Vay bee kimden yakıt alıp kime hizmet ediyomuşuz yazıklar olsun :thumbdown:
Açılan fulleri takip edip %20-25 indirimle yakıt almak için sıraya giriyoduk 5-6 ay öncee
Printable View
Full ü allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Marketinden su bile almam.
Benzinli araç kullanmıyorum ama Totalin yakıt-katkı karışım kalitesi çok çok yüksek. Bu durum sanırım dizellerde kendini daha çok gösteriyor. Sonuçta benzinli aracın sesi zaten az ama tepkilerde farklılık gösterebilir tabi. Dizel bir araca kalitesiz yakıt konduğunda traktör gibi çalışıyorsa, kaliteli yakıtla kediye dönüşüyor :) Bence bir deneyin , aradaki farkı siz daha iyi anlarsınız.
Peki Ümit bey benimde bir sorum olacak Totalde 2 çeşit eurodiesel var. Biri normal diğeri excellium. Siz hangisini kullanıyorsunuz?
Önceki mesajımda belirttiğim gibi bu sefer depoyu Total'den doldurdum, depoda 4-5 litre kadar BP yakıtı vardı (haliyle yakıt borusunda da). İlk 50-60 km'de pek bir şey hissetmedim açıkçası ama yol yaptıkça aracın sesi bariz azaldı, bu kadarını beklemiyordum. Ayrıca daha sevindirici olan şu ki; önceden hız sabitleyici ile 80'le giderken düz yolda 5 litre anlık tüketim gösteriyorsa, şu an aynı yolda 90'la giderken 4.5-4.7 litre civarında gösteriyor, yani bariz daha az yakıyor. Çok mutluyum :)
Demek ki değişim araçtan araca değişiyor. Ben çok kısa sürede farkı hissettim. İlk aldığımda depo neredeyse boştu , belki bu yüzden hemen etkisini gösterdi.Bir kaç ay önce mecburiyetten po dan aldım dizeli. Kolonya gibi uçup gitti hemen , hiç bir şey anlamadım. Totalden başka yerden almam kesinlikle.
Evet böyle devam ederse hep Total'den alırım, hem daha az yakıyor hem aynı miktar yakıtla daha yüksek hızda seyrediyor hem de az ses çıkarıyor :)
Total Excellium bir harika.. Total bulamazsam, Shell.. :)
peki bu gerçek total istasyonunu nerede bulabiliriz ist. avrupa yakası shell den aldıgım yakıt bitmek üzere bi fullemek lazım iyi bir yer tavsiye edeceğiniz neresi var?