oncelıkle Carbon Clean ıslemı yapılıp, sonrasında yag degısımı yapılması daha saglıklı.tabı once yag degısımı yapıp sonra Carbon Clean yapan yerlerde var.benım tercıhım ılk secenek...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Bi kaç ay önce Ümraniye carrefourda bulunan speedye uğramıştım, carbon clean işinin önce de kaldığını bi çok servisinde artık depoya konan ilaca geçtiğini söylemişlerdi, bende denemek için bir bor katkısı alıp(ancak yakıt katkısı deil temizleme ürünü yazıyordu üzerinde) kullandım, hiç bir işe yaradığını görmedim , belki başta bişey olur mu falan dedim ama tamamen fos çıktı,
Bu haftasonu araca 60 bin bakımını titizlik yapıp erkenden yaptırdım, bir de carbon cleane soktum, millet yazıyordu ben de çok merak ediyordum bi sürü farklı şey duymuştum,
benim arabadaki etkisi şöle oldu;
-- ses hissedilir düzeyde düştü, özellikle devir yükseldikçe gelen ses azaldı, hatta bu yüzden sanırım vitesi daha yüksek devirde değiştirir oldum , kulak alışkanlığı heralde...
-- performansta artış var şöle ki,; aracı c.c. ye sokmadan iice test ettim. yokuşta bayılma azaldı, özellikle yokuşta hızlanmalarda 1 -> 2 yada 2->3 yaparken motorun kendini toplayamaması hissi (belki de 6 vitesli olmasından) bariz azaldı (aynı yokuşta eşit şartlarda denenmiştir)
--ancak biraz daha hızlı mı kullanmaya başladım biilmiyorum, ancak yakıt tüketimi arttı (yakıt ibresi direk ele veriyor, gidip gelddiğim yol ve trafik şartları aynı)
yaptırmayı düşünenlere umarım fikir verir,
ancak bu bahsettiğim değişklikler, bakım sonrası yapılan cc nin etkileridir (mazot filtresi, hava filtresi, yağ filtresi ve yağ değişti)
saygılar,
Coşkun, bence gayet mantıklı şeyler.Bu uygulamadan sonra yazdıkların olması gerekenler.Bunlar gerçekleşmişse bu durumda carbonclean işe yaramış demektir...
Evet c.c. Işe yaramiş ayrica ilk 200 km boyunca biraz daha fazla yakmasinin normal olduğunu müşterilerimde belirtiyorum yakit meselesi düzene girecektir
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri