Merhabalar Bursa Antalya değil fakat İstanbul İzmir arası gittim geldim aracım 1.4 benzinli otomatik vites ortalama 100-110 civarı gittim geldim, araçta 4 kişi bagaj dolu klima açık şekilde 5 litre yaktı.
Merhaba
Yakın zamanda bursa antalya arası yolculuk yapan varmı acaba kaç saatte gitti / kaç km /ne kadar yakıt tüketimi oldu şimdiden tesekkurler
Merhabalar Bursa Antalya değil fakat İstanbul İzmir arası gittim geldim aracım 1.4 benzinli otomatik vites ortalama 100-110 civarı gittim geldim, araçta 4 kişi bagaj dolu klima açık şekilde 5 litre yaktı.
Konu ecaliskan tarafından (07/07/2021 Saat 07:01 ) değiştirilmiştir.
Bende şaşırdım maşallah
Buradan giderken fulledim depoyu 738 km yol yaptım ve ekranda low fuel yazıyordu sonrasında dönüşte 200 tl yakıt attım eve geldiğimde yine low fuel yazdı.
Konu ecaliskan tarafından (08/07/2021 Saat 07:06 ) değiştirilmiştir.
En sağlıklı ölçüm; depoyu doldurup yol yapıp tekrar depoyu doldurarak,
alınan yakıt÷yapılan km= doğru net sonuç.. şeklinde ölçülmeli.
Evet dediğiniz gibi mantıklı ben sadece yol bilgisayarı ve ne zaman yakıt aldığımdan baktım. Yola çıkmadan ortalamam 5.4 lt idi fulledim sıfırladım gideceğim yere vardığımda 5 litre yazıyordu ortalama hızda 78km idi.
Nedense güvenmiyorum yol bilgisayarına
Sanki kandırıyor gibi.
Aslında bende pek güvenmiyorum ama biraz gaza basıp oradaki değeri görünce güvenim yerine geliyor
Ben lpg de kullandıgımdan yol bilgisayarı bana yaramıyor malesef. Her depo dolduröada size dediğim gibi ölçüm yapıyorum.
LPG li aracım olduğundan bende öyle yapıyordum ama benzinde fullemek zor oluyor
Evet birde öyle bir sorun var LPG uygun oluyor ama benim gibi çok km yapmayanlar için(sene 7-8 bin civarları) pek gerektiğini düşünmüyorum zira bir arıza çıkarttığı zaman kârını kaybediyor.
1.4 fire motoru bilemem ama 1.3 multijet ile geçen hafta gittim geldim.İstanbul /Antalya-kemer'e.Google maps 8,5 saat veriyordu ben iki mola ile 10 saatte gittim.Sapanca üzerinden Tem rotasını takip ettim,Kütahya-Afyon/Burdur-Bucak/Antalya/Kemer.Tüketimim 4,8. Ortalama 100-110 gibi ve kameralara dikkat ederek sürdüm.Geçen yıl yine aynı yolda Burdur/Bucakta kameradan hız cezası yemiştim.Bu yıl tedbir olarak yola çıkmadan Sygic navigasyon kurdum telefona , hız kameralarını vs gösteriyor.Tavsiyem özellikle bizimki gibi arabalar için sabaha karşı 4 gibi yola çıkıp ,öğlen hedefe ulaşmak.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen bende aynı şekilde sabaha karşı 4 gibi çıkmıştım yola güneş etkisini gösterene kadar çok rahat gidiliyor.
Aracı aldığımda film yoktu iyi ki gitmeden önce çektirdim çok faydasını gördüm.
100-110 civarı giderseniz 5-6 litre aralığında yakar. 120'yi geçtikten sonra ejderha gibi içiyor kerata
Ölüm Gaz Pedalına basan ayakta, hayat direksiyonu tutan kollardadır. Bunun eğlencesi ise ölümüne basıp hayata tutunmaktır...
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri