Ben birkaç aydır kullanıyorum yıkama makinesini. Süper faydalı bir aletmiş valla. Koçtaş'tan 140 YTL.ye 12 ay taksitle almıştım, Black&Decker'in cihazı. Çamuru böyle astar gibi alıyor, çok iyi. Tabi yıkamacılardaki gibi profesyonel türden değil. Sanırım tüm yıkama boyunca 60 litre su harcıyormuş. 2-3 kova civarı yapar bu da.
Yalnız ben arabayı yıkarken gelen geçenlere iyi seyirlik çıkıyor, o da ayrı konu![]()
Fatih ben deterjan gözünü kullanmıyorum. Önce arabadaki çamur vs.yi makina ile temizliyorum, sonra Turtle'ın Ice şampuanını 1 kova suda köpürtüp mikro fiber eldiven ile yıkıyorum. En son yine makina ile duruluyorum tabi.
Bu arada makina gerçekten az su harcıyor, şöyle ki; daha önceden şu bahçe sulama tabancaları ile yıkama yapardım ve kovayı doldurup köpürtme işlemi çok daha kısa sürerdi. Şimdi o kadar basınçlı su ile köpürtüyorum ama kova yavaş yavaş doluyor. Yalnız tabancanın ucunu suyun içine daldırmazsam ortalık Halikarnas diskonun köpük şovuna dönüyor![]()
Valla evin önü uygun olsa dakika düşünmem alırım bende ama malesef apartman kültürü
Konu Linos tarafından (31/05/2008 Saat 00:35 ) değiştirilmiştir. Sebep: Font düzeltildi!
sonaxın güzel olduğunu idda edenlermi var yoksa aramızda ?
bence gayet güzel orhanaçıkçası bir kere tunusta bi yerde yıkatmıştım hiç memnun kalmamıştım ama marka bi yer değildi sadece süngerle yıkıyorlardı. Aracım siyah ve sonax'ta yıkattıktan sonra herkesin arabamın parlaklığından bahsetmesi hoşuma gidiyor..
bi de tanıdık olmak önemli gidegele bi muhabbet kurduk ve daha bi özenli yıkıyorlar.
valla ben anıttepedeyim senelerdir burda happy car ve tabanway var. mesele tanıdıkta değil arabayı yıkattıktan sonra ne bıraktığında bitiyorsarı kırmızı yeşil kimide metal
![]()
hehe valla oda gene ne kadar bahşiş verdiğine bakar anıttepedekiler 2-3 lira verirsen çamurlu çamurlu geri iade ederler arabayı![]()
arabamı hep kendim yıkarım en son yıkattığım yerde fırçasız süngersiz yıkandı sadece dış yıkama 5 ytl.
ama bu basınçlı yıkama işi aklıma hiç yatmıyor çünkü hafif alaşımlı jantların üstündeki alüminyum kaplama dökülüyor altından gerçek rengi çıkıyor. sizlerin de başına geldi mi hiç böyle birşey (ev tipi basınçlı yıkamadan bahsetmiyorum sanayi tipinden bahsediyorum çünkü o daha güçlü çok çok çok daha güçlü)
Konu EPKAH tarafından (31/05/2008 Saat 12:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme
Emek 8 deki de fırçasız olaydan mı yıkıyor? Makine ile püskürtme mi uyguluyor?
Selam arkadaşlar;
Ben de arabayı ilk aldığım zamanlarda, fırçasız yıkama yaptırıyordum. Fakat sonradan fark ettim ki, sıktıkları o sıvı her neyse, aracın cilasını da bi kaç yıkamadan sonra alıyo. kaportaya elinizi sürdüğünüzde sanki hiç cila yokmuş gibi bir his veriyo. bende turtle wax ın cilalı araç şampuanını aldım. yıkamacıya götütünce veriyorum bununla yıkayın diyorum, süngerle yıkattırıyorum. SDizede tavsiye ederim.
arkadaşlar bende başka bişey sorıyım bari, burda yeni bişey çıkmış şimdi adamları arıyosunuz garajınıza geliyolar motorla garajda susuz microfiber bezlerle temizliyolarmış aracınızı 15 ytl ye daha önce yaptıran varmıdır bunu bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim ...
Burada konuşulmuştu daha önceden
https://forum.grandepuntotr.com/arac...temizleme.html
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri