Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
45 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Bireysel boya koruma uygulamam :)

Doğan Can
    uLTRa GP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 242

çok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ilk olarak kil sonra meguiars compound çizik giderici pasta sonrada NXT 2.0 wax düşünüyorum nasıl olur acaba?
    Sen gti ını itekle biz gazlarız T-JET le

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Alıntı uLTRa GP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel olmuş bende yapmak istiyorum ilk olarak kil sonra meguiars compound çizik giderici pasta sonrada NXT 2.0 wax düşünüyorum nasıl olur acaba?
    Çok güzel olur ama dediğim gibi boya durumu iyi ise pasta kullanmayın yada pastayı sadece çiziklerin yoğun olduğu yerlerde bölgesel olarak uygulayın.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Doğan Can
    uLTRa GP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 242

Boyada sadece kılcak çizik var o da abartılacak kadar değil pasta yerine cilada atabilirim
    Sen gti ını itekle biz gazlarız T-JET le

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

eline sağlık usta iç kısım içinde sonax'ın ürününü tavsiye ederim. parlatmaz ama tertemiz yapar, üstelik toz da tutmaz artık.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Sağlam
    diesel32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 190

elinize sağlık çok güzel olmuş...
    bende swirlX uygulayıp ardından FK1000p wax sürücem yarın... ön kaput ve kapı çıtalarında dairesel çizikler mevcut... bölgesel uyguladım ve olumlu sonuç aldım yarın bende kolları sıvayacağım
    JBL Hoparlör
    Kapı Direkleri Karbon Kaplama
    Amerikan Park
    Coilover (cantürk yapımı)
    Ayna Kaplama
    Abarth Spoiler
    Philips Extreme Vision
    Kenwood KDC-BT92SD
    ...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Baran --
    Yagmuradam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 43

Ben meguiars compound ürününü çok merak ediyorum. Hakkında birçok yorum okudum. Fırsat olursa alıp denerim eğer polish ile çizikleri gideremezsem..

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Yagmuradam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben meguiars compound ürününü çok merak ediyorum. Hakkında birçok yorum okudum. Fırsat olursa alıp denerim eğer polish ile çizikleri gideremezsem..
    Kılcal çizikleri gidermede çok etkiliymiş sanırım, genelde kullanıcı yorumları bu yönde. Ama ben bu sefer gerçekten güzel iş çıkardım iki gündür arabama baktıkça bakıyorum resmen ayna gibi sıfıra yakın bir boya yüzeyi oldu

Ali Güzal
    agozal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 1

Oncelikle elinize saglik cok hos duruyor. Bu kili nereden temin edebiliriz? Nasil bir uygulamasi oluyor detayli olarak? Cizmez mi araci? Acaba arabayi yikamaya versem sonra boya koruma uygulasam kile gore daha mi etkili olur?

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı agozal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle elinize saglik cok hos duruyor. Bu kili nereden temin edebiliriz? Nasil bir uygulamasi oluyor detayli olarak? Cizmez mi araci? Acaba arabayi yikamaya versem sonra boya koruma uygulasam kile gore daha mi etkili olur?
    Teşekkür ederim. Reklam olarak algılanmaz ise yazayım, erdem boya ticaret diye bir firma var perpada oradan aldım ben. Kil en güzel mequiars quick detailer ile uygulanıyor ama siz cilalı bir oto şampuanını su ile karıştırarak yapacağınız karışım ilede uygulayabilirsiniz, yani kil ıslak kaportaya yavaş hareketler ile uygulanıyor. Aracınızı yıkatın sonra elinizi hafiften kaporta üzerinde gezdirin ve sonra birde kili uyguladıktan sonra gezdirin anlayacaksınız zaten boya korumadan önce mutlaka kil ile boya yüzeyini görünmeyen yapışmış kirlerden arındırın.

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

mehmet bu kil ne kadar? internetten baktım 50gr için 32 tl falan yazmışlar doğru mudur ? 100 gr için 64 tl vermedin değil mi )

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mehmet bu kil ne kadar? internetten baktım 50gr için 32 tl falan yazmışlar doğru mudur ? 100 gr için 64 tl vermedin değil mi )
    yok Emrah o kadar vermedim, 100 gramı 25 tl'den aldım zaten kutu içerisinde, ilk resimde görülen mavi renkli şey 50 ve 25 gramlıkta vardı sanırım. O kadar pahalı değil yani mequiars'ın ki ise birazcık daha pahalı.

Ahmet ERDEM
    Ahmet ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı effect1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle teşekkür ederim. Eğer aracınızın boya durumu iyi ise yani çizik vs pek fazla yok ise pasta kullanmayın, zira pasta verniği ve boyayı inceltir.( ama çizikler çok ise kullanılması gerekir) Kılcal çizikler ise zaten benim yaptığım işlem ile de büyük oranda daha az belirgin hale geliyor. Boya koruma işlemi yapmadan önce mutlaka kil hamuru ile boya yüzeyini yapışmış gözle görülmeyen kirlerden arındırın yoksa boya yüzeyine yapışmış kirler uygulama pedine yapışabilir ve boya koruma işlemi aracı çizme işlemine dönüşebilir (50 gr. kil hamuru bir araç için yeterlidir ama ben 100 gr. kullandım o ayrı) Kullandığım ürünleride resimlemiştim mequiars ürünlerini kullanıyorum çok kaliteli ve istediğim sonucu fazlası ile veriyor. Kullanacağınız ürünler kil+ mequiars nxt tech wax (boya koruyucu wax) ve üzerine son olarak boya koruyucu'nun etkisini ve parlaklığı dahada arttırmak için mequiars quick detailer (yüzey temizleyici hızlı cila) tavsiye ederim...
    Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim hafta sonu malzemelerini alıp araç üzerinde uygulucam ins başarılı sonuç çıkarırım..

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Ahmet ERDEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim hafta sonu malzemelerini alıp araç üzerinde uygulucam ins başarılı sonuç çıkarırım..
    Sabırla ve özverili bir şekilde çalışırsan istediğin sonucu alırsın. Bu iş zevk işi ben çok severek ve zevk alarak yapıyorum. Şimdiden kolay gelsin kardeşim

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Şöyle bir önce ve sonra da ekleyeyim

Öncesi ve Sonrası
    Konu effect1903 tarafından (03/05/2012 Saat 19:50 ) değiştirilmiştir.

Baran --
    Yagmuradam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 43

Kile o kadar vermenize gerek yok 5.5 $ buyincoins.com sitesinde. 160 gr
    clay diye aramaya basınca geliyor. Alırken takipli kargo ile alırsanız daha garanti olur. 30 $ ı geçince takipli kargo ücretsiz yoksa 2 $

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Fiyatı iyiymiş ama yabancı site olunca birde bana acil lazımdı aldım geçtim çok da pahalı değil.

Ahmet ERDEM
    Ahmet ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Edilen teşekkür: 14

Öncelikle teşekkür ederim. Eğer aracınızın boya durumu iyi ise yani çizik vs pek fazla yok ise pasta kullanmayın, zira pasta verniği ve boyayı inceltir.( ama çizikler çok ise kullanılması gerekir) Kılcal çizikler ise zaten benim yaptığım işlem ile de büyük oranda daha az belirgin hale geliyor. Boya koruma işlemi yapmadan önce mutlaka kil hamuru ile boya yüzeyini yapışmış gözle görülmeyen kirlerden arındırın yoksa boya yüzeyine yapışmış kirler uygulama pedine yapışabilir ve boya koruma işlemi aracı çizme işlemine dönüşebilir (50 gr. kil hamuru bir araç için yeterlidir ama ben 100 gr. kullandım o ayrı) Kullandığım ürünleride resimlemiştim mequiars ürünlerini kullanıyorum çok kaliteli ve istediğim sonucu fazlası ile veriyor. Kullanacağınız ürünler kil+ mequiars nxt tech wax (boya koruyucu wax) ve üzerine son olarak boya koruyucu'nun etkisini ve parlaklığı dahada arttırmak için mequiars quick detailer (yüzey temizleyici hızlı cila) tavsiye ederim...
    Abim ya bugün akşama kadar malzemeleri almak için dolaştım meguiars marka bulamadım nerden temin edebilirim
    Konu Ahmet ERDEM tarafından (04/05/2012 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: ...

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

Teşekkürler, ben 100 gr. kil almıştım, önce tam ortadan ikiye böldüm, sonra o böldüğüm parçayıda tam ortadan ikiye böldüm yani 25'er gram olarak her 25 gr'lık parçayı, 2-3 parçaya (örn; 2 kapı ve çamurluğa) uygulayarak yaptım. Kil hamurunun yüzeyi kirlendiğinde tekrar yoğurarak temiz yüzey sağladım. Ben biraz bol kullandım 100 gramın hepsini kullandım ki çok kirli kili tekrar yüzeye uygulamamak için.
    Abi naptın 100 gr kille ben meguiars 50 gr lık paket aldım yarısı bütün arabaya yetti yani 25 gr kil hala duruyo marşpiyellere ve jantlara kullanmaya duruyo

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Ahmet ERDEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abim ya bugün akşama kadar malzemeleri almak için dolaştım meguiars marka bulamadım nerden temin edebilirim
    Kardeşim bursadasın galiba orada nerede bulursun bilmiyorum ama acelen yoksa hepsiburadadan yada mequiars'in kendi satış sitesi var oradan temin edebilirsin kargo ile gelir birkaç günde.

Mehmet Erduru
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi naptın 100 gr kille ben meguiars 50 gr lık paket aldım yarısı bütün arabaya yetti yani 25 gr kil hala duruyo marşpiyellere ve jantlara kullanmaya duruyo
    Valla aynı yüzeye uyguladığım kil parçasını arabanın bütününde kullanarak kirli kili tüm arabaya kullanmak istemedim alt tarafı 25 tl birşey zaten bol bol kullandım ve her parçaya temiz temiz kullandım

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon