Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Işıl ışıl olmuş elinize sağlık. Bende elle yorulduğumdan polisaj makinası aldım ama alet agır oldugu için oda yormaya başladı ama uygulama daha güzel ve uzun ömürlü oluyor makine ile uygulayınca.
Teşekkür ederim =) Aldığınız makina nedir bilmiyorum o yüzden kesin yorum yapamayacağım. Benim makinam ağır gelmiyor ancak çiziği bol bir aracın uygulama süresi aşağı yukarı 7-8 saat olduğu için bir süre sonra bel ağrısı, baş ağrısı, kas tutulmaları oluyor. Makinayla yapılan uygulama daha güzel ve kolay olur doğru (bütün aracın çiziklerini bastıra bastıra elle defalarca polishlemektense, 1700 rpm dönen bir araçla yapmak çok daha kolay). Ancak ömür kısmı ürünün kalitesine (waxlar için geçerli), yıkama ve kurulama yöntemine (çift kova, fırça, mikrofiber eldiven, sünger vs. kurulamada ise mikrofiber kurulama havlusuyla kurulamak farklı, şeker çuvalıyla kurulamak farklı) ve kısmen uygulayanın becerisine göre değişiyor. Mesela waxı ince ve eşit bir şekilde, tüm bölgeleri kaplayacak biçimde sürmek gerek. Artı olarak 200 TL'ye boya koruma yaptığını söyleyen bir yerde, ağır aşındırıcı ile uygulamadan sonra makina izlerini gidermek için hafif bir aşındırıcıyla tekrar uygulama yapmak yerine üşenip o şekilde bırakmışlar. Araç gölgede nefis gözüküyordu. Ancak bulutların arasından güneş kurtulup araca vurduğu an asıl manzara ortaya çıktı. Tavanından kapısının en altına kadar komple hologram doluydu. Yani çizik giderme süreci, çizik gidermeden önce kil uygulanması, çizik giderme sonrasında ise yüzeyin polish yağlarından tamamen arındırılıp wax için hazır duruma getirilmesi de ömür açısından çok önemli.

Alıntı luleburgazli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
off diyorum aga başka bişey diyemiyorum darısı bizim başımıza...
Teşekkür ederim