Bu arada fitil yağlaması nedir abi?
Bu arada fitil yağlaması nedir abi?
Kapı fitillerini hem ses yapmasın hem donda yapışmasın diye yağlarım, puntoda yapıyordum gerçi buna daha hiç yapmadım, eşşek misali yağ su mazot vur kırbacı yapıyorum buna.
Ses olayı lineada da var, özellikle kasislerden geçerken helezonlardan gelen gıcırtı bazen sinir bozucu oluyor, ama biraz ısınınca ses gidiyor. Mjete chip de yaptırdım şimdi çok tatlı oldu sürüşü, yoksa satmaya niyetim vardı aracı. Turbu piklemesini sevmiyorum ben, etmosferis gibi lineer hızlanma arıyordum tam olmasa da aradığımı buldum gibi.
Yağlamayı dediğim gibi puntoda yapmıştım hem kendi hem arkadaşımın aracına, az 1 zeytin ya da ay çiçek yağına pamuk bandırıp kapının bastığı fitil yüzeyine sürmüştüm yapışma yapmadı hiç, zaten yağ olduğu için üzerinde su da tutmuyor.
Yazılımı hala deniyorum, o yüzden iyi ya da kötü yorum yapmak istemiyorum ama memnunum şimdilik. Salı çarşamba Edirneye gittim geldim, ortalama 4.5 lt idi 300km yolda. Bu soğuklar için oldukça güzel değerler bence, dönüşte burgazda sıkıştırdım biraz aynadan dikkatimi çekti siyah duman atıyordu ama zararı yokmuş, enjektör temizleyici attım bakalım ne olcak görecez kardeşim. Drneyimleri her zaman paylaşırız bildiğin gibi, akıl akıldan üstündür ne olsa![]()
Est. abi. Sıkıştırmadan duramadın yani yineYazılım iyi olmasa sen yaptırmazsın. Bunu şöyle okuyorum ben: Yazılımı yaptırdın ama her koşulda bizzat deneyip sonuçlarını görmediğin için somut birşeyler söylemiyorsun. 4.5 oldukça güzel bir değer zaten bu ara mazot fiyatları da çok yüksek değil. 15-16 kuruş aralığında bir tüketimin olmuş
EGR temizliği yaptır duman kesilmezse yazılımdaki oranları 2-3 hp düşülmesini iste duman falan kalmaz. Benimkinde cok atıyordu dip gaz yaptığımda orjinali yükkledik yine az cok atıyordu sonra biraz düşürülmüş yazılım attık araç şu an 90 bg civarında. Ardından araç 80000 Km serviste EGR temzilendi birde carbon cleanır yapıldı şimdi ne kadar dip gaz yapsamda keisnlikle duman yok. Yakıt olarak cruskontrol ile oralam 85-90 km hızla 340 km yolda 4.1 buldum.16 kuruş falan yaktı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri