PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntolar çok dökülüyor diyorlar, Yardım

turgut_09_
24/01/2009, 13:15
ben 2007 punto almayı düşünüyorum ve opel serwisinde çalışan müşterimiz puntolar cok dökülüyor dedi bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

ekorkut
24/01/2009, 13:23
Doğru söylemişler )))

mustafaf
24/01/2009, 13:25
Doğru söylemişler )))

abı cok acık sozlusun sende :D:D

turgut_09_
24/01/2009, 13:26
Saolda ben şimdi punto alıyımmı almıyımmı?

JASMINE
24/01/2009, 13:34
Emre; ben ilk çıktığı zaman 2006 yılında aldım aracımı ve neredeyse 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Opel'deki arkadaşların neyle kıyaslayıp bunları söylediklerini bilmiyorum. Araç konusu daha öncede konuşulduğu gibi birazda şans meselesi. Ayrıca senin bu araçtan beklentilerin ne? Elbetteki hepimiz sadece punto için değil diğer araçlarımızda da gerek üretim hatası, gerek servisler, gerekse kullanım hataları ile ilgili sorunlar yaşadık. Fakat bunu puntoların hepsi dökülüyor veya opeller çok mükemmel olarak adlandırmamız hatalıdır. Araçlarımız ile ilgili yaşadığımız tüm sorunları bu forumda konuştuk, tartıştık. Konular içinde arama yaparsan kafandaki soruların cevaplarını bulabilirsin.

turgut_09_
24/01/2009, 13:38
teşekkür ederim :D

femoli
24/01/2009, 13:48
Yasemin çok güzel cevaplamış :)

JASMINE
24/01/2009, 13:50
teşekkür ederim :D

Rica ederim. Hayırlısı ile kafandaki sorunları çözüp senide punto kullanıcısı olarak görmek isteriz. :)

gaziantepunto9676
24/01/2009, 13:52
yasemin hanım çok güzel cevaplamış başka söze gerek yok

ekorkut
24/01/2009, 14:10
Puntoyu sevmek başka, gerçekleri konuşmak başka arkadaşlar. 2006 da piyasaya çıkan bir arabada, sorun yaşayanlar mı çoğunlukta, yaşamayanlar mı? Bana tavsiye eder misin deseler, 18-19 a ikinci el dizel araba arayan bir insana MJ' i tavsiye ederim, o da direksiyonu serviste yeni revizyonluyla değişmiş olması şartıyla. Kesinlikle de gidip sıfır aldırmam tanıdıklarıma. Arkadaşa da sıfır almasını tavsiye etmem. Ama MJ motora diyecek söz yok gerçekten. Beni de kendi arabamda en çok mutlu eden, gerçekten sınıfının en performanslı minik dizel motorlu arabası olması ve 6 ileri şanzumanı.

JASMINE
24/01/2009, 14:26
Puntoyu sevmek başka, gerçekleri konuşmak başka arkadaşlar. 2006 da piyasaya çıkan bir arabada, sorun yaşayanlar mı çoğunlukta, yaşamayanlar mı? Bana tavsiye eder misin deseler, 18-19 a ikinci el dizel araba arayan bir insana MJ' i tavsiye ederim, o da direksiyonu serviste yeni revizyonluyla değişmiş olması şartıyla. Kesinlikle de gidip sıfır aldırmam tanıdıklarıma. Arkadaşa da sıfır almasını tavsiye etmem. Ama MJ motora diyecek söz yok gerçekten. Beni de kendi arabamda en çok mutlu eden, gerçekten sınıfının en performanslı minik dizel motorlu arabası olması ve 6 ileri şanzumanı.

Aslında şu bir gerçek ki bizler bu arabanın ilk kullanıcıları olması sebebiyle zaten zaten olaya biraz geriden başlıyoruz. Çünkü yeni piayasaya çıkan bir araç ile ilgili hem kullanıcılarda hemde servislerde bir çok şey daha oturmamış oluyor. Fakat yeni sıfır araç almasını tavsiye etmem demişsin. oysaki şu anda ilk başta oluşan tüm arızalar veya eksikler giderilip hatta extra özellikler sunarak bu araçları üretiyorlar. Örneğin 2006 ilk çıkanlardaki tıkırtı burcu değişimi veya arka kapı kolları ile sıkıntı şu an 2007-2008-2009 modellerin hiç birinde yok. Aslında şu anda sıfır olarak alınacak punto bence çok daha verimli ve sorunsuz olacaktır düşüncesindeyim. Tabiki bu benim fikrim...

mustafaf
24/01/2009, 15:23
ısın aslı gercekten bu olay, bıraz sans ısı olsa gerek.bnm aracımda 2008 model ancak, Yasemın hnm'ın yazdıgı arka kapılardakı sıkıntı bnm aracta mevcut.yaklasık 6 aydır bır cozum bulamadılar.onun harıcınde bırcok problem, sorun, sıkıntım mevcut.ınanın cok sorun yasadım bu aracla.ama yınede arabamı sevıyorum.mutlaka her uretılen modelde,aracta sorunlar cıkar.onemlı olan bu sorunların gıderılebılır cınsten olması.kıyaslama olayına gelınce, eger Opel Vectra ıle kıyaslarsa, servıstekı elemanın dedıgı dogru.ama Opel Corsa veya dengınde bır aracla kıyaslarsa bence bıraz abartmıs.servıslerden ne kadar memnunsunuz baslıgı altında bır sıkayet mesajı yazmıstım..

"bu logo olayı benımde basıma gelmıstı.bana soz veren, aracı satan arkadas ben aracı aldıktan sonra, ısten cıkınca olayı kımse ustlenmedı ve logoları degıstırmek ıcın 225TL para talep ettıler.benım sol ıkı kapım degıstı ve yaklasık 25 gunde cıktı servısten.o da bır suru tanıdık, es, dost soktuk araya.en onemlısı, servıse aracı bırakıp, sorunlarını yazdırdıgımda, arac hazır gelıp alabılırsınız dıyorlar, ama gıttıgımde bırcok sorun halolmamıs oluyor.bır dahakı sefere yaparız dıye gonderıyorlar.on cam sılecegının alt tarafındakı plastık parca cıkmıstı yerınden,degısmesı ıcın parcanın sıparısını verdıler.46 gun sonra aradıgımda, parcanın coktan gelmıs orda beklıyor oldugunu ogrendım.kac kere soylememe ragmen, suspansıyonlar hala cok sert.arka kapıları acmak ısın, vucut gelıstırmeye gıtmek felan gereklı.on camlar ınıp kalkarken lok-lok seklınde ses cıkartıyor.orada bır bosluk var.dıreksıyon sımıdımın rengı arabayı aldıktan 10 ay sonra grıye dondu.gecenlerde arka-on tamponların renk farkı cıktı.bır servıs(tanıdık, bıldık servıs) hıcbırsey yapamayız hepsı boyle derken, dıger servıs(telefonlarını bıle bılınmeyen numaralardan ogrendım) getırın, bu durumlarda musterının onayı alınarak, on ve arka tamponlar tekrar garantıden arac rengıne boyuyoruz dedıler.ama soyledıgım bunca sıkayet servıse gore "normal".tam t-jet almaya hazırlanırken, son servıse gıttıgımde yasadıgım olay, benı arabamdan, servısten ve Fıat'tan soguttu resmen.kısacası bundan sonra Fıat alırsam, trafık benım ehlıeyetımı ıptal etsın, daha ıyı..."

Buremir
24/01/2009, 18:45
Aslında şu bir gerçek ki bizler bu arabanın ilk kullanıcıları olması sebebiyle zaten zaten olaya biraz geriden başlıyoruz. Çünkü yeni piayasaya çıkan bir araç ile ilgili hem kullanıcılarda hemde servislerde bir çok şey daha oturmamış oluyor. Fakat yeni sıfır araç almasını tavsiye etmem demişsin. oysaki şu anda ilk başta oluşan tüm arızalar veya eksikler giderilip hatta extra özellikler sunarak bu araçları üretiyorlar. Örneğin 2006 ilk çıkanlardaki tıkırtı burcu değişimi veya arka kapı kolları ile sıkıntı şu an 2007-2008-2009 modellerin hiç birinde yok. Aslında şu anda sıfır olarak alınacak punto bence çok daha verimli ve sorunsuz olacaktır düşüncesindeyim. Tabiki bu benim fikrim...

Yasemin hnm'ın yazılarına sonuna kadar katılıyorum

Ben eğer çok beğendiğim bir aracı almak ancak sorunsuz olmasını istiyorsam ve o kadar sabırlıysam kesinlikle en az 1 yıl beklerim,
Neden beklerim ? servis tecrübesi gelişsin,araç sorunları giderilsin ve iyileştirilsin diye hatta fiyat artışı olmadan ek donanım seçenekleri bile sunuluyor bu her zaman karşılaştığımız bir durum aksi takdirde bunları baştan kabullenmiş sayılırız zaten
Kaldı ki araçlarda olmazsa bizden kaynaklı sorun çıkmasıda mümkün

Fakat anlayamadığım bir konudur bunları çok iyi bildiğimiz halde ne sabrederiz ne anlayış gösteririz nede memnun kalırız ama kullanmaktan vazgeçmiyoruz da :)
Benim anlayışım memnun kalmadığın bir ürünü kullanmayacaksın kardeşim

HasanAliz
24/01/2009, 21:26
1 aylık GP kullanıcısıyım.yaklaşık 5-6 ay botunca 2005 - 2008 arası ford focus,toyota corolla,reno megane, hakkında araştırmadığım konu,soru sormadığım kişi,okumadığım forum sayfası vs vs kalmadı.

şunu anlatmak istiyorum , aracıyla sorun yaşamayan nadir insan var.Birde anlatan kişinin karakteri çok önemli.O kadar pinpirikli huysuz insan var ki küçük bir tıkırtı duyunca tamam bitti herşey öyle kötü böyle dandik şurası adi yapılmış anlat anlat bitiremiyor.Kimisi kafayı yakıtla bozmuş benzini içiyor der, kimisi kafayı yol tutuşuna takmış , kimi lastiklere, kimi vitese anlat anlat bitiremiyorlar.

bakın ben hiç aklımda yokken GP aldım.hatta GP ile ilgili hiçbir araştırma da yapmadım.
Çünkü bir araç alırken birine sordunuz mu ya da bir foruma girdiniz mi o arabayı almaktan korkuyorsunuz.
ama şunu belirteyim GP nin düzeltilemeyen ölümcül noktalarla ilgili kronik problemlerinden bahseden görmedim.Sıfır reno megane alıp 6000 dolar masraf yapanı çok duydum.servisten çıkamayanı arabasını elinden çıkartıp kurtulmaya çalışan çok insan gördüm.ama GP veya Linea ya ait bu tür olaylara hiç rastlamadım ve duymadım da.
Arabanın arka kapısı zor açılıyor,çamurluk davlumbazı hemen eskidi vs vs bunlar benim için sorun değil.Haa bir diğeri için büyük sorundur orası ayrı.benim için arabanın motorunda ve yürüyen aksamında kronik problem yoksa gerisi boş.
VW alıpta zırt pırt yolda stop eden araç bulabilirsiniz.megane alıp sürekli motor parçası için serviste bekleyen adam piyasada bolca görebilirsiniz.Şu plastiği soyuldu,şurası sıkıştı burdan tırt diye ses geldi...keşke bütün araçlarda böyle sorunlara rastlasak...

ABNEW
24/01/2009, 23:19
GP da diğer tüm araçlarda da çıkabilecek sorunlar olabilir ancak.Hep söylediğim gibi araç alımı biraz da şansa bağlı.İkinci el Gp alırken dikkat edilecek en önemli nokta direksiyona kumanda eden servo motor.Bu parçanın yaklaşık 1500TL lik bir maliyeti var.Eğer sorunsuz ise ya da değişimi yapılmışsa korkmadan alınabilir.Bunun dışında her araçta dikkat edilmesi gereken kriterler var (Bakım durumu, kaza-değişen parçalar vb.)

İşin trajikomik yanı Opel Servislerinin Fiat GP ya laf etmesi:):) Opel Servisleri Türkiyede en fazla eleştri alan servisler.Bunu da sözkonusu müşterinize özellikle belirtmenizi öneririm :)

plastro
25/01/2009, 03:58
Ben aracımı 2007 sonunda 2008 model olarak aldım amortisör takozları haricinde önemli bir problem yaşamadım direksiyonu çevirirken ses yapıyordu onuda servis ücretsiz değiştirdi mustafa (mustafaf) arkadaşımın yaşadığı sorunları okuyunca araba işinde gerçekten birazda şansa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

mustafaf
25/01/2009, 13:40
Ben aracımı 2007 sonunda 2008 model olarak aldım amortisör takozları haricinde önemli bir problem yaşamadım direksiyonu çevirirken ses yapıyordu onuda servis ücretsiz değiştirdi mustafa (mustafaf) arkadaşımın yaşadığı sorunları okuyunca araba işinde gerçekten birazda şansa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

abı daha bunlar bıse degıl.hemen hemen hergun yenı bır sorun cıkıyor.mesela az once fark ettım.gecen bır konuda Emre Abı(ekorkut) yazmıstı.dıreksıyon cıty modunda olmasına ragmen, sankı cıty modu calısmıyormus gıbı sert.cıty tusuna basınca, hıcbı degısme olmuyor.ayrıyeten dıreksıyonu sola dogru cevırırken ses gelıyor.sankı bıseye surtuyormus gıbı.ama bu sorunlar en azından arabanı gıtmesını engellemıyor.ben 22.000 km. yaptım bu araclar.yerı geldı karlı yollarda, yerı geldı dagda, tasta surdum.benı bır gun yolda bırakmadı.belkı bız bazı seylerı cok takıyoruz.yukarda bı arkadas yazmıs megane hakkında.soyledıklerıne katılıyorum.reprazant bır arkadasımda, megane II 1.5DCI var.18.000 kmde. araba ses gelmeyen yerı yok.yanı sorun bakımından bırcok aracdan daha az sorunlu yada daha onemsenmeyecek sorunlar mevcut dıyelım.cok ısteyerek begenerek almama ragmen, sahsı dusuncem (kesınlıkle aractan veya fırmadan(Fıat) kaynaklı degıl, %100 servısler yuzunden) tıcarı aracları harıc, bır daha Fıat almam...

ekorkut
25/01/2009, 14:08
Valla benim o direksiyon sıkıntısı 14 aylık birlikteliğimizde 1 kere oldu ve gitti. Yani tekrar bi sıkıntı vermedi. Hakkını yemeyeyim direksiyon sıkıntım yok benim. Olsa da garantisine güvenmekten başka bir çare de yok. Ama yeniden bu sınıfta bir dizel araba alacak olsam, kesinlikle Peugeot 207 1.6 dizel alırdım. Kardeşime aldık 3 hafta önce hem de 27.700 YTL'ye. Arabada motor canavar, çekiş düşük devirlerde süper aynen benzinli gibi. Tüketim, hayatında ilk defa dizel araba kullanan kız kardeşimde bile şehir içinde 5,6 lt/100 km, hem de daha 500 km' deki ve 1.6 dizel bir arabada. Dizayn desen bence muhteşem, yol tutuş desen, süspansiyonu hem sert hem konforlu ve inanılmaz yol tutuyor. Yani harika yaa tek bir eleştireceğim noktası yok inanın. Ama 207 alınacaksa da 1.6 dizel alınacak. 1.4 dizelden daha az yakıyor ve perfomans olarak çok fark var.

Stalker
25/01/2009, 14:32
Benim arkadaştada peugot 307 dizel var 110 beygir olan ve aracın motorunu övüyor sadece. Tesisat yüzünden basına gelmedik kalmadığını, elektronik aksamda sıkıntı olduğunu belirtti ve bunların coğu da garanti süresi bittikten sonra olmaya başladı. O da bir daha hayatta peugot almam diyor :D. Bence tamamen beklenti ve biraz da şans meselesi, sorunlu araca denk geldimi insan bir sekilde sogumaya baslıyor dogal olarak...

onurcan
25/01/2009, 15:17
pegueot 307 bizdede var araç motor olarak iyi ama az yaktığı pek söylenemez bizim multıjetler daha ekonomik ben kendim denedim uzun yolda şehir içinde malesef kronik sorunlar bu araçtada var bizim gp alt takımları daha iyi bu tamamen kullanım vede şans ile alakalı.

ABNEW
25/01/2009, 15:23
Benim arkadaştada peugot 307 dizel var 110 beygir olan ve aracın motorunu övüyor sadece. Tesisat yüzünden basına gelmedik kalmadığını, elektronik aksamda sıkıntı olduğunu belirtti ve bunların coğu da garanti süresi bittikten sonra olmaya başladı. O da bir daha hayatta peugot almam diyor :D. Bence tamamen beklenti ve biraz da şans meselesi, sorunlu araca denk geldimi insan bir sekilde sogumaya baslıyor dogal olarak...

Mert, dediğin gibi 307 nin ilk serilerinde elektrik problemleri fazlaca vardı.Ancak şu anda hala devam ediyor mu bilemiyorum.Muhtemelen düzelmiştir...

Korhan
25/01/2009, 15:59
307 lerin sorunları 308 çıkana kadar azalmaksızın devam etti maalesef. Benim de bir arkadaşımın vardı. Az para harcamadı.

Opel servisinde çalışan birinin Puntoya laf söylemesi de ayrı bir olay. Opeller çok mu dayanıklıymış?

ekorkut
25/01/2009, 18:14
Peugeot larda ve özellikle de 307 lerde bilinen bir elektrik sorunu var evet doğrudur. Fakat 307 lerde tesisatın makyajlı kasayla birlikte değiştirilmesi ile o da çözüldü. Ben sadece 207 için konuşuyorum. Peugeot' un yeni nesil araçları arasında en sorunsuz olanıdır 207. Girin forumlara bir tek "aaa bende de var, benimkinde de aynı sorun, evet kronikmiş" diyebileceğiniz tek bir konuya rastlayamazsınız. Yani bizim şirketteki arabaların gidiği çukurları, kullanılma biçimlerini vs görseniz oturur ağlarsınız ama 1 senede 75000 km yapan arabada bile TIKKK sesi gelmiyor. Ne vitesi cartlıyor, ne direksiyonu bilmemne oluyor ne kapısını takılıyor. Ortalama da şehir içinde 850-900, iyi kullananı da 1000 km lerde geziyorlar.

emresan87
26/01/2009, 13:58
Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum arabamı, maşallah umduğumdan çok daha iyi çıktı. He ilerleyen günlerde ne olur bilmiyorum, çok şükür daha servislerle de pek işimiz olmadı(servisler konusunda pek bir bilgim yok yani, malesef birçok arkadaş memnuniyetsiz...), ama gerek kullanımı, gerek duruşu olsun oldukça eğlenceli bir araba. Şunuda kabul etmek lazım ki, Türk yapımı olmaması, italyada üretiliyor olması sanırım büyük bir avantaj. Ufak tefek izolasyon sorunlarını görmezden gelirseniz, büyük bir zevkle bineceğinize inanıyorum. Son olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, verdiğiniz paraya piyasada alabileceğiniz en iyi araba bence...

ReNoVaTio
26/01/2009, 14:19
benim araç 2008 model.tam bir yıl oldu alalı.ben aracı almadan önce bir çok markayı gezdim opel, pegueot renault.en son fiatta puntoda karar vardim.bir arkadaşımda benimle beraber aynı zamanda araba alıcaktı ve oda araba arıyordu.ona gel sende punto al deidm beni dinlemedi.ne işim olur fiatla filan dedi gitti opel corsa aldı 2008 model.ilk bakım geldiğinde(10,000) 1 hafta aralıklarla bakımlara girdik.benim bakım faturam 120tl idi onun faturası 418 tl idi.ve araba 10000 bakıma gelene kadar 3 kere servise gitmiş.şimdi bin pişman almadığına ama iş işten geçti:D

10Y@ĞMUR
26/01/2009, 14:38
Araba şans işi yalnız fiat arabaları biraz sorunlu..

fatihhhh
26/01/2009, 16:40
bizim araçların kronik sorunları bu topc te olmasada bu forumda var.
incele ve sen karar ver.
ben 2007 den beri kullanıyorum, benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, memnun olmadığım tarafları var ama gene de arabamı sewiyorum.

JASMINE
26/01/2009, 22:12
Araba şans işi yalnız fiat arabaları biraz sorunlu..

Fiat arabaları sorunluda diğer tüm markalar sorunsuz mu? Ben daha önce Renault, Opel marka araçları da kullandım. Onlarda da sorunlar vardı. Fakat olay bizim sorunları ne kadar kabullenip ne kadar abarttığımız ile alakalı. tamam GP ler %100 mükemmel demiyoruz fakat bugün 100.000 lerce YTL verilip alınan bir çok markada da sorunlar çıkıyor. Mercedes veya BMW veya diğerleri hiç mi sorun çıkartmadı? Hepsi mi mükemmeldi? Bazı arkadaşlarımızda üzülerek görüyorumki arabasını kullanırken keyif almak yerine, orasında o var, şuyu böyle, şurdan ses geldi vb.. bunlarla kendimizi gereksiz yere huzursuz ediyoruz bence. Ben hiç takmıyorum ve direksiyon başına geçtiğim anda gp'min keyfini yaşıyorum o nedenlede sorun yaşamıyorum ve almak isteyen tüm arkadaşlarımada tavsiye ediyorum. :)

Korhan
26/01/2009, 22:21
Yasemin hanıma tamamen katılıyorum. Kusur ararsanız Mercedeste de bulursunuz. 100 küsur milyar verip mutsuz olursunuz.

punto elx2001
27/01/2009, 10:06
2001 model 1,2 8V FIRE active sport kullanicisiyim su ana kadar yaklasik 260 000 km yol yaptim (hergun ise gidip geliyorum yaklasik 170 km) sheytan kulagina kursun daha tik yok ( amortisor ve yag degisimi haric) yani yorumu size birakiyorum,

argilman
27/01/2009, 11:30
her otomobilde sorunlar ola bilir ama buda bizim gp lerimizin diger markalara göre daha az sorunlu oldugu anlamına gelmez.ben ufak tefek seylere hiç takılmadım onları olagan karsıladım.ama amortisor proplemleri,kapı proplemleri en önemliside yüreyen aksam yani ön takım proplemlerınden cok cektım halade cekiyorum basıtce özetlersem on arka omarttisorlar elden geçti,(yağladılar yani) sağ aks degişti,kapılar defalarca işlem gördü şidide direksiyon mili değişecek (gerekirse direksiyon kutusuna kadar) bunlar basıt hatalar olamaz bir aracta en fazla güvenilmesi gereken ye yürüyen aksam ve ön takımdır ama malesef...(torbido proplemi bagaj proplemi vs bunlarıhiç saymıyorum bile)memlun oldugun seyide soyliyeyım aracın motoru hacmıne göre iyi oldugunu düşünüyorum,arac iç dizaynı,araç hakimiyeti,city fonksiyonu(cogu markada yok) vs,...
şimdi bazı arkadaşlar olaya araçlarıyla durgusal bağ kurarak baktıkları için bu soylediklerimin takından oldugunu düşüne bilirler ama kesinle değil.bazı proplemler var vede fıyat bunları yok sayıyor.
gecen serviste anlatılar gp kulanan arkadaşlarımızdan biri 40 km hızl giderken dreksiyon kıtlemmiş aniden (cok sertleşmiş) zor durmuş.bu olayın süratlı giderken oldugu düşünmek bile istemem...sorun gidermek için yapılan işlem arac bilgisayara bağlanıp kontrol yapılmış yazılımsal oldugu soylenip giderilmiş vede teslim edilmiş...makanik hiçbir sey yapımammş yani...yorum sizin(bu sadece servisten duydugum bir olay) ...iyi forumlar

sersev
27/01/2009, 14:45
hepsını demeyım ama bır kacı harıc tum marka aracları ıkı uc ay ara ıle surmuşumdur yaklasık 2 3 aydır da kardesımın aracı olan puntoyu suuryorum 2 yıldır arızası yok yakıtı cok az ve serı bır araaba 20.000 tl lık bır araba ıcın mukemmele yakın tabı bu benım kendı duşuncem yasadıklarım kullandıklarım dan dolayı bana gore guzel ama sahısdan sahısa ıstege baglı ne bekledıgıne baglı maddı durumuna baglı bu olaylar cok degısır ornegın mersedes bmw surmus bır ınsan puntoyu acıl durumda bıle kullanmaz araba demez motosıklet bıle demez yanı yorum yaparken neye gore kıme gore hangı paraya gore dıye dusunmek lazım....bence fıyatına gore alabılecegınız en ıyı arac gp.....

batuhann80
27/01/2009, 16:28
opeldeki ustanın sanırım opele ortaklıgı var...gerci ne kadar opel satılırsa o kadar servis çok iş yapar...bu hyundai,opel sanki dünya sorunsuzluk ödülünü almıslar gibi diger firmaları karalamaları yok mu..!!!öldürüyor beni...
opel alman malı ve opel döküldügü için almanyada fazla tutulmuyor...
opelin en iyi arabası sınıfı yüksek olan omegaydı..(sanırım omega'nında üretimi bitti)

Stalker
27/01/2009, 20:50
Fiat arabaları sorunluda diğer tüm markalar sorunsuz mu? Ben daha önce Renault, Opel marka araçları da kullandım. Onlarda da sorunlar vardı. Fakat olay bizim sorunları ne kadar kabullenip ne kadar abarttığımız ile alakalı. tamam GP ler %100 mükemmel demiyoruz fakat bugün 100.000 lerce YTL verilip alınan bir çok markada da sorunlar çıkıyor. Mercedes veya BMW veya diğerleri hiç mi sorun çıkartmadı? Hepsi mi mükemmeldi? Bazı arkadaşlarımızda üzülerek görüyorumki arabasını kullanırken keyif almak yerine, orasında o var, şuyu böyle, şurdan ses geldi vb.. bunlarla kendimizi gereksiz yere huzursuz ediyoruz bence. Ben hiç takmıyorum ve direksiyon başına geçtiğim anda gp'min keyfini yaşıyorum o nedenlede sorun yaşamıyorum ve almak isteyen tüm arkadaşlarımada tavsiye ediyorum. :)

Ufak bir olay geldi aklıma.
Bizimkilerin çok yakın arkadaşı 3 sene önce BMW almıştı, 3 serisi coupe, canavar gibi araba deli donanım var 70.000 euro mu neydi.. aldığının 3. günü bizim yazlığa geldiler oturdular giderken bir baktılar aracın akü kaçak yapmış, araç ta biraz fazla elektronik yan sanayide servise gidene kadar idare etsin diye yapılan müdaleler sonucu aletin beyni sapıttı ve taa 100km uzaktan servis geldi aldı, olan stress dolu bir haftasonu oldu... İnsan yapımı sonuçta çok takmamak lazım :D

intruder
28/01/2009, 01:03
arkadaşlar yaklaşık bir sene oldu grande puntomu alalı bır senede yaklasık ne yazıkki servise belki 40 defa gittim ve devam ediyorum çeşitli sorunlar yuzunden cok guzel bir otomobil ama mütiş sorunlar çıkarttı tüm puntolarda bu sorunlar yok belkı ama ben artık usandım cagrı merkezını sayısız aradım ama bana geri dönmediler

batuhann80
28/01/2009, 13:04
Arkadaşlar konu tartışmak güzeldir,fikirlerde...
işte gerçekler jd power'ın yapmış olduğu ve araçları yıldızlandırdıgı liste...
ingilizcesi iyi olan okur,bilmeyenler yıldıza baksa anlar...
açılan sayfada ilk a-ı geliyor...diger markalara göre solda degiştirmeniz gerek...
unutmayalım bu liste bir firmanın bütün araçları göz önüne alınarak yapılmıstır..mesela fiat'ta linea,punto,brava vs vs gibi...

işte link...site adı hangiaraba....
https://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=235358&EL=3258686
sadece jd power'a başvuran araçlar var..mesela opel yok...

buda temize çekilmiş ve sıralanmıs olan...resim acılan sayfanın altındadır..
https://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=235358&EL=3258691

puntonun linki...
"Fiat Grande Punto Hatchback" - Search Results - What Car? (https://www.whatcar.com/Search/@22Fiat%20Grande%20Punto%20Hatchback@22/default.aspx)

hyundai getz linki...
"Hyundai Getz Hatchback" - Search Results - What Car? (https://www.whatcar.com/Search/@22Hyundai%20Getz%20Hatchback@22/default.aspx)

merak ettiginiz araçların kıyaslaması için ise aşagıda verdigim linkinte açılan sayfada üstte arama yeri var( A Car Review)modeli seçip...kıyaslamayı kendiniz görün...

tklx
28/01/2009, 15:42
Birinci ve ikinci linkte Ingiliz musterilerin cesitli markalarin servisleriyle ilgili memnuniyeti karsilastirilmis, araclar degil. Bu forumda ve diger araba forumlarinda musteri memnuniyetinin servisten servise bile degistigi soyleniyor, bu yuzden baska bir ulkenin servisleriyle ilgili yapilan bu anketin (bizim icin) cok yararli olmadigini dusunuyorum.

HKNZHR
28/01/2009, 16:42
https://www.gokova.com/uploads/pics/nazarlik.JPG

ben kendi aracım için konuşim 2 yıldır kullanıyorum ve dökülen hiç bişi görmedim.. ve şunuda söyleyim belki yanlış biliyorumdur ama gördügüm pert puntoların daha hiç birinin önce camnın kırıldıgını yada içeriye her hangi bir hasarın ulaştıgını gormedim.. biraz şansa baglı cevremdeki tüm arkadaşlarımın city motoru degişti ama benimkinde bi problem cıkmadı ve cıkacagınıda sanmıyorum.. şans diyoruz allaha sükür kendim kaza yapmadım ama üstüne ağaç dalı düştü otoparkta cocuklar ciziyor.. kıskananlar arabayı ciziyor.. :D arabayı kendi haline bıraksalar sıfır gibi kalacak.. :) bence al ama active model alma ve dizel al xD

batuhann80
28/01/2009, 17:11
tklx
abc def????
firmalar genelini düşünmek zorundadır...
bir araçta ne kadar problem varsa o kadar servisle muhattab olursunuz...
örnek sana=>
96 model corallam da var ve 13 senedir bakım dısında gitmedim....bundan dolayı toyota servisinden hiçbir şikayetim yok..
anladın mı??
(normalde foruma bu tarz giriş yapanlara cevap vermem..abc def????)
ben arkadaşlara,(haddıme düşmez ama) yön gösterdim...herkesin takdiri kendine...
unutmadan 14 aydır grande puntom var,bir kez 10000 km bakımına gittim baska bir problemim yok...şuan için fiat servisinden ben memnunum...dolaylı olarak aracımdanda...problemler çıkar ve artarsa hem araç hemde servis memnuniyetim düşecektir...

ABNEW
28/01/2009, 23:20
Yalnız forumumuzdaki başka bir başlıkta da Fiat ın sorunsuzluk oranının Peugeot, Opel, Ford, Vw, Renault gibi markalardan daha iyi olduğu da belirtilmişti...

lonewalker
29/01/2009, 12:26
Arkadaşlar merhaba;
Aranıza yen, katıldım ve 2 gün önce bir GP mavişim oldu. 1.3 mtj active. aracım aldığımda 11700 km deydi. Neyse...

Konuyu açan arkadaşıma demek isterim ki, dökmek istersen değil fiat GP, mercedes bile dökülür. bu biraz da kullanıcı ile alakalı. en basit örneği, bazı insanlar çukuru gördüğünde frene basar ama çukura girerken daha da sert basar bırakmak yerine. bu arabanın canına okur. bunun gibi kritik hareketler var arabayı döker. tam sağ-tam sol dönüşlerde girilen çukurlar falan filan...

Kendine şoförlük konusunda güveniyorsan kendine, istersen şahin kullan farketmez.

ekorkut
29/01/2009, 12:48
Arkadaşlar merhaba;
Aranıza yen, katıldım ve 2 gün önce bir GP mavişim oldu. 1.3 mtj active. aracım aldığımda 11700 km deydi. Neyse...

Konuyu açan arkadaşıma demek isterim ki, dökmek istersen değil fiat GP, mercedes bile dökülür. bu biraz da kullanıcı ile alakalı. en basit örneği, bazı insanlar çukuru gördüğünde frene basar ama çukura girerken daha da sert basar bırakmak yerine. bu arabanın canına okur. bunun gibi kritik hareketler var arabayı döker. tam sağ-tam sol dönüşlerde girilen çukurlar falan filan...

Kendine şoförlük konusunda güveniyorsan kendine, istersen şahin kullan farketmez.

Biraz daha zaman geçsin ondan sonra görüşelim. Amortisör takozlarının değişmesine 5000 km falan kalmış arkadaşım. Bakalım çukura girmemek kurtaracak mı. Ben 1 cm lik çukurdan bile kaçardım senin gibi.

mustafaf
29/01/2009, 12:50
her otomobilde sorunlar ola bilir ama buda bizim gp lerimizin diger markalara göre daha az sorunlu oldugu anlamına gelmez.ben ufak tefek seylere hiç takılmadım onları olagan karsıladım.ama amortisor proplemleri,kapı proplemleri en önemliside yüreyen aksam yani ön takım proplemlerınden cok cektım halade cekiyorum basıtce özetlersem on arka omarttisorlar elden geçti,(yağladılar yani) sağ aks degişti,kapılar defalarca işlem gördü şidide direksiyon mili değişecek (gerekirse direksiyon kutusuna kadar) bunlar basıt hatalar olamaz bir aracta en fazla güvenilmesi gereken ye yürüyen aksam ve ön takımdır ama malesef...(torbido proplemi bagaj proplemi vs bunlarıhiç saymıyorum bile)memlun oldugun seyide soyliyeyım aracın motoru hacmıne göre iyi oldugunu düşünüyorum,arac iç dizaynı,araç hakimiyeti,city fonksiyonu(cogu markada yok) vs,...
şimdi bazı arkadaşlar olaya araçlarıyla durgusal bağ kurarak baktıkları için bu soylediklerimin takından oldugunu düşüne bilirler ama kesinle değil.bazı proplemler var vede fıyat bunları yok sayıyor.
gecen serviste anlatılar gp kulanan arkadaşlarımızdan biri 40 km hızl giderken dreksiyon kıtlemmiş aniden (cok sertleşmiş) zor durmuş.bu olayın süratlı giderken oldugu düşünmek bile istemem...sorun gidermek için yapılan işlem arac bilgisayara bağlanıp kontrol yapılmış yazılımsal oldugu soylenip giderilmiş vede teslim edilmiş...makanik hiçbir sey yapımammş yani...yorum sizin(bu sadece servisten duydugum bir olay) ...iyi forumlar

bu dıreksıyon olayı oncekı yıl (2007 kasım'dı sanırım) mersın unıversıtesınden bır hocamın basına gelmıstı.aracı 1.3 multıjet 75hp dynamıc.unıversıte yolundan asagı ınerken kı o yolu bılen bılır yokus asagı baya egımlı bır yol.o yoldan asagı ınerken, dıreksıyonda senın bahsettıgın sorun olmus.bırden dıreksıyon sertlesmıs.arabayı guc bela durdurabılmıs.o zaman servıse gıttıgınde, dıreksıyon mılınde problem oldugunu soyleyıp, dıreksıyon mılını degıstırmısler.daha sonra bu sorun bı daha yasanmamıs...

lonewalker
29/01/2009, 12:52
Biraz daha zaman geçsin ondan sonra görüşelim. Amortisör takozlarının değişmesine 5000 km falan kalmış arkadaşım. Bakalım çukura girmemek kurtaracak mı. Ben 1 cm lik çukurdan bile kaçardım senin gibi.

ekorkut, belirtileri nelerdir acaba? Ve garanti kapsamında mı değişti.

HKNZHR
29/01/2009, 12:59
bilmezmiyim o yolu :) yukarı cıkarken köstebek yuvası gücüm yetse arabayı sırtımda taşıcam.. aşagı inerken bişi yok :) direksiyon kronik bir sorun 06 07 modellerde tanıdıgım herkes degiştirdi.. city motorunu :) ama 09 modellerde kaldıgını sanmıyorum.. o olacak bu olacak die araba alınmaz. ben arabadan hic anlamazdım bu sitedeki bi arkadasla konustum arabadan memnunmusun dedim.. performans aramıyorsan güzel araba dedi 1 hafta içinde aldım arabayı..

arabanın basına cok ciddi bişi gelmedi ama en sonki olayımı anlatim otobanda ortalama 80 ile giderken en sagda bi hayvan ölmüş.. son anda gördüm ortaladım araba resmen havaya kalktı :) sonra yolda ses gelmeye basladı.. neyse adanaya geldim ertesi gün birmota gittim ve 2 dk da hiç bir para talep etmeden aracı yaptılar verdiler.. sadece altındaki sac egilmiş oda egzoz borusuna carpıyormuş.. :) bence gayet saglam araba tekrar sölüyorum pert olmuş arabaların resimlerine bakın...

lazuri
29/01/2009, 13:44
Aynen katılıyorum arkadaşım...

Little F.K
29/01/2009, 14:55
Arkadaşlar konu tartışmak güzeldir,fikirlerde...
işte gerçekler jd power'ın yapmış olduğu ve araçları yıldızlandırdıgı liste...
ingilizcesi iyi olan okur,bilmeyenler yıldıza baksa anlar...
açılan sayfada ilk a-ı geliyor...diger markalara göre solda degiştirmeniz gerek...
unutmayalım bu liste bir firmanın bütün araçları göz önüne alınarak yapılmıstır..mesela fiat'ta linea,punto,brava vs vs gibi...

işte link...site adı hangiaraba....
https://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=235358&EL=3258686
sadece jd power'a başvuran araçlar var..mesela opel yok...

buda temize çekilmiş ve sıralanmıs olan...resim acılan sayfanın altındadır..

puntonun linki...
"Fiat Grande Punto Hatchback" - Search Results - What Car? (https://www.whatcar.com/Search/@22Fiat%20Grande%20Punto%20Hatchback@22/default.aspx)

hyundai getz linki...
"Hyundai Getz Hatchback" - Search Results - What Car? (https://www.whatcar.com/Search/@22Hyundai%20Getz%20Hatchback@22/default.aspx)

merak ettiginiz araçların kıyaslaması için ise aşagıda verdigim linkinte açılan sayfada üstte arama yeri var( A Car Review)modeli seçip...kıyaslamayı kendiniz görün...

Bu listede Opel yok mu şimdi?

1-bilgi veriyorsak tam verelim.Opel ingilterede Vauxhall,Amerika'da Sa adıyla satılır.

2-verdiğiniz listede müşteri memnuniyeti,Fiat'ta tek yıldızken,Opel'de 3 yıldız.

3-2008 yılı müşteri memnuniyetinde Fiat 28.sıradayken Opel(Vauxhall) 18.sırada ve ortalama bir başarı göstermiş.

Verdiğim Linke bakılabilir.

Almanya'da satmayan Opel nasıl oluyorda,avrupada astra ile Golf'un ardından en çok satan 2.araç oluyor.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl en çok satan B sınıfı araç Opel corsa,C sınıfı araç Opel Astra hb.

Bakınız buda corsa'nın değerlendirmesi;

https://www.whatcar.com/car-review-summary.aspx?RT=886

Bilgi paylaşımı yapılıyorsa kulaktan dolma olmasın lutfen.

Ben 1.5 yıl astra kullandım 1 kere periyodik,1 kere sis lambası değişimine 1 kere de egr valfleri değişimine girdim.

7 ay grande punto kullandım,18 kere servise girdim.Daha 17000 de ki arabamı sattım.

Şimdi gene büyük ihtimal gp alacağım.Çünkü fiyat-performans mantıklı,bugün 2.el dizel corsayı 23-24 ten aşağı alamazken 18 e rahatlıkla gp bulunabiliyor.Zaten en büyük avantajıda bu.

OzzY
29/01/2009, 15:06

benim araba kesin özel üretim :D

3 sene ve 17000 km geride bıraktı

kronik olarak geçen sorunlardan city motoru arızası ve tıkırtı burcu çıktı garantiden yapıldı. bide farlar değişti garantiden.

çukurlara filan dikkat etmem genelde girerim. takozlarda ve amortisörlerde sorun yok :D

JASMINE
29/01/2009, 22:08
benim araba kesin özel üretim :D

3 sene ve 17000 km geride bıraktı

kronik olarak geçen sorunlardan city motoru arızası ve tıkırtı burcu çıktı garantiden yapıldı. bide farlar değişti garantiden.

çukurlara filan dikkat etmem genelde girerim. takozlarda ve amortisörlerde sorun yok :D

Aynen sana katılıyorum Ozan. Biz çok üstüne düşmediğimiz için sorun çıkmıyor demekki :)

onurcan
29/01/2009, 22:34
benim gp 2006 23000'km de çok memnunum sadece tıkırtı burcu değişti başka hiç proplem yaşamadım şimdiye kadar kullanım tarzım normal herhalde benimkide özel üretim:siritma:

lazuri
29/01/2009, 22:54
benim gp 2006 23000'km de çok memnunum sadece tıkırtı burcu değişti başka hiç proplem yaşamadım şimdiye kadar kullanım tarzım normal herhalde benimkide özel üretim:siritma:
belkide arızanın farkında değilsindir:)

onurcan
30/01/2009, 00:19
belkide arızanın farkında değilsindir:) :siritma:

lazuri 15 yıldır araç kullanıyorum 7 araç değiştirdim birazda olsa anlarız

sait onur
30/01/2009, 01:29
her zaman her yerde gp
ben guzele guzel demem;güzel benim olmadıkça...

batuhann80
31/01/2009, 22:26
Bu listede Opel yok mu şimdi?

1-bilgi veriyorsak tam verelim.Opel ingilterede Vauxhall,Amerika'da Sa adıyla satılır.

2-verdiğiniz listede müşteri memnuniyeti,Fiat'ta tek yıldızken,Opel'de 3 yıldız.

3-2008 yılı müşteri memnuniyetinde Fiat 28.sıradayken Opel(Vauxhall) 18.sırada ve ortalama bir başarı göstermiş.

Verdiğim Linke bakılabilir.

Almanya'da satmayan Opel nasıl oluyorda,avrupada astra ile Golf'un ardından en çok satan 2.araç oluyor.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl en çok satan B sınıfı araç Opel corsa,C sınıfı araç Opel Astra hb.

Bakınız buda corsa'nın değerlendirmesi;

https://www.whatcar.com/car-review-summary.aspx?RT=886

Bilgi paylaşımı yapılıyorsa kulaktan dolma olmasın lutfen.

Ben 1.5 yıl astra kullandım 1 kere periyodik,1 kere sis lambası değişimine 1 kere de egr valfleri değişimine girdim.

7 ay grande punto kullandım,18 kere servise girdim.Daha 17000 de ki arabamı sattım.

Şimdi gene büyük ihtimal gp alacağım.Çünkü fiyat-performans mantıklı,bugün 2.el dizel corsayı 23-24 ten aşağı alamazken 18 e rahatlıkla gp bulunabiliyor.Zaten en büyük avantajıda bu.
---
canım dostum nedir bu sitem,,,yapmıssak bir hata kusura bakma ve veryansın etmene,üstüme oynamana gerek yok hatamı söyle düzelteyim akıl akıldan üstündür.
ben opelin baska isimle satış yaptıgını bilmiyordum...
bilgilendirdigin için saol..
--
almanya için herzaman için satıları tetikleyen yerli bir ürün olması ve arac olsun yedek parca olsun makul fiyatta olması...(opel ve golf için)
----
ben herhangi bir markayı övmüyorum ve ben otomotiv sektöründe çalısmıyorum,opel ve 97 golf sahibide oldum o yüzzden allah bana bir daha opel ve wv yüzü göstermesin...1,5 sene dir be gp yle problem yasamadım ama sen yasamıssın.aynı seyleri ben opel ve vw için yasadım...
fiat genelinde kötüdür...ama gp suana kadar fiatın üst düzey arabası sayılır..(dikkat lütfen fiatın kendi içinde problemsiz aracı sayılır anlamında)
----
astra ve golf gpden üst klasman...
---
ve sunu tekrar hatırlatayım...firmalar tek araclarıyla degerlendirilmiyor...
fiatın suan da bu segment te yakaladıgı en iyi arabası.
fiyatı ile kıyaslama yaparsan makul bir araç...
---
ben sahsen 38 ytl verip full bir astra almam alana karısmam...toyota auris alırım yada 2005 model bir avensis bakarım..
burda sahsi fikirlerimi sunuyorum...
burda herkes fikrini sunuyor...dogru yada yanlıs ve SAOL sayende bunuda ögrendim...lütfen konusurken biraz daha DİKKAT...(herhalde bu forumun amacı biribirimizi yargılamak degil,bilgi paylasmak ve hataları bilinenleri düzeltmek sanırım?)

narkoz30
01/02/2009, 00:28
Aracı 2 aya yakın zamandır kullanıyorum GP emotion full donanımlı bir araç.
Dreksiyon çevirirken trım sesleri geliyor sağ ön davlumbaz aldıgımda kırıktı fren sensörü arızasından abs ve asr ışıgı yanıyordu garantisi de yeni bitmişti üstelik 90000km bakımı da geldi.
Allahtan aldıgım galeri city dreksiyonu yeni değiştirdi sıfırını 1700 yl ye alıp takmışlardı ama elektronik aksana ne fiat ne de servisleri garanti veriyor bundan sonra arıza çıkmayacağı tamamen şansa kalmış.
Fren şalterinin parasını vermek istemeyen galericiyi biraz kızdırdım ve paranın yarısını koparabildim.
ön davlumbaz yarısı kırık bunu değiştirmek lazım aracın içine su giriyor sonuçta oradan servise gittik fren şalteri arka panzot klipsleri ve ön davlumbaz değişimini 10 dakkada yaptılar ücreti mi 225 ytl fatura ettiler ben ise galericiden 50 ytl koparabilmiştim haram zıkkım ettim.
neyse ki 90000 bakımı 110 ytl tutuyormuş sadece yağ ve yağ filtresi değişiyormuş.
Arka kapılarım kafasına göre takılıyor bazen açılıyor bazen açılmıyor.
Aracım emotion 90 beygirlik 1.3 multi jet modeli 2007 eminim ki 2008-2009 larda da bu sorunlar zamanla olacak.
Bir laf vardır biz esnaf olduğumuz için biliriz bilmeyenler de bilsin italyan milleti türklere benzer üretimden çalarlar yani hırsız bir millettir. (Bir zamanlar dünyanın en kalitesiz mallarını türkler üretiyordu bu laf o yüzden söylenmiştir)
Kıl tüy sorunu yaşayan arkadaşlar ne kadar büyütürlerse kendilerini mutsuz etmek için zemin hazırlarlar araçlardan beklentiyi karşılayamayan bir zahmet istanbuldaki 5000 den fazla oto galericiye giderek kısa sürede istediği araç ile değiştirebilir.
İtalyan da olsa sonuçta kullanılan parçalar çogunlukla çin italatı özellikle plastik aksanları ve elektronik devreleri çinde üretiliyor basit bir fren şalteri bile arıza yapıyorsa artık siz anlayın ben puntomu 5 yaşına kadar kullanmak zorundayım sonrasında ise mercedes c 200 compressör alacağım buna mecburum bu bindiğim son b sınıfı araç olacak 5 sene içerisinde kendimi aşmazsam olduğum yerde sayarsam c sınıfını haketmem ancak hayalleri sınırlamamak lazım umarım Türkiyede birgün herkesin mercedesi lexus u falan olur. İşte o zaman gerçekten küçük Amerika oluruz.
not: Serviste bu işlemleri yaptırırken servis yetkililerinden 1-2 kişiye arabayı şikayet ettim hiçbirinin yüzünde en ufak bir mimik oynamasına rastlamadım ve müspet bir cevap da alamadım sanırım 100lerce kez bu sorulara maruz kalmışlardı hallerinden belliydi.

Little F.K
03/02/2009, 01:30
---
canım dostum nedir bu sitem,,,yapmıssak bir hata kusura bakma ve veryansın etmene,üstüme oynamana gerek yok hatamı söyle düzelteyim akıl akıldan üstündür.
ben opelin baska isimle satış yaptıgını bilmiyordum...
bilgilendirdigin için saol..
--
almanya için herzaman için satıları tetikleyen yerli bir ürün olması ve arac olsun yedek parca olsun makul fiyatta olması...(opel ve golf için)
----
ben herhangi bir markayı övmüyorum ve ben otomotiv sektöründe çalısmıyorum,opel ve 97 golf sahibide oldum o yüzzden allah bana bir daha opel ve wv yüzü göstermesin...1,5 sene dir be gp yle problem yasamadım ama sen yasamıssın.aynı seyleri ben opel ve vw için yasadım...
fiat genelinde kötüdür...ama gp suana kadar fiatın üst düzey arabası sayılır..(dikkat lütfen fiatın kendi içinde problemsiz aracı sayılır anlamında)
----
astra ve golf gpden üst klasman...
---
ve sunu tekrar hatırlatayım...firmalar tek araclarıyla degerlendirilmiyor...
fiatın suan da bu segment te yakaladıgı en iyi arabası.
fiyatı ile kıyaslama yaparsan makul bir araç...
---
ben sahsen 38 ytl verip full bir astra almam alana karısmam...toyota auris alırım yada 2005 model bir avensis bakarım..
burda sahsi fikirlerimi sunuyorum...
burda herkes fikrini sunuyor...dogru yada yanlıs ve SAOL sayende bunuda ögrendim...lütfen konusurken biraz daha DİKKAT...(herhalde bu forumun amacı biribirimizi yargılamak degil,bilgi paylasmak ve hataları bilinenleri düzeltmek sanırım?)

Burda birçok kişiyi tanırım,yüzyüze olsun forumdan olsun hiç adetim değildir insanların üzerine oynamak.Bugün mesaj sayım 500 olmuş şimdi gördüm bir tane mesajımda bile insanların üzerine oynama gibi bir durum söz konusu değil.

Bugüne kadar en az 100 mesajımda bu forumda yapılan,hiç hoşuma gitmeyen tek şey,forumu bazı arkadaşların Grandepuntotr Grandepuntocuların buluşma noktası değilde,arabalarını umarsızca övme noktası gibi görmeleri oldu.Bu durumla o kadar sık karşılaştım ki,ben burada aracımı satmadan problemlerimi anlattım diye,bi arkadaşla atışıp ceza aldım.Körü körüne araç savunulmasından nefret ediyorum.

Mesele Opel o bu marka meselesi değil,genel olarak bazı konular tam bilinmeden kesin ve net doğru ve gerçekmiş gibi sunulduğu zaman biraz kızıyorum.

Fakat sizi tanımıyorum bile size karşı ne öfkem olabilir ne de kızgınlığım,hele ki üzerinize oynamak gibi bi durum asla.Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.Kaldı ki üslübumda da kişisel boyutta bi yargı yoktur.

svs
03/02/2009, 18:15
Saolda ben şimdi punto alıyımmı almıyımmı?

tercih senin hangi araba dökülmüyorki puntonun dökülüyo olayı uretim hataları var bazı versıyonlarda o kadar ve bu tüm markalarda da oluyo