250 km'de bir derken ?
Araçlarınızın DPF'si hangi yakıt ile kaç km'de bir rejenerasyona giriyor?
Kendi aracımın verileri şöyle;
Opet: 200-250 km'de bir
Shell: 250-300 km'de bir
Total: 350-400 km'de bir...
Yani şu ana kadar en iyi yakıt Total'inki gibi gözüküyor. Opet'ten kesinlikle uzak durulmalı bence... Performansı idare eder ama yakıt DPF'yi tıkıyor. Shell GTL'nin performansı harika ama DPF'nin sağlığı bakımından Total kadar iyi değil...
Kendi deneyimleriniz nasıl?
uu, aracım 33.500 km'de, toplasam 500 km kuzenim felan kullanmıştır,
servisteyken yaptımı bakım esnasında bilmiyorum ama bi kere bile dpf temizliğine denk gelmedim. bunu yaparken göstergede bir ışık vardı, o yanıyordu değil mi?
aracım 2011 model, göstergede herhangi bir uyarı yazmadı şimdiye kadar.
aldığımda serviste temizlik yaparken göstergede ışığın yanacağını söylemişlerdi
bilgi için teşekkürler, servisten biraz daha bilgi almaya çalışayım bu konu hakkında.
arkadaşlar bilmediğim için soruyorum bu rejenerasyon nedir bilgilendirirseniz sevinirim ))
teşekkür ederim )) peki bunu yaparken yol bilgisayarında yada ön konsaolda herhangi bi uyarı yada uyarı ışığı yanıyor mu?hiç denk gelmedim çünkü yada farkında değilim )))
25000 km deyim şimdiye kadar 1 kere yaptı hepte opetten aldım.. bu birazda kullanımla ilgili devirsiz kullanıp yakıtı sürekli tam yakmazsanız dpf dolumu daha çabuk gerçekleşir..
Konu Bigbrother tarafından (05/02/2013 Saat 21:54 ) değiştirilmiştir.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri