Kardeşim siyahın aracın derdini bende bugün anladım senin gibi. Malesef insanın psikolojisini bozuyor. Bugün bende uzun süredir yıkatmadığım aracımı yıkamaya verdim fakat daha suyu sıktıklarında kapımdaki çizikleri gördüm dellendim. Sanırsınki biri ayagının altıyla yukardan aşağı bastırarak çizmiş. Hemen boyacı arkadaşıma gittim fakat alttan beyazlık yani astar çıkmış kaybolmaz boşuna uğraşma dedi. Pasta ancak azaltır geçirmez dedi. Çizik içinde kapı boyanmaz malum...
Senin olayında benden çok farklı değil araç kirliyken farkedemiyor insan yıkanında kabak gibi sırıtyor bence yıkamacılar yapmamıştır tavana o denli çizecek şekilde abanarak araç yıkanmayacağını bilirler. Sanki senin aracın üzerinde bir maddeyi bi taraftan diğer tarafa iterek geçirmişler gibi geldi bana. Diğer taraftan tutarkende çevirip o ay şeklindeki çizikler olmuş olabilir. Geçmiş olsun. Senin yerine olsam kafama takıcağına gider tavana folyo kaplatırım ama siyah araca folyo alakasız oluyor malesef.
Ben bugün düşündüm taşındım aracıma önce pasta ve boya koruma yaptırıcam. Bariz şekilde hala duruyorsa çizikler asetatlı kalemle çizikleri boyuyacam yada rütuş boyası alıp ince uçlu bir kaleme boşaltıcam ve çiziklerimi kendim titizlikle kapatmaya çalışıcam. Umarım başarılı olurum Bende anlaşıldıığı üzere kılın tekiyim