Fırça boyanın en büyük düşmanı renk her ne olursa olsun fırça kullanmayın aracınızı yıkarken.Ben çift kova yöntemi kullanıyorum önce aracın kaba kirini atıyorum basınçlı makina ya da hortumla daha sonra 2 kova alıyorum 2sininde içi su dolu birine şampuan ilave ediyorum diğerinde şampuan olmuyor.Mikrofiber yıkama eldivenini şampuanlı olan kovaya batırıp aracımı yıkıyorum eldivendeki şampuan miktarı azaldığında eldiveni tekrar şampuanlı kovaya batırmadan önce sadece su dolu olan kovaya batırıp bir duruluyorum sonra tekrar şampuanlı kovaya daldırıp yıkama işlemine devam ediyorum.Bu yöntem karışık görünebilir ancak çok basit ama etkili bir yöntemdir böylece araç üzerinden eldivene yapışan bazı kirlerin tekrar boyayla temasını önlemiş ve çizik ihtimalini minimuma indirmiş oluyorsunuz.

Aracınıza 3 ayda bir wax atın zor bir şey değil turtle wax ve benzeri ürünleri yapı marketlerde bile kolaylıkla bulabilirsiniz.Şampuan olarak da Sonax sarı konsantre şampuanı önerebilirim şu sıralar hepsiburada.com da indirimde olması lazım.