halils2 Nickli Üyeden Alıntı
Edirne istikametine gideriz orası hem boş olur, 9lt ortalama yakalamak için ;).
Burada sana kimsenin bir şey dediği yok. Bahsettiğin ortalamada yakalanamayacak ortalama değil, ama senin dediğin şartlarda değil. Sen ortalama verirken sadece yaktığını söylüyorsun, ne ortalama hızın var ne de süresi. Şimdi bende sana bir örnek vereyim: Fire motor lpg li 170 km yolda tam hatırlamıyorum ama 27 lt falan lpg yakmıştım. ortalama 100 km 15 16 lt yapıyor yani bu günün parasıyla 32 kr yakmışım o zamanın parasıyla 40 45 kr yapıyor ama ortalama hızım 12 13 kmh, aracın çalışma süresi de 27 saat falandı. Rakamları net değil ama yaklaşıktır. Yani verileri böyle ver biz de kıyaslayalım eyvallah. Yukarıdaki mesajlarının birinde içinden geçe geçe 9 lt yakıyorum demişsin, sanırım otobanda yakaladığın değerdi. Yoksa İstanbul ş.içi trafiğinde hem makaslı gidecen, hem basacan bana pek makul gelmedi açıkçası onun haricinde otobana çıkıp 150 160 5. vitesle sabit gidersen yakalarsın tabi. Buna bir çok arkadaş karşı çıkmaz, eyvallah der ama ş.içi trafiğine girmeden açık yolda sakin kullanıp ş.içi dersen de gördüğün gibi bir çok kişi de karşı çıkar.