Benim araç 1100 km de yakıtı opetten alıyorum şuana kadar ankara-karabük ve karabük şehir içi(400kmcivarı) kullandım ortalamayı hiç sıfırlamadım 5.2 gösteriyor.
Printable View
Benim araç 1100 km de yakıtı opetten alıyorum şuana kadar ankara-karabük ve karabük şehir içi(400kmcivarı) kullandım ortalamayı hiç sıfırlamadım 5.2 gösteriyor.
Deneysel bir çalışma yapıyorum :) Bir süredir işe gidip gelirken eskiye nazaran birazcık daha erken çıkıp yavaş yavaş (otobanda 70 km/s, trafikte maks 50 km/s) gidiyorum, trafik içinde de çok sakin kullanıyorum. Bunun sonucunda ortalamam 5.4 litreye düştü.
foto;
https://dl.dropbox.com/u/14325644/trip.JPG
Not: Güzergahımda yokuş yok denecek kadar az, gidip geldiğim yolun yaklaşık %70'i otoban.
2006 90 hp 1.3 m.jet mazotu total den alıyorum 50 tl ye 175km s.ici yol yapıyorum ısık hemn yanıyor acaba cok mu yoksa normal mi arkadaslar
2008 model ş.içi ş.dışı karma 5 lt
şehir içimi bu değerler
2012 punto easy opet ten alıyorum yakıtı, vites uyarılarına dikkat ederek soft bir şekilde şehiriçi kullanıyorum, defalarca ölçtüm ortalama 5 - 5.2 litre yakıyorum 100 km de....
Bu değeri aldığınız yakıtı yaptığınız km ye bölerekmi buluyorsunuz yoksa yol biglisayarındanmı? Yol bilgisayarındansa benim araçta bir sıkıntı var sanırım git gide yükseliyordu o lt değeri gerçi sokak arasındaydım ama 18 19 felan oldu kapadım direk :D
Ortalama tüketimi yol bilgisayarı hesaplıyor. Ama benim "bakkal hesabımla da" örtüşüyor çıkan sonuç. Belki çok ufak (0,1-0,2 litre kadar) farklar çıkabilir.
18-19L gösteriyorsa yol bilgisayarınız ortalamayı değil anlık tüketimi gösterecek şekilde ayarlanmıştır. O yüzden öyle büyük ve değişken rakamlar görüyorsunuz :)
Full altınyol trafiği 6.5lt
Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.
20 km ş.içi gerisi düzce-kocaeli (körfez) arası otoban,
ort hız: 72 km/saat
Ortl tüketim: 3.8 lt (bilgi ekranı verileri)
araçta şuan kar lastiği var, aynı yolu yazın 3.5 lt ort. tüketim ile almıştım.
Şehir içi (İstanbul) : 100km /6,3 lt. Şehir dışı (İstanbul-Bolu) : 100km / 4,0 lt.
sehir içi sehir dısı karısık bi depo ile 850 km yi gectim mazottu da shell bp petrol ofısı nden falan almıyorum
İzmit -yalova arası 100-110 km/s ile ortalama yakıt tüketimi 4.9 lt ,yakıtı petrol ofisinden alıyorum.
2011 1.3 75 16 inc jant cc ü 90 a sabitliyorum osmaniye adana arasi dumduz yol 3.9lt
Ankara tamamen şehir içi 5.7 yi gördüm bugün çok mutluyum :)
2008 active 75hp cruise yok sabir var. Ortalama 3.3lt/100km. Izmir bursa arasi.
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Ankara sehir ici trafikde 5lt ama istanbul yolunu kullanirsam 4.3lt
Antalya da şehir içi 4.8 litre /100 km de