Ebatları Filan orjinal Jantlar Orjinal Çelik Jant 17 inç
Printable View
GAzlı arabalarda da bilgisayar gösteriyormu yakıt oranını.
17 jant büyük etken , onun dışında ortalama hız büyük etken.Herşeyi geçtim gaz bedalına abanmanızda mesela büyük etken. :) Sert kalkışlar dibine kadar gaza basmalar falan olayı koparıyor haberiniz olsun.
1.3 m.jet 90 lık 6 ileri g. punto ( ecu da yazılım var )
şehir içi güncel ortalama 6 litre
ortalama hız 25 km/h
gidilen mesafe 400 km
sabah akşam işe gidiş geliş hergün 30-35 km şehir trafiği çekiyorum, 3 aydır sürekli shell gtl yakıtını kullanırım, 2000 km de bir hava filtresini kendim değiştiririm ,,,
bazen devirli bazende sakin kullanırım.
bende aracı ilk aldığımda yakıt ortalamam 7-8 lt civarıydı, hava akış metreyi değiştirdim sonra yazılım attırdım ş. içi yakıt ort. 5.5 - 6 lt lere düştü. Yinede seni yanlış yönlendirmek istemem dostum ...
sürekli kısa mesafe dur-kalk ve soğuk motor çok yaktırıyor maalesef kullanım koşullarınız böyleyse normal benim de ortalamam şu anda 8.2lt günde max. 5 km yapıyorum 5-6 trafik ışığında duruyorum sonuç bu...
vitesi sakın boşa atmayın..ayrıca 2.5-3 bin devirlerde çok dolaşmayın..soğuk biniyorsanız araca o da çok etkiliyor..
Servise gittiğinizde Trip A ile Trip B yi sıfırlayacaklardır. Benim de bu şekilde olmuştu 10.0 a kadar çıkmıştı götürmüştüm Trip A ile Trip B yi sıfırlayın ve aracınız vites değişimlerini genelde 20000 - 25000 arasında yapın ve özellikle yüksek viteste gitmeye özen gösterin ara viteslerde çok kalmayın kalkışta 1. viteste çok gaza yüklenmeyin mümkünse sabit hızla gitmeye çalışın. Servisteki öneriler de 5 aşağı 5 yukarı bu şekilde olacaktır. düzelme olmaz ise filitrelerinize baktırın.
Kardes servise götür bizde evo 5.1 gösteriyor yada yol bilgisayarı hatalı
kardeşim madene katılıyorum bende senin gibi ortalamam 8lt gibi yaakıyordum dedim bu ne çıldırıcam yakıcam arabayı demeye başladım
sonra oguz K&N filitre satıyordu dedim alayım aldım taktım bi baktım yakıt düzeldi kazayla yakıtı düzelttim :D filitreni degiştir yansanayi dandik filitre takmışlar benim kanaatimce
birşeyi daha ekleyeyim. benim araçta şuan 7.0 ortalama var az önce 6.9 oldu kısa mesafe kullanıyorum çok abanmıyorum abansam 8 üstü çok rahat olur. kullanılan mesafelerde çok önemli. dur kalk olayı vs.
birşey daha diyeyim ortalamayı yanlış gösteriyor olabilir full le depoyu bi 250 km yol git sonra tekrar full le hesapla yol bilgisayarı hatasıdır belkide.
siz sıfırlamayı deneyin olmazsa servise götürün derim ben
aracım km kaç binde acaba?
katalog değerlerine çok takılmayın...
katalog değerlerine çok takılmayın...