PO yu tavsiye ederim uğur...BP den aldım senin yorumundan sonra ilk defa..ama zannetmiyorum 42 lt ile 500 götüreceğini..450 de bitecek büyük ihtimalle...
shell i denedim bende 2.02 ye düştü diye..45 km daha az gittim..shell i tavsiye etmem...
Printable View
PO yu tavsiye ederim uğur...BP den aldım senin yorumundan sonra ilk defa..ama zannetmiyorum 42 lt ile 500 götüreceğini..450 de bitecek büyük ihtimalle...
shell i denedim bende 2.02 ye düştü diye..45 km daha az gittim..shell i tavsiye etmem...
arkadaşlar yalnız lpg ölçümlerinizi kesinlikle bir depo ile değerlendirmeyiniz hataya düşersiniz. Gazlarda genleşme faktörü, yaptığınız km yi çok ama çok etkiler. Diyelimki hava sıcaklığı 10 derece iken depoyu doldurdunuz ve bunu kullanırken bitmeye yakın hava ısındı 16 derece oldu, Bu sıcaklıktan dolayı tupun içindeki gaz genleşecek basıncı artacak ve aracınız belki 40 km ye yakın daha fazla yol yapacaktır. Tersi durumdada yine tam tersi olarak daha az yol yaparsınız.
mesela en son gaz aldıktan sonra havalarda ısınma oldu 119 km civarında sönen ilk ışığım şuan itibari ile 130 km oldu halen sönmedi ;)
SHELLi kesinlikle tavsiye etmiyorum..
BP istasyonuda LPG olarak POGAZ a eşdeğer diyebilirim yaptığım yoldan sonra..
kampanyası bitene kadar BPgaz..sonra yine her zaman POGAZ diyorum...
Ben de aracı aldığımdan beri OPET kullanıyordum. (Yakıt garanetisi olayı da bunun en büyük etkeni olsa gerek.) Ama burada PO o kadar çok övüldi ki bende son depomu PO'dan aldım. Bakalım. Bir kaç depo PO'dan aldıktan sonra gerçekten bir fark var mı göreceğiz. Genelde OPET ile 100 TL'lik yakıtta 480-500 km arası yol yapıyorum. PO'nun değerlerini de yazarım. Gerçi benzin fiyatları sürekli değişyor. Bir sonraki depoda daha az bile yapabilirim :)
LPG ye geç bence Alper..keyfine bak derim..LPGden önce bir depo benzin ile 685 km giden aracım PO dan aldıktan sonra 725 i görmüştü..
LPG değerleride OPET ten 42 lt ile 435 km giden araç POGAZ ile 500 km yi görüyor...
BP gaz da 493 km yi gördü..
SHELL ve özellikle OPET ten uzak durulması kanısındayım..
birde LUKOIL in gazını merak ediyorum..
kullanan arkadaşlar varsa tavsiye ederler mi ? LT ve KM olarak yazarlarsa öğrenmiş oluruz...
8L yakan aracım senin yaptığın hesaba göre tek ölçümü baz alırsak 7,1 yaktı serdar son ölçümümde shell ile ancak ben bir depoluk ölçüm ile yorum yapmak için çok erken buluyorum bunu ;)
bir sene boyunca yaptığın depolardan sonra ölçümlerini bildirirsin uğur...:)
tabi bu arada havanın kaç derece sıcaklıkta olduğunu da bildirmen gerekiyor ki gaz genleşti mi bilmeliyiz...
çok fazla gereksiz detaylarla uğraşıyorsun..
arabasını ve sürüşünü bilen bir sürücü aldığı yakıtın gideceği mesafeyi az çok kestirir ve ben hiç şaşırmadım bunca senedir..(eğer istasyondan ilk defa aldıysam)
sıralamam da bana göre PO, BP, OPET, TOTAL, SHELL...
Bu sonuçlar benim tespitlerim...
diğer konuyada yazdım ama burayada yazayım..
eğer gidilen km önceki ile 25 km aşağı oynuyorsa bu kullanıcıyla alakalı durumlardan kaynaklanıyordur..ama aradaki fark 50-75 km fark yaptırıyorsa bu istasyonla alakalıdır.amaç kaliteli yakıtı bulmaksa ısı değerlerinin hiçbir önemi yok..kafayı ısı değerleriyle bozarsak termometre ile akaryakıt istasyonu gezmek durumunda kalırız..
sonuçta hiçbir sürücü yakıtını alırken ısı değerlerine göre yakıt almıyor...bence çok gereksiz bir detay..
Serdar sen beni hiç anlamamışsın. Ya da ben düzgün ifade edemedim. Peki uzatmayacağım artık ;)