"Bir saniyesine bile hâkim olamadığımız, hükmedemediğimiz bir hayat için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur.”
Araba almaya karar vermiştik. Bir kaç ay araştırma yaptık. Sonunda bir tane Clio (2003 Model 1.4 Dolu olanı) bulduk. Arabanın sahibi ön kaputta tamir olduğunu başka hiçbir sorununun olmadığını söyledi. Renault servisine aracı götürdük. Kaportada adamın dediğinden başka sorun yoktu. Debriyaj, fren, gaz bunlarda olumluydu. Motora gelince duman atma var denildi. Kilometresine gelince adam 97.000 dedi. Serviste 2008 yılı kayıtlarında 160.000 km olduğu belirtildi. Daha arada 3 yıl var, Allah bilir ki 250.000' i bulmuştur. Sonra adam ben arabayı bir askerden aldım dedi. Kilometresinin orjinal olduğunu bu şahsa satan adam söylemiş. Bu şahıs arabayı servise götürüp ekspertiz yaptırmış ancak serviste veya tüvtürk te km sorgulaması yaptırmamış.
Buradan anlaşıldığı gibi arabayı satan adam bile kilometresinin gerçek olmadığını satmaya çalışırken öğreniyor. Toplum olarak ne garip bir hal aldık ki herkes birbirini kandırmaya çalışıyor. Artık şunu anladım ki insanlar kendilerine bile güvenemiyorlar.
Yer imleri