kardeş sanırım yol bilgisayarın arızalı o değerler olmasının imkanı yok birde kendin bir yere yaz km yi al benzini öyle kontrol et çok yüksek rakamlar yazdıkların
Printable View
kardeş sanırım yol bilgisayarın arızalı o değerler olmasının imkanı yok birde kendin bir yere yaz km yi al benzini öyle kontrol et çok yüksek rakamlar yazdıkların
arkadaşlar çözümü yine forumda buldum, yakıt tüketimi yol bilgisayarının menüsünde km/lt imiş bunu lt/100 km olarak değiştirince istediğim 100 km deki tüketimi gösterdi. hatta değer 6.5 lt gösteriyor hemde hiç dikkat etmiyordum tüketime vallaha sevindim şimdi 6.2 leri falan rahat görürüm herhalde. yol güzargahım hadımköy-tem-basın express-atatürk havalimanı. mahmutbey gişeler ve basın expressde 20 dk civarı dur kalk trafikte gidiyorum
aracınızda yol bilgisayarı anlık yakıtı iki tip hesaplamayla ekrana yansıtıyor. 1.si "1 lt yakıtla gidilecek mesafe" , 2.si 100km de tüketilen yakıt. iki yöntemin de oranı aynı sonucu veriyor ancak ekranda gösterimi değişir sadece. bu ayarı yol bilgisayarı menüsünden "ölçü birimi"nden değiştirebilirsiniz.
yani ayğını gazdan çekince ekranda - 1. ayara göre lt/50km , 2. ayara göre 2.0lt/100km görüntülenecektir. ikisininde hesabı aynı oranı gösterir. sizin aracın ayarı 1. konumda kalmış olabilir sıkıntı yok bir menüden bi kontrol edin derim.
Arkadaşlar merhaba. Punto 1.4 fire activimle cuma akşamı ilk kez uzun yol yapmayı planlıyoruz. Şu anda bilgisayarım 100 km/8.9 lt gösteriyor, gideceğim yer ise toplamda 375 km. Şu anki hesaplarıma göre, bu şekil gidersem 150-160 TL sadece gidiş makliyetim oluyor, ayırca Bursa-Yalova arası rampalarımız var, oralarda çok fazla bayılmadan nasıl çıkabileceğimizi de düşünüyorum, araçta ben ve annem, babam oalcak tabi bagajda da eşyalarımız, biraz fazla geldi bana yakıt acaba doğru mu hesapladım ve nasıl düşürebilirim? Değerli yorumlarınızı bekliyorum:)
uzun yolda ben 5,8-5,9 yakaladım 100-110 km hızla tabi
Eee 100-110 km yapınca içmiyor mu her araç benzini. Kaç devirde yaptın peki, 2000 d/dak mı?
Arkadaşlar arabamı yeni aldım bir türlü yakıtı hesaplayamadım. En sonki hesaplarıma göre 63 tl lik tüple 244 km gitti. Sizce yakıtı nasıl. Birde arabam triptonik yakıta bununda etkisi olurmu. Ayrıca aracı kullandığım ilçe çok fazla yokuşlu bir alan buda etkilermi. Açıkcası bana yakıt biraz fazla geldide? Yardımcı olursanız sevinirim. Sizlerden gelen cevaba göre arabayı tüp bakımına sokucamda. şimdiden teşekkürler.