hem uygun fiyat veriyorlar bana 660 tl verdiler. ayrıca bugün bayideydim vekalet olayları falan satış temsilciside anadolunun iyi bir firma olduğunu söyledi uğraştırmaz kesinlikle diyor.
JuDaSs77
30/05/2009, 00:08
Arkadaşlar sonunda bende aracıma kavuştum(4 nisanda sipariş vermiştim),bugün bayiye geldi.pazartesi plaka işlemlerim başlıyor.Aracım 1.4 Fire Fun(beyaz renk).. Sormak istediğim bir konu var:
araçta deri direksiyon ve vites topuzu var fakat el freni deri kaplama değil bu kafama takıldı..ben deri kaplama olması lazım diye hatırlıyorum yoksa yanlış mı hatırlıyorum?aynı araca sahip arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim.bide aracı ben tırdan indiği gibi görmeye gittim,araç çalışı vaziyette değildi ordaki sorumlu gerekli sistem yüklemelerini yapıcaz dedi.direksiyonun altında kutu gibi bi yerde kablolar sarkıyodu açıktı.bu nomal mi böylemi oluyor bayiye ilk geldiğinde?
merhaba arkadaşlar benim arabanda bugün geldi.sonunda kavuştum Gp ma .burak arkadaşımız aracı içinde kutudaki kablolar sarkıyordu demiş.benimkide öyle bu şekilde geliyormuş.arabanın kaportası mumlu bir şekilde idi.yıkanıp bakım yapıp o şekilde teslim edecekler.herkesin aracı hayırlı olsun...
okan-erkoc
31/05/2009, 20:50
Arkadaşlar sonunda bende aracıma kavuştum(4 nisanda sipariş vermiştim),bugün bayiye geldi.pazartesi plaka işlemlerim başlıyor.Aracım 1.4 Fire Fun(beyaz renk).. Sormak istediğim bir konu var:
araçta deri direksiyon ve vites topuzu var fakat el freni deri kaplama değil bu kafama takıldı..ben deri kaplama olması lazım diye hatırlıyorum yoksa yanlış mı hatırlıyorum?aynı araca sahip arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim.bide aracı ben tırdan indiği gibi görmeye gittim,araç çalışı vaziyette değildi ordaki sorumlu gerekli sistem yüklemelerini yapıcaz dedi.direksiyonun altında kutu gibi bi yerde kablolar sarkıyodu açıktı.bu nomal mi böylemi oluyor bayiye ilk geldiğinde?
el freni deri olmuyor...
poyraz_o
31/05/2009, 22:29
en sonunda cuma akşam6 gibi aldım arabayı. hatta 450km yaptım bile.....
JuDaSs77
31/05/2009, 22:30
kablolar filan sarkık görünce birden panik yaptım arızalı filan mı geldide onu mu tespit ettiler diye:) ee ilk araba olunca böle acemice düşünceler oluyor :)
Arkadaşlar benim araç geçen hafta hazırdı ancak cumartesi aracı aldım. 1.3 mj siyah fun ilk siparişi verdiğimde bir tek siyah bulabilmiştim renkten dolayı endişeliydim ancak aracı alınca fikirlerim değişti çok memnunum. Aracı alır almaz 1 günde 670 km yaptım (İzmir-İstanbul arasını feribota binmeden geldim) daha depoda 7 litre falan yakıt var motorun yeni olduğu düşünülürse bana süper geldi. Umarım tüm bekleyenler bir an önce araçlarına kavuşur. En kısa zamanda resimleri ekleyeceğim.
kutkuozen
01/06/2009, 21:27
Ben de aracımı yarın teslim alıyorum. Plaka ve ruhsat bugün halledildi. Aracını alan herkese kazasız belasız şürüşler dilerim.
beklemeye devam araçlarına kavuşan herkese hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum
bayiden aldığımız bilgiye göre çarşamba istanbula geliyomuş araçlar ordan türkiye ye dağıtım yapılcakmış çarşamba tekrar arayın dediler bakalım son 2gün...
merhaba arkadaşlar ben aracımı bugün teslim aldım.çok mutluyum.siyah rengin havası bir başka.zevkle kullandım akşam arabamı.burdan malatya otodan özellikle serkan beye ve seda hanıma ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.herkesin aracı hayırlı olsun.en kısa zamanda fotoları eklicem
JuDaSs77
02/06/2009, 02:10
aracını alan arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum:) darısı başımıza
aracını alan arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum:) darısı başımıza hacı bekler gibi bekliyoz valla :) benimki ovada ...son dalga puntoları 3-4 gün önce geldi ve birki güne kadar kavuşuruz herhalde... :)
ohh ohh iyi valla. sevindim. bekle bekle 2.5 ay bekledik valla biz. :) Fazla bekleyenide var cabuk gelenide. Keşke hepsi erken gelse. :)
tyrant86
02/06/2009, 19:27
ben aracımı 28'inde aldım.ve pazar gecesi istanbulda bi dolmuş şöförü yüzünden bankete geçirdim bile ön tampon eki yerinden fırladı başka bi hasar yok:D.bu arada t-jet'e chip olayı manyak oluyo ya yalova'dan bursaya gelirken.çoğu araçlar arkamdan sellektör yapıordu.aracımın resimlerini en kısa zamanda koyucam.Aracını teslim alan herkese hayırlı olsun.KAZASIZ BELASIZ KULLANIN KEYİFLİ SÜRÜŞLER..
arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim buraya eklemeyi uygun gördüm
Fanatik bir kimi Raikkonenci olarak okuduğum bu haber beni çok mutlu etti
F1 - Raikkonen bu yıl yeni ralli yarışlarına katılabilir (https://www.turkiyef1.com/haber/17356/Raikkonen-bu-yil-yeni-ralli-yarislarina-katilabilir)
haberin içeriğinden bir bölümü de eklemek istedim.....
Fin sürücünün Fiat takımındaki yardımcı pilotu Kaj Lindstorm, Raikkonen'in, geçen hafta sonu İtalya'da yaptığı kazaya rağmen, önümüzdeki yarışlarda da mücadeleyi etmeyi düşündüğünü söyledi.
Raikkonen, profesyonel ralli şampiyonasının Finlandiya ayağında yarıştıktan sonra hafta sonunda Fiat Abarthe Grande Punto ile Rally della Marca'da usta pilotlara karşı yarışmıştı. Raikkonen, İtalya'daki asfalt etapta kaza yapmıştı.
İstanbulPark' a az kaldı umarım bu yarışı kazanır......... bu sene kötü bi başlangıç oldu Ferrari için
umarım şansızlığını yener....
kutkuozen
03/06/2009, 00:39
Ve sonunda aracımı teslim aldım. İlk günde yaptığım 30 km yoldan sonra iyi bir seçim yaptığımı anladım.
İlk günkü izlenimlerim:
1. Araba bana gayet sessiz geldi. Özellikle otoyolda.
2. Şu an için bir tıkırtı yok.
3. Yakıt tüketimi süper.
4. Frenleri çok kuvvetli.
5. Her ne kadar önceki arabamızdan (2006 Honda Civic 1.6 ES) bayağı bir yavaş olsa da, benim için önemli olan yakıt tüketimi olduğu için benim için bir problem yok.
Ayrıca ilk günümle ilgili bir kaç istatistik vermek istiyorum:
1. İlk günkü yakıt ortalamam 6,3 lt/100 km
2. Otobanda gördüğüm en düşük anlık yakıt tüketimi 3,7 lt/100 km( 5. vites, hız:100 km, klima açık)
Ayrıca ilk günden modifiye işine de girmeye başladım. Servisten pedal ve ayak dayama seti modifikasyonun ilk adımını oluşturdu.
İlgilenenler için aracın kaskosu 1120 TL tuttu. (Allianz Sigorta)
Aracını alan herkese tekrar kazasız belasız sürüşler diliyorum. Bekleyenlere de sabırlar diliyorum.
mustafa_saburlu
03/06/2009, 00:43
Hayırlı uğurlu olsun Utku, kazasız belasız kullanırsın inşaallah .
arkadaşlar arabamı dün akşam saat 7 gibi aldım.fix go yerine stepne çıktı.iyi de oldu.sadece 5 km yaptım. yani henüz bi fikir edinemedim.emin değilim ama sanki corsa daha ataktı gibi geldi.arabayı dizayn ve donanım olarak çok beğendim.çok sessiz çalışıyor.kataloğu okuyamadım.hafta sonu hem biraz gezeceğim hemde katalogları okuyacağım.kaskom 610 tl tuttu.tabi eski arabamızdan %40 indirimimiz vardı.koç allianz dan yaptırdım.arabasını yeni alan arkadaşlara allah kaza bela vermesin hayırlı olsun hepimiz güzel günlerde kullanalım inşallah.
arkadaşlar arabamı dün akşam saat 7 gibi aldım.fix go yerine stepne çıktı.iyi de oldu.sadece 5 km yaptım. yani henüz bi fikir edinemedim.emin değilim ama sanki corsa daha ataktı gibi geldi.arabayı dizayn ve donanım olarak çok beğendim.çok sessiz çalışıyor.kataloğu okuyamadım.hafta sonu hem biraz gezeceğim hemde katalogları okuyacağım.kaskom 610 tl tuttu.tabi eski arabamızdan %40 indirimimiz vardı.koç allianz dan yaptırdım.arabasını yeni alan arkadaşlara allah kaza bela vermesin hayırlı olsun hepimiz güzel günlerde kullanalım inşallah.
Hayırlı olsun. Bende cumartesi günü aracı teslim almıştım bendede stepne vardı satış temsilciside tanıdıktı ona sordum bu nasıl oluyor diye aldığım bilgi Türkiye'den yapılan ilk siparişlerde bu sorunun yaşandığını daha sonraki siparişlerde ise fix&go yerine stepne sipariş edildiğini öğrendim kısacası şu anda teslim alınacak tüm araçlar stepneli olacaktır.
Arkadaşlar arabamı dün akşam üstü aldım ve akşam 50 km gezdim.oldukça atak ve güçlü geldi bana biraz daha km yaptıkça dahada iyi olacağına eminim.ilerde araca daha iyi alıştıkça araç hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.Aracını alan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.Aracı henüz gelmeyen arkadaşlarada sabır diliyorum çok azkaldı
Hayırlı olsun. Bende cumartesi günü aracı teslim almıştım bendede stepne vardı satış temsilciside tanıdıktı ona sordum bu nasıl oluyor diye aldığım bilgi Türkiye'den yapılan ilk siparişlerde bu sorunun yaşandığını daha sonraki siparişlerde ise fix&go yerine stepne sipariş edildiğini öğrendim kısacası şu anda teslim alınacak tüm araçlar stepneli olacaktır.
evet stepne çıkıyo ama halen fiat ın resmi sitesinde fix go yazıyor.bence fiat böyle değişiklikleri güncellemede umursamaz davranıyor.birçok satış temsilcisinin bu tip şeylerden haberi bile yok.renk seçerken katalog yetersiz geldi.ben arabanın üzerinde renk görmek istiyorum dedim. en azından bilgisayarda göreyim diye.bayi yardımcı olamadı.satıcılar nerden bulacaklarını bilemediler.ben müşteri hizmetlerini aradım ısrarla.en sonunda italyadaki orjinal siteden bi kaç adımda renk seçeneğini arabanın üzerinde gördüm ve karar verdim benim sayemde adamlar başka müşterilerine bu şekilde yardımcı olabileceklerini öğrendiler.yani alınacak daha çok yol var satıcılık anlamında.şu anda kamu görevlisiyim ama uzun zaman satış temsilciliği yaptım.otomotivdeki arkadaşların işlerine tam hakim olmadığına kesin karar verdim. tabi istisnalar vardır.
bende arabamı dün öğlen 17.30 gibi teslim aldım.1.4 fun.Allahın izni ile kazasız belasız sürüşler arabalarını yeni alan ver arabaları mevcut olan abilerime kardeşlerime.
egemavera
15/06/2009, 19:43
2 kere vergi vermeyceğinize eminmisiniz? boşu boşuna 1 ay arbasız kalmayın derim. vergisi bayiyi girdikten en fazla bir ay içinde bayi tarafından sizden alınan para karşılığında ödenecek ilk taksidi. ikincisi yine size kalır gibi geliyor. yılların kurtları onlar basarmı para konusunda
yoo niyekii 1 ay değilki sadece 15 gün....
sonuçta arabanın parası verildi emniyet plaka işlemleri için sadece 15 gün beklicem sonuçta
şimdi yapsak haziranın sonu gelmiş bi 350 şimdi vermek lazım ikinci 6 ay için bi daha...
bayii sorun olmaz dedi..
egemavera
15/06/2009, 21:05
merve hanım aracın faturası kesildiyse sizin adınıza zaten işlem bitmiştir. bayiye sordunuzmu peki bu vergi olayını? plaka olayları falan ne durumda? belli ise mtv sorgulamadan takip edebilirsiniz aracın vergi durumu
Hayırlı olsun merve güle güle kullan. Umarım aklında hala düşünce kalmamıştır.
Bu arada sercan arkadasımızın dediğine katılıyorum. Fatura kesildimi biter olay. 2. taksidi ödemeye bilirler. Gereksiz yere 15 gün arabasız kalmayın.
bayii sorun diil dedi
daha sorgulamanın anlamı yok bence plaka 1temmuzda kısmetse şuan için arabada bayii de
zaten garajda beklicene bayiide beklesin diye düşündüm....aslında sabırsızlanıyorum ama 2ay bekledim bi 15 gün daha beklerim herhade:))l...
Bursali16
29/02/2012, 23:01
Parayı verip direkt teslim alabilmek insanı en çok mutlu eden o. Öteki türlü özel bir donanım bekleniyorsa aylarca sürebiliyor.
aldım mutluyum......... :D BUDA AYRI Bİ TELAŞE................................
ufuk_punto
01/03/2012, 13:49
iyi hortlanmş:9
liebermann
15/08/2012, 10:11
güncel tutalım :) 2012'ler eklensin.. :):serenade: