dizelde pek değişmez
Printable View
dizelde pek değişmez
benim uzun yol şehir içi pek değişmiyor.. trafiğe girmiyorum ortalama 5,5lt civarında yakıyorum. km de 24kr a falan gelir. bana normal geliyor.
ben uzun yolda da denedim arabamı istanbul edirne 5lt nin altına inemedim hiç.
çok sakin 100-110km sabit hızla gittimm.
1,3multijet 6 ileri 90hp tek kapı grande 2007 model..
ben aracimi ocak ayında teslim aldım sıfır olarak ilk zamanlar 45-46 krs yakıyordu suan 5200 km de ve suanda 30 krs yakıyor
2009 model 1.3 puntom var. sıfır alındı diyebiliriim 3 yıl abim bindi. iki yıldır bende ş.içi Şanlıurfa sıcağında sürekli klima açık daha 30 kuruş yakmadı. sizinkinde bi arıza olmalı. bir depo 4,40tl x 42 litre yaklaşık 180TL yapıyor. şehir içi en az 650 km gidiyorum. Ş.dışı 110-120 ile gittiğimde 880km yaptı ş.urfa-adıyaman-adana-adıyaman-ş.urfa
aynı durumdan bende şikayetçiyim aracımın tüm bakımları tam olmasına rağmen mesafe kısa ve yol bilgisayarı 8.5 lt gösteriyor altına inemiyorum uzun yolda 4lt-5lt arası sizce normal mi bu mesafede sürekli dur kalk trafik
Kullanılan güzergah çok farkediyor.Ben fethiye tatiline giderken bir depo 1100 km gitmişti.Fakat bizim ilçeden dışarı çıkmadan kullandığımda ortalamam 10,5 litrenin altına düşmüyor.İlçe küçük olduğu için iki yer arasındaki en uzun mesafe 200-300 metre,sürekli dur kalk kontak aç kapa olması ve Çoğunlukla 2. viteste gidilen 3.vitesten sonrası kullanılmayan bir yer olması etkili.
lineayla şdışına çıkmadığımda 7 ltlere çıkmıştı 2 defa t.dağ yaptım 5,8e düştü ortalamam 250kmde. ş.içi çok dur kalk kısa mesafe kontak aç kapa yakıtı arttırıyor, lpg li puntom vardı geçen aya kadar o bile ş.dışı çıkmazsam 7,5 ltlere çıkıyordu(lpgde 9,5 10 lt rahat yakıyordu ş.içinde)
Benim aracımın gösterge paneli biraz farklı gösteriyor nasıl mı 100 km de yakılan yakıtı değilde 1 km yi ne kadar yakıtta gittiğini gösteriyordu her halde :) neyse karışmasın kafamız. Şöyle söyleyeyim 600 km yi yarım depo ile gidiyorum full depo gidecek yerim olmazı :)
Benim 95 hp 6 vites otomatik son depoda ankara sehir ici sabah 9 km gidis aksam ayni yol donus genelde. 745 km de isik yakti..bilg ortalamasi 5.1 di. Uzun yolda ise cruise 115 sabitliyorum arada basiyorumda 4.8 - 5 yakiyor ozamanda. 8 litreleri huc gormedim hele 1 depo sonunda o degerler varsa kesin sorun var o motorda..
GT-I8190 cihazımdan gönderildi