Finansal imkanlarınız elveriyorsa orijinal kolçak taktırmak şüphesiz en iyi tercihtir. Ama diğeri de iş görüyor. Benim aracıma benden önceki sahibi sanırım orijinal olmayanından taktırmış. Araba güneşte kaldığında ve içerideki sıcaklık çok fazla arttığında (gıcır gucur) ses yapabiliyor. Ben bu durumu pek umursamıyorum. En nihayetinde işe yarıyor ve kullanımı oldukça pratik. Boya koruma 300 civarı kolçak 250 gerçekten iyi fiyat.
Evet kolçak/kol dayama aynı malzemeyi tarif ediyor. Benim aracım da 2008 model sonradan takılmış eski sahibi tarafından. Orijinallerin fiyatı biraz pahalı imiş. Kullanım alanınızı daraltmayacak ölçülerde araçlarımıza uygun yan sanayi ürünler tercih edilebilir. Herşey ekonomi meselesiBence büyük rahatlık ve uygun fiyatlı olanlarından alıp taktırmak lazım.
Aşağıda linkini verdiğim konu başlığı altında da konuşuldu geçenlerde kolçak konusu. Buradan da bakabilirsiniz.
https://forum.grandepuntotr.com/akse...tml#post965763
artık takmıyorum kafama.Arkadaşın dediği gibi her yıkamada yeni taş izleri çizikler görüyorum.Boyatmayacağım öylece satarım.Yazın bir pasta cila.Bu arada Ankara- İzmir'de tavsiye edebileceğiniz yer var mı
Evvelden Bade-i Aşk İle Mestiz
Siyah arabada kaçınılmaz bu tür sorunlar. Artık gp'larmızın yaşları da az değil. Benim arabam 2008 model 7 yaşında şuan. Birtakım dezenformasyonların olması çok doğal. Ekonomik ömrü 20 yıl olan bir araçtan bahsediyoruz. Belli yaştan sonra (10 yaş ve üzeri) boya artık bir ihtiyaç bence. Kapalı garajda aracını muhafaza edebilen kimseler için geçerli olmayabilir ama sokaktaki araba her gün ister istemez bir takım olumsuzluklara maruz kalıyor.
Bugün Arma otoya bıraktım arabamı. Heyecan var. Akşama doğru almış olurum.
benim siyah aracıma turtel wax ın siyah renk olan cilasını kullanıyorum taş vuruklarının içine siyah cila doluyor çok daha güzel duruyor kipa da var 20 tl civarı çok memnunum
Arma Oto, danışman Recai Bey ve araçla ilgilenen Serkan Bey gerçekten iyi niyetliydi. Zaten işlem öncesi Serkan Bey ile direk görüşüp nedir ne nasıldır ne olabilir ne olmayabilir bilerek giderseniz memnun kalmamanız bence mümkün değil. Araç gerçekten iyi oldu maaşallah, ufak rötüşları da yapmışlar yalnız durumdaki çiziklere ve kapıdaki başka kapı vurması gibi izlere. Benim de isteğim buydu derin beyaz çizik gözükeceğine rötüş olsun. Hatta sağolsunlar ben arabayı almaya geç gideceğim için arada motor koruma da yapmışlar hediye mahiyetinde. Boya koruma için 1 hafta yıkamama bilgimi de alarak çıktım.
İstanbul'da olan arkadaşlara gönül rahatlığıyla öneririm. Fotoğrafları müsait bi zamanda koyucam.
Ancak Arma Oto servis kısmı kalabalık gibi. Pasta cila boya koruma kısmı farklı gerçi ama en kötü bi önceki gün arayıp ertesi gün için anlaşabilirsiniz.
Benimde aracım siyah ve 2007 model baya yaşlı hatta boya ömrü dolmak üzere. Yıl olarak fabrikanın genel olarak verdiği ömrü 10 yıldır. Ancak siz araca iyi baktığınız sürece bunun pek bir önemi kalmıyor aracı yıkattığınız yer bile önemli ne suyu kullandıkları belli olmayan fırça ile araç yıkayan yerlerden kaçının derim özellikle benzinciler ! . Bende geçen yaz pasta+cila+boya koruma yaptırdım araç kendine geldi diyebilirim ancak taş izleri hatta ezikler duruyor buna yapacak birşey yok büyük pastada ki küçük sinek diyip geçiyorum hatta siyah aracın bakımı zordur bunu alan kişide aynı bilinçte olursa bunları önemsemiyecektir diye düşünüyorumİşte size pasta ciladan sonra aracımın resimler. Würth bayisinde 150 liraya yaptırmıştım geçen yıl son 3 fotoğrafta 6 ayda bir sonax'ın siyah renk arabaları için cilası ile kendi yaptığım cilalama işlemi.
Hocam 2. Resimde aynanın karşısına geçip fotoğraf çekmişsiniz bize pasta cila diye yediriyon ☺
GP Dynamic MJeT
2008
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri