Sayfa 1/3 123 SonSon
57 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Puntolar çok dökülüyor diyorlar, Yardım

Emre TURGUT
    turgut_09_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Standart Puntolar çok dökülüyor diyorlar, Yardım

ben 2007 punto almayı düşünüyorum ve opel serwisinde çalışan müşterimiz puntolar cok dökülüyor dedi bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Doğru söylemişler )))

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru söylemişler )))

abı cok acık sozlusun sende
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

Emre TURGUT
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Yok

Saolda ben şimdi punto alıyımmı almıyımmı?

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Emre; ben ilk çıktığı zaman 2006 yılında aldım aracımı ve neredeyse 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Opel'deki arkadaşların neyle kıyaslayıp bunları söylediklerini bilmiyorum. Araç konusu daha öncede konuşulduğu gibi birazda şans meselesi. Ayrıca senin bu araçtan beklentilerin ne? Elbetteki hepimiz sadece punto için değil diğer araçlarımızda da gerek üretim hatası, gerek servisler, gerekse kullanım hataları ile ilgili sorunlar yaşadık. Fakat bunu puntoların hepsi dökülüyor veya opeller çok mükemmel olarak adlandırmamız hatalıdır. Araçlarımız ile ilgili yaşadığımız tüm sorunları bu forumda konuştuk, tartıştık. Konular içinde arama yaparsan kafandaki soruların cevaplarını bulabilirsin.
    Konu JASMINE tarafından (24/01/2009 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir.

6. Bu mesajı için 9 kişi JASMINE'ye teşekkür etti:

Emre TURGUT
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Yok

teşekkür ederim

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Yasemin çok güzel cevaplamış

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yasemin ŞENŞATIR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585

Alıntı turgut_09_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim

Rica ederim. Hayırlısı ile kafandaki sorunları çözüp senide punto kullanıcısı olarak görmek isteriz.

Mehmet Katıkçı
    gaziantepunto9676 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    27 f 9676
    Edilen teşekkür: 56

yasemin hanım çok güzel cevaplamış başka söze gerek yok

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Puntoyu sevmek başka, gerçekleri konuşmak başka arkadaşlar. 2006 da piyasaya çıkan bir arabada, sorun yaşayanlar mı çoğunlukta, yaşamayanlar mı? Bana tavsiye eder misin deseler, 18-19 a ikinci el dizel araba arayan bir insana MJ' i tavsiye ederim, o da direksiyonu serviste yeni revizyonluyla değişmiş olması şartıyla. Kesinlikle de gidip sıfır aldırmam tanıdıklarıma. Arkadaşa da sıfır almasını tavsiye etmem. Ama MJ motora diyecek söz yok gerçekten. Beni de kendi arabamda en çok mutlu eden, gerçekten sınıfının en performanslı minik dizel motorlu arabası olması ve 6 ileri şanzumanı.

Yasemin ŞENŞATIR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585

Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Puntoyu sevmek başka, gerçekleri konuşmak başka arkadaşlar. 2006 da piyasaya çıkan bir arabada, sorun yaşayanlar mı çoğunlukta, yaşamayanlar mı? Bana tavsiye eder misin deseler, 18-19 a ikinci el dizel araba arayan bir insana MJ' i tavsiye ederim, o da direksiyonu serviste yeni revizyonluyla değişmiş olması şartıyla. Kesinlikle de gidip sıfır aldırmam tanıdıklarıma. Arkadaşa da sıfır almasını tavsiye etmem. Ama MJ motora diyecek söz yok gerçekten. Beni de kendi arabamda en çok mutlu eden, gerçekten sınıfının en performanslı minik dizel motorlu arabası olması ve 6 ileri şanzumanı.

Aslında şu bir gerçek ki bizler bu arabanın ilk kullanıcıları olması sebebiyle zaten zaten olaya biraz geriden başlıyoruz. Çünkü yeni piayasaya çıkan bir araç ile ilgili hem kullanıcılarda hemde servislerde bir çok şey daha oturmamış oluyor. Fakat yeni sıfır araç almasını tavsiye etmem demişsin. oysaki şu anda ilk başta oluşan tüm arızalar veya eksikler giderilip hatta extra özellikler sunarak bu araçları üretiyorlar. Örneğin 2006 ilk çıkanlardaki tıkırtı burcu değişimi veya arka kapı kolları ile sıkıntı şu an 2007-2008-2009 modellerin hiç birinde yok. Aslında şu anda sıfır olarak alınacak punto bence çok daha verimli ve sorunsuz olacaktır düşüncesindeyim. Tabiki bu benim fikrim...

15. Bu mesajı için 3 kişi JASMINE'ye teşekkür etti:

Mustafa FIRINCI
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

ısın aslı gercekten bu olay, bıraz sans ısı olsa gerek.bnm aracımda 2008 model ancak, Yasemın hnm'ın yazdıgı arka kapılardakı sıkıntı bnm aracta mevcut.yaklasık 6 aydır bır cozum bulamadılar.onun harıcınde bırcok problem, sorun, sıkıntım mevcut.ınanın cok sorun yasadım bu aracla.ama yınede arabamı sevıyorum.mutlaka her uretılen modelde,aracta sorunlar cıkar.onemlı olan bu sorunların gıderılebılır cınsten olması.kıyaslama olayına gelınce, eger Opel Vectra ıle kıyaslarsa, servıstekı elemanın dedıgı dogru.ama Opel Corsa veya dengınde bır aracla kıyaslarsa bence bıraz abartmıs.servıslerden ne kadar memnunsunuz baslıgı altında bır sıkayet mesajı yazmıstım..

"bu logo olayı benımde basıma gelmıstı.bana soz veren, aracı satan arkadas ben aracı aldıktan sonra, ısten cıkınca olayı kımse ustlenmedı ve logoları degıstırmek ıcın 225TL para talep ettıler.benım sol ıkı kapım degıstı ve yaklasık 25 gunde cıktı servısten.o da bır suru tanıdık, es, dost soktuk araya.en onemlısı, servıse aracı bırakıp, sorunlarını yazdırdıgımda, arac hazır gelıp alabılırsınız dıyorlar, ama gıttıgımde bırcok sorun halolmamıs oluyor.bır dahakı sefere yaparız dıye gonderıyorlar.on cam sılecegının alt tarafındakı plastık parca cıkmıstı yerınden,degısmesı ıcın parcanın sıparısını verdıler.46 gun sonra aradıgımda, parcanın coktan gelmıs orda beklıyor oldugunu ogrendım.kac kere soylememe ragmen, suspansıyonlar hala cok sert.arka kapıları acmak ısın, vucut gelıstırmeye gıtmek felan gereklı.on camlar ınıp kalkarken lok-lok seklınde ses cıkartıyor.orada bır bosluk var.dıreksıyon sımıdımın rengı arabayı aldıktan 10 ay sonra grıye dondu.gecenlerde arka-on tamponların renk farkı cıktı.bır servıs(tanıdık, bıldık servıs) hıcbırsey yapamayız hepsı boyle derken, dıger servıs(telefonlarını bıle bılınmeyen numaralardan ogrendım) getırın, bu durumlarda musterının onayı alınarak, on ve arka tamponlar tekrar garantıden arac rengıne boyuyoruz dedıler.ama soyledıgım bunca sıkayet servıse gore "normal".tam t-jet almaya hazırlanırken, son servıse gıttıgımde yasadıgım olay, benı arabamdan, servısten ve Fıat'tan soguttu resmen.kısacası bundan sonra Fıat alırsam, trafık benım ehlıeyetımı ıptal etsın, daha ıyı..."
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

Alıntı JASMINE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında şu bir gerçek ki bizler bu arabanın ilk kullanıcıları olması sebebiyle zaten zaten olaya biraz geriden başlıyoruz. Çünkü yeni piayasaya çıkan bir araç ile ilgili hem kullanıcılarda hemde servislerde bir çok şey daha oturmamış oluyor. Fakat yeni sıfır araç almasını tavsiye etmem demişsin. oysaki şu anda ilk başta oluşan tüm arızalar veya eksikler giderilip hatta extra özellikler sunarak bu araçları üretiyorlar. Örneğin 2006 ilk çıkanlardaki tıkırtı burcu değişimi veya arka kapı kolları ile sıkıntı şu an 2007-2008-2009 modellerin hiç birinde yok. Aslında şu anda sıfır olarak alınacak punto bence çok daha verimli ve sorunsuz olacaktır düşüncesindeyim. Tabiki bu benim fikrim...
    Yasemin hnm'ın yazılarına sonuna kadar katılıyorum

Ben eğer çok beğendiğim bir aracı almak ancak sorunsuz olmasını istiyorsam ve o kadar sabırlıysam kesinlikle en az 1 yıl beklerim,
    Neden beklerim ? servis tecrübesi gelişsin,araç sorunları giderilsin ve iyileştirilsin diye hatta fiyat artışı olmadan ek donanım seçenekleri bile sunuluyor bu her zaman karşılaştığımız bir durum aksi takdirde bunları baştan kabullenmiş sayılırız zaten
    Kaldı ki araçlarda olmazsa bizden kaynaklı sorun çıkmasıda mümkün

Fakat anlayamadığım bir konudur bunları çok iyi bildiğimiz halde ne sabrederiz ne anlayış gösteririz nede memnun kalırız ama kullanmaktan vazgeçmiyoruz da
    Benim anlayışım memnun kalmadığın bir ürünü kullanmayacaksın kardeşim

19. Bu mesajı için 2 kişi Buremir'ye teşekkür etti:

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

1 aylık GP kullanıcısıyım.yaklaşık 5-6 ay botunca 2005 - 2008 arası ford focus,toyota corolla,reno megane, hakkında araştırmadığım konu,soru sormadığım kişi,okumadığım forum sayfası vs vs kalmadı.

şunu anlatmak istiyorum , aracıyla sorun yaşamayan nadir insan var.Birde anlatan kişinin karakteri çok önemli.O kadar pinpirikli huysuz insan var ki küçük bir tıkırtı duyunca tamam bitti herşey öyle kötü böyle dandik şurası adi yapılmış anlat anlat bitiremiyor.Kimisi kafayı yakıtla bozmuş benzini içiyor der, kimisi kafayı yol tutuşuna takmış , kimi lastiklere, kimi vitese anlat anlat bitiremiyorlar.

bakın ben hiç aklımda yokken GP aldım.hatta GP ile ilgili hiçbir araştırma da yapmadım.
    Çünkü bir araç alırken birine sordunuz mu ya da bir foruma girdiniz mi o arabayı almaktan korkuyorsunuz.
    ama şunu belirteyim GP nin düzeltilemeyen ölümcül noktalarla ilgili kronik problemlerinden bahseden görmedim.Sıfır reno megane alıp 6000 dolar masraf yapanı çok duydum.servisten çıkamayanı arabasını elinden çıkartıp kurtulmaya çalışan çok insan gördüm.ama GP veya Linea ya ait bu tür olaylara hiç rastlamadım ve duymadım da.
    Arabanın arka kapısı zor açılıyor,çamurluk davlumbazı hemen eskidi vs vs bunlar benim için sorun değil.Haa bir diğeri için büyük sorundur orası ayrı.benim için arabanın motorunda ve yürüyen aksamında kronik problem yoksa gerisi boş.
    VW alıpta zırt pırt yolda stop eden araç bulabilirsiniz.megane alıp sürekli motor parçası için serviste bekleyen adam piyasada bolca görebilirsiniz.Şu plastiği soyuldu,şurası sıkıştı burdan tırt diye ses geldi...keşke bütün araçlarda böyle sorunlara rastlasak...

21. Bu mesajı için 10 kişi HasanAliz'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

GP da diğer tüm araçlarda da çıkabilecek sorunlar olabilir ancak.Hep söylediğim gibi araç alımı biraz da şansa bağlı.İkinci el Gp alırken dikkat edilecek en önemli nokta direksiyona kumanda eden servo motor.Bu parçanın yaklaşık 1500TL lik bir maliyeti var.Eğer sorunsuz ise ya da değişimi yapılmışsa korkmadan alınabilir.Bunun dışında her araçta dikkat edilmesi gereken kriterler var (Bakım durumu, kaza-değişen parçalar vb.)

İşin trajikomik yanı Opel Servislerinin Fiat GP ya laf etmesi Opel Servisleri Türkiyede en fazla eleştri alan servisler.Bunu da sözkonusu müşterinize özellikle belirtmenizi öneririm

23. Bu mesajı için 4 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Kemal Özsu
    plastro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    33 VEN 90
    Edilen teşekkür: 786

Ben aracımı 2007 sonunda 2008 model olarak aldım amortisör takozları haricinde önemli bir problem yaşamadım direksiyonu çevirirken ses yapıyordu onuda servis ücretsiz değiştirdi mustafa (mustafaf) arkadaşımın yaşadığı sorunları okuyunca araba işinde gerçekten birazda şansa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Mustafa FIRINCI
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Alıntı plastro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben aracımı 2007 sonunda 2008 model olarak aldım amortisör takozları haricinde önemli bir problem yaşamadım direksiyonu çevirirken ses yapıyordu onuda servis ücretsiz değiştirdi mustafa (mustafaf) arkadaşımın yaşadığı sorunları okuyunca araba işinde gerçekten birazda şansa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

abı daha bunlar bıse degıl.hemen hemen hergun yenı bır sorun cıkıyor.mesela az once fark ettım.gecen bır konuda Emre Abı(ekorkut) yazmıstı.dıreksıyon cıty modunda olmasına ragmen, sankı cıty modu calısmıyormus gıbı sert.cıty tusuna basınca, hıcbı degısme olmuyor.ayrıyeten dıreksıyonu sola dogru cevırırken ses gelıyor.sankı bıseye surtuyormus gıbı.ama bu sorunlar en azından arabanı gıtmesını engellemıyor.ben 22.000 km. yaptım bu araclar.yerı geldı karlı yollarda, yerı geldı dagda, tasta surdum.benı bır gun yolda bırakmadı.belkı bız bazı seylerı cok takıyoruz.yukarda bı arkadas yazmıs megane hakkında.soyledıklerıne katılıyorum.reprazant bır arkadasımda, megane II 1.5DCI var.18.000 kmde. araba ses gelmeyen yerı yok.yanı sorun bakımından bırcok aracdan daha az sorunlu yada daha onemsenmeyecek sorunlar mevcut dıyelım.cok ısteyerek begenerek almama ragmen, sahsı dusuncem (kesınlıkle aractan veya fırmadan(Fıat) kaynaklı degıl, %100 servısler yuzunden) tıcarı aracları harıc, bır daha Fıat almam...
    Konu mustafaf tarafından (25/01/2009 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Valla benim o direksiyon sıkıntısı 14 aylık birlikteliğimizde 1 kere oldu ve gitti. Yani tekrar bi sıkıntı vermedi. Hakkını yemeyeyim direksiyon sıkıntım yok benim. Olsa da garantisine güvenmekten başka bir çare de yok. Ama yeniden bu sınıfta bir dizel araba alacak olsam, kesinlikle Peugeot 207 1.6 dizel alırdım. Kardeşime aldık 3 hafta önce hem de 27.700 YTL'ye. Arabada motor canavar, çekiş düşük devirlerde süper aynen benzinli gibi. Tüketim, hayatında ilk defa dizel araba kullanan kız kardeşimde bile şehir içinde 5,6 lt/100 km, hem de daha 500 km' deki ve 1.6 dizel bir arabada. Dizayn desen bence muhteşem, yol tutuş desen, süspansiyonu hem sert hem konforlu ve inanılmaz yol tutuyor. Yani harika yaa tek bir eleştireceğim noktası yok inanın. Ama 207 alınacaksa da 1.6 dizel alınacak. 1.4 dizelden daha az yakıyor ve perfomans olarak çok fark var.

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

Benim arkadaştada peugot 307 dizel var 110 beygir olan ve aracın motorunu övüyor sadece. Tesisat yüzünden basına gelmedik kalmadığını, elektronik aksamda sıkıntı olduğunu belirtti ve bunların coğu da garanti süresi bittikten sonra olmaya başladı. O da bir daha hayatta peugot almam diyor . Bence tamamen beklenti ve biraz da şans meselesi, sorunlu araca denk geldimi insan bir sekilde sogumaya baslıyor dogal olarak...

ÖZCAN YILDIRIM
    onurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 LY 848
    Edilen teşekkür: 59

pegueot 307 bizdede var araç motor olarak iyi ama az yaktığı pek söylenemez bizim multıjetler daha ekonomik ben kendim denedim uzun yolda şehir içinde malesef kronik sorunlar bu araçtada var bizim gp alt takımları daha iyi bu tamamen kullanım vede şans ile alakalı.

Sayfa 1/3 123 SonSon