Yikama isiniz bittigi zaman suyu derhal kapatin. Suyu kapatmazsaniz basinc makinanin pompasini bozuyor. Bi tane bosch attim cope aci tecrubeyle sabit
LG-D802 cihazımdan gönderildi
Arkadaslar merhaba,
Malum son günlerde ülkemizde sık sık yağmur yağıyor. Geçen gün yağan yağmur(çamur) artık tak ettirdi. Sonunda gidip basınclı oto yıkama makinesi aldım. Dışarıda hangi sampuanı bilmediğimiz yerlerden aracımı yıkatmaktansa kendi Meguiars setimi ve yıkama makinemi edinmek daha ekonomiktir diye düşünüyorum.
Hem de boş zamanları değerlendirip stres atmak açısından da iyi olabilir.
Daha önce aracı için bu tarz cihazlar kullanan arkadaslarımız varsa önerileri var mı?
Konu elbruz tarafından (04/06/2014 Saat 16:45 ) değiştirilmiştir.
Yikama isiniz bittigi zaman suyu derhal kapatin. Suyu kapatmazsaniz basinc makinanin pompasini bozuyor. Bi tane bosch attim cope aci tecrubeyle sabit
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Ne marka aldınız bilmiyorum ama eğer uygunsa Foam Lance aparatı da alın. Böylece perde şeklinde köpükleme yapabilirsiniz. Yıkamanızı çift kova yöntemi ile yapın. Temiz bir kova su,yanında şampuan bulunan kova. Yıkama eldiveninizi şampuana batırıp arabanızı yıkayın,ardından temiz su ile durulayıp tekrar şampuan alın. Böylece eldiveninize taş,çamur toz yapışamayacak ve arabanızı çizemeyeceksiniz.
Şampuan olarak Sonax Turuncu şampuan tavsiye ederim. PH Nötr'dür ve boyaya zarar vermez.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Yıkama işiniz bittikten sonra musluğu kapatın, sonra motoru kapatın ve akabinde hortumdaki basıncı almak için tabancayı çalıştırıp basıncı alın. Yine de makineler uzun süre dayanmıyor ne yazık ki. Deponun içinde yaylı bir mekanizma var aşırı basınca karşı korumak için. Sanırım onlar bir süre sonra illaki bozuluyor ve hem basınç kaybı hem de makinanın altından sular seller akıyor. Tamir ettirmek isterseniz de sizden makine parasını istiyorlar.Siz siz olun en fazla yarım saat makineyi açık tutun. Uzun süreli kullanımlardan kaçının.
Uzun araştırma ve soruşturma süreci sonrası 130 bar'lık bosch aqt 37-13 plus modelini aldım. Aslına bakarsanız bu konuyu basic seviyesinde biliyorum. diğer arkadaşların vermiş olduğu bilgileri kesinlikle dikkate alıcam.
Yalnız bir problem var cihaz ile gelen kitapçıkta köpükleme bölümüne hiç yer ayırmamış. Uygun deterjan ve su karışımımızı yaptıktan sonra köpük attırma işlemini nasıl yapabilirim bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? Bunun dışında Foam lance aparatı hakkında araştırma yaptım gerçekten faydası olabilir. Önerdiğiniz şampuanı kullandım memnun kaldım fakat şu an Meuiars şampuan ve yıkama kurulama sonrası Quick wax parlatıcı sprey kullanıyorum.
@SteinGPBiraz; anlattığınız durum garanti kapsamı dahilinde değil mi hocam ?
Konu Chipset001 tarafından (05/06/2014 Saat 11:06 ) değiştirilmiştir.
Valla bndede karcher var bende senin gibi dusunup alistim 2 yil olacak nerdeyse is yerinde kullanmayan yikanmayan sey kalmadi halen daha canavar masallah![]()
Foam Lance bosch makinaya uyumlu olarak var Türkiye'de. Alabilirsiniz. Perde şeklinde köpük atarsınız tabii ki daha iyi bir temizlik sağlanır. Bosch iyi bir makina. FL de Karcher,Lavor,Bosch ve Black&Decker gibi markalara uyumlu olarak satılıyor.
Foam lance esasında Şampuan haznesi bulunan bir nozul tabancadır. Su önce şampuanla karışır oluşan basınçla I şeklindeki uçtan perde halinde çıkar. Şampuanın ölçüsüne göre köpüğün yoğunluğu değişir. Kirlerin akıp gitmesi için bu ölçü mühimdir.Malesef ki makinanızdaki (varsa) deterjan haznesi köpüklemek için hiç yeterli olmayacaktır. Tabii varsa dediğim gibi.
Karcher genelde 130 bar olur. Baslangıç seviyesi makinalar hep 100-130 bar arası olurlar.
Ya bu cihazlarin fiyatlari nasil
Piyasada onlarca marka model ve güc aralığında cihaz var ortalama 120 -150 Tl'den baslıyor. Ama işinizi görecek güc aralığı ortalama 1700W ve 130-150 bar arası olmadı. Açıkcası ben bilmediğim güvenmediğim cihazlara para yatırmaktansa biraz daha verip Bosch marka aldım. Şu anda diğer firmalara göre indirimde aşağıda linkini paylastım inceleyebilirsiniz.
BURADAN..!!!
Aslında olay basınçta tabii. Işi kolaylaştırır. Ama 30 bar büyük bir fark değil. Pisliklerin tamamını hiç bir türlü sadece tazyikle çıkarmak mümkün olmaz. O yüzden çift kova yöntemini tavsiye ettim. 100 yada 130 fark etmez. Ben 200 barlık hava kompresörlü kullandığımda da çift kova kullanırım.
Ben de bir hort çekeyimGeçtiğimiz hafta 2 tane bosch yıkama makinamın ikiside patladı. Bosch almaya tövbe ederek biraz araştırdıktan sonra Lavor Power 19 modelini aldım dün. Bugün kargo geldi İstanbul'dan. Kesinlikle boschtan bir gömlek üstün hem fiyat hem de özellik olarak. Şiddetle tavsiye ederim.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
Lavor iyidir. Tetik olarak ileride sıkıntı yaratabilir Can abi. FoamLance almayı düşünür müsün? Köpükle yıkarsın
Alakasız olacak ama dün 1tl ile çalışan basınçlı su yıkama makinasıyla ufak bir kaza geçirdim. Yakın mesafeden bir anlığına basınçlı su el parmağıma geldi ve parmağımı parçaladı. Bir anda kanlar içinde kaldı. Apar topar hastaneye gittim, röntgen çekildi kırık çıkık yok şükür. Ödem nedeniyle şimdilik hareket ettiremiyorum ama yakın zamanda eski haline döner diye düşünüyorum. Hastanedeki doktor bu şekilde el ya da ayak parmakları kopma noktasına gelenlerin dahi olduğunu söyledi.
Siz siz olun basınçlı su yıkama aletlerini dikkatli kullanın yakın mesafeden jiletten farkları yok. Tecrübeyle sabit![]()
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
Tetik olayını bende okudum. Umarım bende olmaz. FoamLance zımbırtısına benzer bir şişesi var. Bugün onuda deneme imkanım oldu. Gayet iyi çalışıyor. O yüzden şimdilik gereksiz gördüm. Aslında gönlümden buharlı makine almak geçiyor ama, işyerinde o kadar teferruat kuramam zaten araba yıkadığım için sitedeki komşuların çoğu bana kılBu da bozulursa başka almayacağım ama Allahın hakkı 3
Geçmiş olsun başkan. Dikkat etmek lazım heleki o benzinliklerdeki makineler tam iş kazasına uygun aletler..
Muhammad Ali Clay
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri