1 yıl 2 aydır 25000 km kullandığım 185/65/15 mıchelın energy saver lastiklerim aldığım günden beri aracı hantallaştırdığı şehiriçinde yakıt tüketimini artırdığı düşüncesi kafamı kurcalayıp duruyordu.Bununla ilgili konu da açmıştım zaten.Bi ara birkaç ay önce iyice değiştirmeye niyetlenmişken geri vazgeçmiştim ama yaz tatilinde boş oturmanın etkisiyle lastik değiştirme mevzusu yeniden kafamı kurcalamaya başladı.Birkaç gündür internette ikinci el 175/65/15 lastik fiyatlarını araştırıyordum.Dün ve bugün antepte sanayide ve şehir merkezinde girmediğim lastikçi kalmadı.Çoğunda aradığım ebat yoktu kimisinde de eski lastiklerimi almıyorlardı.Bugün sorduğum iki lastikçiden biri 4 adet 175 lik mıchelin lastiklerin yenisini 640 sayıp eskilerimi 140 saydı diğeride eski lastiklerimin üzerine 540 istedi.Ben de yan tarafta bulunan çıkma lastik satan yerden 4 adet 2008 tarihli dişleri normal olan mıchelin energy(saver'i yok) lastik aldım.Benimkilerin üzerine 100 tl verdim.Adamların arka tarafta bir ambarı var içinde 2000 tane çıkma lastik var.Üstelik bir sürü de çelik jant var.Lastikçiden çıktığımda aracın lastik çapının küçülmesinin etkisiyle biraz kalkışlarının iyileştiğini hissettim.Fakat yakıt tüketiminde bir değişklik yok gibiydi.Gerçi şehiriçinde ayrıntılı bir ölçüm yapmadım.Şimdi bir inceleyeceğim bakalım şimdiki lastiklerle yakıt tasarrufu düşündüğüm gibi olacak mı?Eğer beklediğim gibi bir tasarruf edemessem 24/11 üretimli taş gibi lastiklerimi verip 08/08 üretimli yıpranmış lastikleri alıp üzerine 100 lira bayılmak gibi bir mantıksızlık yapmış olacağım.Valla bir daha orjinal ölçülerdemn kolay kolay şaşmayacağım.