Alıntı BSK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısa mesafede kullanmak yakıt tüketimini arttırıyor, ben uzun yolda 5.7 yaktım ama Ankarada çok kısa mesafelerde araç kullandığım için 9.4 gözüküyor ortalamam. Yani gidilen yol yol eğimi vs değerler çok etkiliyor yakıtı. Arabam daha 6500 de ileride azalacağını tahmin ediyorum ama hep kısa mesafelerde kullandığım için hiç 6-7 ortalamaları göremem. Ortalama hızım 33 km/s gözüküyor. Az yakan arkadaşların ortalama hız değeri nedir acaba?

Kurban bayramı için görev yaptığım Niksar/TOKAT'tan Kuşadası'na geldim ailemin yanına. Toplam gittiğim yol 1100 km oldu. Ortalama yakıt tüketimim 5.5 lt/100km (yol bilgisayarının yalancısıyım) ; ortalama hızım ise 76 km/h. Grande Puntomu 10 gün kadar önce aldım. Bu benim ilk uzun yol deneyimimdi yeni aracımla. Eski arabamdan sonra cok tuzlu geldi açıkcası. Bayramdan sonra atiker sıralı sistem bağlatıyorum 1000 liraya anlaştık.

Bu arada Niksar şehiriçinde aracım inanılmaz yakıt tüketti. depoyu fulledim 100 km şehiriçinde kullandıktan sonra aynı yerden yine fulledim ve yaktıgım yakıt 36,9 TL...Yani km başına 369 bin lira..İnanılmaz çok bir rakam. Bu arabanın yakıtı LPG taktırdıktan sonra da böyle devam ederse müthiş bir pişmanlık ve memnuniyetsizlikle satarım herhalde arabamı... Eski arabamı zaten performans ve rahatlık olarak çok ama çok özledim