Motorunuza yakıt performans testi yaptırın
Printable View
Motorunuza yakıt performans testi yaptırın
beyler ben kalkışlarda öttüre üttüre kullanırım. 9litreleri gördüm ama asla 12lt olmadı garip
bi terslik var. Aldığın benzin de bu şekilde mi? Yani 100 TL ye 230 km mi yapıyorsun? Böyle değilse yol bilgisayarına bakmanı öneririm... benim değerleri paylaşayım bende de Starjet var
Alıntı:
ben sağlıklı ilk ölçümümü yaptım. Benzin 3.76'yken 100 TL lik benzin ile istanbul şehiriçinde 420 km yol yaptım. Düşündüğümden çok çok iyi çıktı.
Detay
PO Çeliktepe Petrol, Kurşunsuz 95 oktan, 100 TL
Toplam km : 420
Ortalam hız : 38 km/h
Ortalama tüketim : 6.3 lt ( normal hesapla tamamen tutuyor)
Bu yolun
100 kmsi dur kalk şeklinde geçti. Bildiğiniz istanbul köprü, cadde, kgs trafiği
150 kmsi yoğun trafik normal şehir içi trafiği
170 kmsi Çevreyolunda ortalama 120 km/h hızla gidişim.
sonuçta beklentimden çok iyi çıktı genel olarak yüklenmem arabaya, yavaş hızlandırırım, az fren kullanırım, vites değiştirirken gazı boşuna harcamam sanırım bunların da faydası oldu.
en güzeli 90 lık multijet tam 180in altına inmeden izmir_aydın arası tam gaz 7.2 ortalama :D
Evet ben de o tüketimleri görmedim hiç. Benim de işe git gel mesafem 13-14 km, ilk aldıgımda ortalama 8.5 idi, 4000 km sonunda 7.5 da su anda..Ve uzun yolda 140-170 lik hızlarda seyrettigim 500 km lik yolun ortalaması 6.4 lt idi...Ben cok memnunum tüketimde...Ve yol bilg. ile tam uyusuyor ...kabaca araba 30 kuruş yakıyor. 25 yaktıgı da oluyor 35 de tabiki...Lpg olayına biraz daha uzak kalıcam sanırım. ş.içinde 20 kuruş yaksın diye bagajımdan ve masraftan ve de garantiden olmak istemiyorum acıkcası
bende 1,4 105 bg punto evo kullanıyorum harika,fıat harika arabalar harika özellikler sunuyor herkese kazasız yolculuklar lüleburgaz dan sevgiler
herşeye rağmen 105 bg harika....
Parasıyla değil ancak şöle diyim, ben aracıma yüksek süratlerle bastığımda bile düşük yakıtlarda gidebiliyor, yeterki yol fazla engebeli olmasın birde hızımı sabit tutmaya çalışayım örn: 130-150 km devamlı gitsem bile !!!
Dizelin farkı burda meydana çıkıyor, benzinlilerde fazla bastıkça doğru orantılı bir şekilde yakıt sarfiyatı artıyor, dizelde ise biraz ters orantı gibi (ancak dediğim gibi çok yüksek süratlere çıkmadığınız müddetçe)
Arkadaşlar 2 inci punto evomu aldım ve oda Multiaır Performans Tasarruf hepsi bu araçta İlk arabamı 20 bin bakımdan sonra kullanmaya doyamadım yakıt 4,7 yada 5,0 değerlerinde 100 km 'de 100 Km hızla . Normal kullanmada saygılar
Şu multiair ın performansını cidden çok merak ediyorum bi kullanmak nasip olmadı etrafımızdan birileri alsada denesek :)
benim aracım da multiair 105bg, Ben biraz agresif kullandıgımı düşünüyorum, çok çabuk hızlanırım ve devri yüksek tutarım. Sakin kullanımda ortalama tüketimim 6,5-7leri görüyor fakat agresif kullandıgımda 9-9,5 lt civarı oluyor. Araç 1600 km'de ve Trip B'yi hiç sıfırlamadım şu an 1600km'de ortalama 9,2 lt yakmışım.
arkadaslar ben aracımı yeni aldım izmirden istanbula 530 km 110 tl yaktı ben cok memnun kaldım herkeze tavsiye ederim
207 kr mu yaktı aracınız? kaç km hızla geldiniz acaba
ortalama hızım 100 ila 130 arası radardan cekindigim ve yolları tam bilmedigim için bu sekil geldım