Bu ne ya 21 kişi bakmış kimsenin fikri bile yok? İlla puntomuz mu olması gerekiyorOpel olmuyormu admini yetkilisi yokmu buranın yahu????
Slm öncelikle. Arabamın üstünde güneşten korumak için bir bant vardı kaplama. Aklınızda karmaşık bişi canlanmasın bildiğniz plastik altı yapışkanlı koyu lacivert bir bantı tüm üstü kaplayan. Yaklaşık 3 4 yıldır durduğu için yıpranmış olsa gerek çıkarmaya karar verdim ve çıkardım fakat plastik korumanın yapışkanı üstünde kaldı ve hiçbirşey çıkmıyorDenediğim şeyler mazot, YApışkan temizliyiceleri, son çare ciff temizlik sıvıları. Fakat zerre kadar çıkarmıolar kazımak gerekiyor resmen o da çiziklere neden oluyor. O yapışkan plastik kalıntılarını ne çıkarır. Aklınızda resimi canlanmadıysa şöyle düşünün. Hani cama bant yapıştırrsın o aylarda durur onu çıkardığınz zaman yapışkanı orada kalır. AYnı o tarzda birşey. Lütfen yardımcı olun
Bu ne ya 21 kişi bakmış kimsenin fikri bile yok? İlla puntomuz mu olması gerekiyorOpel olmuyormu admini yetkilisi yokmu buranın yahu????
belki zamanla çıkarNasıl olmuş kuruyup iyice katılaşmış mı yoksa yapışkanlığı devam ediyor mu? Pasta deneyebilirsiniz. Bir müddet üzerinde bekletin denediğiniz şeyleri, mazot olmadıysa benzin deneyin hatta normal benzin olsun denerken sigara içmeyin, içeni yaklaştırmayın
![]()
benzinin gerçekten faydası olabilir.
istanbulda olsaydınız en fazla 15 dakikamı alırdı![]()
tazzikli su ile çıkması lazım aslında. yıkamacılarda bir denem yapın derim.
slm bende zamanında reklamcıda onden arkaya kadar giden iki adet şerit çektirdim zaman gectikce şeritler ozelligini yitirdi ve kotü görünmeye başladı be gittim reklamcıya sordum bu yapişkan lekeler nasıl cıkar diye ve bana benzin dedi boyaya zarar vermiyor ve cabuk ucucu oldugundan hemen ucuyor
tazyikli su çıkarmaz onu zift ve kadran sökücülerden alıp deneyin
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
3-4 sene durup katılaşmış olanı değil de 1 hafta yapışık kalıp yaz sıcağı yiyen bant izlerini benzinle çıkartmıştım.
bant lekesi bendede var. sıcak suyla bulaşık deterjanı denedim, gazyağı denedim cıkmadı. kimysallara sıra geldi
Katılaşmayıda geçip bildiğiniz boyayla özdeşleşmiş diyim ben sizeBenzin boyaya zarar vermezmi? Deniyceğim ozmn. Tanzikli su fayda etmiyor valla kaç kere yıkattım banamısın demiyor. zift çıkarıcalardan kullanmayı dusunuyorum artk
Üslübüm içinde kusura bakmayın ama çok sinirim bozuluyor gördükçe hergün uraşıyorum çıkmıyor o yüzden sinrlendim son çare buraya geldim valla
![]()
Vallaha fayda etmiyor onlar bekletmeyide denedim. Mazot zaten uçuyor hemen çok durmuyorki üstünde. Valla fayda etmiyor hiçbişi çok özdeşleşmiş boyayla![]()
Son olarakta zift veya katran çözücü dediğiniz şeyler nedir boyaya en az zarar vericek olanı ve hemen çıkarıcak olanı hangisidir. Ürün adı ve ankarada nerede bulabilceğimi yazarsan çok sevinirim
öncelikle o bandı aracın ustune kople çeken zihniyet nesıl bir zihniyettır..güneşten aracın tavanı korunsun diye bantmı çekilir allah aşkına..bir diğer husus ise uslubunuz..bilgisi ve fikri olan arkadaşlar düşüncelerini yazmışlar zaten..öyle alevlenip parlamanıza gerek yok..işinize yarar çözümler mutlaka çıkar...şimdide sorununuzun cevabına gelelim..tam olorak neyden bahsettiğnizi anladım..yapmanız gereken bir yapı markete gitmeniz ve o yapımarketin oto böumunden sonaxın katran temizliyicisini almak..aracın tavanına sıkın ve bekletin scotch briten yesil tarafıyla hafif bastırarak çıkartmaya çalısın..çıkarsa zaten cıkar..çıkmas ise yapmanız gereken tek şey kalıyor aracın yuzeyını su zimparasıyla zımparalamak..onın içinde 2500 kum su zimparası alın artı bırde zımparayı aldığınız yerde mutlaka vardır sert zımpara sungerı alındaha onceden aldığnız zımparayı o sungerın uzerıne sarıp aracınızı zımparalıcaksınız bu sunger sızın arac uzerıne uyguladığnız basıncı esit miktarda yayarak sizin her bolgeyi aynı derecede asındırmanıza yarar..bol su ıle ozenli bir sekılde zımparalayın ve en önemlisi sabırlı olun bolge bolge bant artıklarını temızleyın..ve devamlı kontrol edin vernık tabakaısından fazla goturmeyın..zaten yapışkan artıkları gittikce boyaya ulaştığnızı anlıcaksınız ve aracın tavanı oldukça cizilecek ve matlaşıcak.. sonrasında ya siz pasta cıla yaptrcaksınız yada kendiniz yapıcaksınız..yada gidip aracınızız sonax vs bi yere götürceksiniz herseyi onlar yapıcak buda size en az 200-300 arası bişeye çıkar..istanbulda olsaydınız size yardımcı olurdum..başka türlü çıkartma şansınız yok maaleseff...
onrky
1.4 starjet 95hp
Hergün gidip saatlerce uraşmak çok sinirimi bozdu. Bir de cevap alamayınca brz sinirlendim kusura kalmayın. Söyledğiniz şeyler çok mantıklı bir arkadaşım daha bu tarz fikirlerde bulunmuştu ama güvenememiştim. Dediğiniz gibi yapıcağım sonucu tekrar buraya yazarım. Umarım işime yarar da bu tarz arabasında iz kalanlar için umut kaynağı olurum. Şirket arabası alan bir arkadaşım var cnku o da aynı dertten müzdarip reklam yazılarını çıkartamıyor o da onada yardımcı olablırm inş
Bende Aracı Aldığımda Üzerinde (Tavan , Kaputun Bir Kısmı , Arka Tampon Sol Tarafı ) Kare Siyah Bant Gibi Damalar Vardı. Hepsini Söktükten Sonra Bir Türlü Çıkartamamıştım. Yaklaşık 1 Ay Boyunca Tozdan Çamurdan Daha Berbat Daha İğrenç Duruma Gelmişti. En Son Artık Bunun Çözümü Yok Diyip Gittim Boyacıya. Tamamen Parçaları Boyatma Kararı Almıştım. Fakat Usta Çırağına ''Oğlum Benzinli Bir Bez Getir'' Demesiyle Yüzüm GüldüYapışkanları Çıkarttı Ama Hafif Hafif Yinede Belli Oluyordu. Onuda Praktikerden Turtle Wax Marka Bir Pasta Cilayla Yarım Saat İçersinde Temizledim. Mis Gibi Oldu
![]()
Sonuc nedir mehmet hocam sonax ise yaradi mi?
Yoksa zimparayla mi cikardiniz?
Benim de biseyler yapmam gerek ayni konuda.
Buna benzer durumdan bende muzdaripim cam rüzgarlıklarım düştü ve yapışkan bant kalıntıları kaldı
Atas Decabit alın sanalpazarda mevcut.Kesin çözüm diyebilirim![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri