arkadaşlar merhaba. Yakıt göstergesindeki değerlerle ilgili sorunumu paylaşmak istiyorum sizlerle. Aracın son halinin gösterge fotografını çektim ve 3 hali de bu gösterge resmi üzerinden çizerek gösterdim.

Aracım yeni olduğu ve dizele de yeni geçtiğim için pek bu tarz olayları çözemedim henüz. Bizim eve yakın bir PO istasyonu var onu denemek istedim. En çok PO kullanıyorum ve evimize yakın bu istasyonu yeni gördüm Bu zamana kadar aldıklarımda hiç dikkat etmemiştim bu olaya yakında başka istasyonda da dikkat edeceğim.
Aracımda ikinci küçük çizgiyle yarım depo arasında ibre vardı istasyona yanaştığımda. ( 1 No lu resimde çizerek gösterdim )
30 TL lik ( Litresi 4.31 TL ) eurodiesel yakıt aldım. Kontağı çevirdim ve ibre yarım deponun çizgisini belirgin bir şekilde geçti. Kapatıp tekrar kontağı çevirdim üzerinde durmadığını söyleyebilirim net. ( 2 No lu resimde çizerek gösterdim )
Aracı çalıştırdım ve yaklaşık olarak 5-7 KM yol yaptım inişli çıkışlı ( ara sokaklar ve kısa yokuşlu biraz bilirsiniz ) eve geldim kapının önüne parkettim. O sırada hala ibre yarım depo çizgisinin orada yani ciddi bir düşüş görmedim. Aracı stop ettim. Yanımdaki ağaca kapı değmesin diye azıcık daha ileri almak için kontağı çevirdim ve ne göreyim ! göstergede öylesine bir düşüş olduki resmen sanki aldığımın yarısı uçtu hatta fazlası gibi. ( 3. nolu resimde ibrenin durduğu yer. )

Şimdi depo hava falan yapıyorda o yüzden mi bize böyle yüksek gösteriyor istasyonda ? Normal olan mı budur ? Yoksa şimdi bunlar resmen pompadan mı çalıyor ? yoksa aklıma gelen ama küçük bir ihtimal verdiğim arabanın sol tarafı sokakların kaldırım bitişiğindeki su yollarına denk geliyor bu sebeple çok hafif bir eğim içerisinde. Ama çok hafif. Sebebi bu olabilirmi ? Kaldıki park ettiğimde o kadar baktım düşüş yoktu kontağı kapatıp yaklaşık 30-40 saniye sonra açtığımda bu düşüş oldu. Sizce sorun nerede yahu ben mi kuruntu yapıyorum