15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Birkaç teknik soru

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hakan Demiray
    dmRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 269

Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Zaten bugün servise bağlı fiat galerisini ziyaret edeceğim ve yapılan anketten sonra geri dönülecektir nedir durum diyeceğim. Biraz tartışacağım yani.

Bu arada alakası var mı bilmiyorum ama baskı balata değişiminde öndeki 2 lastikte sökülmüştü. Ayrıca motor blogu da sökülmüştü bu işlem için. Bunlardan dolayı olmuş olabilir mi bilmiyorum tabi. Ama serviste olduğuna eminim

Bu arada yeni aklıma geldi. Servisteki elemanın şöyle bir laf demişti, çok iyi hatırlıyorum;

Grande Punto çok sağlam ve problemsiz araç. Kimseden şikayet yok gibi
    o lafın üzerine gülmüştüm sadece Çünkü aracı almadan önce araç hakkındaki tüm olumlu ve olumsuz durumları öğrenmiştim

Son durum - 13:15

Bugün aynı problemler üstüne Kozlu'daki yetkile servise gittim. Araç yarın kontrol edilecek ama bugün için alınan sonuçlar;

Arka kapı kolları
    Arka kapılar kimi zaman açılıyor kimi zaman açılmıyordu. Bunu dile getirdim ancak yetkili arkadaş ilk önce hepsini denedi ve onlarca denemesinde de bir kez bile problem çıkarmayınca, bakın işte açılıyor, bir problem yok, problem yapınca getirin dedi Ehh dedim ben tamamen açılmıyo demedim, bazen açılmıyor diyorum zaten dedim netici olarak ve problem yapınca nasıl getirebileceğimi açıklamlarını istedim. Problem olunca getirin laf en güzel çıkış yöntemi servislerin Servise göre arka kapılardaki kronik problem, kapı kilitlerinin zaman zaman değil, her zaman açılmayacak oluşuymuş. Yani arka kapı hiç açılmıyormuş kronik problemde İşin tuhaf kısmı bu aracı galeriden alan kişi arka kapıların açılmadığını fark etmeden nasıl 1 sene aracı kullanabilir

Yetkili arkadaş kapıyı yanlış açtığımı ve nasıl doğru açılacağını bir güzel anlattı bana. Kilidi iç noktadan çekersem kapı açılmazmış. Evet denedik açılmıyor. Bu kronik problemmiş. Ama dış noktadan çekersem ancak açılırmış. evet açıldı da. Ve o kronik problem değilmiş. Yani kilidin değişmesi gerekmezmiş Yani hem kronik hata var deniyor, hem de yok Benim bildiğim araç kilidi her noktadan çekince açılır. Artık arabaya binmek isteyenlere de kapı kolunu çekmeyi öğretecez anlaşılan o ki

Şimdi gelin bunu resimle açıklayayım ve siz de öğrenin arka kapı nasıl açılıyor

Eğer 1 nolu bölgeden çekerseniz tamamen yanlış bir uygulama. Kapı açılmaz.
    2 numaralı bölgeden çekerseniz 10 puan. Kapı açılır.

Yorumu tamamen size bırakmakla birlikte, arka kapı kilitlerini garanti kapsamında değiştiren arkadaşların böyle bir sıkıntısı var mı acaba?

Tavandaki ufak nokta lekeler
    Tavanla kapıların birleştiği yan bölgede (tutma kollarının olduğu yer) ufak nokta gibi lekeler var. Pas lekesi olamaz. Ancak ne olduğu belli değil. Servise belirttim, su v.b. lekesidir dediler. Tavanda su lekesi, o da ayrı çelişki Daha sonra ziyaret ettiğim Fiat galerisindeki arkadaşlar da bu yoruma sizler gibi şaşırdı. Su lekesi dendi geçildi. Ancak ben konu ile ilgili detayları verince (kullanılan yapıştırıcının zamanla leke yaptığı, ve Ereğli bölgesindeki servise uğradığımı ve kendilerinin de bu bölgenin resmi çekilerek Tofaş'a yollanacağı ve oranın değerlendirmesi gerektiğini belirttim), aa tamam o zaman biz de arayalım dendi
    Tamam daha önce böyle bir problemle karşılaşmamış olabilirler ancak su lekesi diyerek geçirilmemesi gerekirdi sanırım

Direksiyon problemi
    Servis kabul etmiyor kendilerinde hata olduğunu. Direksiyon ile ilgili bir işlem yapmadıklarını belirtiyorlar. Yetkili galerideki arkadaşlar sağolsunlar epey ilgilendiler. Durumu onlara da anlattım ve akıl var mantık var dedim. Garanti kapsamındaki aracımı neden başkasına elleteyim, hadi ucuz olsun diye elleteceksem neden öncesinde gelip servise 500 YTL 'e varan bir işlem yaptıraım. Aynı işlemi yetkisiz bir yere 300YTL 'e yaptırmak varken..

Netice olarak
    Galerideki arkadaş tekrar rica etti servisten ve yarın tüm bu sıkıntılara bakılacak. Bakalım sonuç ne olacak

Araba çok güzel bir araç ve abartılacak büyük problemler yok bence. Ama servislerin tutumları çok yanlış ve insanı soğutuyorlar araçtan
    Konu dmRy tarafından (27/11/2007 Saat 14:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood! (Lütfen forum kurallarını okuyalım!!!)

2. Bu mesaj için teşekkür edenler: