İşte biçok kişinin beklediği resimli inceleme budurEn kısa zamanda bende temizleyeceğim.
Elinize sağlık..
WD-40 ta anlaşamadığımız bir durum var. wd-40 Yağlama ve pas sökme işlevi gösteren bir sıvıdır, yağ bazlıdır temizlik yapmaz. Temizlik için İPA, Balata Spreyi, Kontak Spreyi kullanın lütfen, aksi takdirde hiç edeceksiniz sensörleri.
İşte biçok kişinin beklediği resimli inceleme budurEn kısa zamanda bende temizleyeceğim.
Elinize sağlık..
maf sensörü diğer adıyla debimetre![]()
bu kontak spreyi vs yağlı yağsız diye çıkıyor farkeder mi acaba?
teşekkürler
Ben wurth ile halletmistim. Yağli yağsiz hangisi olursa al wurth. Bir gün boyunca tinerde bekletip kurutarak sansimi denedim. Wurth kadar iyi olmadi garip bir sekilde.
Sent my iPhone using
Arkadaşlar, map sensörü egr valv i değildir, bunu belirtmek isterim. Map, manifold absolute pressure (manifold kati basınç) sensörüdür, egr valv i ise, exhaust gas recirculation (egzoz gazı geri dönüşüm) valv idir. Egr valv i, bir miktar egzoz gazını silindire geri döndürerek, NOx (nitröz oksit) gazının azaltılıp, yanmanın ve emisyonun düzgün olmasını sağlayan ve de silindir içi ısıyı azaltan bir valv dir.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (12/01/2013 Saat 09:55 ) değiştirilmiştir.
Kısa bi süre önce würt ün balata spreyini almıştım. Daha öncede kullanmıştım,kesinlike tavsiye ederim, harika bi ürün.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
öncelikle konuyu açan arkadaşıma sonsuz teşşüklerimi iletmek isterim. çekis sıkıntısını neredeyse 10 000 km dir çekiyordum. hatta ilginçtir tam da aracımı yetkili bir servisten bakımdan çıkardıktan sonra oldu ne hikmetse. vel hasılı dedim aracımda bi durum var çekiş gitmiş acaba biryerin hortumu falan mı takılmadı falan diye. turbonun verimini neredeyse 3000 devrin üzerinde hissedebiliyordum. servisin verdiği cevap 90 bg lik puntolar böyle yüksek devirli kullanmalısın bunları oldu. neyse zamanla düzelir dedik belki. olmadı bir on bin baklımı daha geldi başka bir yetkili servise gittim aynı sıkıntıyı onlara da açtım intercooler patlak dediler dedim değiştirin Allahtan ellerinde yokmuş değiştiremediler neden Allah tan diyorum yetkili servis haricinde belki kaynak yaptırabilirim diye sanayide ustama kontrol ettirdim o da ne intercooler da patlak falan yok. ama çekişte halen sıkıntı var. gel gelelim geçen hafta bu konuyu okuyup yine sanayideki ustamın yanına gittim dedim balata sipreyi var mı dedi varo zaman sök dedim şu parçayı(map sensörü) bir söktük arkadaşlar resmen rezil gibi leş gibi kurum bağlamıştı.temizledikten sonra yerine taktık sonuç mükemmel. 2100 devir civarı tekrar aracım kafasını kaldırmaya başladı.ayrıca kara duman sıkınıtım vardı oda ortadan kayboldu. çekiş sıkıntısı çekenlerin mutlaka bu parçaya bakmasını öneririm saygılarımla.
Resimleri göremesemde parça olarak hangısı oldugunu anladım.Sarı kilitli olan soket..
Benım enjeksiyon ışıgımda sönmuyor belkıde sebebı budur..
Emeğine sağlık..
resimleri göremedim derken, Telefondan mı bakıyorsunuz?
Sarı kilitli demişsiniz ama 2 tane var, biri map sensörü biri debimetre.
Debimetre motor kaputunu açtığınızda hava filtresine giden boru üzerindedir, açar açmaz görürsünüz zaten, Map sensörü de motorun arka kısmına doğru hava filtresinin arkasındadır.
Sabitlenmesi gereken bir konu olmus. Tebrikler.![]()
Oz Büyücüsü
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri