2.8 mi... ???:sapsal:
Printable View
2.8 mi... ???:sapsal:
aaa çok ii ben pek buralarda olamıyorum.
Genelde Bursa'dayım.Kafa dinlemeye geliorm buraya.Yazlık gibi mübarek buraları.
Ama mutlaka görüşelim.
Nasıl yapıyorum.Şöyle ekonomi manyağı bi adam olduğum için çok uğraştım.
Gaz hep pamuk.
2000dd. 80-85 km. arası gidiyorum.
5 sn.de bir ayağımı gazdan çekip tekrar basıorm ama bi öncekinden daha az basıyorum.
Rampalarda kesinlikle boşa atmıyorum.
Farların etkisi şöyle olabilir.
Bilmiorm ne kadar doğru sadece basit düz mantık diyelim.
Şimdi farları besleyen nedir?
Şarj dinamosu
Şarj dinamosunu besleyen?
Akü.
Aküyü besleyen?
Motor.
Motoru besleyen?
Yakıt.
Yanlış olabilirim.Herhangi bir ustaya yada ekspere danışmadım.
fark ederde az da olsa 1 litre etmez... bence 0,1 veya 0,2 anca farkeder ederse tabi bukdar farkediyosa geceleri aydınlık yollarda farı kapatmak lazım :D
Far çok etkilemez arkadaşlar ..onun etkisin düşünmeyin bile...
Son nokta arkadaşlar.
Bugün Beylikdüzü-Maslak arası Tem'den gittim.
Çok kastım gerçekten ama ortalama min 3,0lt/100km
1.800 dd / 75-80 arası seyir ettim.
Akşam dönüşte Maslak - Beylikdüzü E-5'ten geldim.
Farlar sisler alayı açık.
Ortalama
3,4 lt/100 km.
yani far gerçekten çok azda olsa farkediyor.
Gerçekten süper arabaya çok seviyorum keretayı.
Çok ekonomik.Çok keyif verici.
Gerçi sürekli 75-80 git git nereye kadar.
Saykoya bağlıyor arasıra insan.
Bastiğim zamanda 170 km.gördüm.
Ortalama 4,6 lt./100km.gösteriyor.
Walla anlamadım nasıl bir arabadır bu.
Maşallah diyelim.Sonra nazarımız değiyor.
Keyifli sürüşler herkese...
Saygılarımla,
maşallah diyelim ..
aynı şeyi ben yapıyorum kırıyorum
direksiyonu en sağ şeritten gidiyorum
açıyorum müziği ama gene de insan bi müddet
ama sonra kafayı yiyip tekrar gaza asılıyo
sabır lazım bırazda ..
valla orası öle uzun yola gidiceksen sabır lazım ama bursa gibi nispeten kısa sayılan yollarda...bide yanında muhabbet edicek birileri varsa tamam bana zevk veriyo... çünkü amacım yolun çabuk bitmesi değil... puntoyu daha uzun kullanmam zevkine daha çok varmam... bide yeri gelmişken bursadan dön
üyorum ist.'la izmir yolundan çıkıp yalova yoluna giricem bi punto beni geçti siyah sona ardına bitane beyaz... bende peşlerine takıldım... bi süre ard arda gittik üçümüzün gpsinide bal dök yala parlıyo yani... geçen ister jip olsun ister normal bi araba bize bakarak geçiyo bayağı hoş bi görüntü oluyo... tavsiye ederim...
Sabrederek her şeyi başarabiliriz arkadaşlar...
aynı değeri bende yakaladım.aydın otobanında.araçta yalnız olmak çok önemli.eğer araç full ise o değerler çok zor.gerçektende çok sıkıcı öle bi yolculuk.dönüşte tekrar sıfırlamıştım 10.7 yakalamışım :) full tam gaz :) 160 tan aşağı inmedim.çok keyifli bi yolculuk oldu.
PEKİ SİZE Bİ SORU???
AYNI DEĞERLERİ LPG İLE YAPARSAN KAÇ YAKAR? :)
BENZİNDE : 4.0x3=12ytl 100km de (benzini 3 ytl den hesaplayalım)
LPG : 4.0x1,35ykr=5,4ykr 100 km de :) :P
SİZCE İMKANSIZMI? km de 54 bin yakması?
Erdi anlaşılan baya kasmış bizim araçlarda yakalanacak en güzel değeri yakalamış, bende geçen gün biraz kasayım dedim ama benim ayak alışmış hep gaz tam gaz gitmeye sıkıldım hem yanımdan geçen kamyon şöförlerinin alaylı bakışları karşısında daha da fazla dayanamazdım sonra Allah ne verdiyse verdim gazı ortalamam 7,3 çıktı bunada şükür diyelim. artık :)
Benim arabada harbiden bir sorun var demekki..
1.4 95hp uzun yolda 200binin altina düşüremedim.Şehir içi 300 bine yaklaşiyor..Sizin arabalar gibi olsa sevecem ufaklıgı ama boyle deli ediyor..
ya ben bu sefer ank dan ist e basarak geldim 120 ila 200 arası değişen süratlerle en fazla 8.1 gördm anlıkta. klimam da açıktı. ortlamada 5.8 flndı yanlış hatırlamıyorsam. çok az yakıoo ya:D
falla ben bi keresinde az deil çok yakmayı başardım... :D
ankaradan ist.e gittim daa karşıya geçmeden lamba yandı... :D
ona bakarsan ben ist. den ankaraya 60 lt deposun olan bi arabayla 75 lt ile gittim:D ort hıızım 190 civarıydı:D tabi bu alet vectra gt idi:D
vala benım araba 1.3 90hp dızel sehır ıcı 200 yakıyor. 17 jant ve (eksoz susturucumu soktum) ondan arttı ama bu kadar farketcegını hıc hesaplamamıstım. PEKI BUKADAR FARKETMESI NORMALMI?