Asfalt lekesini sıcak mazot ile yıkadıklarını duymuştum.Bir araştırın derim.
yolda tekerden sıçrayan harçlar arabamın etek altına sıçradı ve benimde ihmalim üzerine 5-6 gün bekliyince harçlar taş gibi sertleşmiş tazikli suçıkartmadı nası çıkartabilirim????
kaputtakiler zorda olsa çıkıyorda camlara yapışan harç asla çıkmıyor komşunun aracını servise götürdük kaputtakileri çıkardılar ama camdakileri kullandıkları kimyasallar hiç fayda etmedi.
sıcak mazota gerek yok biraz mazot damlat beze ve orayı bastırarak sil böyle minik minik izler varsada tırnağınla kazıyabilirsin bi zarar vermez daha geçen hafta temizledim arabayı harç lekelerinden
Çimento karışımlı malzemeleri (Harç beton vs)
Porçöz diye satılan ciddi nitrik asit barındıran bir temizlik ürünü var.
Su ile seyreltseniz bile betonu yavaş yavaş çözecek kıvamda oluyor.
1-3 /1-5 oranda su ile karıştırıp pamukla sadece sıçrayan harcın üstüne pamuk vb bir şey ile sürebilirsiniz.
**Boya verniğine bir zarar verir mi net bilmyorum. Ama ben olsam bu şekilde yapardım. pamukla biraz harcı çözdükten sonra. diğer elimdeki ıslak bez ile ortamı silerdim. Boyaya uzun süre temas etmezse problem olmaz diye düşünerek. Metale zaten etkisi yok sayılır. Direkt kireç ve harç gibi malzemeleri hızlıca çözüyor.
Yani
Sıcak su ile(Çokta sıcak olmasın)bir bez veya süngeri önce bolca ıslatıp harcın üzerinde gezdir bir müddet bekle,kurumaya başlamadan yumuşak bir bezle hafif hafif sil.Bendeki harç lekeleri böyle çıkmıştı ama tabi nekadar bulaştı veya nekadar sertleşti yoğunluğu ne bilemiyorum..
NOT;Gölgede yapmaya gayret et..
O nasıl bi harçmış çıkmak bilmeyen.Bizim evin hemen bitişiğinde Aylardır süren 5 katlı bir inşaat var ve bi süredir inşaatın dış sıvasıyla uğraşıyorlar. Malesef neredeyse hergün aracın kaputuna ve tavanına harç- sıva malzemesi kaydıryorlar.Ama hiç öle zorlanmadım.Yaptığım en kalite iş harcın üstüne cam sil püskürtmek ve bir-iki dakika yumuşamasını beklemek.Bi süre sonra zaten kendiliğinden akmaya başlıyor.Yumuşayan harcı bi bezle nazikçe alıyorum ve hiç bişey kalmıyor. Eğer asfalt zivtini çıkarmak istiyorsanız balata spreyide kullanabilirsiniz. Özellikle würth marka olanını şiddetle tavsiye ederim.Limon esanslı olanı süper .Sıkar sıkmaz çözmeye başlıyor ve ne boyaya ne de krom , nikelaj malzemeye asla zarar vermiyor.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
Sirkee
bütün arkdaşlara teşk ederim mazot işi biraz aklıma yattı onu bi deneyim çıkartmaya çalışcam burdan tekrardan paylaşırım arkdaşlar...iş yoğunluğundan dolayı anında lekelerle uğraşamadım.1 hafta filan bekleyincede çoktan taş gibi olöuştu![]()
Bır tane havluyu ıslat sıcak su ıle harclı yerın ustunde bır dakıka falan beklet zaten harc yumusayacaktır. sonra da sılıp cıkarırsın
Zippo benzini de cikarir.
Oz Büyücüsü
gaz yağını bi dene derim işine yarıcaktır.
Driven by the future
sirke yada kil(clay bar)
Hocam harç çözücü madde gördüm bugün bi nalburda .. Unuttum yazana kadar markasını yarın bakar söylerim...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri