Merhaba abiler. Geçenlerde arabayı ufak bir sürttüm. O gün de buluşma vardı hatta Harun abi,Okan ve pek çok arkadaş gördü çiziğin halini.. Arabayı yıkarken Cem birden benzinliğin marketinden elinde Sonax'ın pastasıyla çıktı. ''Oğlum para verilir mi şuna lan,çıkarmaaaz'' dedim. Süngeri aldım elime,işte sonuç..,
Önce ayna kapağına bir el atalım dedim.
Çizik burada belli oluyor ;
Uygular iken ;
Bu da pastalanmış hali ;
Bu da kapıdaki çiziğimiz. Göçük malesef geçmeyecek ama en azından o siyahlıkları alalım dedik ;
Bence gayet güzel oldu ;
Arabalarda en çok çizilen yer kapı kollarının içi.. Özellikle babam yüzüğüyle patır patır girdiği için şöyle çizikleri vardı ;
Tertemiz ettik ;
Daha sonra komple cila attık,kollarımız koptu..
Market cilası ile beyaz parladı. (Sonax yine.. Her şey sonax arkadaş. Ulaşılması kolay diye.) Bence çok ta güzel oldu. Polisaj makinası edindiğimde yüzeysel çiziklerin hepsini yok edeceğim.
Sevgiler
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Güzel uygulama
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
bneim araba ellerinden öper canım![]()
![]()
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Bu kullandığınız Sonax acaba Tekzen'lerde de satılıyor kırmızı tüpte sıvı cila falan yazıyor üstünde.Öyle birşeymi?
Aslında bende aracıma uygulamayı düşünüyorum ancak hiç uğraşamadım şimdiye kadar.Aracımı alalı 2 yıl olacak bir boya koruma yada pasta cila lazım gibime geliyor eski, parlaklığına kavuşsun diye.
Bu arada aracınızda güzel parlamış.
Yok abi o ''Güçlü Cila'' falan hikaye. Benim aldığım direk pasta. Şu ;
Bauhaus'ta var. Önce pasta,sonra o bahsettiğiniz ciladan çektim. O da şu ;
Pasta bir miktar aşındırıyor yüzeyi. Bu süper güçlü cilanın numarası çiziklerin üzerine dolgu yapması. Pastayla aşındırdığın bölgeyi bunun gibi dolgu yapan bir cilayla dolduruyorsun. Olay bu. Tabii bu pasta ve cila market ürünleri. Çok ama çok etkili değil. Önümüzdeki dönemde ''Poorboys White Diamond'' denen bir cila ile girişicem arabaya. Bu cila beyaz renk için en iyi sealant wax olarak geçiyor. Göreceğiz. Öncesinde Meguiars pastalar ve polisaj makinasıyla %100 çiziksiz bir yüzey hazırlamak lazım.
Yani bu günü kurtarmak için diyelim.Mühim çizikleri kaldırdı. Asıl zor olan bu ışıkla bakınca örümcek ağı gibi olan çizikler. Onlara polisaj makinası ve gerçekten iyi pastalar gerekiyor.
Eline sağlık, beyaz araç için fazlasıyla parlak
Maşallah.
İkizler elinize sağlık güzel bir uygulama ve paylaşım olmuş bende alacam vallaha ama benim siyah şeritleri nasıl yapacam bilmiyorum oraya deydirmeden yapabilcemmi bakalım.
Pro Üzerinden Note II ile Gönderildi.H.KURU Saygılarımla
Konu cdogu tarafından (15/04/2014 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.