.
Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.
Serhat Abi 2500demi atıyosun vitesi![]()
bak işte yanlışşş biliyorsun.. tam tersi 3500-4000 arası genelde. ben çok seri hızlanırım tık tık 5 e geçerim hemen sonra mümkün olduğunca 90 da sabit kalırım.trafiği önceden seyreder fren kullanmam en çok 4 e düşerim. dur kalkta da aracı kendi rolantisiyle kaldırırım..uzun yolda 110 sabit giderim 5.7 lerde yolu bitiririm..
bu kadar ipucu yeter.
Gezgin Gp.
yerim onun yakıt korumasını. yakıt koruma bahanesiyle bizi bağımlı yapmaya çalışıyorlar totalden % 5 indirimli alıyorum ben benzinimi.
otomatik şanzumanlarda 5 binden aşşağıya açmıyorlar bile.
önemli olan parası değil lpg takan servisin 200 km uzakta ve zamanımın olmayışı
arkadalar hangi marka benzşn kullanıyorsunuz ve hangi markayı tavsiye edersiniz
Bu arada kampanya başlamışken SHELL 95 başladım.
Motor sesi değişti, sanki egzoz sesi arttıya d motor sesi arttı tam ayırt edemiyorum.
Performansı nasıl etkilendi pek anlayamıyorum Malum 50-70 gidiyoruz zaten
Ama ilk izlenimim yakıt düştü gibi, biraz daha dolandıktan sonra netleşir gibime geliyor.
Olay psikolojik bence. Menzil olarak pek fark olacağını sanmam bütün benzinler tüpraştan gelio....
Bp,Shell ve PO kullandım psikolojik de olabilir en canlı shell fuel save geldi bana. Menzil yakıtla değil tamamen kullanımla ve arabanın bakımı ve km 'si ile ilgili...
motora yapmış olduğunuz bir uygulamanın şanzumanla ne ilgisi var anlamadım??? servis garanti prosedürünü bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın. geçenlerde forumda okumuştum sanırım lpg takıldığında sadece motor garanti dışı kalır diğer parçaların garantisi devam eder diye. bu bağlamda şanzuman garantisinin kalkması anlamsız.
Konu since1453 tarafından (23/03/2012 Saat 11:29 ) değiştirilmiştir.
Konumu hortlatayım
Bu süreçte Opet-PO-Shell-BP kullandım.
Yakıt Değerlerim:
YOL:0392,7km ORT:31kmh = 7.75lt/100km OPET 95
YOL:0699,9km ORT:35kmh = 7.47lt/100km OPET 95
YOL:0933,8km ORT:26kmh = 7.41lt/100km PO 95
YOL:0191,0km ORT:22kmh = 8.03lt/100km BP 95
YOL:0703,0km ORT:28kmh = 7.70lt/100km Shell/BP 95
OPET ortalama hızı gayet yüksek olmasına rağmen PO'dan daha düşük menzil veriyor. Bİr de üstüne performans fukarası, sesli bir motor armağan ediyor bizlere :p
Shell 'deki artış zaten direkt göze çarpmıştırTüketim direkt arttı ama performansına lafım yok.
Şu şartlarda bana en makulü PO gibi geliyor
Total'i denemedim ve denemeyeceğim, yakınlarda ve yol üstünde yok Bahçelievler ve E-5 boyunca. Opet bitince direkt PO'dan depo doldurup yeni verileri de paylaşırım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri