bu konuda mert , fırat ve serkan yardımcı olacaktır... siyah araç kullanımındaki püf noktalar diye bir konu vardı... o konuyu bulursan orada herşey yazıyor..
linki aşağıda...
https://forum.grandepuntotr.com/arac...-noktalar.html
merhaba arkdaslar koyu renk aracta hangi urunleri tercih edersem en etkili parlaklıgı alırım yıkama çiziklerinin yok olması falan .
deneyimlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim
saygılar
bu konuda mert , fırat ve serkan yardımcı olacaktır... siyah araç kullanımındaki püf noktalar diye bir konu vardı... o konuyu bulursan orada herşey yazıyor..
linki aşağıda...
https://forum.grandepuntotr.com/arac...-noktalar.html
Konu Scottie tarafından (17/04/2011 Saat 21:14 ) değiştirilmiştir.
Öncelikle Eser abicim sağolasın ama daha çoook acemiyimdir ben, utandırıyosun
Çizikler için mutlaka bi polisaj işleminden geçmeli aracınız, elle uygulamada çok zor gider çizikler veya çizikler gidene kadar canınız çıkar... Makineyle uygulama için orta düzey bi aşındırıcı pasta ile çizikleriniz gidecektir.. Yok elle uygularım derseniz biraz daha aşındırıcı bi pasta ve el pedi ile çook uğraşmanız gerekecek...
Polisaj sonrasında da iyi bir parlaklık için glaze kullanmanız gerekir, esas parlaklığı veren üründür..
Son aşama ise cila diye bilinen wax veya sealant ürünlerden kalıcılığı yüksek bi ürün ile korumaya aldınız mı işlem tamamdır
Ama hiç bir bilginiz yoksa işi bilen iyi birine yaptırmanız çok daha iyi olur sizin için...
stilo var bitanede bizde mavi onun bakımını hep ben yaptım turtle wax urunler kullandım.
şimdi bu araç siyah olunca turtle wax bu aracta iyi mi olur kotu mu olur onu bilemedim
turtle wax'ın hangi ürünü mesela?
eğer gerçek bir parlaklık istiyorsanız Poorboys Black Hole Glaze veya Chemical Guys Ez Glaze gibi ürünleri kullanmalısınız, eğer çizikler de var en önce polisaj + glaze + wax kullansanız daha iyi olur...
turtle wax'ın ürünleri çok uzun ömürlü olmayabilir veya istenen en iyi parlaklığı vermeyebilir ama sonuçta elinde şu an onlar varsa bir de kil (clay bar) al, boyaya yapışan pislikleri temizler kil... önce arabanı güzelce yıkat sonra kil ile bütün arabanı temizle sonra bida durula arabanı ve tamamen kuruyunca tw nano tech ile geç, derim ben...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri