Aracımı aldığımdan beri tek yapmadığım uygulama motor temizliğiydi.Hazır işler sakinken bugün bu işe de el atayım dedim.Öncelikle kullanacağım ürünü almakla başladım.araştırmalar sonucu bu konuda kullanan kişilerin memnun kalldığı "Arexons motor temizliyici" de karar kıldım ve hazır Bauhaus ta indirime girmişken 10tl ye ürünü aldım.
-Öncelikle ihtiyacımız olan ürünleri sıralayalım:
1-Motor temizleyici
2-Sünger(işlemden sonra atılacağı için eskide olabilir)
3-Bez(işlemden sonra atılacağı için eskide olabilir)
Şimdi geçelim uygulamaya öncelikle aracımızın motoru "soğuk olmalı" bu uygulmayı yapmak için...
Temizleyicimizi motora ve motordaki plastik aksamlara sıkıyoruz 3-5 dakika kadar bekleyince kir ve yağların yavaş yavaş yumuşayıp aktığını göreceksiniz sonrada elimizdeki süngerle çıkmayan kirleri ve lekeleri ovalayarak siliyoruz.Son aşamada ise kalan leke ve kirleri bezimizle silip işlemi bitiriyoruz...
Bu arada bi uyarı yapayım ben motorun sağ kısmındaki motor beyni kısmana da üründen sıktım silerken farkettim ki beynin üzerindeki yazılar silinmişti siz o kısma fazla sıkmayın isterseniz...
Şimdi gelelim fotolara...
ürünümüz bu...
bu ilk hali....
bunlarda işlemden sonra temizlenmiş hali..
Konu kadir07 tarafından (23/06/2013 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir.
Süper olmuş ilk hali organik tarıma oldukca müsayitmiş aralara biber domates ekesim geldi maşallah güzel günlerde kullan.
Elinize sağlık parlamış 10 Lira ya cilli gibi
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
Süper olmuş, elinize sağlık. Tam da ihtiyacım olan ürün buymuş işte
Gercekten harika olmuş yarın ilk işim ürünü alıp salı günü temizlemek
Süper...10 tl'den ziyade orda ciddi bi emek var ,sadece spreyi alıp sıkmak değil çok dikkatli inceledim resimleri resmen sanat eseri eline sağlık.
Mutluluk aslında punto'dan geçiyormuş
Eline sağlık çok güzel olmuş. Ben direk bizim yıkamacı çocuklara veriyorum onlar hallediyor.
Kadir ile beraber bende aldım, ikimizde motora su vurmak istemediğimiz için en iyi seçenek bu idi sanırım.Kadir çok güzel olmuş bu arada.Bekleyemedin beni ama biliyorum beraber yapmamız çok zordu zira Antalya'da motoru soğutmak saatler sürüyor)
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
Güzel olmuş
Eline sağlık güzel temişlemişsin. Bir tavsiye de benden gelsin. elimizin ulaşamadığı dip köşe yerleride uzun uçlu bir fırçayla fırçalayabiliriz.
Yıkamacılarda direk su ile yıkadıkları için bilerek yıkatmadım su motor için zararlıdır özellikle bilya ve kasnaklar için...
Evet çok zor soğuyor baya uzun sürüyor bu sıcakta motoru soğumasını beklemek.en iyisi sabah ya da akşamüstü serinde motor soğukken uygulamak...
Emeğine sağlık süper olmuş..bildiğin 0 araç motoru be
Hocam temizlik yaparken su kullandın mı yoksa sadece spreyi sıkıp sildin mi ?
Kısmette Çarşamba günü bende yapacam önce ve sonra resimlerini çekecem bakalım bu kadar başarılı bir iş çıkacakmı
sprey sıktıktan sonra suyla temizlesek sıkıntı yaratırmı ?
Kadir in yaptığı gayet iyi. Yanlış yerlere su gelirse sıkıntı yaşarsınız. Su işine hiç girmeyin.
Çok güzel bir uygulama olmuş en kısa zamanda bende motoru temizlemeyi düşünüyorum.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri