aracımı gecen hafta çarşamba günü aldım 2011 ( 15.12.2010 )... İlk depo ortalama tüketim 5,4 .. şimdi ikinciye geçtim şehir içinde şimdilik 4,4 gibi bi değer gösteriyor :S sabah ve akşam yogun saatlerde işe geliş gidişim. sincan / odtü arası.
Printable View
aracımı gecen hafta çarşamba günü aldım 2011 ( 15.12.2010 )... İlk depo ortalama tüketim 5,4 .. şimdi ikinciye geçtim şehir içinde şimdilik 4,4 gibi bi değer gösteriyor :S sabah ve akşam yogun saatlerde işe geliş gidişim. sincan / odtü arası.
benım bıldıgım ısık ceyrek deponun hemen altında yanıyo.... simdi sız dıyorsunuz kı804 km de ısıgımız yandı.... yanı nerdeyse 75 km daha gıdecekmıs oylemı.... yanı 45 lıtre benzınle 875 km gıdecektınız?? ikinci hesaptada yarım depoyla yanı 85 tl ıle454 km (bır depo ıle 908 km yapar) gıtmıssınız....ve aracı gecen hafta almıssınız..... KESİNLİKLE YANILIYORSUNUZ........ BU YAKIT DEGERLERININ FOTOSU ONEMLI DEGIL BENCE GRANDE PUNTO BENZIN ILE 900 KM GIDEMEZ İMKANSIZDIR...FABRIKA VERISI 5 LITREDIR BU ARACIN SEHIRLERARASI SIZ SIFIR ARACLA ISTANBUL CAYELI ARASI YOL SARTLARINDA 908 KM GIDEMEZSINIZ.... DEPONUZUN BITMIS OLUP BIR MIKTARDA HAVA ILE GITTIGINIZ KANAATINDEYIM:)
klima acık tam yuklu sehırdısı 894 km gıdemezsınız arkadasım mıllet de sıze bakıp aracı hakkında yanlıs dusunmeye baslıyo .....arac fabrıka werısı 5 lıtre .... Klıma acık tam yuklu bu arac tas catlasın 700 km gıder.... 894 km arap yarımadasında col duzlugunde belkı 90 km hızda yakalarsınız .......
yakıt dolumu gereklidir yazısı çıktıktan sonra ortalama kaç km daha götürür ?
sehırler arası 75 ıla 100 km gıder tahmınım
işte bundan bahsediyorum ben kardeşim dığru soyluyorsun...burdakı yorumlara bakıyorumda ınsanlar garıp...aynı araba bende var fıre motor boyle yaksa arabayı omrum boyunca satmam! adamlar fıre motorla multıjetten az yakıyor bence bu kısıler FİAT a test sürüşlerine gıtsınler...o zaman artık katologlarda fıre motor 100 km de 4 lıtre uzun yolda 3 lıtre multıjetler sehırıcı 2 lıtre uzun yolda hıc yakmaz :))))
katılıyorum.....istanbul içi 100 km de duologic benzinli,hakkını vererek kullandığında en az 7 litre yakıyor.
1lt benzin= 3.84 TL.
3.84x7 litre= 27 TL eder.
kısacası: 27 TL'ye 100 km......54 TL'ye 200 km. gidersin
1km de= 27 kuruş yakarsın
45 litre depon, 3.84 TL'den (45x3.84)= 172 TL'ye dolar
172 TL' full depo ile 637 km..şehiriçi gitmiş olursun. (172/0,27)
bu trafikte bir depo ile 600 km. gidebilirsem öpüp başıma koyarım :)
Not= şehiriçi 7.0 lt yaktığı varsayılarak hesaplanmıştır...artma ve azalma olur ve km.'yi haliyle etkiler.
arabanın servis manual inde 100 km.de 7.2 lt.gösteriyor...altta
https://img339.imageshack.us/img339/7187/yaktt.png
az evvel yeni testimi yaptım güncel mazot fiyatı ile depoyu fulleyip 50Kmlik yol yaptım tekrar doldurdum 8Tl mazot aldım buda 16-17 kuruşa denk geliyor
yok abı yanılıorsun:))hatta manual de yanılıor...fıre motorlar 100 kmde 5 lıtre yakıor:) aynı arac bende war ve bu değerlerın aynısı cıkıyor..bu arada ben sadece tahmın yurutuorm starjet daha az yakar gıbıme gelıor fıre motordan daha guclu oldugun ıcın cunku fıre motor kasayı cekmekte zorlanyor tabıkı sadece yorum bu starjet kullanmadım
ben hiç fire kullanmadım ama kisi sehir içi kimisi sehir dışı werilerden bahsetmiş sehir içi tahmini fabrika verilerine göre konuşuyorum (7,5 lt) 600 kmlerde sehr dışıda (5,0) 950 km ediyor ama buda aracın deposunu fulleyip 45 lt yani benzini son damlasına kadr kullanıp istop edinceye kadr gidersen sen bide tam yüklü ve klima açık modda yapılmamıştır bu testler en boş halde minmum performansta düz yolda yapılmış karadeniz tarafı ise dağlıktır iniş çıkış vs... 5 lt değerini tutrmak imkansıza yakın malesef
eğer bugün arabayı eşim kullanmasaydı (ki benzinin canına okur kendisi) size şimdi çıkıp tüm bilgisayar verilerini fotoğraflar ve gönderirdim.
Yine de en kısa sürede bunu yapıyorum bu depo bitsin aynen günlük fotolayıp buradan yayınlayacağım.
buna mecbur değilim hırs ta yapmadım ama fire motorun nelere kadir olduğunu ispatlamak istiyorum.
Arabayı hiç agresif kullanmıyorum ona rağmen şehir içi ortslsmsds en az 100 km 7 lt ortalama gördüm.
Biraz daha zorlarsam birazcık daha düşebilir.
arkadaşlar yol bilgisayarına bakarak çıkan yakıt tüketim değerleri gerçeği yansıtmaz onlara bakarak arabam çok yakıyor demeyin.Çünkü düz bir zeminde kullanmıyorsunuzki zaman geliyor eğimli yolda zaman geliyor dik rampada kullanıyorsunuz en iyi yöntem depoyu fulleyip gittip geliceksiniz tekrar alıcaksınız alandığınız yakıtı ancak öyle hesaplarsınız misal kendim için söyliyim yol bilgisayarım uzun yolda 6,5 gibi yazıyor ama dün depoyu fulleyip hesapladım kmye 160 kuruş gibi bir rakkam ortaya çıkıyor o yüzden yol bilgisayarına bakıp canınızı sıkmayın.
Fabrikada çalışan bi abimizle geçen bayramda bir görüşmemiz olmuştu bu değerleri fabrika verilerinde yazan değerlere asla ulaşılamaz çünkü o değerleri verirlerken aracı bağlıyor bir aletin üstüne sadece sürücü eleman oturuyor basıyo gaza çıkan en düşük değeri belirtiyor aa tabiki araçların üzerinde çıkan lastik ebatlarıylada yapmıyorlar bu işlemi daha küçük ebatlı ve jantlı lastik ile deniyorlar demişti.
sarı ışık yanınca 50 - 60 km kadar gider.
yakıt dolumu gereklidir yazısı çıktığı zamanda depoda 5-6litrelik yakıt kaldığı anlamınada geliyor