Alıntı ufuk61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
shoppar dostum aynı hatayı ne yazıkki ben bir kere yaptım hem antenden oldum hem boyadan bende dün akşam servise gittim servis müdürü cok samimi bir abimiz izmit (yılmaz oto) dün arabamı pastaya soktular beyaz pasta idi ve boyaya zarar vermediğini söyledi.ve arabayı boyahaneye soktular ustalar 20 dk işi bitirdi bende aracımın başındaydım sadece merak ettiğim konu pasta yaptıkları bezin arabanın boyasının alıp almayacağıydı ve gercekten aracın boyasından iz yoktu bezde içim o zaman dahada rahatladı ben derimki yaptır pastanı rahatla şimdi arabam sıfır gibi oldu.birde usta şunu söyledi pasta coğunlukla opak renkli boyalara zarar verir dedi oda kaliteli pasta olmayanlarmış yani tavsiyem serviste yaptırman şimdiden kolay gelsin ama kafana takma.
aracın metalik olduğu için bezde boya kalıntısı göremezsin,çünkü boyanın üzerinde şeffaf saydam vernik var, boya artığı için önce bu verniğin bitmesi gerekir,bu arada pasta ile çiziklerin kaybolması,esas boya yüzeyinin inceltilerek çiziklerle aynı seviyeye inmesi,getirilmesi ile açıklanır ki,bu da boyanın incelmesi demektir,sadece kullanılan pastanın kalınlığına ve çiziklerin derinliğine göre bu incelme işi farkeder.