bugün 1.6 litre astrayla okula yani manisaya gidip geldim ve 5 lt yaktı :)bide benzinli yani,baya bi az yaktı..yol tam 100 km gidiş geliş
Printable View
bugün 1.6 litre astrayla okula yani manisaya gidip geldim ve 5 lt yaktı :)bide benzinli yani,baya bi az yaktı..yol tam 100 km gidiş geliş
Bu ortalamaları her seferinde tutturabiliyorsan gerçekten çok iyi,acaba ne kadar az yaktırabilirim diye kasmıyorsan yani!
Ben her hafta Antalya-Sandıklı gidip geliyorum,giderken 5.6-5.8 dönüşte 3.7-4.0 arası değişiyor.Ortalama da genelde 4.9-5.1 gibi değerlerde oluyor.Bunlar kışınki değerler tabi ve daha hiç yağ değişimi yapılmadı.Kısmetse haftaya 10000'i devireceğiz,bakalım servis sonrası ve biraz da havaların ısınmasından sonra ne gibi değişiklik olacak tüketimde...
eheueh arkadaş şehir içi 5.4 le rekora gidiyor. sanırım 0 ışık 0 trafik
Bencede 5.4 şehir içi için çok çok iyi rakam,ben Antalya şehir için de 6'nın altına pek inemiyorum çok trafik olmamasına rağmen.
arkadaşlar ben özle sebeplerden dolayı en azından ayda bir bursaya giderim istanbuldan çamlıca gişelerinden itibaren verileri sıfırlarım ve mümkün olduğu kadar dikkat ettiğim zaman yakıta en fazla 4,4/100 km ortalama yakıt fiyatını tutturabiliyorum fazlası oluyo aşağısını daha görmedim tabi bunların körfezi dolaştığım için şehir içide var özlellikle izmit ile yalova arsı oldukça fazla ışık ve trafik oluyo ama bursaya vardığımda ortalama 4,4 ü gördüm arabam 10,000 km daha görmedi yakın da yağ değişimi var daha düşer bence buradaki incelik mesela rampa çıukarken çok fazla yavaşlamamak için gaza köklemek yerine vites düşürmek daha mantıklı ve daha az yakıt tüketimi oluyo arabayı mümkün oluduüu kadar 2000 ile 3000 devir arasında tutmak gerek ama gaza çok fazla asılmadan rampa aşağı inberkende gaza hiç basmıyorum bu ortalamayı yol bilgisayarımdaki ortala hız 65 km ile oluyo şehiriçi de ortalaması 6 lt civarı oluyo genelde tabi şehiriçinde gittiğiniz yer çok önemli istanbulu ayırıyorum bir istanbul sakini olarak...
65km hıza dayanabiliyorsan ne ala :)
Ben arabamı adanadan almış ve şu an görevli olduğum alanyaya mersin üzerinden geçen hafta getirmiştim ve 50 ytl lk mazot yakmıştı ki bence süper çünkü mersin gazipaşa arası türkiyenin en kötü yollarından birisidir ve o yolu şehirdışı saymamak gerekir.(ortalama hızım 45 gösteriyordu)
65 km hızla gitmiyorum kardeş seir ortalaması yol ortalaması yol bilgisayarında öle gösteriyodu ışıklarda filan durunca veya kamyonun arkasına takılınca ortalama düşüyo malesef ondan 65 km yazdım. yok 65 km hızlka burdan bursaya akıl işi deil tasarruf yapıcam diye ama bu hafta sonu bi daha bursaya gidicem yine test edicem mümkün olduğu kadar tasarruf yapomaya çalışıcam bakalım en düşük ne kadara ulaşabileceğim :muha:
En fazla yakma rekoruda bende sanırım
İstanbul - Ankara arası 1 depo ile 450 km
Ortalama sürat (yol bilgisayarına göre) : 143 Km
Varış Süresi (Çamlıca gişeler - Ankara Gişeler) : 2.40 dk.
bu hafta uzun yola gittim 400 km si uzun yol 200 km şehir içi 4,2 / 100 km ortalamayla gittim. İstanbul-Bursa arası körfezden dolaşarak gittim. 200 km orada kullandım tamamen şehir içi...
23,8 km gidiyo 1 litre mazotla
23,8x45 litre=1071 km
bunun altına düşebilen varmı acaba
(NOT: düşebileceğim en düşük rakam bu tamamen tasarrtuf deneme amaçlı kullandım)
23 nisanda ankara-alanya alanya ankara toplam 1179 km yol yaptım araçta 5 kişi ve bagaj full dolu idi. toplam 133 ytl mazot harcadı.
Arkadaşlar bende tecrübemi yazayım daha önce yapmış olduğum edirne gebze arası 300KM de 3.9 ortalama tüketimini yine aynı istikametlerde 3.3 lt olarak kırdım hatta bunun fotosunuda çektim 3.3 lt yi 300KM de ve araçta birtek ben vardım hızım mak. 90KM
zaten 90 KM hızda sabitlediğinde 75 beygir dizel için konuşuyorum motor deviri 2000 2200 arasında oluyor
Arkadaşlar geçen hafta işletme ziyaretlerinde bulnudk ve şube görevlisi yorulunca şube arabası olan dizel megane i ben kullandım ve yol bilgisayarını anlık tüketime getirdiğimde 0 0,5 1,2 gibi değerleri gösterdiğini gördüm (bizimmki 2 nin altını göstermiyor malumunuz ) .aklıma şöyle bir soru geldi : Acaba bizim bilgisayar 2 nin altını göstermediği için (örneğin o anki tüketim 0,8 iken onu 2 olarak gösterdiği için ) ortalama tüketimi olduğundan fazla gösteriyor olabilir mi ?? yoksa ortalama tüketim anlık tüketimden bağımsız mı hesaplanıyor ????
Bizde bir kere hız denemesi yaptık 76 litre 98 oktan benzinle otobanda 290 km gidebildik.
ortalama hız: 262 Km
98 model Audi S6plus
5 dakika arayla benzin göstergesine bakınca değişim direk göze çarpıyodu :(
En son tekirdağa gidip gelirken puntoyla uzun yolda ortalama 95 km hız ile 5.2 lt
Bülent Abi, senin kullandığın kaç litrelik motordu?
benim arabanın 160 tan 180 e çıktığı süre zarfında audi 200 den 260 çıkıyodu inanılmaz zevkliydi :)
Cuma günü Ankaradan adanaya giderken ulukışlada depoyu doldurttum .Haftasonu Mersin-Yapraklı koyu-Akçatekir-Ankara-Kastamonu yaptım.pazar akşamı kastamonuya giderken Ankara çıkışı doldurttum depoyu 97 YTL ye doldurttum ve 880 km yapmıştım ve arabada 6lt daha yakıt vardı ki 1000 km yi rahat geçilebileceği anlamına geliyor.
75 ytlik mazot aldım...pazar günü 40 km türkiş sitesi sultanbeyli gittim geldim... gece istanbuldan bursaya gittim sabah bursa istanbul yaptım aynı gün işe gidip geldim 10 km toplam...ve yine aynı gün yakupluya gittim geldim... toplam 680 km yol yapmışım ışık daha çakmamıştı tahminim 10-15 km sona yanardı ışık... :d (not: yakıt aldığımda ışık yeni yanmıştı) bu kkadar şeyi 75 ytllik yakıtla yaptığımda iyiki dizel almışım diyorum....
izmir-ısparta-izmir toplam 860 km
araçta 4 kişi,bagaj dolu ve klima sürekli açık olarak kullanıldı.
otoban ortalaması 130,diğer yol ortalaması 100km/sa ,gösterdeki ortalama 77km/sa
yakıt ortalaması 5,2 l/100km
arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum formu çok güzel bilgi paylaşımı oluyor. benim gp şehir içinde 720 km civarında oluyor
17" jant ve spor yay ile birlikte,
şehir içi..full depodan ışık yanana kadar kullandığımda,
en fazla 675km yapabildim..ama genelde de 650 nin altına asla inmiyor ::)
hafta sonu Ağvaya gittim gidişte 90 km yol yaptım. Varış yerinde yol bilg.5,6 idi bu da gösteriyorki km. de 177 ykr yakmışım kendi adıma yakaladığım en düşük değer bu.
kasarak kullanmam genelde ama bi kere ankaradan aksaraya kadar sürekli 99-100le gitmeyi başarmıştım we 4.1 litre ortalamayı bulmuştum.
genelde 100-120 kullanırım arada 180lere çıkarım bu şekilde ortalamam da 5.5-6.0 litre oluyor
valla Alpercim bende kasarak kullanmayı sevmiyorum genelde yüksek devirde kullanmayı seviyorum bu yüzden normal şartlarda 8.0 lt.nin altına pek düşmem ama bu sefer inat ettim, zaman zaman 100-110 arası gittiğimde oldu ama 110 u hiç geçmedim varış yerinde hız ortalamam 55 i gösteriyordu :) bu da gösteriyor ki baya bi kasmışız :)
arabayı babam kuLLAndığı zman sehir içinde bi depoyLa 800 e yakIn hatta geçİo ben KUllandığımda 600 650:s herseyden oNce nası kULLAndığımız coK oenMLi:)
Abi ağlamak istiyorum millet 3-4 lt den bahsediyor ya
Dizeller ele geçirmiş bu topic'i kardeşim!
Dikkatli kullanırım, çabuk hızlanmam, klima genelde açmam.
Km.'de 150-180 Ykurus arası yakıyor.
50 YTL'lik yakıtla 300-350km. arası gidiyorum.
Benzinli arkadaşlar boşverin takmayın,2940 km 580 ytl benzin uzun yol kısa yol hepsi içinde klima açık - kapalı.Bu kadar ince hesap yapmayın GP lerin zevkini çıkarın.Ben şahsen öyle yapıyorum.Yukarıdaki hesabı da senelik izinde dolaşırken tuttum,bir daha da tutmayacağım.
arda abi walla antalyada halen 9 un altına indiremiyorum. çok yakıyor burda . ama uzun yolda ii :)
benim veriler de önemli gibi arkadaşlar. çünkü ayın 2sinde teslim aldım puntomu. depo bomboş tabi:D. hemen 100ytl mazot aldım. bugün ayın 12si. ben tam olarak 493km yol yaptım. araba km si ile trip km aynı çünkü teslim aldığım yerin hemen yanından aldım. bilgisayara göre;
ortalama yakıt: 5.9 lt
gidilebilecek menzil: 350km
trip: 493km
ilk aldığımda normal kullandım sora geçen pazar otobanda deniz dönüşü 170km son sürat denemesi yaptım. norma yolda 1.6 honda civic e torq nedir onu anlattım:D:D. yakalıyodu ama olsun. en azında 190nm tork var sıkışık trafikte pek şansı kalmıyodu.onu haricinde ekonomik kullanımla tarsus a gittim geldim. yani bana göre iyi yakıyor. bi de önemli bi nokta var bence..anlayamadığım.. motorun ilk rodaj süresi 500-1000km arasıdır. ben yarış motoruda kullanan birisi olduğumdan biliyorum. sıkıştırmayın yazar kitapçıkta (ilk 500km). zaten yağ değişimi vardır 1000km de. sora normale doner. bence yakıt ilk 1000km den sonra en fazla %5 aşağı iner.:S.çok düşeceğini sanmıyorum.
Günümüzde tam anlamıyla rodaj olmasa da dediğin gibi ilk km lerde fazla üst devirlere çıkılmamalı bence de.Yakıt tüketimi ise 1000kmden oldukça sonra da düşmeye devam edebilir.Ancak senin de söylediğin gibi bu düşme fazla olmaz kesinlikle, aracın hayırlı olsun...
temmuz 23 de yaz tatiline çıktım... ankaradan depoyu doldurdum çıktım istanbul yoluna ve araç giderken (gişeden hemen çıkışta ) yol bilgisayarını sıfırladım.. on dakka motor ısınmasından sonra başladım sonları denemeye... bolu tuneline sanıyorum bir saatde vardım ankaradan.. istanbula vardığımda tahminen 360 km yol yapmıştım..
tüketim 100 km/ 7.9 lt idi... hız ortalaması 143 km/sn idi...
ve bu yolda aracın bir ara hızı 205 km/sn hızı yakaladığını gördüm. tabi biraz rampa aşagı oldu bu durum.. ama 190 km/sn hızlarda çok gittim (75 hp active diesel)
bu anlattıklarımın bir yüzü...
tabi bir yüzü daha var.. tatilde trabzona geçtim.. dönüşte trabzon -ankara 698 - km lik yolu ise 4.0 lt ortalamayla geldim.. opetten depoyu makine atıncaya kadar doldurdum daha fazla doldurmadım... ve yola koyuldum.. ortalamam çogu yerde yokuş yukarı olmasına rağmen ve yol kalabalık olmasına rağmen düşük çıktı.. trabzon ankara arasında motor devrini 2200 devir saate hızı 95-100 km hıza sabitledim.. bu sonuçla ortalama 4.0 lt, hız ortalaması 76 km/sn ve ankaraya geldiğimde 698 km yol yapmıştım ve hala iki ibrelik yakıtım vardı.. o iki ibre ile çok rahat 200-250 km yol yapardım lamba yanmadan.. ama bizim araçlarla 1000 km çok rahat yapılır.. bu yolculuklarda arabada ben ve eşim ve bavullar vardı...
Yakın zamanda tatilden döndüm. Ankara - Fethiye - Kaş - Ankara.... Toplam 1500 km yol yaptım. Sürekli klima açık ve ortalama 100 - 160 km arasında kullandım. Toplamda 250YTL'lik mazot harcadım.