Berkan kardeş (yaşını bilmiyorum ama ) benim uzun süredir kullanmadığım bir taşıyıcım var, iki bisiklet kapasiteli, hatchback ve sedan araçlara takılabiliyor. Uzuuun zaman oldu o yüzden net hatırlamıyorum ama sanırım Thule markaydı. Acelen yoksa, Bostanlı'ya, aileme uğradığım bir gün evi karıştırıp bulmaya çalışayım. Fotoğraf falan gönderirim belki işine yarar.

Bunun dışında işin gereği sivil kıyafet giyiyorsun sanırım biz bankacılar takım elbiseye mahkumuz maalesef. Sivil giyinebilsem ve güzergahım uygun olsa ilkbahar ve yazın kesinlikle bisikletle işe gider gelirdim. Nacizane tavsiyem, katlanır bisiklet alman. Böylece arabana askı almaktan kurtulursun, olası çizikleri engellersin, vapurda-otobüste-metroda kolaylık sağlar, kimse "bununla binemezsin" demez (taşıma çantaları var, içinde ne olduğu belli olmuyor), hayatın kolaylaşır, ufaktan da spor yapmış olursun.

Katlanır bisiklet deyince Türkiye'de bulunabilecek ve dünyanın en iyilerinden olan iki marka var; Dahon ve Tern. Bir de Brompton var ama Türkiye'de yok sanırım. Bu üçü çok iyi ve o derece pahalıdır, özellikle Brompton. Arabalardan örnek verecek olursam Brompton Rolls Royce oluyor. Dahon BMW, Tern Mercedes, Kron Ford ve B'twin de Fiat oluyor Bianchi ise (katlanır sınıfında) Cherry oluyor. Ucuza işimi görsün dersen Kron veya B'twin (Gaziemir Optimum Decathlon'da var) gönül rahatlığıyla alınabilir.