Tjet abi basmamak elde degil makina cavliyo :))
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
Printable View
Tjet abi basmamak elde degil makina cavliyo :))
Yok yakıt düşünmüyorum pekte. 50 krş yakıyorsa da Tjet 'e bineceğime 1.4 Tsi Golf 'e binerim diye hesaplıyorum. :)
Zaten olmadı araba işi. Sıkıntı çıktı. Arabada travers denen önemli bir parça değişmiş. Tam olarak bilmiyorum ama internette iyi şeyler okumadım. O yüzden vazgeçtim.
Vallahi şu 50krş yakanlar sanırım sürekli 4-5bin devirden aşağı kullanmıyor aracı ben ne kadar yüklenirsem yükleneyim 50 krş hiç geçmedi ne hikmetse
Ortalama hiz 137 km Ankara - Eskisehir yola gittim. 51 kurus yaktim. Ard arda gitsek sende ayni yakiti yakardin bence sen çok sakin kullaniyosun o yuzden yakit dusuyor. Ankaradada ayni sekilde trafik oluyor fakat aracin yakitini etkileyen unsurlar cok fazladir.
basta surucu gelir sonra aracin periyodik bakimi , bujiler , baski balata vs. vs. tum bu bakimlarimi yaptirdiktan snra yakitim 1.5 lt kadar dustu :) herkesin ayni orantida yakmamasi normaldir
Benim depo bitik şuan ortalama hızım 85 km haliyle istanbul içindeyim ortalama tüketimim 7,5 lt
Ortalama hizin 30 a dusse zaten 11 cikar kardesim. 85 km cok yuksek bi hiz
istanbul içi yüksek hıza anca e-5 yada tem'e çıktığımız zaten ulaşıyoruz zaten yoksa ortalama hız 38lerde falan oluyor. ama o zamanda 8.1i geçmedi hiç :)
İstanbulda 85 km ortalama hizi nerde yaptn
26 km ortalama hız ile 6.8lt yakıtım var 34 kmh ile 6.2lt idi :S siz çok yakıyorsunuz yani araçlar hakkaten yakıyor ben fire la yoluma devam edeyim bari. :)
Vallaha ben sehir içi dur kalk hep yokuşlu dar yollarda gıdıyorum ve kullandıgım vıtes 1 2 3 yanı kmde 450kuruş yakıyorum uzun yoldada istanbula gittim 250 km yaptım 80 lira yaktı 320 kuruşta uzun yol bunun aşasına inmez yeni bakımı yaptırdım bide 215/45/17 jant lastıgımıde goz onunde bulundurursak artık normal karsılıyorum yol bilgisayarım 8,00 ile 9,7 arası şehir içi sehir dışı 6,2 ile 6,9 en son verilerim...
kazasız sürüşler...
uzun yolda çookk! rahat 6lt tutturabilirim. kasarsam 5-5.5 bile görebilirim :)
Valla sizin bu yakıtları okuyunca benim fire motorum içinde bi motor daha mı var diye düşünmedim desem yalan olur. LPgde o kadar kastım 0,21lerin altına düşemedi. Benzinde de 0,30 ların altına düşmedi.
istanbul içinde yok köprü trafiği yok e-5 trafiği... bide sonsuz sayıdaki ışılar derken bir depo ile 500 km yapınca mutlu oluyorum. uzun yolda da yol boş oldumu insanın basası geliyor yine ekonomi olmuyor ki. en son 160-170 arası geldim istanbula gece saat 3 tü 1 saat kadar bu hızlardaydım ortalama sı 7.4 oldu.
Vallaha kardeşlerim kasarsak bizimkilerde duser ama madem t-jet kullanıyoruz hakkını verelım dımı yada bınmeyelım yanı aslında fazla yakmıyo benzın fıyatları pahalı onceden 4 tl ıken 50tl ye 13lt dolarken sımdı 9 lıtre doluyo benzın pahalı pahalı yoksa bızım yakıtlar ıyı yanı azda kullanıcı ve modıfıye farkı oluyo yapacak bıse yok...