Makineyi geçen hafta ve bu haftasonu deneme fırsatım oldu fakat kusura bakmayın fotoğraf çekemedim.. makine almadan önce atas'ın şimdilerde favori olan proteo cilalı oto şampuanını aldım köpüklü köpüksüz püskürtme şişesiyle beraber kapı teslimi 1 lt.sini 10 tl ye aldım (fiyat bence çok iyi).. İlk denememde sanırım 1/25 (tahmin) sulandırdım kendi fısfıs şişesiyle tüm araca uygulayıp (bilek kalmadı) basınçlı yıkama yaptım araç çok kirli olduğu ve de makineyi daha yeni kullandığım için ikinci tekrar yapmam gerekti ve sonuç gerçekten güzel oldu gayet memnun kaldım.. İkinci seferde ise 2 lt.lik el ile basınç yapılan ilaçlama şişelerinden kullandım aynı şekilde sulandırıp aracın heryerine püskürttüm çok kolay oldu, sonra 2 dk. kadar kirlerin yumuşamasını bekleyip basınçlı yıkama yaptım bir seferde bütün kirler çıktı sonuç yine mükemmel oldu .. Bu sistemi herkese tavsiye ederim.. Kısmetse yarın lastikler için hepsiburada dan aldığım meguiar's endurance da gelicek onu da deneyip yorum yazıcam inşallah.. kazasız belasız günler ..
selamlar,
lavor p19 u arkadaşımdan denemek için aldım ve 2-3 kez yıkama yaptım. çamaşır makinesinin musluğuna bahçe hortumu aparatı ile bağladım ancak şebekeden gelen suyun içinde hava olduğu için(hortum içinde görünüyor) makinede teklemelere/ciyaklar gibi seslere neden oluyor. harcanan su olarak saatte 420 lt harcadığına göre 10 dk lık yıkamada 70 lt su harcar. ben karcher almaya karar verdim k2,20 modeli aklımda 180 tl praktikerde. 140 tl lik modelden farkı 4 tekerli yatay olarak durması ve hortumu 3 değil 4 mt ayrıca tornado kir sökücü ucu da bulunuyor.
lavor veya karcher alanlar foam lance denilen aparatı da araştırsınlar. köpük şov yaparlar![]()
Ben de aldım k2 16 modelini fakat daha denemedim. 150TL 12 taksit.
Makineyi denedim arkadaşlar, makine 10 dakika da 1 teneke su harcıyor 20lt filan. Basıncı yeterli fakat yıkamacılardaki basıncı aramayın. Amatörce kullanım için bu fiyata gayet iyi 15 yıkamada parası çıkıyor zaten. herkese saygılar.
inceleme için teşekkürler kemal hocam. karcherın en güzel özelliği kovadan/tenekeden su çekmesi. kısmetse sonbaharda kapalı garaj yaptırıcam o zaman 200 ltlik bir depo almayı planlıyorum araç yıkama için. kuyuda zaten motor var kuyudan basıcam suyu depoya 1 gün öncesinden tozu/tortusu dibe çöker.
PP 2617T Basınçlı Yıkama Makinesi - 1350 W
Bu urun nasıldır arkadaslar fıyatı oldukca uygun
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
şahsi fikrim 80 buna verene kadar lavor p19 u incelemeniz. sanıyorum 110-130 tl aralığında.fiyat farkı var tabiki ama lavor kullanan ve memnun olan çok kişi var. ayrıca foam lance denilen aparat ile traş köpüğü kıvamında aracınızı fırçasız,süngersiz, eldivensiz yıkayabilirsiniz. gerçi foam lance 120 tl gibi bir fiyatı var ama en azından ilerde düşünürseniz pişman olmazsınız.
150 tl' makina
20 tl şampuan,
20 tl lastik vs. malzemelerş
10 eldiven+sünger+bez
desek eder 200 tl.
Bizim burada yıkama 13 tl. Demek ki 200 tl'ye 15 defa yıkatırım yaklaşık. Ayda bir yıkattığıma göre bir yıl üç ay da verdiğim para çıkar. Kaldı ki bu arada şampuandı, eldivendi eskiyecek, yenisi gerekecek, her yıkamada su+elektrik masrafım olacak, yorulacağım
Oysa ben ne yapıyorum, veriyorum 13 tl, oturup izliyorum, oras omadı, burayı kurula deyip kalkıp gidiyorum![]()
Bizim burda opetlerden biri 24 saat 1 tl'ye köpükle basınçlı suyla araba yıkıyor. Canavar gibi yıkanıyor arabanın dışı. 200 tl'ye 200 kere yıkatabilirim aracın dışını![]()
peki kullandıkları şampuan hakkında bilginiz var mı veya kullandıkları şampuan mı?
ben keyif alıyorum aracımla ilgilenmekten, komşular bazen boyayı sen çürütücen temizleye temizleye diyorlar. biraz tercih meselesi.
ben lavor power 19 aldım atas proteo şampuanımda var foam lance yok köpük şov yapamıyorum inş bu ay onuda alıcamalacaklara tavsiyem şu siteyi inceleyin ATAS OTO YIKAMA - atas benim aldığım makineyler beraber foam lance ve proteo lüx cilalı fırçasız oto şampuanı uyguna geliyor.kampanya yapmışlar.
Konu uLTRa GP tarafından (19/05/2011 Saat 09:00 ) değiştirilmiştir.
Arkadaslar koctasta kampanya var karcher k2.100 bidondan su çekme özellikli makina 129.90 tl. Yenbosnadakine aramadan gitmeyin, sonuncuyu ben aldım sanırım![]()
Hayırlı olsun, kovadan su çektirmek için biraz uğraşmak gerekiyor. direk kovanın içine hortumu atınca pek verimli olmuyor. Ben 2 tane 30 lt lik bidonla denemiştim. kullandığımı diğerinin üzerine koyup makineye su sağlayarak kullanabildim. 60 lt suyla 10 dk makineyi kullanabilirsin.
bim de vardı ben aldım 100 tl ye harbiden mükemmel 100 barlık bluelight marka tabancalı şampuan hazneli tavsiye ederim ..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri