4kollu olan bijon anahtarida oluyo orjinali pahakidir . Istanbulda cikmaci lar var kazali araclardan bakabilirsin
Arkadaşlar 2 gün önce yolda lastik patladı ve lastikçi nasıl sıktıysa bijonları . arabanın orijinal bijon anahtarı kırıldı. Ama lastik sökülmedi daha sonra yoldan gecen bir vatandaş yardım etti onun artı anahtarıyla uzun uğraşlar sonucunda sökebildik. ama şuna orijinal bijon anahtarım kırık şimdi orijinal bijon anahtarına ihtiyacım elinde fazladan olan arkadaş var mı?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
4kollu olan bijon anahtarida oluyo orjinali pahakidir . Istanbulda cikmaci lar var kazali araclardan bakabilirsin
elinde olup da kullanmayan arkadaşlardan satın alırım diye düşünmüştüm.
orjinali maalesef dandik bir dokum bence her ihitmale karşı sizde orjinali yerıne artı olanlarldan alın. Kırılmasının diğer sebebide tek kol olup yükü dengeli verememekten kaynaklanmaktadır.
evet haklısınız Fiat'ın bijon anahtarı çok dandik. ama benim bagajda hiç bir şey yok o yüzden orijinali istiyorum bula bilirsem iyi olacak , diğerleri bagajda ses yapıyor.
Ben artı tip bijon anahtarı aldım, kancalı lastikle sabitledim bagajda.. , sayesinde yazlık_kışlık lastiklerimi kendim takıyorum. Dediğiniz gibi orjinale fazla yüklenilemiyor, hem sıkarken hem gevşetirken
arkadaslar gecen gece bı arkadasım yolda kaldı onu almaya gıttım gecenın bı yarısı 130 km felan arkadasın lastıgı yolda yarılmıs lastıgı sokup yedek lastıgı takamamış orijinal anahtarla zorlamış anahtar 8 olmuş vidayıda yalama yapmış ben artı anahtarla gitmiştim onla hallettik ama orijinal anahtara güvenmeyin sizi yolda bırakabilir bilgilerinize.
bu arada silivri- tem babaeski kavsagı arası çekici 300 tl istiyor bilginize![]()
Kredi kartlarinin senede uc kere ucretsiz cekici hakki var .ben bu sene bir kere kullandim araci servise goturdum evin onunden
servisten temin ettim fiyatı 40 tl
bende bi servis açıcam en son %100 karlı iş
Sonax 17 No L Bijon Anahtarı 841995 Fiyatı - Taksit Seçenekleri
orjinaller gerçekten dayanıksız bende kırdım. En sonda + şeklinde izeltas marka aldım çok sağlam
Lastikçiler bijonları sıktığında kontrol etmek lazım aslında. Ellerindeki makine bazen o kadar kuvvetli olabiliyorki bırakın bijon anahtarını biraz düşük güçte bir makine bijonları açamıyor. Sıkarken özellikle tembihliyorum ben anahtarla açılabilecek kadar sıkın diye.
Hayatimda 1 kere stepneyi takmak zorunda kaldim onda da bijonu sökemedigim için takamadim. Makine o kadar sıkmış ki + seklindeki anahtarla uzerine çıkıp zıplamama rağmen sökülmedi. En iyisi cakmaklikla çalısan hava kompresoru. Lastik yarilmadigi surece hava basip lastikciye kadar gidilebilir.
biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM
Bir yakınımın focus ghasının lastikleri değişmek için sanayiye gittik. Değişim için sağ arka tekerin bijonları açmaya kalktılar makinenin gücü yetmedi. O gün en az 5 makine denedik açabilmek için. En sonunda epey büyük bir makine getirdiler ve o şekilde bijonları söktük. Bir yerde lastik falan yarılsa anahtar ne kadar kaliteli olursa olsun insan gücü ile gevşetmek kesinlikle mümkün değildi. Ondan dolayı eski usulü takip ederekten uzun yola çıkılmadan bijonların durumunu anahtarla kontrol etmek en doğrusu.
bende de tam tersi oldu.yazlık jantlari aldigimda lastikci makinayla sıkmıştı.sonra kışlıklari takma vakti gelince kendim +anahtarla nerdeyse tek parmağıyla açtım bazı bijonları,Allahtan o kadar zaman yolda başıma bi iş gelmemiş.
şimdi ders oldu,ayda bir lastik havalarına baktığımda bijonlari da anahtarla kontrol edlyorum
servise gittim bütün lastikleri söktürdüm normal + anahtarla sıktırdım.dünde kendim krikoyu kullanarak arabanın kendi orijinal bijon anahtarıyla ile 4 tekeri rahat bir şekilde söktüm taktım. bence Sorun anahtarda değil hayvan gibi makinayla sıkmalarında.
Konu ORS15 tarafından (07/09/2015 Saat 08:31 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri