güzel konu,bu sorunun cevabını bende merak ediyom. bilen arkdaşlardan cevap bekliyoruz.
Merhaba Arkadaşlar,
Malum aracımızın teslimini bekliyoruz hala. Mayıs ayı içinde gelecek inşallah. Benim şöyle bir sorum olacak. Ben arabayı alırken bana bayi boya koruması hediye edeceğini söyledi. (Bursa - Banoto)
Ben daha önce sıfır araba alıp boya koruma yada cila yaptırmadım. Bu nedenle arabanın üstüne yapılmış olacak herhangi bir işlemi ayırt etmem çok güç. Yani sadece yıkayıp verseler ben oo süper olmuş deyip kabul edicem büyük ihtimalle![]()
İşin uzmanlarından bir kaç tiyo rica ediyorum. Boya korumalı araba nasıl ayırt edilir? Üstüne su damlatıp kayışınamı bakayım? parlamasınamı bakayım? varmı böyle bir kaç püf nokta?
güzel konu,bu sorunun cevabını bende merak ediyom. bilen arkdaşlardan cevap bekliyoruz.
aracın boyasına ellediğinde kadife gibi kaygan bir his verir. su aracın boyasında tutunamaz akar gider, yağmur yağdığında bocuklanmadan anlaşılır
Mehmet, benim farkettiklerim daha canlı-ıslak gibi görünen boya, suların kolayca akması (damla damla) bir de en önemlisi parmağının dış kısmıyla boyaya dokununca ekstra bir kayganlık, pürüzsüzlük hissedilmesi
Tabi en garanti yöntem boya koruma yapılırken aracı görmek![]()
kardeş ALLAH yardımcın olsun sıfır arbada boya koruma olup olmadığını anlamak baya zor benimde bilgim yok ben arabayı aldıktan 5 ay sonra yaptırdım sanki fabrikadan yeni çıkmış gibiydi zaten cilasıyla korumasıyla veriyolar arbayı bence sen daha sonra getirip yaptıriyim de
hiç bir şekilde anlayamazsın zaten yeni araç boyası yeni verniği yeni cilası yeni ,anlamak çok güç verilen sözlere inanancaksın gözünle görmediğin müddetce...
sıfırda bu durum çok zor ancak
1 özellikle siyah ayna gibi olur
2 ıslakmış gibi durur
3 kaygan olur ellediğinizde yağlı gibi gelir
4 su kayar
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Mehmet ozaman banoto bize cila. atıp geçmiş ozma. Çünkü su üzerinde damla damla birikiyor.
Geçen hafta sonaxmersin'de nanoguard boya koruma yaptırmıştım dün anamurda aracı yıkatayım dedim yıkamacı araca suyu tutar tutmaz boya korumamı var dedi su aracın üzerinde boncuk boncuk toplandı birde araçtan inerken camın direğinden tutuyorum hep boya korumadan sonra elime ipek gibi geliyor direği tuttuğumda
bişey daha ekliyim geçen gün yapılmıştı boya koruma dün yağmur yağdı tozla birleşince özellikle tavanda halkalar halinde lekeler kaldı elimi sürünce hemen çıkıyo.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
alel acele konu başlığı açmışım.. linkteki konuyu buraya birleştirebilir misiniz?
https://forum.grandepuntotr.com/arac...il-mumkun.html
öncelikle hayırlı olsun arkadşım,benim önerim aracı güneşe çıkart ve kaput üzerinde büyük oval şeklinde hareler görüyorsan üzerinde bir uygulama yoktur ve fabrikada dairesel açılarla püskürtülen boyanın kısım kısım girdap şeklini aldığını görürsün....
eğer uygulama var ise simliymiş gibi bir görüntü verir ve o yuarlak hareler görünmez.ayrıca çamur falanda tutmaz.toz hemen uçar.
Hemen şunu ekleyeyim arkadaşlar dünyanın en pahalı aracında bile boya hatası vardır bu engellenemez.lütfen aracı alırken kapı eşiklerini iyi inceleyin kapının bağlı olduğu yerlere bakın.genelde oralarda oluyormuş.
Konu cpeloo tarafından (06/06/2009 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazı ekleme
üzerine su dök boncuklanma oluyorsa koruma vardir
arkadaşlar boya koruma yaptırmak istiyorum nerde yaptırayım yardımcı olabilirmisiniz ankarada daki en iyi yeri arıyorum yardımcı olurmusun
araç vergini www.gelirler.gov.tr den worldcard la ödersen ağutos ayı sonuna kadar sonax boya koruma 120tl+kdv ve 3 taksit diğer türlü fiyat servislerinde de fiyat koruma 150 tl ye yaptırabilirsin.
Merhaba Aynısını banada yaptılar.Araç geldiğinde aradılar aracınıza boya koruma atalım diye hatta çok ısrar ettile 220 tl dediler ben olmaz dedim sonra bir gün sonra arabayı teslim almaya giderken bir daha aradılar olmaz dedim çok ısrar ettiler size o zaman 100 tl olsun dediler ben kabul ettim ama atıp atmadıklarını anlayamadım malesef. Artık kimsenin günahınıda almak istemiyorum attıysalar helal olsun.Atmadıysalar da haram olsun ne diyeyim....Am aartık kendi cilamı kendim atıyorum ve arabam çok güzel parlıyor...Sizde kendiniz atın bence..
bence teslım alırken yaptırmayıp bırkaç ay sonra yaptırma sözu alın(yazılı olarak) ve daha sonra götürün yapsınlar kesın ve etkılı cözum![]()
damla üzerinde tabiki birikecek ıslak sonuçta araç ama boncuk boncuk olur kaputta diğer durumda ise dağılır
ayrıca araca sadece cila çekilirse de aynı sonucu verir
1 boya koruma varsa aracı aldıktan 6 - 6 ay sonra bile ilk günki gibi parlamaya devam eder.
2 reçine düşerse verniğe yapışmaz sıcak yıkama ile kolay çıkar kuş pislerse eğer kuş yanığı dediğimiz ve sadece boyama ile çıkan leke oluşmaz
3 boya koruma da araç pasta yapıldıktan sonra cila çekilmez önce yıkanır, sonra teflon kaplanır, en son kat cila çekilir oda el cilası olmaz makine cilası çekilir...
4 altı ay sonra teflon kaplama revizyonu mutlaka ücretsiz yapılmalıdır yoksa paranız boşa gider garantisi deva etmez
5 ciddi anlamda araç parlar ( özellikle koyu renk araçlarda, ki boya korumanın hakkını en iyi koyu renk araç verir )
6 bu işin hakkı 200 tl dir. maksimum !!! daha fazlası diamond gloss falan hikaye yani
7 teflon kaplama ve son kat cilada meguiars, pasta da 3M kullanılması durumunda en iyi boya koruma yapılır...
BAŞKA SORUSU OLAN???
bu kadar önemli bilgilere sahip olduğuna göre
aşağıdaki soruyu hiç sormaman gerekirdi
diye düşünüyorum
(arkadaşlar aracıma boya koruma yaptırmak istiyorum ve bu işlemi bursada yetkili serviste yaptırmak istiyorum
aranızda daha önce gitmiş olan var mı birmot banoto yada teknomak'a
yardımcı olur musunuz ?)
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri